Üvey kayinvalidemden nasıl yemek isteyebilirim?

Bence siz yine de az bucuk esinize ogretin, ya da yapabildiginiz kadar kendiniz yapin. Huyunu suyunu bilmiyorsunuz daha anladigim kadariyla, yarin aranizda kotu birsey olsa bir tabak yemegi bana yaptirdilar diye basiniza kakar. Riske gerek yok.

Hiperemezis gravidarum:KK51:

Bildiğimiz gebelik bulantısı yani?

Pek çok hamile bu sorunu yaşıyor ama kimsenin bu kadar abarttığını sanmıyorum.

Kaldı ki mesele sadece yemek pişirmek değil, başkası da pişirse mideniz kaldırmayabilir.

Ayrıca doğuma kadar devam edecek diye bir kural yok, birkaç ay içinde kesilebilir "hiperemezis gravidarum"unuz...

Kesilmezse de eşinizle beraber başınızın çaresine bakmanızı tavsiye ederim.

İkinci baharları da olsa yeni evli bir çiftten bahsediyorsunuz. Kendi sorumluluğunuzu o kadına yüklemek haksızlık olur.

Hangimiz her gün yemek pişiriyoruz ki. Bazen kalanı yiyoruz, bazen kahvaltı türü yapıyoruz akşam yemeği yerine.

Siz böyle birşey talep etseniz kadın her gün yemek yapmak zorunda kalacak.
Cok alayci bi tavriniz var. Ve her bulanti öyle 1 2 ayda gecmiyor malesef ben en son sezaryan olurken bile istifar ettim. Ayrica konu sahibi bunye olarak cokta zayif Allah yardimcisi olsun

Durumunuzu ailede biliyorlar anneniz geldigine gore. Ve boyle bir teklifte bulunmadilar. Bosverin istemeyin.

Kimse anne karnında ogrenmedi yemek yapmayi, esinize tarif edin yapsin. Olmadi video izlesin ogrensin. O da olmadi biriyle anlasin ve ucret karsiligi hem ev isi hem yemek konusunda yardimci olsun.

yedi kat yabancı ınsanım komsum hamıle halı yoktur dıye yemek verırım hep

normalde kadının zaten sıze bu konuda yardımcı olması gerekıyordu

sız ıstesenız kıymete bıner ıyıce yapacak olsa yapardı sımdıye kadar... hazır ev yemeklerı yapan hanımlar var ondan alın bence

İstemeyin. Kendi istese teklif ederdi zaten. İstediğinizde emri vaki yapmış olacaksınız. Belki erinecek, üşenecek bir insandır. Belki sorumluluk almak istemez. Belki gezmeye gidecekler, belki dışarı yemeğe gidecekler, belki o gün yemek yapmak istemeyecek, kahvaltılık yiyecekler.

Ben olsam yardım ederdim ama kimseden böyle bir şey isteyenezdim. İnce düşünürdüm.

Kocanızın bir engeli olmadığı sürece sizin direktiflerinizle veya adım adım videoları izleyerek basit yemekleri yapamayacak olması da akıl almaz. Bence hiç kimse için "asla X şeyi yapamaz" dememeli. İnsan istedikten sonra neler yapar. Biri kafasına silah dayasa, "şu videodaki mercimek çorbasını yap, kötü de olsa yap, yoksa tetiği çekerim" dese, yapmayacak mıydı? Başkasına emrivaki yapacağına, biraz çaba göstersin.

Yok kocanız yapmayacaksa da, haftada 70 TL verip yardımcı tutun. Çaresiz değilsiniz. Sadece ücreti çok gelmiş. 40 TL olsa yardımcıya yaptıracaksınız. Haftada 30 TL için emrivaki yapmış olmayın bence.
Her kelimesine katılıyorum

Ben kendime zor yemek yapiyorum
Benden istesen ac kalirsin baci.
Eger kabul ederse bas taci et kadini bence...
Kv yemek yapabiliyon mu yardim edeyim dememistir.eserse gonderir.eserse cagirirdi.
sagolsun esim her isime kostu.
Esine yemek yapmayi ogretebilirsin inan bebek dogduktan sonra daha cok lazim olacak.

