Bunu ona kimse hissettirmemiş ki özellikle kocası zaten yeterince kol kanat geriyor eşini kaybettiği için buna dört elle sarılıyor buna kimsenin itirazı yok ama her konuda ben üveyim ondan dediği için ben üveyliğe vurgu yaptım. Kendisi bunu katıyor kimsenin ona üvey muamelesi yaptığı yok20 yıl uzun bir süre. Öz olmasa da annelik yapmış mı yapmış. Kanından olmayan çocuğa annelik yapmak kolay olmasa gerek. Üvey diye ekstra kötü davranmak çok anlamsız. Öz anne olup da yeterince ilgilenmeyen bakmayan saldım çayıra büyüten binlerce kadın yok mu? Anneliği sorgulamaya başlarsak işin içinden çıkılmaz. O yüzden üveyliği, yaptığı analığı bir kenara bırakıp bir insan olarak, kayınvalide olarak değerlendirmek daha doğru. Ve ona 'sen doğuramadım, sen kimsin ki' muamelesi yapmak çok yanlış. Belki böyle yaklaşıldığı için kadın 'ben de anneyim' vurgusu yapmaya çalışıyordur, dış kapının dış mandalı muamelesinden rahatsızdır belki? İyi bir insansa iyi, kötü biriyse mesafeli durmalı. İnsan olarak değerlendirin.
Senin bakış açına göre benim kv özÖyle mi? Ben sadece benimkine has bir durum olarak düşünmüştüm çünkü annem böyle bir şey yaşamamış. Sorduğumda bu tarz şeyler hiç anlatmadı ki yakın da oturmuşlar hal da otururlar. Demek ki geneli böyle o Zaman ço kes takmamaya çalışayım ne de olsa huyunu ben değiştiremem. Bu yaştan sonra yani
İstisna olabilir ama en yakını annemden yola çıkmak da bana mantıklı geliyor başka kimle dertleşir ki insan?Burada acılan kv konuları boşuna acılmıyo.
Bi çok gelin kv sorunu yasıyo.
Ama istisnalar kaideyi bozmaz.
Annenizde istisna olabılırr.
Sanırım tek çarem bu olacak. Artık dayanma gücüm kalmadı bütün yolları kapatıyor. Bende lafımı esirgeyen biri değilim maalesef ağzıma gelince söylüyorum ama sabırlıyımdır nişan Zaman'ı da bana muhtaç olursunuz gibi abuk subuk laflar etti yuttum ama kendini sürekli üvey görerek beni de o mecraya çekmesi canımı sıkıyor artık yoruldumGörüşmeyin
Sanırım tek çarem bu olacak. Artık dayanma gücüm kalmadı bütün yolları kapatıyor. Bende lafımı esirgeyen biri değilim maalesef ağzıma gelince söylüyorum ama sabırlıyımdır nişan Zaman'ı da bana muhtaç olursunuz gibi abuk subuk laflar etti yuttum ama kendini sürekli üvey görerek beni de o mecraya çekmesi canımı sıkıyor artık yoruldum
Tepki almak benim için sorun değil ki. Ama başlık yanlış olabilir evet. Düşüncelere sayılıyorum burda bir çok insanım yaptığı gibi tepki vermiyorum açıklama alarak durumun ne boyutta olduğunu anlatmaya çalışıyorum sadece. Yoksa ben alıngan değilim :)Konu öz üvey olması değil. .
Öz k valide ler neler okuyoruz burda . .
Anladın mı ?
Önyargı başlık ondan tepki alıyorsun. .
Anlaşmazlık elbette olabilir. .
Tepki almak benim için sorun değil ki. Ama başlık yanlış olabilir evet. Düşüncelere sayılıyorum burda bir çok insanım yaptığı gibi tepki vermiyorum açıklama alarak durumun ne boyutta olduğunu anlatmaya çalışıyorum sadece. Yoksa ben alıngan değilim :)
Saygı kavramım karşılıklı olursa yapabildiğim bir şey. Benim kahvaltıda ne yediğimi soran biri bana saygısızlık yapmış oluyor bu kadar merak ederek. Meraklı insanları sevmiyorum. Hoş içinde fesatlık olduğundan değil meraklı olduğundan soruyor biliyorum ama hoşlanmıyorum. Sanırım yakın zamanda bir konuşma daha yapmak zorunda kalacağım.Eşinde hiç olmasa hakkı vardır. .
Sık sık gitmek zorunda değilsiniz. .
