Üvey olduğunuzu öğrendiniz ne yapardınız?

hiçbir şey yapmam bana üveyliğimi hissettirmeyen ana babama daha sıkı sarılırım.

Ben dee...

Saklama içinde büyümesin... ama öyle herkese de anlatma bence insanlar türlü türlü üzülme yani birisi saçma bir laf etmesin... çok zor bir durum Allah yardımcın olsun. Sana bakan anne babadan seven kardeşlerden de Allah razı olsun...

Sevgilimin kuzenim kardeşim olmamasi için öğrenirdim.Hiç aramazdim benimle görüşmelerini dahi istemezdim gizlerdim kendimi.

Anne babama da sımsıkı sarilip onlara layık evlat olurdum.

bu yasınıza kadar saklanmaması gerektı
dusunsene belkıde bılmeden kardesınle falan sevgılı olmussundur

ama oz evladından ayırmadan buyuten ınsanları daha cok severdım acıkcası
Kardeşim yokki ben olmusum sonra annem hastalanmis işte..

Çok benzemiyorum fiziki anlamda..
Ama huylar ayni :)
Evet dedim maalesef..dayım iyiki babam degil dedigim cok olmuştur..gerçekten şükürler olsun iyiki o benim babam olmamış onun yaninda yetismemisim..

Amin inşallah..beni hic incitmediler o kadar cocuklari varken bide bana bakması muthis bi olay..Allahim da onlara cennette en güzel yerini ayirsin inşallah

Suanki ailem gercekten iyi davrandiysa bana hic konusunu bile acmam yasar giderim.

Ama aile sikintiysa birde uvey olduğumu öğrenirsem ceker giderim acimam. Kendime yeni hayat Kurarim.

Hayatına devam et şanslısın bence halan büyütmüş sanırım, iyi insanlarmış Allah razı olsun ne güzel

Kendi çocuklarından ayırt etmemişler, hiç hissettirmemişler. Ne güzel insanlarmış. Sana neden bu zamana kadar söyleyemediklerini de anlayabiliyorum, hayırsız bir baba, vefat etmiş anne.
Bence ne kimseye anlat, ne de onlara karşı davranışlarını değiştir. Yani sıcak davranmaya çalış, üzme onları. Öz babanı da Allah'a havale et. Ben olsam öz annemi ve beni terk etmiş adama baba demem.
Başkalarına anlatmamanı da şu yüzden diyorum, yarın bir gün anne ve babanın kulağına giderse üzülebilirler belki, ben üveymişim diye insanlara anlatmana içerleyebilirler. Ben olsam hiçbir şey olmamış gibi hayatıma devam eder anne ve babama daha çok sarılırdım. Resmen senin geleceğini güzelleştirmişler, sıcak bir yuvayla. Hakları ödenmez.

Bide diyor ki seni yuvaya verecektim verdirmediler ne kadar inceler ya bunu düşündükçe hıçkırıklara boguluyorum..
Düşünsenize 3 çocuğunuz zaten var ve kardesinizin cocugunu yuvaya biraktirmiyosunuz..

Bir yumurta bir sperm midir anneyi anne babayı baba yapan ?
Bence çocuğa verilen emektir önemlisi.

Elbette insan biyolojik ailesini tanımalı, soy ağacını bilemeli, onun dışında çok önemli değil gerisi

Bir yumurta bir sperm midir anneyi anne babayı baba yapan ?
Bence çocuğa verilen emektir önemlisi.

Elbette insan biyolojik ailesini tanımalı, soy ağacını bilemeli, onun dışında çok önemli değil gerisi
Ben o insana asla baba demem..hadi annem hastaydi öldü..
Benim canım babamın kili dahi olamaz asl

Psikologlar dahil çocuklara küçükken gerçeği söylenmesi taraftarı. Dinimiz de de öyle. Kişinin biyolojik anne, babasını ve kardeşlerini bilmesi gerekir.Babanız için bir şey diyemem görüşün diye. Ama bilmek hakkınız. Bazen büyüten doğurandan daha iyi aile olurlar. Ama öğrenmenizde fayda var.

Son düzenleme:

Cutemom seni anlıyorum. Aranmamak çocuğun bilmediği için seni daha çok yaralar. Ama gene de zamanı geldiğinde usulünce anlatabilirsin. Bunun kararını da bu süreci yaşayarak verecek ve sana hak verecektir. Ancak çok sonra öğrenirse seni suçlama ihtimali de var. Onun arayıp sormadığını bilmez ama benim babamı benden sakladın diyebilir. Evlatlar acımasız olabilir.

Çok saçma bi şekilde öğrenmişsiniz. Keşke normal bi şekilde öğrenseydiniz. Ama ailenizin saklaması iyi olmuş sizi kendi evlatlatı gibi gördükleri halde siz hep minnet duygusu içinde olacaktınız ya da en ufak bişey de öz olmadığım için böyle davranıyorlar diye düşüncektiniz. Şimdi olgun yaştasınız daha kolay olur. Bu durumu kabullenmek genelde zordur belki psikologla görüşebilirsiniz

Bu arada hala onlar sizin aileniz, kardeşleriniz kardeşiniz, hiçbişey değişmedi hayatınızda onlara minnet duyabilirsiniz ama altında ezmeyin kendinizi, Zaten bu kadar iyi bahsettiğinize göre siz de aileniz de çok iyi insanlar. Allah mutluluğunuzu bozmasın. Hayatınızın normal devam etmesi için, bi psikologla görüşün

Annenize Allah rahmet eylesin. Eminim ki , çok zor durumda kalmış. Ileride zor durumda kalmayın diye canından canını koparmış Bol bol okuyun ona.

Babanızla bunca yıl bekledikten sonra , psikolojinizi düşünmeden pat diye söylediği için cok acimasizca davranmış. Allah ıslah ettin. Insan bir psikolog destegi alir.

Bundan sonraki yaşamınızda da ailenize sıkı sıkı sarılın. Ne mutlu ki, çocukları olmasına rağmen size çok iyi bakmışlar.

Suanki anneniz aslında neyiniz oluyor ?

Durumunuz gercekten zor ama öyle güzel bi aileye sahipsiniz ki ve inanıyorum ki aileniz sayesinde çabuk toparlayacaksınız.
Ben burda en çok gerçek annenize üzüldüm bende bir anneyim inanın şuan ağlıyorum. ..
Annenizin daha ilk bebeğine bakamayacak kadar hastalanması ve canından can gitmesi ve hayat arkadaşı eşi tarafından terk edilmesi cok ama çok acı verici...
Ben olsam asla ve asla görüşmezdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…