Canım kv ısteme konusuna bisey diyemem (Ben isteyemezdim) ama kocam yapamaz deme, biz ortak bir yaşam sürüyoruz eslerimizle hasta olduğunda ben ona, hasta olduğumda o bana bakabilmeli.
Bak bi örnek vereyim benim kv çocukları için ölür, hiç yemek yaptirmamis eşime. Evlendik ilk 6 ay ben yaptım fakat sonra iş yerinde pozisyonum değişti ve geç saatte yorgun gelmeye başladım. Eşim bu süreçte tam 1 sene her akşam yemeğini pisirdi. Tarifi ben telefonda söyledim o yaptı. Ilk zamanlar kıvam tat çok muhteşem değildi tabi ama şimdi pilavi benden iyi yapiyor:olamaz:
Annesi duyunca 'sen yemek mi yapiyosuuunn' diye bi nida bastı :confused: :KK70:
Bırak yapsın bizde yapa yapa öğrendik

İnsan seve seve yapar bu durumda aslinda.. Direk anlatmaniz zorlama gibi olabilir kisi nasil biri bilemiyorum. Ama burada yazdiginiz gibi durumunuzu anlatirsaniz icinde bir nebze merhamet varsa kendisi teklif edecektir zaten. Etmezse de oturdugunuz yer neresi bilmiyorum ama ev yemekleri yapan guzel lokantalar oluyor anlasip yemek yaptirsaniz ?

Hiperemezis gravidarum:KK51:

Bildiğimiz gebelik bulantısı yani?

Pek çok hamile bu sorunu yaşıyor ama kimsenin bu kadar abarttığını sanmıyorum.

Kaldı ki mesele sadece yemek pişirmek değil, başkası da pişirse mideniz kaldırmayabilir.

Ayrıca doğuma kadar devam edecek diye bir kural yok, birkaç ay içinde kesilebilir "hiperemezis gravidarum"unuz...

Kesilmezse de eşinizle beraber başınızın çaresine bakmanızı tavsiye ederim.

İkinci baharları da olsa yeni evli bir çiftten bahsediyorsunuz. Kendi sorumluluğunuzu o kadına yüklemek haksızlık olur.

Hangimiz her gün yemek pişiriyoruz ki. Bazen kalanı yiyoruz, bazen kahvaltı türü yapıyoruz akşam yemeği yerine.

Siz böyle birşey talep etseniz kadın her gün yemek yapmak zorunda kalacak.
Ablam cok kotu gecirmisti ikisinde de.Ben vardim Allahtan yaninda.Surekli bulanti kusma hasranede yatma, idrarda keton cikmasi.
Konu sahibi biri gelsin yanina.Kardes falan.Valla benim ablama emegim cok buyuk.Temizlik yemek hem de calisirken.Ustune bir de ablamdan enistemden azar yiyordum.

Ben olsam istemezdim. Yapacak olsa kendisi yapar zaten.
Eşinize öğretin basit yemekleri pişiriversin. Soğan yağ salça. İçine ne konulsa yemek oluyor zaten.
Bazen de dışarıdan söylersiniz.

Yemek yapmakta bir zorluk yok bence esin yapabilir. Gerekirse sogani hazir dogranmis sekilde alin marketten. Zaten yagda sogani kavurup salca ekleyip bir de ana maddeyi koyunca yemek hazir oluyor.

Tarhana corbasi cok kolay.
Mercimek corbasi, yagda az un kavursun esin, mercimek ve su ekleyip duduklude 20 dk pisirin. Yani yapilamayacak seyler degil.

Ben hasta olsam oz kayinvalideden 1 tas corba gormem. Bir de aileye yeni giren bireyden hicbir sey isteyemezdim. İsteyecekseniz de onlara biraz mutfak harcligi verin, karsi tarafi tanimiyoruz ama insanoglundan artik iyilik umamiyorum. Bir de 1 tabak yemek derken sizin ogle yemeginiz+ esinizle sizin aksam.yemegi yani baya baya evinize ozel yemek yapilmasi lazim. Bir de yemeklere et-kiyma girdi mi 2 kisilik yemekle 4 kisilik yemegin masrafi cok fark eder, surekli yapilacagi icin. E hamilesiniz iyi de beslenmeniz lazim.

