Üvey oğlum

canim cok üzgünüm senin adına evlat acisi dünyanin en büyük acisi bunu cekmeyen bilemez kimsede cekmesin bu aciyi allah vermesin

sorun ne sende ne o cocuk da
Sorun o cocugu büyüten anne babada

Senin acın varken eşinin eski karisi gelip sizinle kavga etmesi zaten herseyi gözteriyor normal olamamasini

Allah kolaylik versin zamanla belki hersey yoluna girer
Zamana ihdiyacin var hersey cok taze

Size şöyle anlatayım benim kardeşim vefat ettikten birkaç sene sonra yengem mektup yazmış ve o zaman bu kadın 45 li yaşlarda kızından babamın işyerine mektup yollamışlar..

Mektupta yazan su Allah oğlunu elinden aldı.Akillanmadin.Babam amcama gidip seninle dışarıda görüşürüm o kadının evine gitmem demiş.Nerden baksanız bu olay 20 seneye yakın oldu.Esimden ayrılırken de ama bu amcam vardı yanımda.Mecburen görüşmek zorunda kaldım.

Annem vefat etti.İsyerinde olduğu hafta bana bağırdılar.Kaynanam annen baban ile senin yüzünden ölmüştür dedi.Bu insanlar 45 ti kaynana 50 lerin başında

Konu sahibi ilk mesajimda sizi uzecek birsey yazdiysam cok ozurdiliyorum.

Baska uyeler icin anlasilir olsun diye yaziyorum.

10 yıldır esinizle evlisiniz, 14 yasinda uvey oglunuz var, 8 yasindan beri sizle yasiyor. Dogru mu?
Ve siz (basiniz sagolsun) 1.5 YASINDAKI evladinizi kaybettiniz.

Bu kayip sebebiyle uvey oglunuzu annesine yolladiniz, o sirada annesiyle kavga gurultu yasadiniz, uvey oglunuz da size "kardesini sevmedigini" soyledigi icin ona tekrar isinamiyor, sevemiyorsunuz.
Siz bu aciyla ugrasirken, esiniz ve uvey oglunuzun oz annesi 14 yaşındaki ergeni sizin basiniza sardi dolayisiyla zor zamanlar yasiyorsunuz.

Ben dogru anladigimi dusunerek toparlamak istedim, acinizla ugrasirken daha fazla uzulmeyin diye.

Aynen Benimde demek istediğim bu.

Allah razı olsun sizden vallahi anlatamadım çok hızlı tepki alınca şaşırdım yazamadım kardeşimi sevmiyorum demedi fakat ölmesine üzülemiyorum dedi bende aynı kapı çünkü ziyaretine bile gelmiyor adını ağzınada almıyor ama anlatımınız ve desteğiniz için çokçok teşekkür ederim

A
Rabbim sizede sabır versin vallahi ben insanları anlayamıyorum artık vallahi billahi

Başınız sağolsun, saygı çerçevesinde olsanız yeter. Sizin bebeğiniz neden öldu? Evlat acısı Rabbim kimseye vermesin, sizede anlayışlı yaklaşmaları gerekirdi

Sevmek değil de zaten o yaş erkek çocuklar kendi halinde oluyor size de bir saygısızlığı yoksa neden rahatsız oldunuz ki
1.5 yaşındaki kardeşi vefat etmiş. Kadının yüzüne karşı üzülmedim öldüğüne demiş. Kardeşine üzülmeyecek kadar duygusuz olmamalı ergen de olsa

Çocuğu ölmüş ve üzülmediğini soylemis üvey çocuğu
Evet okudum o kısmı da ama ergenlikle olan bir çocuğun sözleri bunlar çok karmaşık bir dönem üstünde durmamak lazım emin olun öz kardeşine de sevmiyorum diyorlar niye doğurdun gibi üstünde durup suçlamak yerine en çocuksu zamanında olduğu için böyle davrandı demek lazım

