Üvey kayinvalidemden nasıl yemek isteyebilirim?

İkiz olmayacak artık teke düştü. Benim biraz panik olmamın sebebi hastanede yattigim gün çok travmatikti. Ya tekrar kendime bakamaz da hastaneye dusersem diye odum kopuyor. Belki şans belki hemşirenin o anki beceriksizliği bilemiyorum damar yolum beni mahfetti. Acısı bir yana hala o damar ve dirsegimin alakasız yerleri mosmor.
Herkesin tepkisi bu yönde oldu zaten. Teklif etmeyeceğim kayinvalideme. Belki uygun bir yer bulirum
Belki kadın seve isteye yapar ama geçici çözüm bunlar, eşinizin gerektiğinde size çocuğunuza kendisine bir kap yemek yapabilmesi lazım. Öyle beceremez diye bir şey yok. Her yer yemek tarifi dolu. O yüzden herkes eşiniz varken kan bağı olmayan bir kadından istemenizi olumsuz gördü. Hafta bir kez rica edin bence. Diğer günler de eşiniz öğrensin yapsın bişeyler. Mesela pazar günü eşiniz yapsın 2-3 gün yiyin, çarşamba ya da perşembe günü de kv den rica edin. O zaman çok zor olmaz ama hergün hergün sıkıcı olur.

Annemin de 9 ay sürmüş ama kendim için hayal edemiyorum. Çünkü benim bir depom yok vücudumda. Allah kimseyi düşürmesin. Şans işte...
Benin anneme cekmisim oda cok zor gecirmis.Ben ilk 6 ay hastaneden cikamadim .Hemsirelerle akraba olduk.Benim ucuncu hamileligim en zor gecti.Usenmeyip saymistim 27 tane serum yedim.Benimde zor gectigi icin hamile gorunce o gunler aklima geliyor.Allah hepsine kolaylik versin.

bulantin 4 ay sonra bitecek bitmese de azalacak.bence anneni ikna et yaninda kalsin kv olayi bana gore olmaz benim fikrim tabi.sende agzini burnunu kapatip yaparsin kolay seyleri nolcakki alti ustu cikarirsin.iki hamileligimde bulanti yasadim cok fazla ama geciyor idare et bence kimseden yardim isteme tabi sen bilirsin

63 kilo ile hamile kalıp bulantı ve kusma sebebi ile 58 kilo ile doğuma giden, hasteneden eve geldiğinde 52 kilo olan ben bile o süreçte kimseye tenezzül etmedim. Tenezzül demeyeyim de zaten önüne ne getirirlerse getirsinler yiyemeyeceksiniz. Damak tadınıza uymayacak. Kahvaltı candır bu gibi durumlarda. Çok ta kasmayın kendinizi zaten bu durumlarda pek te birşey yenmiyor. Ha eşiniz aç kalmasın diye bir kap yemek istiyorsanız o ayıp işte bi zahmet hem sizi hem bebeği hem de kendini düşünüversin

Akşam getirse bile sabah, öğle ne olacak?
Sizinki gibi feci bir hamilelik geçirdim, çok iyi anlıyorum. Açlıktan ağlar yine de yiyemezdim.....

Kayınvalide, peder durumunuzu bilsin, çok zorda olduğunuzu..
"bize gelin" diyorlarmış ya gitmiyor değil, gidemiyor olduğunuzu da bilsinler. Belki o zaman teklif eder.

Ve bu bir çözüm sayılmaz, taşıma su ile değirmen döndürmek gibi bişey...
-Kendinizi iyi hissettiğiniz anları değerlendirip yemek yapın.
-Eşinize pratik yemekleri yapmayı öğretin, 2 çeşit bilse yeter yani.
Umarım geçici olur sıkıntılarınız.
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı diliyorum.

Herkese merhaba. Uzun uğraşlar sonucu hamile kaldim. Önceleri iki tane kese gördük hormonlarim tavan yaptı. Sonra bir tanesi kendiliğinden düştü. Şuan tek embriyo ile yoluma devam ediyorum. Fakat durumum çok iyi değil. Hiperemezis gravidarum diye bir sıkıntımız var. Bulantidan dolayı yemek yiyemiyorum çok sık olmasa da yediklerimi çıkarıyorum. Kokulara dayanamıyorum. Yemek düşüncesi bile kötü yapıyor beni. Şuanda 45 kiloyum. Geçen hafta açlıktan bayıldığım için hastanede yattım bir gece. Tek başıma banyo yapamıyorum fenalasiyorum. Her yerim ağrıyor başım dönüyor neyse durumum bu şekilde daha da uzun anlatmama gerek yok.
Annem 17 saat mesafeden bana bakmaya geldi ama dönmek zorunda artık. Yolculuk çok uzun olduğu için onunla memlekete gidemiyorum. Eşim gündüzleri iş yerinde. Akşamları etrafimda pervane ama yemek yapmayı bilmiyor.
Kayinpederim bize 5 dakika mesafede oturuyor. Yeni evlendi. Eşi sağlıklı ve genç biri. Ondan bana fazlalık bir tabak yemek yapmasını nasıl isteyebiliriz? Eşim alıp getirecek iş çıkışları. Başka bir cozum bulamadık. Çok mu saçma olur?
Herkese teşekkür ediyorum bu şekilde farklı düşünceleri okuyunca insan daha geniş bir açıdan bakabiliyor olaya. Burayı seviyorum.
Ben daha agir gecirdim bahsettigin belirtileri. Her sabah ise surunerek gittim. Zaten bulantilarimdan dolayi yemek yiyemiyordum. Sadece meyve sebze.. O da cok cuzzi.. Bence biraz idare edilebilir durumdasiniz. Gunduzleri de disaridan yemek isteyebilirsiniz veya kocaniz yemek yapabiliyorsa aksamlari yapsin. Siz onu gunduz de yiyin. Calismiyorsaniz siz annenizin yanina gidip kalin.

