Başın sagolsun Rüyaların Nedeni bunlar olabilir aklına kötü şeyler getirme kendini şakinleştir daha iyiye gider inşallah.2 buçuk aya yaklaştı babamı, 2 hafta önede deseni kaybettim sonra bunalıma girdim
Bunun bilimsel bir açıklamasının oldugunu düşünün. Eminim aklınıza geliyor kötü şeyler. Ama hiç alakası yok bunu biliyorsunuz degil mi bu gece bunu bilerek uyuyun ve sizin de dediğiniz gibi en yakın zamanda doktora gidin. Çok zor birşey anlıyorum. Artık gerçeklik algısı kaybetmiştim rüyamı gerçekmi diye düşünüyordum yaşadıklarımı. Kendi kendine geçmesini beklemeyin çekilecek dert degil çünkü. İnşallah bir çaresi vardır.Aynen bende de öyle oluyor uyandığında rüya da oluyorum genellikle inanın çok bunaldım
İnşaallah çok teşekkür ederim: (Başın sagolsun Rüyaların Nedeni bunlar olabilir aklına kötü şeyler getirme kendini şakinleştir daha iyiye gider inşallah.
Bunun bilimsel bir açıklamasının oldugunu düşünün. Eminim aklınıza geliyor kötü şeyler. Ama hiç alakası yok bunu biliyorsunuz degil mi bu gece bunu bilerek uyuyun ve sizin de dediğiniz gibi en yakın zamanda doktora gidin. Çok zor birşey anlıyorum. Artık gerçeklik algısı kaybetmiştim rüyamı gerçekmi diye düşünüyordum yaşadıklarımı. Kendi kendine geçmesini beklemeyin çekilecek dert degil çünkü. İnşallah bir çaresi vardır.
İnşaallah tekrar yasamazsınjz Allah yardımcımız olsun çok kötü bi şey bu yaElimden geldiğince stresten uzak durmaya çalıştım. Ama yapamadım tabi.
Daha sonra hep aynı yatakta yattım. Yer değiştirmedim zorunlu olmadıkça.
Ve her gece uyumadan kendi kendime ‘bunları beynim yapıyor ben uyku felci geçiriyorum bu gece olmucak’ diyerek yattım yatağa sürekli her gece ve üzerime o ağırlık çökünce ‘ben uyku felci geçiriyorum beynim yapıyor’ dedim. Azalmaya başladı sonra bitti. Şimdi ayda 1 olur ya da olmaz.
İşin kötü yanı nezaman çok dua edip yatsam daha kötü uyanıyorum ben de. Galiba çok korkup çok dua ediyorum korkunun fazlalıgından daha kötü rüyalar görüyorum. İşin özü sakin olmak sanırım. Bol dua ama bol sakinlik inşallah bu gece konu sahibine.Dun gece yasadim aynisini.
Gercekten kotu birsey.
Nadiren de olsa ben de yasarim eskiden beri.
Sanirim stress bilincalti dolulugu yatis pozisyonu etkili.
Bol bol dua edin.
Doktora girmek de faydali olur sanirim
Dediklerimi yaparsanız fayda görürsünüz. Ablamda sürekli uyku felci geçiriyordu. Söylediklerimi yaptı çok faydasını gördü. Rabbim yardımcın olsun.İnşaallah tekrar yasamazsınjz Allah yardımcımız olsun çok kötü bi şey bu ya
Canım değişik bir şey dediğimiz şey. Mesela parmağını kaldırmak istiyorsun ama yapamıyorsun. Bağırmak istiyorsun ve sanki bağırıyorsun ama sesin çıkmıyor yapamıyorsun. Üzerine biri oturmuş sanki. Ve o sırada kötü rüya da görebiliyorsun. Yani bana öyle oluyordu.Ben bazen kötü rüya gördüğümde bu rüya uyanmam lazım diyorum baya çaba sarfediyorum mesela birileri kovaliyor öldürecek falan direniyorum ve zorda olsa uyanıyorum bu uyku felci mi yani ?... zor dönem gecirmissin basın sağolsun mutlaka terapiye git fayda görürsün.
oo durum farklı yani ben de yaşadım onu uzun bir süre özellikle sırtüstü yattığımda olurdu.... üzerime biri otururdu sanki kimildayamazdim zamanla onu yendim geleceğini anladigimda güçlükle uyanmaya calistigim bir sürü zaman vardi ama şimdi çok nadir oluyor.Canım değişik bir şey dediğimiz şey. Mesela parmağını kaldırmak istiyorsun ama yapamıyorsun. Bağırmak istiyorsun ve sanki bağırıyorsun ama sesin çıkmıyor yapamıyorsun. Üzerine biri oturmuş sanki. Ve o sırada kötü rüya da görebiliyorsun. Yani bana öyle oluyordu.
