Üvey oğlum

Bu 14 yaşındaki kücücük diye ufaltıp minicik yaptıgını çocuk birkac seneye oy verecek haberiniz olsun:) bizde 14 15 yaşında olduk olümüde bildik acıyıda. Konu sahibi soğumakta haklısın zaten bu senin çocugun bile değil 8 yasındayken sarmışlar başına anası hayatıni yaşamış babası hayatını yasamış olan sana olmuş bide utanmadan seninle kavgamı ettiler? Kocanda sana alttan al diyip durdumu ay tam cinnetlik. Sen acını yaşayamadan anne olmadan bir haber kadın gelsin seninle kavga etsin :/ ver cocugu anasına baksın evladına ha veremezsende sadece koy yemegini onune baska hiçbirsey yapmak zorunda degilsin anasi var babasi var onlar ilgilensin birazda edep yani

aynen öyle bu çocuk ileride baba olacak eş olacak içinde merhamet yok. Anne baba insan değil ne eğitim vermişler ne sevgi saygı öğretmişler çocukları merhametli büyütmek lazım. Yarın bir gün toplum içine çıkacaklar insan ilişkileri berbat

Ya da babasina sen ne bicim babasin, cocugunla ilgilen, odevlerini yaptir, al karsina konus diyebilir. Babaninda umrunda değil, idare et diyor kadina. Konu sahibinin Ne hissettigi umrunda bile degil
Ben olsam şu saatten sonra sofraya bir tabak koymaktan fazlasını yapmazdım.
Ödevi mi var? Kendi yapsın. Derdi sorunu mu var? Anası babası sağ, onlara anlatsın.
14 yaşında ben okuldan eve gelip kendi yemeğimi hazırlıyordum, üstüne evi barkı topluyordum. Bebek değil, kocaman çocuk. Ne ödev yaptırması ya? 1 seneye liseye geçecek ergene de ödev yaptırmamalısınız.
Evlat kaybı yaşamış zor zamanlar geçiren biri olarak sadece kendinize odaklanmak hakkınız. Biraz bencil olun bence ki bence bu bencillik de değil.

14 yaşında biri empati yapamayabilir.

Siz üvey oğlunuzu istemiyorsunuz açık arıyorsunuz.

Kimsenin empati yapmasi ile alakasi yok bu durumun. Olen birine uzulmek - kardes demiyorum - insani bir ozelliktir ve bu tip duygulari olmayan insanlar buyudukleri zaman toplumdaki psikopatlar oluyorlar. Tipki cocukken hayvan oldurenlerin ama cocuk denilerek hafifletilmesi gibi. Hepsi birer canavarlar, tedaviye ihtiyaclari var. Oyle cocuk, empati vs vs denilip gecilecek mevzular degil bunlar. Toplum sagligi icin ciddi tehlike arz ediyorlar.

Sapla samanı birbirine karıştırmayın

konu özetle; klasik üvey anne problems, hem çocuğun bakımını yaptırılıp hem laf edilen üvey anne isyanı.

Bahane diğerleri istemiyor kadın 8 yaşından beri bakıcılık yaptırılıyor hem de kıymeti bilinmiyor.

Çok böyle konu okuduk.

Üvey anne olmanın kaderi bu demek ki bu ülkede.

Zaten Onceki 3 4 mesajimda yaptirmasin yazdim. Kadinin gorevi degil ki odev yaptırmak, babasinin gorevi. Adamda idare et deyip geciyor. Kendi eşi duygularını onemsemiyor, karısının alanlarina ve sınırlarına saygı duymuyor en basta. Bu kadar mesaj yazildi cocuga saydirildi, annesine yolla denildi. E cocugun babasi neci? Alip karsisina ne bicim konusuyorsun, yaptigin yanlis demiş mi? Adam ne baba olarak ne eş olarak ortada yok.
Ben olaya farkli açıdan bakiyorum. Ilk cocuguna ilgisi bu kadar olan, karısını dusunmeyen adamla iliski yurutulmez

Çocuk neden annesiyle kalmıyor

Annesi evliymiş
E babası da evli
Bi de yeni eş bir kayıp yaşamış travmatik br durum yaşanıyor çocukla ilgilenmek bu kadının görevi olmamalıymış bence
Bi süre anneyle kalsa daha iyi olurmuş da tabi çocuk da pinpon topu değil bi ona bi buna gitsin
Baştan bu adamla evlenmek yanlış olmuş, anne hayatta olmayabilirdi de. İşin içinden çıkamadım ama koca kişisi sorun çözümü için adım atmıyorsa bence boşansın

Ne bakmak ne de sevmek zorundasınız.Bencil olun,sadece kendinizi düşünün.Acınızı yaşayın.Ama o çocuk,ama o ergen diye diye hiçbir sorumluluk almayan,her yaptığı mübah görülen tipler yetiştiriyoruz.Daha bu akşam Kocaeli’de bir lisede yaşanan akran zorbalığını izledim.Buna da mı “ama onlar ergen”diyelim

Çocuğa travma travma diye sayfalarca yazmışlar anasi babası düşünmemiş de evladinı kaybeden kadınmı düsünecek :/ annesi atmiş köşeye çekilmiş babası desen başka alemde. Yazdıklarinızı cok haklı buldum ve katıliyorum

Annenin umurunda olduğunu sanmıyorum. Konu sahibine kendi aileis bile destek olmamış malesef. Kadın yalnız kalmış. En son oğlunun söylediği lafta patlamış artık.

