Üvey!

Eşiniz ne hissediyor? O kadın eşinizin izin verdiği ölçüde olayların içinde olur. Ona dur diyecek siz değilsiniz. Ayrıca üveylik özlük benim umrumda değil diyorsunuz ama konu başlığına bir daha bakmanızı tavsiye ederim.

Umrumda değil demedim iyi okuyu öz de olsa üvey de olsa dedim. Öz de olsa aynısını yaparım üvey de olsa lafımı esirgemem ama bu çok alıngan hemen şikayet edip ağlıyor bir de konuyu çok uzatıyor bir ay önce bir laf söyleyim bugün bile sen bana bunu demiştin unutmadım diyor

Bu kelime oldum olası çok soğuk gelmiştir bana. Belki başıma gelmediği için Allah korusun. üvey kayınvalideniz olsa ve her şeyin içinde olmak için can atsa ne yapardınız? İrite olmaz mıydınız?

Konu şöyle olabilirdi:

Eşimin annesi çocuklarına zerre annelik yapmamış. Hastalığında bile arkadaşları hastaneye götürmüş. Şimdi evlenirken anne olduğu aklına gelmiş her şeyin içinde olmak istiyor. Ben bu kadar müdahil olmasına itiraz ettiğimde bahanesi hazır "Ben üveyim ya o yüzden böyle yapıyorlar" halbuki alakası yok, benim için üvey olması değil, hem zamanından eşimi bu kadar hor büyütüp hem de şimdi karışması sinir bozucu olan.

Bir bunu okuyun bir de sizin yazdığınızı.

bu çok alıngan hemen şikayet edip ağlıyor bir de konuyu çok uzatıyor bir ay önce bir laf söyleyim bugün bile sen bana bunu demiştin unutmadım diyor
Bu çok normal özlük veya üveylikle alakalı bi durum değil.
Kv genelı böyle .
Özde olsa değişmezdi sonuç.
Gene anlaşamazdınız.

Eşlerin aileleri ile mesafeyi koruyacak, onları sizden uzak tutacak kişi eştir. O zaman sizin eşiniz doğru adımlar atamıyor. Bu kadar konuşmak, iletişim halinde olmak zorunda mısınız?

Evet daha açıklayıcı olmuş teşekkür ederim derlediğiniz için. Konu tam olarak böyle.

eşinle annesinin arasındaki diyolog nasıl peki?
açıkcası çok müdahil olmanı da yorum yapmanı da tavsiye etmem.
sorgulamak sana düşmüyor ki.
kendi ailevi meseleleri.
her yaptığını özlük üveyliğe bağlamak doğru değik.
sorunlu bir insandır kişiliği böyledir vs.
mesafeli dur yeterlidir.
hatta psikolojik sorunları var diyosun.
öyle ise zaten lafına lafla bie karşılık verip te olayları büyütmenin kimseye faydası olmaz ki.
sana birebir ne zararı dokunuyor bu kadının?

eşinizi bütütüp bu gune getırdıyse baktıysa ona bence hakı vardır.fesatlıgını bılemem tabııkı

Bu çok normal özlük veya üveylikle alakalı bi durum değil.
Kv genelı böyle .
Özde olsa değişmezdi sonuç.
Gene anlaşamazdınız.
Öyle mi? Ben sadece benimkine has bir durum olarak düşünmüştüm çünkü annem böyle bir şey yaşamamış. Sorduğumda bu tarz şeyler hiç anlatmadı ki yakın da oturmuşlar hal da otururlar. Demek ki geneli böyle o Zaman ço kes takmamaya çalışayım ne de olsa huyunu ben değiştiremem. Bu yaştan sonra yani

Benim annem bile ne yiyip içiyorsun diye sormazken bugün kahveni içtin mi vs vs diye sorular sorması beni irite ediyor. Cevap vermesen üveyim ya diyor, versem benim sinirlerim tavan yapıyor. Sorma desen eşine şikayet ediyor. Ne yapacağımı şaşırdım.

20 yıl uzun bir süre. Öz olmasa da annelik yapmış mı yapmış. Kanından olmayan çocuğa annelik yapmak kolay olmasa gerek. Üvey diye ekstra kötü davranmak çok anlamsız. Öz anne olup da yeterince ilgilenmeyen bakmayan saldım çayıra büyüten binlerce kadın yok mu? Anneliği sorgulamaya başlarsak işin içinden çıkılmaz. O yüzden üveyliği, yaptığı analığı bir kenara bırakıp bir insan olarak, kayınvalide olarak değerlendirmek daha doğru. Ve ona 'sen doğuramadım, sen kimsin ki' muamelesi yapmak çok yanlış. Belki böyle yaklaşıldığı için kadın 'ben de anneyim' vurgusu yapmaya çalışıyordur, dış kapının dış mandalı muamelesinden rahatsızdır belki? İyi bir insansa iyi, kötü biriyse mesafeli durmalı. İnsan olarak değerlendirin.

20 yıl mutlaka bir emeği vardır. Yeri gelmisken bende nane limonun tadını bilmiyorum.
O en basit örnekti ondan yola çıkarak yorum yapmak biraz saçma değil mi? Basit bir örnekti. Çünkü Türk geleneğinde hastalanınca hemen yaparlar diye dedim. Basit bir şeydi yani. Bilmemesi ayıp değil elbette bilmek zorunda değil ama bana hiç yapan olmadı bak hemen iyileştim dediği için bınu yazmıştım

Burada acılan kv konuları boşuna acılmıyo.
Bi çok gelin kv sorunu yasıyo.
Ama istisnalar kaideyi bozmaz.
Annenizde istisna olabılırr.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…