Ben dersini yaptırmazdım ki eşek kadar çocuk. İlkokul çağında değil ki.Evet evet evet vallahi durum bu annesi derslerini herseyini bana bıraktı ama ben zaten herseyını üstlenmiştim fakat kendi oğlumu kaybettikten sonra üzülmedim dedi ya ben napcagmı sasırdım dondum zaten cok büyük acım var ve kaldıramıyorum
Gayet de birbirini öldürüyorlar. Anne, babayı veya evladı öldürenler kardeş mi öldürmeyecek?Kimse öz kardeşi hakkında öyle düşünmez yahu, hele de çocuksaEn kötüsü annen baban üzülüyor, o da var, kendi acın da var... Habil ile Kabil sadece bir hikaye bence. Evet, özkardeşinin ölümüne üzülmeyen 14lük çocuk muhtemelen de sosyopat türündedir ben soğurdum kendi evladım bile olsa. Bu konudaki çocuğu da annesine gönderirdim.
HaklısınızHayir bahsettigim bu degil. Bende bosandim ve cocugun babasina yolluyorsam asli olarak babasi sorumludur. Odevlerini babasi yaptiracak, taleplerini babasi karsilayacak, orayi dagitiyorsa babasi uyaracak. Evli oldugu kisiden de yardim alir tabi. Evde yemek pisiyorsa cocuga verilir vs gibi.
Haklisin demekle olmuyor o iş. Cocuk kiskanabilir, bag kuramayabilir, kasti olarak caninizi yakabilir ama babasi alip karşısına "bu sekilde konusmamalisin" diyecek, anlatacak.
Kötü davranmayın tabi ki ama ilgilenmeyi deKonuscak kimse bulamadıgım için belki buraya yazmak istedim lütfen yanlıs anlamayın beni baska evladım yok ve içim yanıyo sadece fikrinizi almak istedim yemin ederim baska birinin evladına kötü davrancak bir insan değilim
Bende anlatamadım ki birden herkes cıkısında elim ayağıma dolandı yanlıs anlasıldım die siz kusura bakmayınKötü davranmayın tabi ki ama ilgilenmeyi de
Kocaman çocuk ilgilensin babası. Şu halşnizde bile ana baba sizin başınıza atmış çocuğu. Çok üzüldüm durumunuza. Başta sert çıktın size kusura bakmayın
Haklısınız
Konu sahibi İnşirah süresinin uzun versiyonu var evde açıp dinleyebilirsiniz. Allah kalbinize ferahlık versin sınavınız çok ağır başkasını düşünmeyinAllah razı olsun ben başta kendimi anlatamadıgım için tepki aldım normal olark ama ben zaten yemn ederm elımden gelenı yapıorum allaha dua bıle edıorum eski sıcaklıgımı gösterebileyim diye ama kardeşinin mezarına bile gelmio bizle anlatabiliomuyum benımde tek evladım vardı ve onu kaybettim sonrasında da kendımı kaybettim oğlumum acısınla zaten savaşamıyorum inanın yüküm ağır olmasaydı bu konuyu acmazdım bile
Ezberledim okuyorum sürekli dinliyorum allaha sığınıyorumKonu sahibi İnşirah süresinin uzun versiyonu var evde açıp dinleyebilirsiniz. Allah kalbinize ferahlık versin sınavınız çok ağır başkasını düşünmeyin
Allah böyle bir imtihandan geçiren hepimizin yardımcısı olsunSizi çok iyi anlıyorum, ben yakın zamanda evlatlarını kaybetmiş biri olarak yorum yapacağım. Çocuğu sevmek zorunda değilsiniz, yine içinizde merhamet varmış sevmeye çalışıyorum, diyorsunuz. Rabbim dayanma gücü versin. Ama ben sizin yerinizde olsam artık o çocuğa karşı sadece nötr davranırdım. Bence kendinizi sevmek için zorlamayın bu sizi daha çok yaralayabilir. Kaldı ki siz de çok hassas bir dönemden geçiyorsunuz. Allah yardımcınız olsun.
Çok sağolun haklısınız uzun cevabınız için de çok teşekkür ederimEvlât acısı olan birine kim ne derse desin elbette yüreği yanar ve o laf acıtır
Maalesef o lafı diyen çocuk ama büyükten beter kırabiliyor bazen çocuklarda
Babası ne kadar ilgilense de yemeğı çamaşırı okuldan geldi gitti sorumluluğu yine konu sahibinde
Boşanan çocukların büyük sorunu anne baba var ama ikis de yok
Bir şey dese üvey anne olunuyor
Acın taze ve haklisiniz fakat hayatınız da bu çocuk hep olucak o çocuğun da yerine kendinizi koyun dediğim gibi anne ve babası yok
suan acıyla konuşuyorsunuz belkide zamanla geçicek yada beter olucak bu biraz da sizin eliniz de en azından ilginizi verin çocuğun sizden nefret duymasına da fırsat vermeden
Çünkü eşinizle de aranız açılabilir elinizden geldiği kadarıyla anlayışlı ve ilgili olmaya gayret edin yapacak bir şey yok
Erkek kardeşim 14 yaşında aynnnen böyle bir gün öyleyim diyor bir gün böyleyim şu aralar kız arkadaşı var onunla mesajlaşıp konuşuyor bizimle vakit geçirmiyor ders dışında hep telefonda yaklaşık 1 yıldır asla bizimle aynı sofrada yemek yemiyorErgenlik çok farklı bir dönem ve yeni nesil bizden dah uç boyutlarda yaşıyor. Yeğenim o dönemde bir gün ateist olduğunu ilan ediyordu başka bir gün oruç tutacağım diyordu, neler neler yaşattı ailesine, ergen psikiyatristiyle hafifledi şu an bayağı. O yüzden sarfettiği kelimeler için kendinizi üzmeyin boşuna çünkü ablam ve eniştem gibi ilgili bir anne babanın çocuğu bile bu şekil yaşadıysa böyle ilgisiz bir anneninki çok daha ağır geçiriyordur.
Yeğenim de yeni yeni ailesiyle tekrardan aynı sofraya oturmaya başladı. Ablam hayatımın bir dönemini silme şansım olsa bunu oğlumun ergenlik döneminden yana kullanırım diyor.Erkek kardeşim 14 yaşında aynnnen böyle bir gün öyleyim diyor bir gün böyleyim şu aralar kız arkadaşı var onunla mesajlaşıp konuşuyor bizimle vakit geçirmiyor ders dışında hep telefonda yaklaşık 1 yıldır asla bizimle aynı sofrada yemek yemiyorniye diyoruz video izliyorum yerken diyor apayrı dünyası var ne yaptıysak düzelmedi saldı annemde tam bir ergen
Ya ben bebeğiniz karınınızda kaybettiniz sandım. 1.5 yaşında bebeymiş. O kadar haklısınız ki şu an. Çünkü anne karnındayken bağ kuramamıştır saçmalamıştır diye düşünmüştüm ama değilmişHayır üvey olduğu için asla değil küçükkende benle kalıyodu ben geçen sene öz oğlumu 1,5 yasında cennete gönderdim ve onun vefatından sonra annesiyle bazı tartısmalar yasandı benm oğlumu kıskandklarını falan söylediler ben soğudum annesindende kendisindende şuandada bişey yapamıyorum bizde kalıyo ama içimde sıcaklık kalmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?