Uyanık ev arkadaşları, faturalar nasıl paylaşılmalı?

E çamaşır makinasındaki delikler kürdan sokmak için değil miydi 🤪
Ya konu sahibi gelmiş burda bize laf sokuyorsun da kızlara laf söyleyemiyosun neymiş kızlar evi yakarmış allasen nerde yaşıyorsun dallas mı? fatura da 47 tl gelmiş zaten Türkiye olamaz dfggjk
Ben de şaşırdım.
Su için ben evde tek kalırken 5 TL ya da 0 TL geliyordu demis.
Ay ne bileyim yikanmiyor mu acaba diye soruyor insan.

Ev arkadası benim kanayan yaram. Hicbir zaman uyanık olamadım kullanmadığım kömür parasini ödeten mi dersin, eve ortak alınanlardan benim hakkimi da yiyen mi dersin, biri ben evde üç haftalığına yokken elektrikli ısıtıcıyı kullanmıştı,50 tl üstü cikmayan fatura 300 tl gelmişti. Mecbur ortak ödemiştim.Bir baska evde de beni tehdit evip anahtarlarimi çalıp evden kovup evde sadece 1 hafta durduğum halde o ay gelen tüm elektrik,su,doğalgaz faturasini bana ödetmişlerdi. Bence 47 tl üçe bölünebilecek bir sayı fazla değil 15 tl verin kafanız ağrımasın.İmkaniniz varsa da tek yaşayın giden paranız olsun huzurunuz değil.

DiDee DiDee , bedavaya mı otursunlar? Normal eşyalı ev fiyatının çok altına yerleştiler. Onlar interneti kullansın ama fatura yine de üçe değil ikiye bölünsün. Çünkü onların ikisi tek insan yapıyor.

Ne demek istediğimi anlayan üyelere teşekkür ederim. Geri kalan üyeler kendi çalıp kendi oynabilir.

Bedavaya oturmayacaklar tabi ki , ben de diyorum ki madem bi amme hizmeti yaptınız(düşük ücret istediniz) o zaman bır bır yapmayın, ya da kendinizi biliyosanız ona göre kira isteyebilirdiniz.Ortak yaşanan evde sen az kullandın sen çok yedin muhabbeti olmaz, olmamalı.

Onlar gelse de gelmese de zaten sabit bir internet ücreti ödemeyecek misiniz, çok aşırı bi durum yoksa kotanın üstüne çıkılmıyosa üçe değil ikiye bile bölmek anlamsız bence..Tabi bu benim fikrim benim paşa gönlüm, üç kuruş için başımı ağrıtmam ama aynı şeyler başkasına dert olabiliyor ne diyim hakkınızda hayırlısı olsun..

DiDee DiDee , bunlar benim 10.ev arkadaşım. Hiç biriyle sorun yaşamadım. paranın lafını etmedik. Kardeş gibi geçindik.

Kızlar eve geldikleri ilk gün, biz doğalgaz kullanmayacağız, dediler. Yemek neyle yapılıyor? Sıcak su nereden geliyor? Ben şimdi bunu nasıl hesaplıycam?Fatura geliyor, ben evde değilim diyor. Kullanmıyoruz, ödemiycez diyen onlar en başta.
İnternet evet sabit ama kız benim odamdan çekmiyor ben ödemiycem diyor. Diğer odalardan arkadaşından kullanıyor.

Fatura tutarları için de cimere yazarım benim faturalarda sizinkiler gibi 200 lira gelsin. Haksızlık bu.

Bende mi bi sorun var yoksa insanlar ne zamandir boyle küçük hesaplar yapar oldu ailesine bile :olamaz:

Demek istediğim o değildi hanımefendi. Babam ödüyor zaten tüm faturalarımı. Bana 40 tl’den fazla gelmediği için 60’lık fatura şaşırtıcı geldi. Sinirimi bozan elektrik şirketi oldu, yaptıkları zamlar oldu. Çünkü kullanımım önceki aylarla aynıydı. Ailem bana gelerek zaten kendi oturdukları yerde 250 liralık elektrik faturası ödememiş oldu.

Ben olsam biz doğalgaz kullanmıyoruz diyen kızları odama almam
Kızlar çamaşırlarınızı buraya asmayın nem beni boğuyor derim
Gidin odanızdakileri açın bu kadar paradan kaçınmayın derim
Elektrik 47 inan çok az
Bide hiç kullanmasan bile onun bi bedeli oluyor ama faturana o ay yansımıyor
Yani bu ay 0 tl kullandım diye birşey yok
Muhtemelen birleştirmişler 2 ayı
Ama yine de ben olsam içimde dolacağıma söylerim yani
Kızlar bugüne kadar bu evde kim kaldıysa herşey ortak paylaşıldı
Yani ben net kullanmıyorum ben doğalgaz açmıyorum diye birşey yok
Beğenmeyen gidebilir
Hergün çamaşır yıkandı
Odamda net çekmiyor diye diğerinin odasına gidildi
Doğalgaz kullanmıcaz dendi benim odamda oturuldu
Kimse enayi değil lütfen ona göre davranalım derim
Neden söyleyemiyorsun?

