uykusuzluk problemiii

Keller körler birbirini ağırlar hesabi:27: bende uykusuzum... kafaya takıos bişiler işte...neyseki işten ayrıldım öglene kadar uyuyorum calısana zorrr :50:

1 saat dönüyormuşsunuz, bence buna şükür deyin.
Ya benim gibi çocukluğundan beri sabah olmadan uyuyamayanlardan olsaydınız?

Hem yaşadığınız stres hem beslenme şekliniz hem de mevsimsel değişiklikler, uyku sürecinde önemli faktörlerdir.
Son zamanlarda hayatınızdan olan değişiklikleri gözden geçirin, bulduğunuz sebebi ortadan kaldırın.
Bir de yatmadan önce mutlaka ılık bir şeyler için, süt olabilir, bitki çayları olabilir.
Uyku getirmese bile rahatlamanıza ön ayak olacağından, bu geçirdiğiniz süreyi kısaltır.

ya birkac haftadir yataga yattigimda hemen uyuyamiyorum en az 1 saat geciyor dönüp duruyorum önceleri böyle degildi sizce neden olabilir?
son zamanlarda erkek arkadasimlada kavga ediyoruz kafaya cok takiyorum acaba ondan mi.. ilac flnda kullanmak istemiyorum..

Offf bende 1 yıldır böyleyim hiç sorma :14:. Yatağa yattığımda ne kadar yorgun ve bitkin olursam olayım uyuyamıyorum:43: hele ertesi gün yapacak bir işim sınavım bir şeyim varsa hepten gidiyor o uyku bıktım bende artık. Ne bitki çayları, kendimi rahatlatma çalışmaları işe yaramadı. Hadi geçen yıl yurtta kalıyordum odamız iki kişilikti ama zaman zaman rahatsız oluyordum gene de çok ufak şeyler. Şimdi evde tek başıma kalıyorum gene aynı sorunlar. Tamamen psikolojik olduğunu biliyorum kendimi telkin etmeye çalışıyorum olmuyor. herhangi bir saate göre şartlanmış uyku uyumak bana işkence gibi. öyle 1-2 saat uyuyayım sonra ders çalışırım gibi şeyleri hiç yapamadım. o 1-2 aklıma gelmeyen şey kalmıyor zihnimi boşaltamıyorum bir türlü.

Bir çözüm bulursanız bana da iletin bayanlar bende aynı dertten muzdaribim anlayacağınız :31:

Valla aynı dertten bende müzdaribim.Ama bunun tek çaresi var ne kadr geç uyursan uyu sabah erken kalkmak zorundasın ve o gün boş durma atıyorum çık gez dolaş yok gezemem dersen ev işi yap hem eve hem kendine faydan dokunur bu sayede:)yani bi şekilde vücudunu yormalısın.ben bazı günle bu taktikle uyuyabiliyorm anca...

1 saat dönüyormuşsunuz, bence buna şükür deyin.
Ya benim gibi çocukluğundan beri sabah olmadan uyuyamayanlardan olsaydınız?

Hem yaşadığınız stres hem beslenme şekliniz hem de mevsimsel değişiklikler, uyku sürecinde önemli faktörlerdir.
Son zamanlarda hayatınızdan olan değişiklikleri gözden geçirin, bulduğunuz sebebi ortadan kaldırın.
Bir de yatmadan önce mutlaka ılık bir şeyler için, süt olabilir, bitki çayları olabilir.
Uyku getirmese bile rahatlamanıza ön ayak olacağından, bu geçirdiğiniz süreyi kısaltır.

haklisiniz öyle cok problemlerim yok allaha sükür ama ynede deli ediyor insani iste hemen uyuyamamak :)
süt denedim ama fayda etmedi simdi birde cayla deneyecegim bakalim faydasi olur belki

Keller körler birbirini ağırlar hesabi:27: bende uykusuzum... kafaya takıos bişiler işte...neyseki işten ayrıldım öglene kadar uyuyorum calısana zorrr :50:

aynen öyle.. calismasam sorun olmazdida cünkü haftasonlari 4-5 gibi yatiorum zaten hemen uyuyorum
ama calistigim zamanlar öyle degil iste ..

