• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

UYUMSUZ EŞ VE ÇÖZÜMÜ

Eşiniz uyumlu değilse ne yaparsınız ?

• Onu öyle kabul ederim

OY: 14 12,7%
  • Evliliğimiz için yollar ararım

OY: 74 67,3%
  • Ayrilirim

OY: 22 20,0%

• Ankete Katılan
    110
  • Anket Kapalı .
Ben de kendim için üzülüyorum.
Normalde ilişkisi sorunlu olan arkadaşlarım bana akıl danisir Ben de sonuna kadar yardımcı olurum ama kendime bir faydam olmuyor çünkü benim sorunum çok başka.
Onlar kendisi değişince evlilikleri düzeliyor.
Ama ben evliligimde ne kadar iyi de olsam adam aynı adam.
Içten içe pişman oluyorum evlendigime ama neden bilmiyorum ama ben bu adamı seviyorum çocuğumuza olan sevgisine bile hayranım.
Keşke beni de o kadar sevse...
Sen de arkadaslarin gibi degissen senin esin de evliligin de degisir. Sen alttan almaya iyi olmaya alismis ve alistirmissin esin de pohpohlanmaya. Yapma. Geri cek kendini. Degistir davranislarini. Surat as tavir yap demiyorum. Her saniye gonlunu hos etmeye calismaktan vazgec. Istedigin birseye bakariz hayir derse diret hatta isteme yapalim yapacagiz de. Sen saglam dur. Surekli kocanin gozunun icine bakma. Sen iyiyim zannediyorsun ama kendine kotuluk ediyorsun. Cunku sen boyle davrandigin surece ne de iyi karım var demiyecek hicbir zaman.

Aşk evliliği miydi bu? Yoksa görücü usulü، mantık evliliği, ya da aşık olmadan ama beğenerek yapılmış bir evlilik miydi?

Eğer aşk evliliği ise muhtemelen kurtarabilir, aşkı canlandırabilir, gözünüzün içine bakmasını bir ihtimal de olsa sağlayabilirsiniz. Ama değilse bunların olma ihtimali çok çok düşük...

Bazı örneklerde eşiniz haklı bazılaronda siz.

Açıkçası benim eşim tatile gidince tüm sülaleme uğrar trakya ege yayılmış durumda. Daha yola çıkmadan izmirde şunlara uğrarız manisada kahve içeriz balıkesirde şuyuna gideriz vs vs sabahın köründe çıktığımız yola gece yarısı varırız.
Ama o kendi tanıdığı birine uğramak istese ben tanımıyosam gitmek istemem tanıyosamda sevdiğim biri olması lazım.
Müzik konusunda eşiniz haklı birlikte dinlediğinize göre istemeyen taraf varsa kulaklıkla dinleyebilir.

İncir konusunda üzüldüm açıkçası insanlar hamileyim ben psikolojisiyle canları istemesede geceyarısı eşini uyandırıp bişeyler aldırtıyolar

Ev konusuna gelince doğumiçin eşinizin ailesinden yüklü takı isteyin millet gelinlerine neler yapıyo anca anlar
Evet biri bana hamile oldugunda canin istemese de kocandan sunu bunu iste demisti
Saçma.

Siz canınızın istemedigi bir yere giderek, ya da canınızın istemediği birşeyi yaparak,sırf eşiniz mutlu olsun diye hata ediyorsunuz
Bu sırf eşiniz için değil herkes icin geçerli.
Kendi kul hakkınıza giriyorsunuz
Hayır demeyi öğrenmelisiniz
Hayır demeyi bilirseniz mutlu olursunuz
Bir kez de o afallasın
Ayrıca davet etmedi ki neden oraya gidelim denis ya,haklı. Ben olsam bende böyle derdim. Çatkapı olayı biraz yanlış
Sevmek almak değil vermek işidir. Icinizden geleni yapın,beklentilerinizi düşürün.
Uyumsuzluk sorunu bizde de var
Az evel yürüyüşe gidelim mi dedim,hayır dedi be suan koltukta uyuyakaldi.Mac açık tv de.Benimde hayir diyeceğim zamanlar olcak,oluyorda

Bu yolu da denemek istiyorum Ama o zaman daha cok ilişki yipranmaz mi bir taraftan onu düşünüyorum.
Ya yıpranır biter ki o zaman zaten gerçekten sizi sevmemiş demektir ya da kendine çeki düzen verir toparlarsınız. Kesinlikle doğru yol siz de ona bu kadar düşkün olmayın. Bırakın o sizi kovalasın.