Tasima su ile donmez diyorum ben

Komsulardan birine 3 gunde 1, 3 cesit yemek yaptirin ucretle. Bu daha mantikli... Elbet ihtiyaci olan vardir.

Bu konuya olumlu yorum yazabilenleri alınlarından öpüyorum ya. Bu nasıl bi iyimserlik nasıl bi insan sevgisi nasıl bi erinmezlik. Maşallah bu forumda bi tek ben her gün yemek yapmıyormuşum. Bi gün dışarıda yiyoruz bi gün söylüyoruz bi gunn kahvaltı gibi bi gün yapıyorum ertesi gün de kalanı yiyoruz. Millet nasıl da her gun düzenli yemeğini yapıyor da bi kap da sana versin ne olacak diyor. Bi gün olsa neyse bi de aylarca. Bana böyle bi telif gelse dünyanın en abes şeyiymiş gibi şoka girerdim. Bir sürü ev yemegi sitesi var siparişi veriyorsun yarım saatte kapında. Hijyen vs falan demeyin hiç , sonuçta o kadında kendi annesi değil yeni evlenmiş biri nerden bilebilir nasıl yaptigini diğerleri en azından denetleniyor.

Samimiyet yoksa istemeyin. size yemek yapmak için mecbur o saatte evde olmak zorunda olacak her gün ki bunu sorun edebilir.

Ayrıca şu da var, gidip orada yeseniz neyse hadi ama eşin yemekleri alıp gelecek. Bunu yanlış anlamama olasılığı yok. Kayınpederinizin yanında yatın ne var bunda hastasınız nihayetinde. Gidip orada yiyin bence.

En makul çözümse dışarıdan ev yemeği almak geliyor aklıma. Eşim yapamaz diyorsunuz, pek çok yer var ev yemeği yapan. Oradan alsın.

İşten eve çok geç geliyorum aşırı yorgun sekilde. Çorba yapamam diyen eşim benden güzel mercimek çorbası yapıyor şimdi. İlk pilavlar resmen korkunctu ( katır kutur) 2-3 denemeye duzeltti. En Son et-tavuk hasladı. Sularını bulukta dondurmus. Ufaklığa corba yapacakmış. Şimdi bir salata yapıyor kavga ediyoruz kim bitirecek diye.
Demem o ki1-2 yanilir. Sonra duzeltir. Zaten çorba, salata Vs. olsa sizi götürür.
İşine yararsa diye pratik yemek önerileri. Buzlukta bulunanlar:
Tanıdık birine ucret karsiligi yaptırılmış manti (etı bile siz verebilirsiz). Haşlanmış tavuk ( tavuklu pilav veya tavuklu şehriye çorbası için çok büyük kolaylik).
Haslanmış et (etli pilav veya 15 dakika da et sote yapabilmek için).
Dondurulmuş fasulye, bamya.
Haşlanmış dondurulmuş nohut, fasulye.
Hala domates varsa tanidik birinden yine ücret karşılığı konserve domates, menemen, hatta türlü yap yapmasini rica edebilirsiniz.
Bu arada kayınvalidenin de size birsey yapma zorunluluğu olduğunu düşünmüyorum. İsteseydi ben yaparım zaten derdi. Çok şükür eşiniz var. Başınızı çaresine bakarsınız diye düşünüyorum. 2 kere hamile kaldım. Özellikle 2. sinde aylarca kraker, salatalık ve ayranla beslendim. Kimse de yoktu, birsey de olmadı.