Offf bende 1 yıldır böyleyim hiç sorma :14:. Yatağa yattığımda ne kadar yorgun ve bitkin olursam olayım uyuyamıyorum:43: hele ertesi gün yapacak bir işim sınavım bir şeyim varsa hepten gidiyor o uyku bıktım bende artık. Ne bitki çayları, kendimi rahatlatma çalışmaları işe yaramadı. Hadi geçen yıl yurtta kalıyordum odamız iki kişilikti ama zaman zaman rahatsız oluyordum gene de çok ufak şeyler. Şimdi evde tek başıma kalıyorum gene aynı sorunlar. Tamamen psikolojik olduğunu biliyorum kendimi telkin etmeye çalışıyorum olmuyor. herhangi bir saate göre şartlanmış uyku uyumak bana işkence gibi. öyle 1-2 saat uyuyayım sonra ders çalışırım gibi şeyleri hiç yapamadım. o 1-2 aklıma gelmeyen şey kalmıyor zihnimi boşaltamıyorum bir türlü.

Bir çözüm bulursanız bana da iletin bayanlar bende aynı dertten muzdaribim anlayacağınız :31:

evet bir süre sonra aliskanlik olur hic uyuyamazsam fena yani.. aslinda hersey kafada bitiyor herkesin binbir cesit derdi var
senin mesela sinavin falan yani kolay degil.. birde bende su var sevgilimle telefon acik uyuyoruz o 5 dk gecmeden uykuya daliyo
ya sinir oluyorum cildiriyorum resmen :D süt fln denedim cay diyor arkadaslar ama oda sende fayda etmemis bendede etmez gibi geliyor bana
oda fayda etmezse ne yapacagimi hic bilmiyorum ama bu böyle devam etmemeli :)

1-2 sene kadar ben de çekmiştim uykusuzluk, uyuyamazdım, uyusam da gece defalarca uyanır sağa sola döner dururdum.

Benimki depresyon kaynaklıymış. Ben ilaç kullandım o dönem.

Bitki çayının etki etmesi bir haftayı falan bulur, ama sanırım rahatlarsınız.

Bir de relax çayı diye bitki çayı karışımları var, aktara sorabilirsiniz yada hazır poşet olanlardan alabilirsiniz.

Geçmiş olsun.

Aynen canım neden kafaya taktıkların yatağa girdiğinde hiç bir şey düşünmemeye çalış tabi bunu başarabilirsen

hergün o düsünceyle yatiyorum aklima bisey getirmeyecegm fln diyorum ama artik farkinda olmadan yine ayni seyler geliyor aklima
bir türlü beceremiyorum :))

Al bi uykusuz daha :)) tatlım ilk baslarda kafayı bişeye takıyorsundur ii düsün... sonrada uyku düzenin gitmiş olabilir... ben taktıgım için uykusuzum yoluna girinceye kadar da dewam etcek biliyorum

aynen canim kafaya cok sey takiyorum ondan oluyor ama artik bunun hep böyle gideceginden korkuyorum
bünyem buna alismamali yoksa kafayi yerim :)

gece yatmaz, sabah kalkmaz türüne kayıyor olabilirsin
bence yaşda önemli 30 yaşından sonra uyku ihtiyacı azalıyor bence

bence mutlaka spor yap, fiziksel yorgunluk önemli, ama oturmanın ya da ayakta durmanın verdiği yorgunluk değil efor olmalı ve yatmadan bi 40 dk önce iki poşet doğadan relax çay at kupaya onu iç yat derim