Ayrıca konuda biri ailem geldi bana normalde 40 tl gelirken bu ay 59 geldi içim gitti demiş şok oldum
20 tl için içi yanmış ne insanlar var pes dedim

Dediğim tamamen yanlış anlaşılmış. Ya da ben aceleyle yazıp kendimi ifade edememişim. Şehrimde ailem olsa da olmasa da bana gelen 40 liraydı. İçimi yakan yaptıkları zamdı.

Yorum yapan kişi bu kadar düşük faturalara şaşırmış. Ben de evde üç kişi olmamıza rağmen bu fatura geldi ama bu bile olması gerekenden fazlaydı, demek istedim. Faturalarımı babam ödüyor zaten. Kendim ödeseydim de böyle ufak hesaplara girip aileme laf söyleyecek bir insan değilim. Cevap yazdığım yorumu okumayıp sadece benimkini okursanız yanlış anlamanız gayet normal.

Okuduğunu anlayan birkaç kişi olmuş. Onlara teşekkür ederim.

Normalde eve kimseyi almıyorum. Zor durumda olduklarını söylediler. Çok ısrar ettiler. Ben de kabul ettim.

Bu evde değil ama diğer evde üniden ev arkadaşımla beraber kalıyorduk. Her şeyi 2 ye bölerdik. O hem kombiyi 79 e getirir hem de ufoyu çalıştırıdı. Gidip neden ufoyu da kullanıyorsun, ben ödemiyorum demezdim.

Ben bu kızlara, detarjan, tuvalet kağıdına kadar bıraktım. Aidatı da ödemenize gerek yok dedim.

Ben evde tek kalırken su 5 lira ya da 0 geliyordu. Bunlar gelince fatura 20 lira geldi ve kız ben evde değildim diyor. Ben de evde değildim. O zaman kim harcadı suyu?

Kusura bakmayın ama ben de mal değilim. Eşyaları odamda kurusun, yemek yapsınlar, sıcak suyu kullansınlar. Sonra biz kaloriferi yakmadık. Peki hepsini ben öderim.

@Esra, evet bu stres 47 lira için. Çünkü kızları tanımıyorum, arkadaşım değiller. Bana da, kendi evimden ne zaman gideceğimi soruyorlar. Faturaları ödemesinler, ceplerine de haşlıklarını ben koyayım.

O zaman çıkartın bunları ev sizin adınızaymış zaten. Gelen tutarı da bölün 3'e. Kimse enayi değil sonuçta ben de elalemin 1 kuruş faturasını ödemem. Bu kadar sinsilikle de evde geçim olmaz. Her şeyi kullanmadım diye yalan atıyorlar anlaşılan.

20 tl benim için önemsiz değil
Ama ailem için nice 20ler feda olsun anlatabiliyor muyum?
20 tl sokağa atılsın istemem
Ama ailem 20 tllik doğalgaz harcamışsa da içim yanmaz çünkü ihtiyaç
Bu devirde bi makyaj fırçası olmuş 20 tl zaten
Herneyse herkesin paraya tapışı aynı olmadığı gibi karakteri de farklı tabiki.

Kızlar meselesine gelince
Bende enayi yerine konmak istemem
Ama sen kızlara tak tak söylemek yerine gelip buraya yazıyorsun gayette pat pat yapıştırıyorsun üyelere cevapları
Umarım kızlar buraya üyedir de okuyorlardır çünkü sen klavyeden kendini gösterebiliyorsun ben öyle anladım
Aileme karşı cimri değilim hanımefendi. Boşu boşuna gizli gizli karakterime laf söylemenize gerek yok. Ailecek tutumlu olmaya çalışıyoruz. 20 tl fazla gelen faturaya üzülme sebebimiz buydu. Ayrıca evet insanların durumlarını bilip bilmeden konuşuyorsunuz. Ailemden sakınacak halim yok ama çoğu gün cebimde bir lirayla okula ya da staja gittiğimi bilirim. Maddi durumumuz çok çok kötü halde. Kendi evimizi borçları ödeyebilmek için kiraya verdik. Ve ailem benim 1+1 60 metrekare öğrenci evime taşındı. Kanepemde ve yer yatağımda yatıyorlar. Normalde 40 lira gelen fatura birebir aynı kullanımlarla 60 gelince hepimizi üzdü bu. Babamın cebinde de o 20 liracık fark yoktu. İnsanlar belli başlı bir şekilde bütçe oluşturup gıdım gıdım geçinmeye çalışırken bir hayli zora sokuyor böyle beklenmedik şeyler.