Uyku felci çoğunlukla sırt üstü yatarken olur, sırtı üstü yatan, derin uykuya geçmemiş, rem uykusu denen beynin henüz tam uyku moduna geçmediği dönemde olur.oo durum farklı yani ben de yaşadım onu uzun bir süre özellikle sırtüstü yattığımda olurdu.... üzerime biri otururdu sanki kimildayamazdim zamanla onu yendim geleceğini anladigimda güçlükle uyanmaya calistigim bir sürü zaman vardi ama şimdi çok nadir oluyor.
İnşaallah Allah razı olsun.İşin kötü yanı nezaman çok dua edip yatsam daha kötü uyanıyorum ben de. Galiba çok korkup çok dua ediyorum korkunun fazlalıgından daha kötü rüyalar görüyorum. İşin özü sakin olmak sanırım. Bol dua ama bol sakinlik inşallah bu gece konu sahibine.
Çok güzel acıklamıssın abla şimdi anladım nasıl olduğunu, acaba bu durum kesin olarak geçer mi inan abla çok bunaltıyor insanı uyumaya korkar oldum.Uyku felci çoğunlukla sırt üstü yatarken olur, sırtı üstü yatan, derin uykuya geçmemiş, rem uykusu denen beynin henüz tam uyku moduna geçmediği dönemde olur.
Aşırı stres, psikolojik baskı altında olmak, depresyon, üzüntü, uyku bozuklukları, aşırı yorgunluk uyku felci sebeplerinden bazılarıdır.
Uyku felcini şöyle açıklayayım, rem uykusundayken yani tam derin uykuya geçmediğiniz sırada rüya görürsünüz, bu kötü bir rüya da olabilir güzel bir rüyada, rüya sonrası beyin aniden uyanınca vücudunuza uyandım sinyalini anında gönderemez, haliyle vücudunuzu da hareket ettiremezsiniz.
Okulum var bu sebepten dolayı okula geç kalıyorum cogu zamanılk kez bırıne psıkıyatrıye gıtme dıyecegım
normalde hep uzmana gıdın derdım ama sımdı sız gıdersenız ılac verecek sakınlestırıcı o hem kılo aldıracak hem uyutacak
calısmıyorsanız ıse kursa falan gıdın derım.
evde durmayın
Yatış pozisyonunu da sürekli değiştirip yatıyorum ama sonuç aynı, kabuşum oldu artıkDun gece yasadim aynisini.
Gercekten kotu birsey.
Nadiren de olsa ben de yasarim eskiden beri.
Sanirim stress bilincalti dolulugu yatis pozisyonu etkili.
Bol bol dua edin.
Doktora girmek de faydali olur sanirim
Çok güzel acıklamıssın abla şimdi anladım nasıl olduğunu, acaba bu durum kesin olarak geçer mi inan abla çok bunaltıyor insanı uyumaya korkar oldum.
Uykuya dalarken bi ağırlık çöküyor , o an uyanmaya çalışıyorum ama uyanamıyorum, bilincim yerinde dışardan gelen seslere kadar duyuyorum ama bir türlü kendime gelemiyorum, gözümü açmak için kendimi sika sika bi hal oluyorum,
Bu durum bu ara arttı, bugün bi uykuya daldım bidaha uyanamadım kendimi çok kastım ve zor uyandım , bütün sesleri duyuyorum ama bir türlü gözümü acamadım , kalkar kalkmazda kendimi dışarda buldum.
Ben yalnız yaşıyorum bu durum beni çok bunalttı , uyumaya gözümğ kapatmaya korkar oldum, salı gününe psikiyatriste randevum var , bu durum nasıl geçecek bilmiyorum, ben ne yapcam böyle hayattan zevk almaz hala geldim, gözümğ kapatamıyorum kötü şeyler görcem uyanamıycam diye geçer mi bu çok bunalımdayım.
(2.5 ay içinde hem babamı hem deseni kaybettim bunalıma girdim , babamdan sonra sahada kötü olmaya başladım ve bugün anladım ki çok kötü durumdayım)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?