Herkese merhaba. Uzun uğraşlar sonucu hamile kaldim. Önceleri iki tane kese gördük hormonlarim tavan yaptı. Sonra bir tanesi kendiliğinden düştü. Şuan tek embriyo ile yoluma devam ediyorum. Fakat durumum çok iyi değil. Hiperemezis gravidarum diye bir sıkıntımız var. Bulantidan dolayı yemek yiyemiyorum çok sık olmasa da yediklerimi çıkarıyorum. Kokulara dayanamıyorum. Yemek düşüncesi bile kötü yapıyor beni. Şuanda 45 kiloyum. Geçen hafta açlıktan bayıldığım için hastanede yattım bir gece. Tek başıma banyo yapamıyorum fenalasiyorum. Her yerim ağrıyor başım dönüyor neyse durumum bu şekilde daha da uzun anlatmama gerek yok.
Annem 17 saat mesafeden bana bakmaya geldi ama dönmek zorunda artık. Yolculuk çok uzun olduğu için onunla memlekete gidemiyorum. Eşim gündüzleri iş yerinde. Akşamları etrafimda pervane ama yemek yapmayı bilmiyor.
Kayinpederim bize 5 dakika mesafede oturuyor. Yeni evlendi. Eşi sağlıklı ve genç biri. Ondan bana fazlalık bir tabak yemek yapmasını nasıl isteyebiliriz? Eşim alıp getirecek iş çıkışları. Başka bir cozum bulamadık. Çok mu saçma olur?
Herkese teşekkür ediyorum bu şekilde farklı düşünceleri okuyunca insan daha geniş bir açıdan bakabiliyor olaya. Burayı seviyorum.
Neden saçma olsun ki. Aynen anlatın durumunuzu.

İşten eve çok geç geliyorum aşırı yorgun sekilde. Çorba yapamam diyen eşim benden güzel mercimek çorbası yapıyor şimdi. İlk pilavlar resmen korkunctu ( katır kutur) 2-3 denemeye duzeltti. En Son et-tavuk hasladı. Sularını bulukta dondurmus. Ufaklığa corba yapacakmış. Şimdi bir salata yapıyor kavga ediyoruz kim bitirecek diye.
Demem o ki1-2 yanilir. Sonra duzeltir. Zaten çorba, salata Vs. olsa sizi götürür.
İşine yararsa diye pratik yemek önerileri. Buzlukta bulunanlar:
Tanıdık birine ucret karsiligi yaptırılmış manti (etı bile siz verebilirsiz). Haşlanmış tavuk ( tavuklu pilav veya tavuklu şehriye çorbası için çok büyük kolaylik).
Haslanmış et (etli pilav veya 15 dakika da et sote yapabilmek için).
Dondurulmuş fasulye, bamya.
Haşlanmış dondurulmuş nohut, fasulye.
Hala domates varsa tanidik birinden yine ücret karşılığı konserve domates, menemen, hatta türlü yap yapmasini rica edebilirsiniz.
Bu arada kayınvalidenin de size birsey yapma zorunluluğu olduğunu düşünmüyorum. İsteseydi ben yaparım zaten derdi. Çok şükür eşiniz var. Başınızı çaresine bakarsınız diye düşünüyorum. 2 kere hamile kaldım. Özellikle 2. sinde aylarca kraker, salatalık ve ayranla beslendim. Kimse de yoktu, birsey de olmadı.
Bence konu sahibi sizin yemek önerilerinizi okurken bile midesi bulanmıştır. Kızkardeşim hamileyken soğan bile diyemiyordu. :KK70:

Hiperemezis gravidarum yaklaşık 16. hafta civarı %99 geçer geçmeyende ise hafifler
Yemek pişirmekten ve yemekten tiksinti gelse de dünyada pek çok kişi bu durumda yemek yapıyor,yaptı,yapacak ben dahil kilo vermiştim,önümü göremiyordum.
Eşim yapamaz asla asla bahane değil eşin yapacak,eşinin yaptığına güvenmiyorsun da tanımadığın kadının yaptığına nasıl güveniyorsun?Eşin basit şeyleri çok rahat,daha zorları birkaç denemede yapabilir.
Kadından bunu istememelisin,sen sorunca evet dese bile bu yükü ona yüklemeye ne hakkın var,belki bir gün yapacak 3 gün 4 gün yiyecek,belki sadece kahvaltılık belki meyve yiyecek.Belki dışarıdandan yiyecek.Sana yemek yapmak sonuçta ona her gün bir sorumluluk,bir kısıtlama olacak.
Çok gereksiz.

Back
X