19 lira icin mi yandi iciniz

Babamın da benim de evet. Önceki aylarla birebir aynı kullanımda geldi çünkü bu ücret. Ben 3 yıldır bu evdeyim elektrikte 50 liranın üstünü doğalgazda 100 liradan fazlasını ilk kez bu yıl görüyoruz bütün kullanımlarım birebir aynı olmasına rağmen. Ara ara erkek arkadaşımla ara ara ailemle birlilte yaşadım bu evde. Hiçbirinde de tek başıma olduğum zamankinden fazla bir ücret gelmemişti.

Biz ailecek olmayandan kısmaya çalıştıkça yapılan peşpeşe zamlar mahvediyor bizi.

Aileme karşı cimri değilim hanımefendi. Boşu boşuna gizli gizli karakterime laf söylemenize gerek yok. Ailecek tutumlu olmaya çalışıyoruz. 20 tl fazla gelen faturaya üzülme sebebimiz buydu. Ayrıca evet insanların durumlarını bilip bilmeden konuşuyorsunuz. Ailemden sakınacak halim yok ama çoğu gün cebimde bir lirayla okula ya da staja gittiğimi bilirim. Maddi durumumuz çok çok kötü halde. Kendi evimizi borçları ödeyebilmek için kiraya verdik. Ve ailem benim 1+1 60 metrekare öğrenci evime taşındı. Kanepemde ve yer yatağımda yatıyorlar. Normalde 40 lira gelen fatura birebir aynı kullanımlarla 60 gelince hepimizi üzdü bu. Babamın cebinde de o 20 liracık fark yoktu. İnsanlar belli başlı bir şekilde bütçe oluşturup gıdım gıdım geçinmeye çalışırken bir hayli zora sokuyor böyle beklenmedik şeyler.
2 cümlelik yorumun çok farklı anlaşıldı böyle açıklamadığın için
Yine de kusura bakma Allah yardımcınız olsun

Çok gerginsiniz, yorumlarınızı okurken bütün gerginliğinizi hissettim. Kızlar da bu gerginliğinizi hissediyorsa ona göre şekil alıyorlardır. Yani fatura ödemezlerse zorla alamazsınız siz de interneti kapatın, doğalgazı kapatın yaşam kaliteleri düşsün en azından.

Ay ben vereyimde 50tl yi konu kapansın.
Yahu öğrencide olsanız 50tl fatura nasıl ödencek derdine mmi düşülür.bence hesapçı olan sizsiniz.
Herkes ortaya 3-5 nevaesa atsa bile tamamlanacak bir miktar 50lira.hadi 300-400gelirde hesaba girersiniz.ben ev arkadaşımla neler yaşadım bi anlatsam roman olur.neyse.
Ben durumunuzun acıncak boyutta oldugunu düşünmüyorum.gelen yorumlara göre yapılmış bir seneryo gibi.nyse gerçekten ihtiyacnz varsa Allah yardmcnz olsun.

Yorumların hepsini okudum kimisi 20 TL için mi bu yaygara demiş kimse kusura bakmasın da kim enayi yerine konmak ister kızların yaptığı uyanıklık evde kullanılan herşey ortaktık. Konu sahibi siz de çok iyi niyetli davranmışsınız aidat ödemesinler çamaşırı odana assınlar İnternet keza öyle neden tavrınızı ortaya koymuyorsunuz?

Depozito aldım. Kirayı da ödediler. Sadece kızların kendilerini uyanık görüp her şeyi bana yıkmalarına sinir oluyorum. Onlar benden 10 yaş küçük. bana banyo lifini kullandım mı diye soruyor. Odalarına giriyor muyum diye beni takip ediyorlar. Ben de odamın kapısını açık bırakıyorum, ben yokken oturuyorlar falan.

Benim çok ev arkadaşım oldu ama hiç böyle tiplerle karşılaşmamıştım. Madem evde kimse kalmadı 20 lira nasıl geldi mesela? Sorun miktarı değil aslında. Karşısındakini aptal yerine koymaya çalışmak.

Kızlar sizden 10 yaş küçük ve burada "47 lira için mi uğraşıyorsunuz" diyenlere "ne biliyorsunuz, belki ben öğrenciyim" diyorsunuz.
Merak ediyorum, gerçekten öğrenci misiniz?

Eğer değilseniz hem öyleymiş gibi konuyu saptırıyorsunuz hem eleştirdiğiniz şeyi siz büyük ihtimalle "gerçekten" öğrenci olan o kızlara yapıyorsunuz. Garip.

Nerede yaşıyorsunuz da 47 lira fatura geliyor anlamadım ama 47 liraya 2 kişi düzgün bir yemek bile yiyemezsiniz dışarıda, siz üçte birini vermemek için uğraşıyorsunuz. 16 lira bile değil.
Harcadığınız enerjiye yazık.

Back
X