Valla aynı dertten bende müzdaribim.Ama bunun tek çaresi var ne kadr geç uyursan uyu sabah erken kalkmak zorundasın ve o gün boş durma atıyorum çık gez dolaş yok gezemem dersen ev işi yap hem eve hem kendine faydan dokunur bu sayede:)yani bi şekilde vücudunu yormalısın.ben bazı günle bu taktikle uyuyabiliyorm anca...

evet canim öyle ama iste zaten calisiyorum günde 9 saat fln yani yoruluyorumda aslinda ama galiba hersey kafada bitiyor
bazi insanlara cok özeniyorum hic birseyi takmayan umursamaz olan kisiler yani aslinda ne olursa olsun
eger cok büyük bir derdi yoksa insanin hic birseyi takmamasi lazim ama ben beceremiyorum bunu :)

1-2 sene kadar ben de çekmiştim uykusuzluk, uyuyamazdım, uyusam da gece defalarca uyanır sağa sola döner dururdum.

Benimki depresyon kaynaklıymış. Ben ilaç kullandım o dönem.

Bitki çayının etki etmesi bir haftayı falan bulur, ama sanırım rahatlarsınız.

Bir de relax çayı diye bitki çayı karışımları var, aktara sorabilirsiniz yada hazır poşet olanlardan alabilirsiniz.

Geçmiş olsun.

bakalim deneyecegm o cayi ins faydasi olur..
sizede gecmis olsun depresyon kolay degil umarim gecmistir..

ya birkac haftadir yataga yattigimda hemen uyuyamiyorum en az 1 saat geciyor dönüp duruyorum önceleri böyle degildi sizce neden olabilir?
son zamanlarda erkek arkadasimlada kavga ediyoruz kafaya cok takiyorum acaba ondan mi.. ilac flnda kullanmak istemiyorum..

canım kafana taktığından dolayıdır. rahatlamaya çalış. yatmadan önce melisa çayı iç hem rahatlatır hem stresini alır ve iyi bir uyku uyumanı sağlar.:13:

ahh ben o uykusuzluk acısını çok iyi bilirim.Bundan 3 sene önce kızkardesim agır bir hastalık gecirmişti, her gece sabaha kadar ağlayarak uyurdum .Sonra o iyileşti ama uykusuzluk bende kalıcı oldu , sabaha kadar uyuyamıyordum ve sinir oluyordum.O dönem psikiyatriste gittim ve ilaç kullandım daha sonra ilacı bıraktım .Ama hala hii bilmem mi şöyle kafayı koydugum anda uyuyayım:)

En az bir saat döner dururum , sabaha karşı uyanırım , uykuya dalmakta zorlanırım .Ama kendimi şöyle telkin ediyorum , insan uyuyamııyorum dedikçe daha stres oluyor ve gercekten uyuyamıyor.Ben artık akısına bıraktım , bugün uyumasam elbet yarın uyurum :)

ahh ben o uykusuzluk acısını çok iyi bilirim.Bundan 3 sene önce kızkardesim agır bir hastalık gecirmişti, her gece sabaha kadar ağlayarak uyurdum .Sonra o iyileşti ama uykusuzluk bende kalıcı oldu , sabaha kadar uyuyamıyordum ve sinir oluyordum.O dönem psikiyatriste gittim ve ilaç kullandım daha sonra ilacı bıraktım .Ama hala hii bilmem mi şöyle kafayı koydugum anda uyuyayım:)

En az bir saat döner dururum , sabaha karşı uyanırım , uykuya dalmakta zorlanırım .Ama kendimi şöyle telkin ediyorum , insan uyuyamııyorum dedikçe daha stres oluyor ve gercekten uyuyamıyor.Ben artık akısına bıraktım , bugün uyumasam elbet yarın uyurum :)

iyilesmesine sevindim canim.. ilac bir süre sonra aliskanlik yaptigi icin istemiyorum ama senin durumda gerekliymisti gercekten.
keske yataga yattigimizda BEYIN OFF dügmesi gibi bisey olsa :)))

Back
X