Üvey olduğunuzu öğrendiniz ne yapardınız?

Ailem seni sevgiyle buyutmusse uvey değilsin.
İlla doğurarak anne olunmuyor ki.. hastalandin başında bekledi uyumadi mrsela gecelerce..
Bir çocuğa annelik yapmaya basladigin an doğumuyla başlıyor seni severek bakmislarsa öz değilim deme.
Ben evlatlık olsaydım da annemi sevmey dvam ederdim hatta daha da çok. Dogurmasa da çok sevdiği ve büyüttüğü için daha da çok severdim.
Eğer sevgi eksikliği hissetmemissen sahip çık annene.
Bizim ailede vardı çocuğu olmayan bi teyze evlatlık aldı bi aileden dogumuna kadar sabirla bekledi vr çok sevdi. En büyük korkusu kızının ogrenmesiydimcok şükür evladı duymadı torunlarını da gordu oyle oldu. Ama emjn ol doğursa anca o kadar sevrdi kızını rahmetli.

bende 18 yaşında öğrendım öz ailem ölmüştü araştırma yapacak bı durum kalmamıştı benı buyuten ailede evlendıkten sonra işimiz bitti deyip birde bende yüklü miktarda borç alıp sonrasında sana baktığımız yerıne koy deyip tamamen beni gözden çıkarınca ağaç kavuğundna çıkmış durumuna alıştımm senınkıler sana öz aileni aratmıyorsa onlarla devam et tamaen onların davranışlarına göre ama bi yandanda üvey olduğunu unutup tamamen onların ınsaflarına bırakma kendını

Yani neyse artik bosver bence hayatina bak sen ne olmussa olmus simdiki ailenden memnunsan sorun yapma hayirlisi böyleymiş kafandaki sorulari at gitsin her şeyi bilmekte iyi degil bazen
Zaten bosverdim ama hep aklimda ..aileme okadar minnet borcum varki suan bile ağlıyorum onlarin hakkını nasil öderim.3 tane cocugum var ben anca onlara bakarim deyip bana bakmayabilirdiler..
Biyolojik babam yurda vercekmis annem yani halam vermemiş..(

Biyolojik babam söyledi hemde durup dururken[/QUOTE]
Valla ne diyelim bilemedim canim basima gelmedi ama zor bi durum hep kafani kurcalar artik kim benim ailem ablam abim vs varmi diye sadce annen baban degismiyo ki halan dayin amcan vs sulalen degisecek eger kim oldugunu ogrenirseniz ailenizin. Buna hazirmisiniz belkide veft etmislerdir

Üvey kelimesini asla kabul etmem konuyu anlayın diye kullandim.
Onlarin emeklerini odeyemem sirf hissettirmedikleri icin bile ölebilirim onlar icin

Onlarin emeklerini odeyemem sirf hissettirmedikleri icin bile ölebilirim onlar icin
Tabikide odeyemezsiniz ama artik ogrendiniz uvey oldugunuzu kim olsa meraktan olur yani kim benim ailem diye babaniz baska birsey demedimi

Ölmene gerek yok ki bu kötü hislere kapilmamaya çalış. Gerekirse psikolojik destek al. Zordur elbette ama sevginiz asar bunları eminim.

Ölmene gerek yok ki bu kötü hislere kapilmamaya çalış. Gerekirse psikolojik destek al. Zordur elbette ama sevginiz asar bunları eminim.
Mesela ilk öğrendiğimde herkesten saklamaliyim diyodum..ki zaten eski komsular vs biliyodu..yaani çocukken arkadaşlarım bile hissettirmedi cok degisik bi durum.
Siz olsaniz yeni tanıştığınız yada evlendiginizde esinize soylermiydiniz

bu durumun utanılacak bı yanı yok bizim seçimimiz değil eksikliğimizde değil öncce bunu kabul et söylemek istersen söyle istemıyorsan söyleme aklı başında olan senı buna göre değerlendırmez zaten değerlendırelecek bı durumda değil kader yapçak bişi yok

Çok şanslısınız. Doğurmakla anne ya da baba olunmuyor. Bu konuda ikimizde ortak paydaya sahibiz sanırım. Ben de 24 yaşındayım ailem öz be öz ailem. Fakat ben ailemin bana yaptığı eziyetlerden ötürü 15 yaşındayken evi terk ettim. Babamla o günden sonra hiçbir daha yüz yüze gelmedim, üniversite okuyorum sadece para göndereceği zamanlarda mailleşiriz hepsi bu. Annemle de yaklaşık 4 yıldır hiç konuşmadım ve görüşmedim. Çünkü hayatımda kimsenin yapamayacağı kadar kötülüğü dokundu bana. Aile hakkında o kadar doluyum ki. Anlatsam roman olur diyebilirim.

