- 4 Ekim 2012
- 16.717
- 33.090
- 798
- Konu Sahibi Sessizperi123
-
Gerçekten çok yıprandım kendime vaktim yok dinlenemiyorum şiş gözlerle geziyorum ramazan da 4 kilo verdim eşimle vakit geçiremiyoruz. Teşekkür ediyorum öneriniz için her yolu deniycemuykumelegi.com mykundak.com veya baska bir uyku egitimi kocu arastirip hizmet alin. yazik size. cocugun gelisimini falan bir kenara biraktim ben anneye cok uzuldum. bu uyku egitimciler bu konuda.cok tecrubeliler. eminim sizin sorununuz icin de bir çözümleri vardir. cocugun yasi buyudukce surec zorlasiyor o nedenle bir an once yapin lutfen. eger pahali gelirse misal kurban bayrami harcliklatini bu işe ayirin.
cikolata falan cok yiyor mu ?
onlarda ekstra enerji yapar cocuga
yatmadan once sut icmeden kac saat once yemek yemis oluyor mesela
bu kadar uykusuzluga nasil dayaniyor ki ya
[/QUOTE abur cubur vermemeye çalışıyorum daha küçük diye genelde kraker veriyorum yediği zamanlarda oluyor tabi en fazla 2 dilim yarım veriyorum bu da öglen falan oluyor yarım saattir ayagımda sallıyorum bakalım ne kadar dayanbilcem cee yapıyor uyku hiç yok
Kurallar koymalısınız.Beşikte yatmıyor o kadar deli yatıyor ki odasında da yatmıyor yatagımızın yanına küçük yatagı var uyanınca ilk işi babasının cüzdanı benim makyaj malzemelerimle oynuyor uyandığında kalkmamayı denedim belki dedim uyur ama yok ağlıyor bağırıyor ve odadan cıkıyor zorla uyutayım diyorum ayagımda sallıyorum saat geciyor artık halim kalmıyor bırakıyorum bu arada maşallah bebeginize
Yani odayı ayırınca bana mesai arttı. Çağırdıkça gittim. Bazen yoruldum yanında sızdım kaldım.Peki çok ağlamadı mı? Benim ki çok ağlıyor. 1 yasına yeni girdi ama hala kucakta yapısık geziyor. Yürümeye başlamıstı ama fena düştü o yüzden korktu. Hep kucakta ve boynuma sarılı vaziyetde.
Maşallah. Bizim ki daha 1 aylıktı çöp arabasının sesine bile uyanıyor du dışardan satıcılar gecerdi ona uyanırdı doğdugu ilk gün karşımda ki bebek uyuyordu saatlerce yogumbakımdan çıktık fıldır fıldırdı gözleri yapısı mı böyle uykuyu mu sevmiyor anlamdım 10 dk uyusa yetiyor oglumaOğlum doğduğundan beri uyumasak da anne baba bebek hep aynı saatte biz yatağımıza o da beşiğine yattı . Zaman ilerledikçe uyku saatini öne çektim . Gündüz daha sesli ve ışıklı gece ise sessiz ve karanlık ortamda uyutuyorum . Çok şükür belirli bir uyku saatimiz var uyuduğunda biz de biraz dinlenebiliyoruz
maşallah. Bende kararlılık göster em kıyamıyordum ama o bana kıyıyorBebekler rutinleri sever.
Ve belli bi sure sonra ayni saatlerde uyumayi beyni bedeni ister.
33 aylik kizim var.
Bebekliginden bu yana degisimler olsada uyku saatleri hep ayni kaldi.disarda bile olsak.
bazen oglen uyumak istemez ama ikna edip bazende zorla uyuturum.
kararli oldugumu gordugu icin artik direnmiyor o saatlerde uyuyor.
oglen kacta uyutuyorsunuz mesela,bigün bir bigün 2 olmasin o saat.
ayni saatler olsun.
bunun cidden faydasini goreceksiniz
İnşallah başarabilirim. Ne güzel siz başarmıssınız. Bana sanki hiç gecmeyecekmiş gibi geliyorYani odayı ayırınca bana mesai arttı. Çağırdıkça gittim. Bazen yoruldum yanında sızdım kaldım.
Ama asla yanımıza geri almadım.
Alıştı odasına yatağına.
Hala arada çağırır geceleri giderim.