Birde esiniz milletin kayinbabasi ev mev alıyor demis ya gereksiz ve yersiz bir laf ve beklenti
Valla hic gormedim öylesini
Onlar anca içgüveysi dir yani
Neden alsin ki babanız ne münasebet yahu gitsin kendisi alsın. Valla iyi rahata alışmış bazıları doğrusu . Zaten kolay yoldan biseylerin sahibi olmaya çalışan erkekler iyice çoğaldı.
O esinizin dedigi kayinpederler var ama nasıl,adamın 3 cocugu var 2 erkek 1 kız mesela
Diyor ki,her cocuguma bir daire vericem
Apartman dikiyor her biri bir çocuğun
Ya da ayri yerlerden aliyor veriyor cocuklar evlenirken
Imkan meselesi
Kiz veriyoruz kızıma baksın ne ise yariyor damat bey diye düşünen kayinbaba sayısı benim yukarıdaki örnekte gösterdiğim,kayınbaba sayısından fazla ama
Ben babamdan bise görmedim valla :D
Daire mi araba mi ooooo herhalde dunya tersine donse belki :D
Esimde bana araba alcakti sözüm ona simdi konusu açılınca ben söz vermedim diyor
Demek ki Allah dağına göre kar veriyor
Esimde biraz tembel ve belescidir.
Yani babam ev verse hayır demez gurur yapmaz diye düşünüyorum
Ama yok öyle bi dünya tabi :D :D

Evet sizi önemsemiyor. Belki de kirildiginizi anlamiyordur belli etmediginiz icin. Siz de ona umursamaz soguk davranin belki o zaman anlar

Lütfen bu konuda bana yardımcı olun.
Artık kendimi değersiz sevgisiz ilgisiz hissetmek istemiyorum.
Evliligimizin bitmesini istemiyorum.
Sizden çözüm önerileri istiyorum.

Ben eşimin isteklerini önemseyen şunu yapalım mi dediğinde olur tabiki diyen biriyim.
Keyif almayacak olsam da sırf o mutlu olsun diye bile ona uyum sağlamaya çalışıyorum.
Ama malesef karşı taraf da böyle bir karakter yok.
Bugün ki olan olaylardan bahsedicem.
Tatilden dönüyoruz.
Eşime dedim ki doğduğum yeri hiç görmedim oraya gidelim mi zaten orası yol uzerindeymis hemen yok dedi.
Çok sevdiğim bir abla vardı oraya ugrayalim mi beş dakika çok mutlu olur bizi görürse dedim.
Davet etmedi ki niye ugricaz dedi.
Kestirip attı.
Radyoda ilahi çalıyordu değiştirme çok güzel ben dinliyorum dedim değiştirirken hiç umursamadi değiştirdi .

Bu sadece bugün ki olanlar daha geçmişe gidecek olursak o kadar çok ki ama ben artık bu adamın ya uyum sorunu olduğunu ya da beni hiç sevmediğini düşünmeye başladım.
Bir insan neden karısına böyle muamelede bulunur ki?

Hamileyim canım incir istedi oraya gidip lim alacak dedi en fazla on dakika yürümesi gereken bir yer. Daha ilk defa canım bir sey istedi onu da reddetti. Sonra ablanin eşi aldı.
Içim buruk bogazimda bir taş var sanki yutkunamiyorum .

Ailem eşimi o kadar çok seviyor ki ne sevse yaparlar ne istese verirler.
Esim e borç para çok verdiler . Babam çok zor meslek yapmasa eminim o parayı geri istemez. Ama o adamın o parası gerçekten yenmez o kadar zor bir meslek. Eşim e kendi ailesi yardım etmez hatta eşimin parası onlara bir gider gidiş o gidiş...
Eşim bu duruma bile diyor ki
Milletin kayinbabasi damadina ev araba alıyor.

Benim babam inşaatçı ölüm riski olan bir meslek o adamın alnından akan teri ben bilirim Ben gördüm .
Tırnak yaralarını Ben gördüm Ben sardım.

Ben esime karşı git gide soguyorum.

En güzel tarafı çok iyi bir baba ilk oğlum babasını benden bile çok seviyor. Çünkü dört dörtlük bir baba. Ama bana olan eş değeri çok ama çok düşük.

Evlatlarm böyle bir babaya sahip olduğu için şanslı ama böyle bir aileye sahip olduğu için şanssız...

Bana bir yol gösterin Ben bu adamı nasıl eşine karşı merhametli sevgi dolu ve uyum sahibi yapabilirim ?

