Dogum parasını kocayada vermiyolar zaten ama maaş kartını verir mi ki vermez hiç istemedim ki hiç para istemedim ki koca parası yemek nasip olmadı ev birlikken ailesindeydi bir sene öncede eşyaya verdik hep 2 bin 2 bin ben hep kendi paramı yedim ev ihtiyacını falan hep kendim çalıştım sindi düşündümde cidden hiç koca parası görmemiştim ben yaaİnsallah hayırlısıyla alırsın kucağına bebeğini, ben seni gayet iyi anladım. Sizi size bıraksalar gayet iyi geçinirsiniz, şimdiye kadar zaten çalışmışsın bundan sonra da bebeğin büyüyene kadar ona bakarsın eşin de evi geçindirir. Zor olur belki ama bin lira değil 600 liralık bir ev tutar yine geçinirsin yeter ki huzur olsun evinizde.
Tazminatını ve doğum paranı kesinlikle verme,tam bilmiyorum ama galiba senin tc numarana yada adına yatar tazminatın ve doğum paran. Esine bile güvenip çektirme o parayı. Normalde eşler arasında ayrı gayrı olmaz ama eşin aşırı aileci, sırf onlarla arası bozulmasın diye bile verir sana sormadan parayı. Kendin iyileşince gidip çek, gerekirse kendi adına başka bir hesaba yatır, eşine de bebeğimin parası o dokunmayalım sen geçindirirsin evi zaten de. sizde kalmayınca para ailesine de veremez. Sen doğum sonrası hemen ayaklanamazsan ben çekeyim parayı falan diyebilir eşin , sakın kabul etme . Erkekler tamam söylemem dese de her şeyi ailelerine söylüyor . Çünkü onlara göre aileleri melek hep nedense.
Peki bu adamın kocanız olduğundan emin misiniz?Dogum parasını kocayada vermiyolar zaten ama maaş kartını verir mi ki vermez hiç istemedim ki hiç para istemedim ki koca parası yemek nasip olmadı ev birlikken ailesindeydi bir sene öncede eşyaya verdik hep 2 bin 2 bin ben hep kendi paramı yedim ev ihtiyacını falan hep kendim çalıştım sindi düşündümde cidden hiç koca parası görmemiştim ben yaa
Olsun canım olan olmuş üzülme, çok gençsin. Esinin ailesi sayesinde gözün açıldı bundan sonrasında akıllıca davranıp işini yürütürsün en azından. Sen tazminatla dogum paranı bankaya yatırırsın, esine de mutfak ve bebeğin ihtiyaçları icin harcama yaptırırsın. Esin de maaş kartını ailesi vermesin esya taksitleri bitince bir zahmet artık.Dogum parasını kocayada vermiyolar zaten ama maaş kartını verir mi ki vermez hiç istemedim ki hiç para istemedim ki koca parası yemek nasip olmadı ev birlikken ailesindeydi bir sene öncede eşyaya verdik hep 2 bin 2 bin ben hep kendi paramı yedim ev ihtiyacını falan hep kendim çalıştım sindi düşündümde cidden hiç koca parası görmemiştim ben yaa
Napim ya anlattım işte herseyi çaresizimPeki bu adamın kocanız olduğundan emin misiniz?
O adam ailesine yağdırırken siz el kızı olarak elin adamının karnını doyuruyorsunuz.
İlginç.
