- 31 Ocak 2014
- 1.751
- 3.027
- 208
- 35
- Konu Sahibi Mihaylovicdostoyewski
-
BABASININ evinde başka bir hanım var. Tamam birkaç gün kalır gider. Sonuçta annesinin yanına yakışır. Hanginizin başına gelse kabul edersiniz acaba. Sizce kız bu kadina iyi mi davranır sever mi? Çok bilirim öyle ara bozucu sımariklari.
Eşimin umruna değil kız da dersim var diyip odasına geçiyor.Kendi odasını mükemmel bir şekilde silip süpürüyor ortak alanlara sıra gelince'dersim var'
kız da sana saygısız davranıyor eşin dengeleri kuramıyor. Kuramadığı için böyle zaten.birbirimize saygımız yok resmen.benimde ağırıma giden bacak kadar kız yüzünden azar yemem ya
Selam bir derdim var. Kimse beni anlamıyor.Benim eşimin iki kızı var.İkiside annelerindelerdi ama iki sene önce büyük olanı geldi.Çektirmediğini bırakmadı bana.Temelli kalıyor artık bizle.Her şeyine özel masrafı oldu.Beni kayınvalideme görümcelerime kaynıma rezil etti.Ne yapsam herkese anlatıyor.''Çok masraf oldu birazda annen yardım etsin'' diyorum suç oluyor.Benimde çocuklarım var onun önüne yemek koymuyorum diye suç oluyor.Halbuki kendi tabağına koyabilecek olgunlukta.''Çok çamaşır biriktiriyorsun yoruluyorum sürekli çıkarıp atma'' diyince de ''ben ergenlik dönemindeyim mihaylovicdostoyewski abla kendimi temiz hissetmiyorum' yıkanmayınca çamaşırlarım'' diyor.Gelip çocuklarıma bağırıyor ses yapmayın ders çalışıyorum ben diye.Eşim bu konuda hep ona hak veriyor.Beni yaşadığım yere de rezil etti.Daha birçok olay oldu ama yinede beni rezil etmesi hiç hoş değil.Onun olduğu ortamda geriliyorum.Şimdi ben senelerce bu kızın kahrını mı çekicem?Ben onun eşyalarını yıkayıp paklıyorum bana bir teşekkür bile etmedi.Özünde iyi kız ama anlaşamıyoruz onunla.Annesi de sürekli üstüme geliyor kızıma iyi davran diye.Eşimde git babana babanla kal o zaman kızımı istemiyosan diyor.Ben diyorum kızı anneannesiyle beraber ev tutun o zaman ayrı diyorum o da yok...bazen kendimi tutamayıp kıza ''Defol git annenin evine'' diyorum ''Seni savcılığa şikayet edicem bana kötü davranıyosun'' diyo.Yedi bitirdi bizi onun yüzünden ben ve çocuklarım kısıtlanıyor.4/4Lük her şeyi odasından tut okuluna kadar.Yeter artık bende bir insan evladıyım.
Q canım 16 yaş gayet aklı başında bir yaş bence. Onun da bir şeyleri anlaması gerekmiyor mu sence?o zaman psikoloğa gidip tedavi olun..gencecik bir kıza bunu yaşaytmaya hakkınız yok...
3 çocuğunuz kaç yaşlarında? bu mantıkla onlara da hayrınız olduğunu sanmıyorum çünkü..
Bu eğitim kendi anne babası tarafından verilmesi lazım. Gerçek annesi telefon açıp da bin türlü doldurursa, babası kızıma karışma derse tokatlanacak çok yanak lazım bence.O zaman zaten bir söz hakkınız yok durumda. Siz bir şeyleri kabul ederek evlenmişsiniz. Yapmanız gereken çocuklarınızdan ayırmamak kendi çocuklarınıza da onun ablaları olduğunu hissettirerek o kızı büyütmek. O size bir tokat atsa diğer yanağınızı çevirmek. Çünkü siz yetişkin bir kadınsınız. O ise annesi babası ayrı ailesi parçalanmış bir ergen. Birazcık vicdan bu işler.
Kızın annesi de evliymiş zaten. Babasının yanına gelmesi için bir milyon tane sebebi olabilir; en basitinden üvey babası rahatsız ediyor olabilir mesela. Gerçi hiçbir sebep olmaksızın da gelebilir babasının evine ama bizim piremsesler gelemez tabii öyle şeylere.Babasının evinde ki o hanım o çocuğu bilerek evlendi!
16 yaşındaki bir çocuk ister annesinde kalır isterse de babasında kalır.. annesi evlendiği zaman ne olacak " annesinin evinde adam var" o zaman da sokakta mı kalsın kız!!
Ne vicdansızsınız ya.. Siz çok Türk filmi izlemişsiniz sanırım. Ben çok iyi bilirim böylelerini ne demek bu nasıl bir ön yargıdır.. millet evlat ediniyor evlatt !! Herkesi kendiniz gibi görmeyin..
Evet belki bir çoğumuz kabul etmeyiz ama baştan etmeyiz!! Sen çocuklu adamla evlen sonra adamdan o çocuğu ayır !!