Gerçekten Bana sadece bu konuda yardımcı olun başka bir şey istemiyorum
Size zerre kadar değer vermiyor gibi görünüyor buradan bakınca. Üstelik de nankörlükte çığır açmış bir yüzsüz. Iyi bir baba olmasına gelince, şahsi görüşüm evladının annesine saygısı olmayan iyi bir baba değildir. Ben olsam en azından babama yaptığı nankörlük ve yüzsüzlük için bile kocam demezdim.

Eşiyle birçok zevk-i,isteği, düşüncesi uymayan birisiyim çok farklı karakterdeyiz ama beni birçok isteğimde kırdığını görmedim. Şuanda okudumlarımla böyle bir eş olsaydı herhalde ben yapamazdım ya yanı şimdi şunu göstermez o iyi bir baba o iyi bir baba değil aslında çünkü iyi bir baba olsaydı hamile eşinin istediği inciri gider alırdı. Bilmiyprum ya yanı bana ters geldi. Ama sanırım siz kurtarmaktan yanasınız en iyisi konuşun burunların sizi kırdığını söyleyin mesela yanı onunla onun dilinden konuşun

4/4 luk baba olsa once karisini mutlu eder. Cunku mutsuz bi anne mutsuz cocuklar demek.

Esin seni onemsemiyor bence. Bi yabanci bile olsa gebe birinin cani birsey isterse yapar yedirir. Ben oyleyim. Elimden gelse tum hamilelere istediklerini yapip yedrcem.
Gel kız öpücem:KK60:bende öyleyim,gözünün içine bakarım,birşey desin de seve seve yapayım,yedireyim,alayım diye:)
Merhamet ve insanlık meselesi ya...

4/4 luk baba olsa once karisini mutlu eder. Cunku mutsuz bi anne mutsuz cocuklar demek.

Esin seni onemsemiyor bence. Bi yabanci bile olsa gebe birinin cani birsey isterse yapar yedirir. Ben oyleyim. Elimden gelse tum hamilelere istediklerini yapip yedrcem.
Gel kız öpücem:KK60:bende öyleyim,gözünün içine bakarım,birşey desin de seve seve yapayım,yedireyim,alayım diye:)

Aynen canim, ben hassasim bu konuda helede son hamilelikte bulantidan bisey yiyemedigim icin.. asermek yiyememek cok iyi biliyorum:) birde kendi yaptigindan ekstra bulanti gelir dimi? Baskasinin yaptigi daha lezzetli gelir:)

Aynen canim, ben hassasim bu konuda helede son hamilelikte bulantidan bisey yiyemedigim icin.. asermek yiyememek cok iyi biliyorum:) birde kendi yaptigindan ekstra bulanti gelir dimi? Baskasinin yaptigi daha lezzetli gelir:)
Aynen öyle,hatta bazen şimdi bile bazen derim bir hazır çay olsa ...Hele o zaman kokusunu duymayınca daha iyi yiyor insan.

Iyi babalıktan kastim
Gece uykularını oğlu için hep böldü mama yaptı uyuttu altını değiştirdi. Beni hiç uyandırmadı bile.
Çalışıyorum sen evdesin demedi bur defa bile oğluyla benden çok ilgilendi.
Eve gelince aldı sen dinlen dedi parka götürdü oynattı getirdi bu gibi şeyler...

Istediği zaman beni dünyanın en mutlu insanı bile ederken ben isteyince hiç bir şey yapmıyor oluşu Beni çok şaşırtıyor.

Ona göre ben nankorüm yaptıklarını görmediğim için o öyle sanıyor onun yaptığı iyilikleri çöpe atamam sayarım hep ama bu böyle diye hep onun içinden gelmesini beklemem mi gerek ben hiç bir zaman bir istekte bulunamayacak mıyım?

Mesela ona şunu da sordum seni benim kadar seven önemseyen başka biri var mi?

Yok diyor.

ki annesi bile hiç sevmemis eşimi .

bu da benim en hassas noktam.
kimseden sevgi görmemiş benden de mahrum kalmasın dedim hep. Kimsenin vermediği değeri sevgiyi ilgiyi verdim.

Ben ona yetmek değil fazla bile gelirken
o beni tatmin etmiyor sevgiye ilgiye merhametine.

Aşk evliliği miydi bu? Yoksa görücü usulü، mantık evliliği, ya da aşık olmadan ama beğenerek yapılmış bir evlilik miydi?

Eğer aşk evliliği ise muhtemelen kurtarabilir, aşkı canlandırabilir, gözünüzün içine bakmasını bir ihtimal de olsa sağlayabilirsiniz. Ama değilse bunların olma ihtimali çok çok düşük...
Aşk evliliği...

Back
X