Siz gebeliğinizi böyle stres içinde geçirirseniz o bebek doğduğu an bi başlar 3 senr ağlar yalnız.Kızlar mrb iyi geceler herkese saat 3 bucuk oldu uyuyamıyorum size içimde ne var ne yok dökmek istiyorum o kadar çok şey var ki anlatılacak ben 22 yaşındayım 22+3 haftalık hamileyim eşimin ailesinden o kadar çok çektim ki içimde büyük bi ahım var çok sıkıntı yaşadık anlatsam roman olur en basitinden bahsedeyim ben tüp bebekle hamileyim ilk oglumu pisikolojimi bozdukları için kaybettim 19 haftada erken dogum da şimdi de zar zor tekrar demedim yine oldu çok şey kaybettik ama hiç yanımızda olmadılar hiç destekleri olmadı nefret ediyorum hepsinden şimdi doğacak bebeğim inşallah sağlıkla gelir ama doğduktan sonra kimseyi istemiyorum onlarda biz yanında oluruz biz bakarız diyince çıldırıyorum bişey demiyorum eşimin ailesi sonuçta ama içim içimi yiyo ben bana yapılanları unutamıyorum ben 1 asgari ücretle nasıl gecinicegimizi düşünürken hala eve giren paranın peşindeler hala aynılar.. eşya borcunuz bitsin kira alcaklar bizden bin bin istiyolar küçük kaynım var bekar onu evlendirin diyolar sanki bizi evlendiren onlar napıcam ben bu pisikolojiyle kimseyi görmek istemiyorum çocuğumu da kimse görsün istemiyorum eşimi çok seviyorum beni anlıyo ama ailem napim diyor akıl verin kızlar cidden çıldırmak üzereyim her gece böyle sabahlıyorum yapılanları unutamıyorum nefretim sönmüyor hamilelik psikolojisimi anlamadım akıl verin nolur
O gün bi gelsin de cnmSiz gebeliğinizi böyle stres içinde geçirirseniz o bebek doğduğu an bi başlar 3 senr ağlar yalnız.
Yapmayın böyle, günola hayrola demişler. Siz bebeğinizi düşünün. Vermezsiniz siz bakarsınız olur biter. Siz doğuracaksınız sizin çocuğunuz, laf eden olursa çıkarırsınız dişlerinizi valla, lousa kafası dersiniz kimse de bişi diyemez.
İnsanlar siz onların evinde olduğunuz için kira isteyebilirler. Sonuçta siz olmasaydınız orayı kiraya verip evlerine katkı sağlayacaklarını onları da suçlayamazsın.Bıraksalar kendi başımıza biz hepsine Bin basarız ben çok hırslıyımdır ama istediğimi hertürlü elde ederim ama evlilik bambaşka bişey boşamak kolay geliyor bazılarına..
Çocuk yapmadan önce rest çekmeliydiniz ya ben ya ailen diye.Napim ya anlattım işte herseyi çaresizim
Canıma minnet o zaman canım oturup ta ah vah yapmam yani bunu bilirÇocuk yapmadan önce rest çekmeliydiniz ya ben ya ailen diye.
Muhtemelen çocuk olunca sizi seçeceğini düşünüyorsunuz ama zor.
Sırf çocuk var diye hiçbir erkek ailesinden vazgeçmiyor.
Bence çok ağır konusmussunuz günah ya. Evlat istemeleri gayet normal. Ayrıca yeter paralari bizde tek asgari ücretle geçiniyoruz çocuğumuzla gayette iyi geçiniyoruz şükür. Çocuğa niye bakamasinlar ki. Rabbim yardım eder.Asgari ücretle geçinmeye çalışan siz, aç kalan siz, hamile kalmak için tüp bebek yaptıran yine siz?
Hadi siz kuru ekmek yer yaşarsınız da çocuğun suçu ne?
İnsan oğlundan kira alır mı ya bende buna şaşıyorum işte bu kadar sıkıntıdan sonra 1000 tl kirada versem çıkar başka yere veririm en azından zoruma gitmez laf yemem keyfime bakarımİnsanlar siz onların evinde olduğunuz için kira isteyebilirler. Sonuçta siz olmasaydınız orayı kiraya verip evlerine katkı sağlayacaklarını onları da suçlayamazsın.
