Uyku düşmanım sanki

Ben uyku düzenimi kitaplar sayesinde bozdum. Öyle de ters insanım. Bitirmeden bırakamıyorum ve sabahliyorum.

kahvalti sorun degil, hic yapmasa da olur, veya yatmadan sandvic hazirlarsiniz, sabah yanina bir sallama cay veya meyvesuyu gibi bisey halledilir.

Ama bu uyku duzeni ile ikinizin de gunu verimli gecmez ki.

esim yazilimci demissiniz, 2 ye kadar uyumayip ekran basinda olan adam ertesi gun sabah 8de kod mu yazacak yani, hem de her gun duzeni bu sekilde olacak, yazik eder kendisine.

ben de yaşıyordum bi ara. Yatağa girince uyumam lazım diye şartlandırmayın kendinizi. Dinlenicem diye uzanın sadece. ozaman uykuya dalarsınız. uykusuzluk kaygı sorununu arttırır. Her şeyi daha fazla düşünürsünüz. erken yatıp uyumayı deneyin bence.

Ediyor zaten akşam eve gelince uzanıyor basım çatlıyor gözlerim ağrıyor diyo. şu sıralar çok yoğun ortak arkadaşı ameliyat olduğu için o devralmış onun görevini sabah akşam bilgisayar başında

Bugün basım çatlıyor göz kapaklarimi tam açamıyorum bile inşallah erken uyuyablrm

Kendi hazırlayabilir, onuda yapmiyorsa evden 5 dakika erken çıkıp bir yerde kahvaltı yapabilir. Bu kadar ödün vermeyin bence kendinizden.

Kendi hazırlayabilir, onuda yapmiyorsa evden 5 dakika erken çıkıp bir yerde kahvaltı yapabilir. Bu kadar ödün vermeyin bence kendinizden.
Hanımefendi ödün vermek değil ki bu ben kıyamıyorum kahvaltı yapmadan gitmesine ,dışarda kahvaltı yapsn istemiyorum içime sinmiyor. Sabah kendi uyanıp kahvaltı da yapmaz, zorla kahvaltı yaptırıyorum zaten istemiyor ama içime dert oluyor kahvaltı yapmaynca

Geceden hazırlayın kahvaltısını uyanınca da giyinirken bir yumurta kaynatır tamam... Niye uyanıyorsun.anlamadım.

Geceden hazırlayın kahvaltısını uyanınca da giyinirken bir yumurta kaynatır tamam... Niye uyanıyorsun.anlamadım.
Kahvaltı yapsın diye uyanyorum yoksa yapmıyor ama sizinde dediğiniz gibi bundan sonra geceden hazirlycam sabah uyandririm yapar öyle gönderirim

Kahvaltı yapsın diye uyanyorum yoksa yapmıyor ama sizinde dediğiniz gibi bundan sonra geceden hazirlycam sabah uyandririm yapar öyle gönderirim
Ben çalışmadığım dönem öyle yapıyordum. Hatta su an ikimiz de çalışıyoruz yine kolay olsun diye geceden hazırlayıp giyinirken yumurta kaynatıyorum. İkiniz de saatinizi kurarsanız 5 dk aralıkla uyanırsınız.
Düzenli uyku düzgün bir psikoloji için çok çok önemli o yüzden uyku düzenine hep dikkat edin. Psikologlar da aynen böyle söylüyor

Bir kaç gün dişinizi sıkıp erken kalkın ve yatmayın, gece on bir gibi ılık bir duş alın ve uyku kıyafetinizi giyin, yarı aç olun yani yemek , çay, kahve faslını en geç 9 da bitirin, bir kaç gün sonra beyniniz bu rutinin uyku için olduğunu anlayacak ve düzene girecek. Eşiniz yatsa da yatmasa da en geç 23:30 da yatakta olun, karanlık olsun mutlaka. Böyle devam ederseniz durum kronikleşir düzeltmesi zor olur. Gündüz uyuduğunuz uykunun hiç bir faydası yok size, gece hücrelerin yenilendiği saatte uyumalısınız, uyku rutini çok işe yarıyor deneyin. Ve sabah kalktıktan sonra ya da gün içinde bir daha uyumayın

Şu alarmi hiç söylemeyin zaten 5.45,6.00,6.15,6.30,6.45 alrmlarmz var hem eşimin hem benim çok pimpirikli ve panikatagm işe geç kalr diye korkuyorum dünyanın sonyms gibi

Ay teşekkür ederim öneriniz için ben duş'a bu geceden erken uyanmaya yarın sabah baslym

Ay teşekkür ederim öneriniz için ben duş'a bu geceden erken uyanmaya yarın sabah baslym

Uyku kıyafeti çok önemli, uyurken giyeceğiniz ayrı bir gecelik ya da pijamanız olsun, giydiğiniz an yatağa girin, beyninize kodlansın o gecelik giyildiğinde uyku saatidir birde yatak odanız serin olsun, sıcak uyku kaçırır

Uyku kıyafeti çok önemli, uyurken giyeceğiniz ayrı bir gecelik ya da pijamanız olsun, giydiğiniz an yatağa girin, beyninize kodlansın o gecelik giyildiğinde uyku saatidir
Öyle yapıyorum zaten mutlaka gecelik giyerim öyle yatağa gecerim ama bundan sonra duş ta alcam mantıklı geldi en azından vücudum rahatlar tekrar teşekkür ederim

Ay bi ara benimde dengem şaşmıştı ve kendimi sürekli yorgun hissediyordum çok fazla uyuyunca da yorgun oluyor insan saat 11 den sonra uyuyunca uykunu almış bi şekilde kalkabiliyorsun ancak ..

Akşam 7-8'den sonra bir şeyler yemeyin ve kahve,çay gibi şeyler içmeyin. Ha ama papatya çayı veya melisa çayı gibi çaylar siz gevşetip uykuya hazırlayacaktır.
Uyumayı planladığınız saatten 1 saat önce tv, telefon, tablet gibi şeylerden uzaklaşın. Çünkü bu cihazların yaydığı mavi ışık, uykuyu kaçırmaya sebep oluyor. O bir saatte bitki çayınızı içerek biraz kitap okumayı deneyebilirsiniz.
Sabahları da uyandıktan sonra tekrar uyumayın, çünkü öğlene kadar uyuyunca vücut yorulmuyor haliyle sabahlıyorsunuz.

Hanimefendi bahsettiğiniz kişi çocuğunuz değil ki, eşiniz. Neyse daha yeni evlisiniz sanırım. Ilk zamanlarda oluyor üzerine düşmeler. Umarım hep böyle kalırsınız, iyi aksamlar

Ay bi ara benimde dengem şaşmıştı ve kendimi sürekli yorgun hissediyordum çok fazla uyuyunca da yorgun oluyor insan saat 11 den sonra uyuyunca uykunu almış bi şekilde kalkabiliyorsun ancak ..
İnşallah düzelir sizinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…