Ben olsam yakınlarda ev yemeği yapan esnaf lokantası ne varsa oradan alırım. Ya da komşuma filan ücret karşılığı ev yemeği yaptırırım. O söylemedikçe diyemem...

Bildiğiniz gebelik bulantisinin ağır hali bu. Niye kucumsediniz anlamadım. Allah kimseye yasatmasin. Kesinlikle abartmiyorum. Kullanmadığım bulantı ilacı kalmadı. Serum halinde verilse dahi etki etmiyor bana ve kilomun ne kadar düşük olduğunu belirttim. Bulantimin 9 ay değil muhtemelen bir iki ay sonra geçeceğini de biliyorum kim size 9 ay dedi ki ya da hangi mesajimda böyle bişey var?
Bu teşhisi de doktorum koydu kafamdan uydurmuyorum. İkiz gebelik oldugu için genç olduğum için ve ilk olduğu için maalesef başıma gelen bu.
Tatlim 9 ayda surebilir.. normal olani bir kac hafta surmesi ama.., ben son gebeligimde doguma giderken bile bulanti yasiyordum.. ayrica abarttigini dusunmuyorum ben.. halsizlik tansyon dusuklugu karin agridi bulanti hepsini sonuna kadar yasadim bende.. yasamayan bilmez.. herkes ayni degil kaldiki ayni kisinin hamilelikleride cok farkli oluyo :) tecrubeyle sabit :)

Hamile die bana naz yapiyo bisiler yaptirmaya calisiyor die dusunebilir o_O bilemedimki ben keske baska bi cozum yolu bulsaniz sonucta 1 degil 2 degil kadin dokuz ay boyunca sana yemek yapamazki.belki arada kahvalti yapicak yemek yapmak istemicek ama senin icin yapmak zorunda hissedicek kndini :/ bilemedim bna pek mantikli gelmedi.kendi istegiyle getirse sen demeden ayrida.senin istemen olmaz canikim

Çevrenizde doğru düzgün ev yemekleri yapan bir yerle anlaşabilirsiniz, facebookta kendi yaptığı ev yemeklerini satan kadınlar var, onlarla anlaşabilirsiniz. Kayınvalideniz eşinizin annesi olsaydı direkt gidin isteyin derdim ama bu durumda biraz dıdısının dıdısı olmuş oluyorsunuz birbirinize.

Bence isteme,kendi arada getirirse ne ala.Sonucta aranızda kan bağı yok,yeni evlenmişler samimiyet bile yok.Üc gün değil beş gün değil 7-8 ay kesintisiz yemek beklemek çok saçma olur.
Kadin yeri gelir evinde yemek yapmaz kahvaltı yer,yeri gelir dışarda yer,nasıl hep size göre yaşayabilir ki ?
Bana biraz kolaylık istiyorsunuz gibi geldi,hazır yemek hergun bedavadan zahmetsiz gelsin, olmuyor öyle.
Eşine öğret demişler beceremez demişsin,dışardan söyle demisler çok pahalı demişsin,ee birşeye katlanacaksiniz,armut piş ağzıma düş olmaz ki.

Komsularınızdan yok mu para karşılığı yaptığı yemekten getirebilecek olan. Bizim okula veliler getirirdi öğle arasında yemek için ücretini verirdik.

Düşük tehlikesi yoksa kendin yap bence ve eşine öğret ben örgün üni okudum o bulantıları çekerken istifra eder gelir biraz yatar kalkıp ders çalışırdım temizlik yapmak çok zordu evde olduğum günler azar azar yapardım dinlene dinlene yemeğimi oturarak tek çeşit yapardım ağlaya ağlaya burnumu tıkıyordum peçeteyle senin çalışma okuma derdinde yok çok şükür yavaş yavaş yap bi kap yemek ele minnet etme

Bugün istediğiniz yardım yarın önünüze istemediğiniz şekilde gelebilir. Olabildiğince kendinize yetmeye çalışın. Anneden başka kimse karşılıksız sevmez, iyilik yapmaz. Kayinvalideymis, eltiymis, gorumceymis. Hepsi el sonuçta.

Back
X