Şimdi bir düşün ben mi daha iyi durumdayım yoksa sen mi? Ailen, biyolojik ailen değil falan diye hiç üzülme doğurmakla kesinlikle anne baba olunmaz. Annen 15 sene boyunca konuşamayacak durumda mıymış? Annenle ilgili başka ne biliyorsun?

Söylenmesi gereken bir sır değil bu. Yada saklanması gereken bir suç. Hayatın akışında olabilecek şeyler. İçinizden geleni yapın.bdoylerseniz rahat olacaksınız söyleyin ama ailemiz içinde sizin içinde utanılacak bir şey değil söylemek istiyorsanız söyleyin. İçinizden bu konuyu konuşmak yada duymak gelmiyorsa da söylemek zorunda değilsiniz .
Ben söylerim sanırım çünkü aile sırlarını eşim bilir ama istemeden söylemezdim De...
İçinizden geleni rahat edeceğiniz yolu izleyin bence.

Evet arkadaşlar 24 yaşınızda üvey evlat olduğunuzu öğrendiniz ne yapardınız?
Hayatınız nasıl bi yön çizerdiniz??
24 yaşında öğrendiğine göre ailen bunu sana hissettirmecek kadar çok değer vermiş. Ancak gel gelelim günümüz insanoğluna, bebek arabasından kaçırılıp başka aileye satılanı var. Hastanede karışanı var. Maddi kazanç olarak doğurup çocuksuz aileye satılanı mı desem var oğlu var yani. geçmişinin peşine düş derim.

Çok üzüldüm durumunuza..ama ne olursa olsun güçlü olmak zorundasınız..
Evet konusamayacak durumdaymis bildigim tek bu bide babamin beni yuvaya vermek istemesi ve annemin kesinlikle vermem deyip beni boyle buyutmesi işte..baskada birsey bilmiyorum..teyzelerim vs varmış ama hic merak etmedim

Konu sahibi, ilk mesajınızı düzenleyip biyolojik babanızın kim olduğunu bildiğinizi vs yazarsanız daha iyi olacak sanırım çünkü tüm yorumlar bu doğrultuda geliyor.

Ayrıca ben olsam, 24 yıl burnumun dibinde olup babalık yapmaya çalışmayan biyolojik babayı bırakır, bir gün bile üveyliğini hissettirmeyen babama sarılırdım ki siz de öyle yapmışsınız zaten.

Evet görüşmüyorum kendisiyle..

Merak etmiyorum diyorsan araştırma seni bırakan insanlarla muhatap olmak zorunda değilsin içinden geleni yap.
O ailedeki evlat edinilen akrabamizin yedi kardeşi varmış mesela o doktor oldu yedi büyük aile demek beklentisi olan. Maddi beklenti demek belki de... Emek veren teyzemizken yedi kardeşin ailesine bakmak zorunda olmamalı o.
Bilmiyorum ben sanırım yeni beklentisi olan bir duru akraba istemedim.

Dogurmakla analık , sperm vermekle babalık olmuyor maalesef, madem aileniz size iyi davrandı bunca yıl, onlara sımsıkı sarılın ve son nefeslerine kadar bırakmayın.Gerçek aileniz onlar, ne kadar korkuyorlardır şimdi ,kızımız bizi bırakırmı diye, sakın bu duyguyu onlara yaşatmayın.

Bu yorum bitirdi beni babamin o surat ifadesi geldi gözümün önüne.."bizi birakcanmı kızım"

Teşekkür ederim. Eğer hala merak ediyorsanız yavaş yavaş öğrenin bütün ayrıntıları. İsterseniz teyzelerinizle de tanışın. Kendinize karşı anlayışlı olun şoka girmeniz belkide bunalıma girmeniz gayet normal öğrendiğiniz şey kolay değil. Evlilik aşamasında olduğunuz insana da belli bir zaman geçtikten sonra söylerdim ben yerinizde olsam, ortada ömür boyu saklanacak bir şey yok olanlar sizin hatanız değil sonuçta. Ama ne olursa olsun ailesi öz olan birçok insandan çok daha şanslı olduğunuzu unutmayın. Allah yardımcınız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…