Bence de ayrılmalı. Ölen bebek ikisinin ama sanki sadece kadınınmış gibi davranıyor ve kendi oğlunu idare ettiriyor

kardeşlik nedir kardeşlik sadece aynı karında dünyaya gelmek değildir birlikte buyumek birlikte zaman gecirmek birlikte aglamak birlikte gülmek böyle böyle kardeş oluyor insanoğlu çocuk kardeşi ile zaman gecirmediyse ona sevgi beslemediyse ölmesine üzülmeyebilir bu onun hatası değil ki birde çocuk bu yaaa söylediği söze bakıp ona önyargılı hisler beslemek bence mantıklı değil

Hiiiç ergenlik falan diye yumuşatamam insan olsun önce terbiyesiz. Ayrıca siz dul adamla evlendiniz diye herşeyi hak ediyorsunuz gibi bir durum da yok, herkes üzerine düşeni yapacak. R -Rosa- ‘ya katılıyorum ilgilenmeyin onun iki ebeveyni var ilgilenmesi gereken.

+10000000000 yüz bin milyon falan

Merhaba Elif hanım, öncelikle başınız sağolsun . Bu çok çok büyük bir acı Allah sabır versin. Üvey çocuk ilgisiz muhtemelen sevgisiz büyüdüğü için kıskanıyor olabilir yada sizi sorumlu tutmuş da olabilir . Bence duygularını anlamlandiramiyor ama o bir çocuk fazla anı da biriktirmedigi için ruhun da bebeniz çok yer kaplamamıştır. Kıskançlık yada annesinin tepkisi yüzünden canınızı acıtmak istemiş olmalı. Size asla onu sevin diyemem ama saygılı ve mesafeli durun. Ve bundan da önce babayla net konuşun ne kadar kırılıp ağladığınızi vs. Babanın oğluyla iyi bir iletişimi varsa değerinizi bilmesi gerektiğini çocuk anlayacaktır.

Tüm topik tek yürek, tek soru, bunlar olurken eş nerede? Eş nerede yahu, 14 yaşındaki çocuğun berbat bir insan olarak yetişiyor, haydi kardeş mardeş olmasını da geçtim aynı evde yaşayan minik bebeğin ölmesi için üzülmedim diyip geçiyor. Karın bebeğini kaybediyor, eski karın gelip cep cöp konuşuyor, bu adam nerede sahi?? Konu sahibesinin yerinde olsam bu adamı evire çevire döver öyle boşanırım kendi çocuğuna da kendi baksın. başkasının çocuğuna bakayım bir de tonla laf işiteyim yok daha neler

Ya tamam bu çocuklu adamla evlenme olayına fazlaca hassasız forumda. Ama artık suyu çıkıyor. Minicik bebeğin ölümü söz konusuysa yerler öyle üvey evlat mevzusunu.
Çocuklu adamla evlenirken bebeğinin ölümüne duyarsız kalınacağını ne bilsin kadın ya? Müneccim mi yani?
Hepimiz az vicdanı olan kimse bebek ölümüne sevinmez ya da üzülmediğini söylemez deriz yani.

Üvey anneyle geçinememek, gıcık olmak, tartışmak vs. bambaşka bir şey. Bunlarla kardeşinin ölümüne üzülmedim demek aynı şey değil. Bu, her şeyin üstüne çıkmış artık.
Ergen canım diyebilir ne var minvalinde yorumlar var. Hayır efendim, diyemez. Hayatta her şeyi gerekçelendiremezsiniz. Bazen dediklerinizin ya da yaptıklarınızın geri dönüşü olmaz, sonuçları olur. O yüzden konu sahibi soğumakta haklı, artık ilgilenmek istemezse de haklı. Ve iddia edilenin aksine çocuğun annesi falan da değil. Çocuğun "gerçek" annesi var zaten. O yüzden sonsuz bir sabırla yaklaşıp ilgilenmek zorunda hiç değil.

Ayrıca siz dul adamla evlendiniz diye herşeyi hak ediyorsunuz gibi bir durum da yok, herkes üzerine düşeni yapacak.

Valla Rosa dul adamla evlenmeyin olmaz yazanlardan biri de benim olmuyor işte. Türk erkeği = köşedeki saksı çiçeği, masadaki brokoli ya da ne bileyim yerdeki halı toptan etkisiz eleman. 2. evlilik olunca 2 kadın birbirine giriyor, yetmiyor ortaya çocuklar çıkıyor kan gövdeyi götürüyor ama adamın umru değil, köşede bir yerde takılıyor. Valla yazıyorum her konuya evlenmeyin şu çocuklu adamlarla, hayatınızı tüketmeyin. Bu konuda da konu sahibesi çocuğunu kaybetmiş, üstüne tonla kötü şey yaşamış adam hala bir başın sağ olsun bile diyemeyen koca çocuğunu bu kadına baktırıyor. Eşşek olsa bu kadın acısını yaşıyor üstüne gitmeyeyim der. Şöyle bir şeyi de ilk defa duyuyorum bu kadar etkisiz elemanlık da olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…