Oh ne ala..
ipek çok şaşırdım bu yorumuna..yoruma veya söyleniş tarzına göre farklı yorumlanacak şeyler görmüyorum ben..Birkaç olay anlattı Q. Çamaşır olayı bilemiyoruz ki yani kasıtlı yapmak istedikten sonra insan neler yapmaz ki Q, kirli temiz yığar oraya. Bu açıklamanın gerçek olduğuna tanımadan çok çabuk itimat ettin. Bu kadar net konuşmak için tanımak lazım bence. Yemek olayı da aynı masada yenmiyorsa eğer ayrı ise yemek zamanları pek tabi ki kendi de hazırlayabilir. Aynı cümleyi birkaç farklı şekilde birkaç farklı ses tonuyla ve birkaç farklı mimikle tamamen değiştirebilirsin. Bunu en az benim kadar iyi biliyorsun sen de. O yüzden kız da ergen olup sürekli değiştirmek istediğini Allah bilir nasıl söyledi ya da bilmediğimiz neler var. Anlatılanlardan ben konu sahibini tamamen haksız görmedim.
Q canım 16 yaş gayet aklı başında bir yaş bence. Onun da bir şeyleri anlaması gerekmiyor mu sence?
Gerçekten sadece konu sahibi suçlu diyebilir miyiz?
Sen sanıyor musun o kızı annesinin fitillemediğini ve dedikodu çekmediğini.
Kadın başkasıyla evliymiş zaten. Neden doldursun ki?Q canım 16 yaş gayet aklı başında bir yaş bence. Onun da bir şeyleri anlaması gerekmiyor mu sence?
ipek o zaman örnek verisn konu sahibi...kız bunu yapıyor desin.annesi fitliyor ,bunu yapıyor desin....Q canım 16 yaş gayet aklı başında bir yaş bence. Onun da bir şeyleri anlaması gerekmiyor mu sence?
Normal normlardan bahsediyoruz zaten.. Normalde babanın yeni hayatına seni adapte etmesi gerekmez miydi? Yeniden evlenince seni yok sayan bir babaya zaten saygı duy demiyorum. Sen bu durumda babanla aynı evde yaşamak zorunda kaldın mı peki? ben normal bireylerin normal hayatlarından bahsettim. İşte konu sahibinin üvey kızı da babasına bu şekilde kin besliyordur belki onun eski hayatına saygı duymayıp annesinden ayrıldığı için o yüzden saygısız davranıp hıncını alıyordur ondan ve hayattan.Babam yeni hayata başlarken bana mı sordu, bunun neresine saygı duyayım? Babam yeni hayata başlarken beni de babasız olduğum, kendinin yeni çocuk yapıp beni 2. plana attığı bir yeni hayat verirken bana , bana soruyor mu, benim isteklerime saygı duyuyor mu peki? Bana getirdiği üvey anneyi bana danışıyor mu?
Kenara atılmanın neresine saygı duyayım? Ben akşam babamı göremezken babamın sanki ben yokmuşum gibi başka çocuk yapıp onlara babalık etmesine ne saygı duyayım? Kendi seçmediğim tepeden inme, menfaatime ters düşen, beni üzen hiçbir düzenlemeye saygı duymak zorunda değilim. Boşanmış erkek onlar da annelerinde kalacak yaa şartıyla hatun peşinde koşamaz kardeşim. Benim çocuğum var kabul edeceksin demeli, baba olan adam 18lik delikanlı gibi kör sağır aşk peşinde koşamaz kardeşim. Baba olan adam sorumluluğunu bilsin.
Başlarım böyle yeni hayata.
gerçek annesi bir melek o zaman.ipek o zaman örnek verisn konu sahibi...kız bunu yapıyor desin.annesi fitliyor ,bunu yapıyor desin....
yemekti çamaşırdı demesin...
bu anlatılanlara göre ben %100 suçlu derim..
Selam bir derdim var. Kimse beni anlamıyor.Benim eşimin iki kızı var.İkiside annelerindelerdi ama iki sene önce büyük olanı geldi.Çektirmediğini bırakmadı bana.Temelli kalıyor artık bizle.Her şeyine özel masrafı oldu.Beni kayınvalideme görümcelerime kaynıma rezil etti.Ne yapsam herkese anlatıyor.''Çok masraf oldu birazda annen yardım etsin'' diyorum suç oluyor.Benimde çocuklarım var onun önüne yemek koymuyorum diye suç oluyor.Halbuki kendi tabağına koyabilecek olgunlukta.''Çok çamaşır biriktiriyorsun yoruluyorum sürekli çıkarıp atma'' diyince de ''ben ergenlik dönemindeyim mihaylovicdostoyewski abla kendimi temiz hissetmiyorum' yıkanmayınca çamaşırlarım'' diyor.Gelip çocuklarıma bağırıyor ses yapmayın ders çalışıyorum ben diye.Eşim bu konuda hep ona hak veriyor.Beni yaşadığım yere de rezil etti.Daha birçok olay oldu ama yinede beni rezil etmesi hiç hoş değil.Onun olduğu ortamda geriliyorum.Şimdi ben senelerce bu kızın kahrını mı çekicem?Ben onun eşyalarını yıkayıp paklıyorum bana bir teşekkür bile etmedi.Özünde iyi kız ama anlaşamıyoruz onunla.Annesi de sürekli üstüme geliyor kızıma iyi davran diye.Eşimde git babana babanla kal o zaman kızımı istemiyosan diyor.Ben diyorum kızı anneannesiyle beraber ev tutun o zaman ayrı diyorum o da yok...bazen kendimi tutamayıp kıza ''Defol git annenin evine'' diyorum ''Seni savcılığa şikayet edicem bana kötü davranıyosun'' diyo.Yedi bitirdi bizi onun yüzünden ben ve çocuklarım kısıtlanıyor.4/4Lük her şeyi odasından tut okuluna kadar.Yeter artık bende bir insan evladıyım.
Bu eğitim kendi anne babası tarafından verilmesi lazım. Gerçek annesi telefon açıp da bin türlü doldurursa, babası kızıma karışma derse tokatlanacak çok yanak lazım bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?