Saygı duyun yeter . .
kadın rahatsız belli ki.Tepki almak benim için sorun değil ki. Ama başlık yanlış olabilir evet. Düşüncelere sayılıyorum burda bir çok insanım yaptığı gibi tepki vermiyorum açıklama alarak durumun ne boyutta olduğunu anlatmaya çalışıyorum sadece. Yoksa ben alıngan değilim :)
Saygı kavramım karşılıklı olursa yapabildiğim bir şey. Benim kahvaltıda ne yediğimi soran biri bana saygısızlık yapmış oluyor bu kadar merak ederek. Meraklı insanları sevmiyorum. Hoş içinde fesatlık olduğundan değil meraklı olduğundan soruyor biliyorum ama hoşlanmıyorum. Sanırım yakın zamanda bir konuşma daha yapmak zorunda kalacağım.
Evet görüyorum. İyi davran ne yapıyor kadın sana vs vs laflar çok duyuyorum ama eşim bir gün bi laf etti ondan sonra biraz daha iyi hissediyorum kendimi en azından ne gözle baktığını öğrendim. Anne lafı boş bi laf içi dolu değil. Babamın yüzünden ona anne diyorum dediğinden beri biraz daha iyi kavramaya başladım olayı ki o da baskı altında.kadın rahatsız belli ki.
üveylik onda takıntı olmuş veya bunu kullanarak ajitasyon yapıyor.
eşinin annesi ile arası nasıldır?
sen mesafe koyacaksın yapacak bişey yok.
eşin veya kp den baskı görüyormusun iyi davran diye filan.
sanırım herkes kv nin garipliklerinin farkındadır.
anlattığın davranışları herkese garip geliyordur muhtemelen.
İki gün için geçerli oluyor. Sonra eskiye dönüyor zaten. Konuşmak iki gün kafamı dinlememi sağlıyor. Sonra eskiye dönüş.Tuhaf tabiki senin ne yediğinden ona be faydası olur. .
Konuşmanın inşallah faydası olur. .
Annelik nane limondan gecmiyor yanliz.Fesat evet. Sürekli laf sokmalar ben anneyim anneleri benim diye naralar atmalar. Ama eşim nane limonun tadını benimle öğrendi. Düşün yani hastalanınca bir nane limon bile yapmamış. Nasıl annelik tartışılır. Bu arada 20 senedir başlarındaymış
Tek tek açıklama yapmak istemiyorum geçmiyor evet o em basit örnektiAnnelik nane limondan gecmiyor yanliz.
he he deyip geçeceksin sen de o zaman.Evet görüyorum. İyi davran ne yapıyor kadın sana vs vs laflar çok duyuyorum ama eşim bir gün bi laf etti ondan sonra biraz daha iyi hissediyorum kendimi en azından ne gözle baktığını öğrendim. Anne lafı boş bi laf içi dolu değil. Babamın yüzünden ona anne diyorum dediğinden beri biraz daha iyi kavramaya başladım olayı ki o da baskı altında.
İki gün için geçerli oluyor. Sonra eskiye dönüyor zaten. Konuşmak iki gün kafamı dinlememi sağlıyor. Sonra eskiye dönüş.
Evet düşkün değil zorunlu anne diyorum diyor onu da anlıyorum ama bana da zorla sev demeleri canımı sıkıyor sevemiyorum. Hatta böyle giderse nefret bile edicem. Sert çıkıyorum çünkü hafif yollu konuşunca anlamıyor hoş sert konulunca da anlamıyor. Kafasına ne koyarsa onu yaşıyor ve yapıyor. Ben yoruldum dilerim o da yorulur.he he deyip geçeceksin sen de o zaman.
çok büyütmüşssün içinde sanırım.
baskı görmen de etken.
tahmin etmiştim bunun da etkisi var üzerinde.
açıkcası görmemezlikten duymamazlıktan geleceksin.
eşin de öyle ahım şahım düşkün değil sanırım ama senin sivri ve sert çıkışlarına da bozuluyor belli ki.
biraz daha hoşgör daha doğrusu takma bu kadar.
Bizde çok tartıştık zamanında ama baktım bir yol olmayacak artık oralı olmuyorum. Hatta artık muhatap bile olmamayı düşünüyorumBenimde üvey kayinvalidem var ama esim babasinda büyümedi 5-6 yil olmus evleneli. Yani fazla emegi gecmedi ben ona mesela anne diyorum kendisi istedi anne dememi ama yüregim el vermedi banada kötü davrandi esimle cok tartisdik. Artik aramiz iyi ama kendisi eskisi gibi davranmiyor. Tavrimi koydum ara sira hala laf cakiyor da neyse
Iki kayinvalide ile is zor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?