Elbette zırt pırt her ağladığında tarlı uykudan kalkıp gitmel zor ama alışıyorlar be bir ay sonra rahatlıyorsun. Sabrefmek lazım
Aşırı Bi sinir hali var eşime çatıyorum sebepsiz ağlıyorum Bi uzmana götürmwyi düşünüyorum bu konuda yardım alcam galibaBizim bir akraba uyku ilacı gibi birşey veriyordu. Doktor vermişti. Öyle şeyler deneyin bir de. Gece uykusu olmazsa bir insanın bağışıklığı, sistemi çöker ya. Siz de insansınız
Çok zor gerçekten oglum çokta emmedi o konuda sıkıntı çekmedim ama beze davam ediyoruz odasını 2 yaşını tamamlasın diye bekledim kendini yalnız hisseder diye alıştırmak lazımmış hata yaptımSanki benim kızımı anlatdnz uyumadgm için sinirlerim bozlmusdu benim tahammülsüz olmuşsun bezden ve memeden kesince rahatladm sayılır odasını da ayırdım gündüz uykusunu kesti sabah 8de uyanmasa bile uyandırıyordu gece 9 9bck uyuyor ve uyanıyor eskiden en az 4 kez kalkardı gece gerçekten
Kesinlikle yapısal olduğunu düşünüyorum . Allah dağına göre kar veriyor uyku ile şarj olan bi insanım oğlum da uyumasaydı yardımsız bakamazdım sanırımMaşallah. Bizim ki daha 1 aylıktı çöp arabasının sesine bile uyanıyor du dışardan satıcılar gecerdi ona uyanırdı doğdugu ilk gün karşımda ki bebek uyuyordu saatlerce yogumbakımdan çıktık fıldır fıldırdı gözleri yapısı mı böyle uykuyu mu sevmiyor anlamdım 10 dk uyusa yetiyor ogluma
Ben tepki vermeyince aglıyor bu sefer babası kıyamıyor alıyor biraz bizi ele geçirmiş galiba yazılanları okuyunca cok alttan almışız diye düşünüyorumBenimkide gecenin 3 ünde kalkıyo artık odayı zifiri karanlık yapıyorum uyanınca hiç sesimi çıkarmıyorum mecbur geri yatıyor benim duyduğumu farkederse çok ağlıyor büyüyüncede uyanmak bilmezler
Allah yardımcınız olsun en kısa zamanda düzen kurarız umarım gün geçtikçe zorlaşıyor dayanmak bedensel kaldırıyoruz ama psikolojik olarak çöküntüler yaşıyoruzOfff ben de aynı dertten muzdaribim. 22 aylık kızım var. Doğduğundan beri en uzun gece uykusu iki saat. İki saatte bir uyanıyor emziriyorum ve sonra ya ayağımda ya beşikte mutlaka sallıyorum. Dolayısıyla resmen 45 dk uyanık geçiriyorum her seferinde. Ablası 14 aylıkken deliksiz uykulara başlamıştı. Bunun odasını bile ayıramıyorum hep uyandığı için. Sütten kesmek istedim, anladı galiba iyice yapıştı bana. Bittim tükendim yorgunluktan. Ne uyku rutinine gücüm var ne sütten kesmeye. Kısır döngü içinde debelenip duruyorum
Çok sıkıntı çekti minicikti çocugum demedikleri kalmadı doktorların şimdi belki olmayacaktı bile biraz bunun psikolojisi var katı kurallı olamadım hiç oda bunu fırsat bildi iyice bizi ele aldı galiba biz onu düzene uydurmak yerine o bizi kendine uydurmaya başlattıKurallar koymalısınız.
Uymuyod, yapmıyor diyoruz ama biz kararlı olunca uyum sağlıyorlar.
Ben sizin yerinizde olsam odasına geçirirm öncelikle. Evet iki hafta bazen bir ay çağıracak. Her seferinde tatlı uykuyu bölüp gitmek defalar a zor. Ama eninde sonunda o da uyum sağlayacak.
Ben bir yaşında odasında yatırdım. İlk ay beş kede çağırırsı. Sonra emzirme de bitince üçe düştü. Şimdi hiç kalkmıyor. Haftada bir bazen iki kefe bir iki kere kalktığı olsa da o kadarı da nazar boncuğu diyoruz.
Ama bu noktaya gelene kadar çok uğraştım. Eşim çok pes edecek oldu ben devam ettim.
Pes etmeyin. Alışacak.
Evin kurallarına uymayı öğrenecek
Uykuyla arası yok olmadı hiç yapısal bencede ama ben seviyorum uykuyu o dayanıyor ben duramıyorımKesinlikle yapısal olduğunu düşünüyorum . Allah dağına göre kar veriyor uyku ile şarj olan bi insanım oğlum da uyumasaydı yardımsız bakamazdım sanırım
Evet oda var ikinizin ortak davranması lazım sen hayır o evet diyince bu sefer otorite sarsılıyorBen tepki vermeyince aglıyor bu sefer babası kıyamıyor alıyor biraz bizi ele geçirmiş galiba yazılanları okuyunca cok alttan almışız diye düşünüyorum
Kesinlikle biliyor ki babası kıyamayacakEvet oda var ikinizin ortak davranması lazım sen hayır o evet diyince bu sefer otorite sarsılıyor
Artık iki yaşında. Bundan sonrasında yapabilirsiniz.Çok sıkıntı çekti minicikti çocugum demedikleri kalmadı doktorların şimdi belki olmayacaktı bile biraz bunun psikolojisi var katı kurallı olamadım hiç oda bunu fırsat bildi iyice bizi ele aldı galiba biz onu düzene uydurmak yerine o bizi kendine uydurmaya başlattı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?