Zaten bebek alışverişine başlayınca bile çok masraf olacak elde bir şey kalmayınca kocan da veremez. Doğum parasını hakkında da bilgi vermeyin ilerde sen çalışınca çocuk kreşe gidecek masrafı olacak elinizde para olsun doğum parasını kendi adına bankaya yatır. Çocuğa altın gelirse hep kendin sakla kocanı ikna etmen lazım bunlar için işin çok zor Allah yardımcın olsun.
Öyle deme kız!O gün bi gelsin de cnm
Gece olunca başıma üşüşüyorlar gündüz fazla aklıma gelmiyor işe gidip 5 te grlip evin işi gücu derken anlamıyorum gecede uyuyamıyorum gözler kıpkırmızı oluyor kinse nin ımrunda olmuyor yani kaynanam eltimin kızına bakıyor calışıyo oda bana gelince yaşlandım ben artık diyo gel az yardım et cam silelim halı çırpalım diyorum yaşlandım artık diyor 1 yasında ki bebeğe bakarken hiç bişeyi yok...Konu sahibi kafana takmamaya çalış. Bak ilk bebeğini kaybetmişsin aç kitap oku kafanı başka şeylere yönlendir film izle. Doğumdan sonra düşün herseyi
Elimde olmuyor cnm az dinleniyim uzanıyım diyorum şeytanlar uşüşüyor başımaÖyle deme kız!
Benimki 14 ay sürekli ağladı..
camdan atlamayı düşündüğüm anlar oldu..
ben 15 temmuz dönemi bombalar patlarken gebeydim...
az pedagoğa gitmedim, götğrmedim çocuğumu..
resmen çocugun içine stres işlemiş ya, tam 14 ay sürdü normal bi çocuk kadar huysuzluk kıvamına geçmesi.
Ben hergece 2 saat ağlayan çocuk emzirerek uyuttum tam 14 ay.. aklımı yiyecektim ...
Benim stresim ama biyerde bomba patlar da bize bişi olur muydu.
Şimdiki aklım olsa yapmazdım diyemiyorum çünkü can korkusu başka bişi.
Ama doğurdugum gibi Almanyaya taşındım,
Bidaha gebe kalırsam artık hiçbişeyi kafaya takmıycam hiç vucuduma stres yüklemiycem diye söz verdim kendime.
Bu sinir stres anca seni tüketir.
Kitap okumak acaip işe yarıyor bak.Gece olunca başıma üşüşüyorlar gündüz fazla aklıma gelmiyor işe gidip 5 te grlip evin işi gücu derken anlamıyorum gecede uyuyamıyorum gözler kıpkırmızı oluyor kinse nin ımrunda olmuyor yani kaynanam eltimin kızına bakıyor calışıyo oda bana gelince yaşlandım ben artık diyo gel az yardım et cam silelim halı çırpalım diyorum yaşlandım artık diyor 1 yasında ki bebeğe bakarken hiç bişeyi yok...
Anlasalar halimden konuşmazlar ama işte böyle konuşunca güzel geliyo demesi kolay oluyor ama yaşamayan anlamazBence çok ağır konusmussunuz günah ya. Evlat istemeleri gayet normal. Ayrıca yeter paralari bizde tek asgari ücretle geçiniyoruz çocuğumuzla gayette iyi geçiniyoruz şükür. Çocuğa niye bakamasinlar ki. Rabbim yardım eder.
Kitap okuma ya vaktim olmuyor ya gece artık yorgunluk basıyor vücudum dinleniyor ama beyin errorKitap okumak acaip işe yarıyor bak.
Sonuçta o evi size hiç teklif etmeyebilirlerdi çoktan kiraya çıkmış olabilirdiniz. Olayı tamamen kendi açınızdan görüyorsunuz. Onların hala evlenecek oğlu var ve aylık 1000 TL siz olmasanız alıyor olacaklardı zaten.İnsan oğlundan kira alır mı ya bende buna şaşıyorum işte bu kadar sıkıntıdan sonra 1000 tl kirada versem çıkar başka yere veririm en azından zoruma gitmez laf yemem keyfime bakarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?