Arkadaşlar bence bu ergenligin de artık b*ku çıktı . İnsanlar aman ergen , aman hormonel duygular diye diye toplumdan kayıtsız , empati yoksunu bir nesil geliyor genel olarak. On dört yaşındaki bir birey eşşek gibi de bilir ölümü ve acıyı . Her yaptıklarından ama o ergen ama o şöyle diye kurtulduklari için bence buyuyemiyorlar. Beyinleri de gelişmiyor. İnsan olan vicdani olanin kalbi acır

Ben aynı evde dahi yasayamazdim siz yine büyüklük göstermişsiniz Kaybınız için başınız sağ olsun

Ben 7 yaşındayken çok sevdiğim birini kaybettim. O an boğazımın düğümlenişini hala hatırlarım.
14 yaşında eşek kadar liseli ölümü de acısını da bilir. Ergen ergen diye bkunu çıkarmayın artık.
Bir de çocuklu adamla evlendi diye her şeye katlanmak zorunda değil. Herkes haddini bilecek. "Madem çocuklu adamla evlendin her şeye katlanacaksın" diye bir zihniyet olamaz. Bu acımasız cümleyi kuran eşinin annesi, babası da olabilirdi. O zaman ne diyeceğiz, annesi olan adamla evlenmeseydin falan mı?
Ben konu sahibine hak veriyorum. Sevmeye çalışmanıza da gerek yok.

Bunu yazmaya geldim ya 14 yaş hiçte öyle küçücük bi yaş falan değil. 14 yaşında ilişkiye giren, bıçaklı kavgaya giren, ana bacı söven serseriler var nereye çocuk Allah aşkına?
O yaştakiler ergen yahu gerizekalı değiller ki. En azından küçük bir bebeğin ölümünü bilecek kadar aklı var yani. Ben hiç masum bulamadım vala. Ergense ergenliğini bilsin. Tamam kadını üzmeye çalışır vs anlarım da küçük bi bebeğin ölümünü de kullanmazsın üzmek için.
Anne baba terbiyesi almamış hadsizin teki. İlerde pişman olacağını falan da hiç sanmıyorum. Serserinin teki olur çıkar.

Konu sahibi, sana Allah sabır versin. Yaşadığın acı çok büyük.

Çocuğun söylediği, evet çok ağır bir laf. Ama bir çocuk bu. Daha beter bir lafta edebilirdi. Kendi hem anadan hem babadan öz kardeşi de olsa aynısını diyebilirdi, belki anasına babası vefat etse aynısını da diyebilirdi. Senin öz çocuğunda olsa sana aynısını diyebilirdi. Belki 2 yıl sonra, 5 sonra çok pişman olacak bu lafından. Anne- öz çocuk yeri geliyor neler konuşuyor, kavga sırasında. İkisinin de canı acıyor. Bu çocuk hala çocuk, yaptıklarının ve söylediği sözlerin nelere yol açacığını böyle yaşayarak öğrenecek. bugün 14 yaşındaymış, 1 yıl önce 13.

Sen çocuğa kırgın hissetmekte, eskisi gibi sıcak davranamamakta haklısın. Ama çocuğa saygı duymak zorundasın, bu çocuklu adamla evlenirken bu çocuğun bu adamla evli kaldığın süre boyunca hayatına etkisi kalacağını kabul etmiş oluyorsun.

Kocanda çok eşek birisi, bu olayı öğrenince oğluyla konuşup, senden düzgünce özür dilemesi gerektiğini oğluna öğütlemesi gerekirdi. Senin sorunun çocukla değil eşinle.

Sorun burda başlıyor aslında, anne babanın ayrı olması üzücü, keşke hicbir çocuk bunu yaşamasa ama bu yüzden "alttan alalım" mantığıyla hareket edilince çocuklar doğru yanlışı öğrenmeden yetiştirilmiş oluyor. Burda hata tamamen babada,o çocuk anneden ayrı kalıyorsa ölen çocukta kendi evladıydı... Çocuğun hatası olduğu noktalarda içinden kızıp geçmek yerine onunla konuşup uyarmalı

14 yaşında biri empati yapamayabilir.

Siz üvey oğlunuzu istemiyorsunuz açık arıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…