- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
En basit örnek olarak onu verdim. Annelik sadece yemek yapmaksa evet onu hiç eksik etmemiş ama küçük yaşta başlarına gelmesine rağmen bir kere banyo bile yaptırmamış mesela. Bunlar ve daha neler neler. Benim için annelik bu demek. Hastalandığında arkadaşın seni gece gelip acile götürüyorsa o annenim haberi bile olmuyorsa ben buna annelik demem ki. Öz de olsa demem üvey de olsa demem. Vicdan meselesi çünkü. Hasta olsanız sa bizi rahatsız etmeyin demiş mesela. Kocasıyla iyi olup çocuklara ne oluyorsa olsun.
Hayır bakmamış. Kendi de söylüyor bunu zaten.
Umrumda değil demedim iyi okuyu öz de olsa üvey de olsa dedim. Öz de olsa aynısını yaparım üvey de olsa lafımı esirgemem ama bu çok alıngan hemen şikayet edip ağlıyor bir de konuyu çok uzatıyor bir ay önce bir laf söyleyim bugün bile sen bana bunu demiştin unutmadım diyorEşiniz ne hissediyor? O kadın eşinizin izin verdiği ölçüde olayların içinde olur. Ona dur diyecek siz değilsiniz. Ayrıca üveylik özlük benim umrumda değil diyorsunuz ama konu başlığına bir daha bakmanızı tavsiye ederim.
İşime karışmadığı sürece sorum etmemeye çalışıyorum ama mesaj atıp bugün kahvaltıda ne yedin dediği an çıldırıyorum.Öyle de olsa mesafeli ve saygılı olmalısınız. .
Bu kelime oldum olası çok soğuk gelmiştir bana. Belki başıma gelmediği için Allah korusun. üvey kayınvalideniz olsa ve her şeyin içinde olmak için can atsa ne yapardınız? İrite olmaz mıydınız?
Bu çok normal özlük veya üveylikle alakalı bi durum değil.bu çok alıngan hemen şikayet edip ağlıyor bir de konuyu çok uzatıyor bir ay önce bir laf söyleyim bugün bile sen bana bunu demiştin unutmadım diyor
Umrumda değil demedim iyi okuyu öz de olsa üvey de olsa dedim. Öz de olsa aynısını yaparım üvey de olsa lafımı esirgemem ama bu çok alıngan hemen şikayet edip ağlıyor bir de konuyu çok uzatıyor bir ay önce bir laf söyleyim bugün bile sen bana bunu demiştin unutmadım diyor
Evet daha açıklayıcı olmuş teşekkür ederim derlediğiniz için. Konu tam olarak böyle.Konu şöyle olabilirdi:
Eşimin annesi çocuklarına zerre annelik yapmamış. Hastalığında bile arkadaşları hastaneye götürmüş. Şimdi evlenirken anne olduğu aklına gelmiş her şeyin içinde olmak istiyor. Ben bu kadar müdahil olmasına itiraz ettiğimde bahanesi hazır "Ben üveyim ya o yüzden böyle yapıyorlar" halbuki alakası yok, benim için üvey olması değil, hem zamanından eşimi bu kadar hor büyütüp hem de şimdi karışması sinir bozucu olan.
Bir bunu okuyun bir de sizin yazdığınızı.
eşinle annesinin arasındaki diyolog nasıl peki?En basit örnek olarak onu verdim. Annelik sadece yemek yapmaksa evet onu hiç eksik etmemiş ama küçük yaşta başlarına gelmesine rağmen bir kere banyo bile yaptırmamış mesela. Bunlar ve daha neler neler. Benim için annelik bu demek. Hastalandığında arkadaşın seni gece gelip acile götürüyorsa o annenim haberi bile olmuyorsa ben buna annelik demem ki. Öz de olsa demem üvey de olsa demem. Vicdan meselesi çünkü. Hasta olsanız sa bizi rahatsız etmeyin demiş mesela. Kocasıyla iyi olup çocuklara ne oluyorsa olsun.
Öyle mi? Ben sadece benimkine has bir durum olarak düşünmüştüm çünkü annem böyle bir şey yaşamamış. Sorduğumda bu tarz şeyler hiç anlatmadı ki yakın da oturmuşlar hal da otururlar. Demek ki geneli böyle o Zaman ço kes takmamaya çalışayım ne de olsa huyunu ben değiştiremem. Bu yaştan sonra yaniBu çok normal özlük veya üveylikle alakalı bi durum değil.
Kv genelı böyle .
Özde olsa değişmezdi sonuç.
Gene anlaşamazdınız.
Benim annem bile ne yiyip içiyorsun diye sormazken bugün kahveni içtin mi vs vs diye sorular sorması beni irite ediyor. Cevap vermesen üveyim ya diyor, versem benim sinirlerim tavan yapıyor. Sorma desen eşine şikayet ediyor. Ne yapacağımı şaşırdım.eşinle annesinin arasındaki diyolog nasıl peki?
açıkcası çok müdahil olmanı da yorum yapmanı da tavsiye etmem.
sorgulamak sana düşmüyor ki.
kendi ailevi meseleleri.
her yaptığını özlük üveyliğe bağlamak doğru değik.
sorunlu bir insandır kişiliği böyledir vs.
mesafeli dur yeterlidir.
hatta psikolojik sorunları var diyosun.
öyle ise zaten lafına lafla bie karşılık verip te olayları büyütmenin kimseye faydası olmaz ki.
sana birebir ne zararı dokunuyor bu kadının?
İşime karışmadığı sürece sorum etmemeye çalışıyorum ama mesaj atıp bugün kahvaltıda ne yedin dediği an çıldırıyorum.
Ağlıyor. Günlerdir uyumuyorum neden öyle dedin diyor. Çaresi yok kiSize ne diyebilirsin. .
O en basit örnekti ondan yola çıkarak yorum yapmak biraz saçma değil mi? Basit bir örnekti. Çünkü Türk geleneğinde hastalanınca hemen yaparlar diye dedim. Basit bir şeydi yani. Bilmemesi ayıp değil elbette bilmek zorunda değil ama bana hiç yapan olmadı bak hemen iyileştim dediği için bınu yazmıştım20 yıl mutlaka bir emeği vardır. Yeri gelmisken bende nane limonun tadını bilmiyorum.
Ağlıyor. Günlerdir uyumuyorum neden öyle dedin diyor. Çaresi yok ki
Burada acılan kv konuları boşuna acılmıyo.Öyle mi? Ben sadece benimkine has bir durum olarak düşünmüştüm çünkü annem böyle bir şey yaşamamış. Sorduğumda bu tarz şeyler hiç anlatmadı ki yakın da oturmuşlar hal da otururlar. Demek ki geneli böyle o Zaman ço kes takmamaya çalışayım ne de olsa huyunu ben değiştiremem. Bu yaştan sonra yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?