Üvey oğlum

Ben dersini yaptırmazdım ki eşek kadar çocuk. İlkokul çağında değil ki.

Babanın ilgisi kendisine yoksa ve kardeşine olan sevgiyi gördüyse kıskanmış olabilir ya da o tartışmadan dolayı sizi üzmek için söylemiş olabilir. Sinirlenince bazen sırf can yakmak için keşke ölsen gibi laflar ediliyor

Evladınız vefat ettiğinde mutlu olduysa zaten davranışlarıyla belli etmiştir diye düşünüyorum.

Gayet de birbirini öldürüyorlar. Anne, babayı veya evladı öldürenler kardeş mi öldürmeyecek?

Haklısınız

Kötü davranmayın tabi ki ama ilgilenmeyi de
Kocaman çocuk ilgilensin babası. Şu halşnizde bile ana baba sizin başınıza atmış çocuğu. Çok üzüldüm durumunuza. Başta sert çıktın size kusura bakmayın

14 yaşında çocuğa neden siz ders çalıştırıyorsunuz? En azından o sorumluluğu benimsemiş olması lazımdı. Karaborsa çocuk büyütmüşler, değerler eğitimi yok, sorumluluk yok, pohpoh manyağı olmuş, yoktan anlamaz, ağzına s.çmışlar çocuğun sonra atıyorlar elin kadınının başına uğraş diye.

Bende anlatamadım ki birden herkes cıkısında elim ayağıma dolandı yanlıs anlasıldım die siz kusura bakmayın

Ergenlik çok farklı bir dönem ve yeni nesil bizden dah uç boyutlarda yaşıyor. Yeğenim o dönemde bir gün ateist olduğunu ilan ediyordu başka bir gün oruç tutacağım diyordu, neler neler yaşattı ailesine, ergen psikiyatristiyle hafifledi şu an bayağı. O yüzden sarfettiği kelimeler için kendinizi üzmeyin boşuna çünkü ablam ve eniştem gibi ilgili bir anne babanın çocuğu bile bu şekil yaşadıysa böyle ilgisiz bir anneninki çok daha ağır geçiriyordur.

Konu sahibi İnşirah süresinin uzun versiyonu var evde açıp dinleyebilirsiniz. Allah kalbinize ferahlık versin sınavınız çok ağır başkasını düşünmeyin

Sizi çok iyi anlıyorum, ben yakın zamanda evlatlarını kaybetmiş biri olarak yorum yapacağım. Çocuğu sevmek zorunda değilsiniz, yine içinizde merhamet varmış sevmeye çalışıyorum, diyorsunuz. Rabbim dayanma gücü versin. Ama ben sizin yerinizde olsam artık o çocuğa karşı sadece nötr davranırdım. Bence kendinizi sevmek için zorlamayın bu sizi daha çok yaralayabilir. Kaldı ki siz de çok hassas bir dönemden geçiyorsunuz. Allah yardımcınız olsun.

Evlât acısı olan birine kim ne derse desin elbette yüreği yanar ve o laf acıtır

Maalesef o lafı diyen çocuk ama büyükten beter kırabiliyor bazen çocuklarda

Babası ne kadar ilgilense de yemeğı çamaşırı okuldan geldi gitti sorumluluğu yine konu sahibinde

Boşanan çocukların büyük sorunu anne baba var ama ikis de yok

Bir şey dese üvey anne olunuyor
Acın taze ve haklisiniz fakat hayatınız da bu çocuk hep olucak o çocuğun da yerine kendinizi koyun dediğim gibi anne ve babası yok

suan acıyla konuşuyorsunuz belkide zamanla geçicek yada beter olucak bu biraz da sizin eliniz de en azından ilginizi verin çocuğun sizden nefret duymasına da fırsat vermeden

Çünkü eşinizle de aranız açılabilir elinizden geldiği kadarıyla anlayışlı ve ilgili olmaya gayret edin yapacak bir şey yok

Allah böyle bir imtihandan geçiren hepimizin yardımcısı olsun

Çok sağolun haklısınız uzun cevabınız için de çok teşekkür ederim

Erkek kardeşim 14 yaşında aynnnen böyle bir gün öyleyim diyor bir gün böyleyim şu aralar kız arkadaşı var onunla mesajlaşıp konuşuyor bizimle vakit geçirmiyor ders dışında hep telefonda yaklaşık 1 yıldır asla bizimle aynı sofrada yemek yemiyor niye diyoruz video izliyorum yerken diyor apayrı dünyası var ne yaptıysak düzelmedi saldı annemde tam bir ergen

Yeğenim de yeni yeni ailesiyle tekrardan aynı sofraya oturmaya başladı. Ablam hayatımın bir dönemini silme şansım olsa bunu oğlumun ergenlik döneminden yana kullanırım diyor.

canını sıkma. başın sağolsun. üvey çocuk empatisi gelişmemiş. babamın ilgisi ikiye bölündü diye çocuk doğunca sevinmemiştir. çocuk vefat edince üzülmemiştir. ileride bu lafından o kadar utanacak ki. bu olay olmasaydı bile kimse üvey anne çocuğu tapmalı şımartmalı beklentisinde değil. saygılı davranman ve onun da sana saygılı davranması yeterli. sorunlarınız büyürse boşanırsın. üç günlük dünyada çile çekmeye gelmedin. onlarda baba oğul yaşasınlar. adam hayatını oğluna adasın. çocuk bu lafı söylediğinde keşke babası olacak kocan o çocuğu odaya çekip bir konuşma yapsaydı. neden bu kadar merhametsiz olduğunu sorgulayıp terapiye götürseydi. ona kardeş ne demek ölüm ne demek merhamet ne demek anlatsaydı. senden özür dilemesini isteseydi. sanırım hiçbirini yapmadı. hiçbir şey yapmadı ise sorun merhamet duygusu olmayan çocukta değildir aranızı bulamayan eşindedir. seninde sabrını taşırırlarsa boşanır kurtulursun.

Çocuğun sorumluluğunu babasının alması lazım.
Çocuklu adamla evlenmenin en büyük handikapı bu zaten. Çoğu çocuğunun sorumluluğunu onunla hiçbir bağı olmayan yeni eşlerine bırakıyor. Çocukta,este umurlarında olmuyor işin aslı.
Siz zaten zor bir süreç yaşıyorsunuz, yormayın kendinizi,eşinizle de konusun, 14 yaşındaki çocuğun ödevini siz kontrol etmeyin. Kendinizi iyi hissedecek ekstra şeyler yapın.

Ya ben bebeğiniz karınınızda kaybettiniz sandım. 1.5 yaşında bebeymiş. O kadar haklısınız ki şu an. Çünkü anne karnındayken bağ kuramamıştır saçmalamıştır diye düşünmüştüm ama değilmiş

Valla konu sahibi ara annesini gel oğlunu al benim acım var de ne desen mübah annesine gel al demenin neresi vicdansızlık doğuran o , dünyaya getiren o yaparken zevkliydi de şimdi mi alması zor oldu. Yazık değil mi sana bir an önce olması gerek bunun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…