Sizin ki kaç aylıkAynen suan bende dizimde salliyorm yokkkkk uyumuyor
Arkadaşım 4 aylik bebege anason mu verilir anne kendi icerse icsin sütten gecer zatenAnason kaynat canım bir kaç çay kaşığı ver günlük uykusu düzene girsin.
Emziriyomusun.gaz olduğunda doyduklarını anlamayıp sürekli emiyolar ve doğal olarak aç olduklarını düşünüyoruz bizde.besleme aralığın mutlaka 2saat olsun.bazen artar bazen azalır. Biz 5aylıkken kolik durumumuz bitti 8aylığız ama hala geceleri gazdan uyumadığımız olur.Bnm kızım 89 günlük sunan ,kolik gaz sancıları geçmek yerine iyice arttı bu durumu yaşayan varmı ?
Canim ben 5 ay neleer cektim kolik gaz sancisi degil bence ben coook arastirdum anne karninin rahatligini arayan bebekler cok aglarmis korkumdan disari cikamazdim bi yere gidemezdim eve hapsolmustum resmen. Fon makinasinin sesi rahatlatiyodu bide arabaya binince rahatliyodu baska turlu hic bisey fayda etmedi suan 6 aylik oldu cok sukur rahatladimmm elhamdullah. Sabret allah kolaylik versin gececek hepsiBnm kızım 89 günlük sunan ,kolik gaz sancıları geçmek yerine iyice arttı bu durumu yaşayan varmı ?
Napalm allah uzun ömür versin bu geçer son bir gün bıçak gibi kesti diyenler vardı o umudum da gittiCanim ben 5 ay neleer cektim kolik gaz sancisi degil bence ben coook arastirdum anne karninin rahatligini arayan bebekler cok aglarmis korkumdan disari cikamazdim bi yere gidemezdim eve hapsolmustum resmen. Fon makinasinin sesi rahatlatiyodu bide arabaya binince rahatliyodu baska turlu hic bisey fayda etmedi suan 6 aylik oldu cok sukur rahatladimmm elhamdullah. Sabret allah kolaylik versin gececek hepsi
Çare aramayı birakma kabullenme dönemi 7. Ay galibaDediğim gibi benim oğlum tam 4.ayında başladı her yaramazlığa.
Daha doğrusu eski düzeni sildi attı.
Hiç emmemişti mama mama diye delirirdi, saati gelmeden vermezdik delirirdi çocuk ağlamaktan.
Ama 4 aylık oldu, Allah'ım o biberonda zehir var sanki...
Kavga dövüş bağır çağır yemez, yediğini tükürür hale geldi.
Zorla birkaç damla yediğini de 10 dk sonra kusardı.
Uyku deseniz geceleri sadece 6 saat uyurdu kesintisiz o da kalmadı, yarım saatte bir uyanmaya başladı.
Gündüz ayağımda salla salla kopardı, bıraktığım an zaten uyanırdı.
Banyo severdi, çığlık çığlığa yıkıyoruz çocuğu.
Giydirmek bir işkence zaten.
İşte tüm bunların başladığı dönem 4. aya tekabül ediyor.
Çevremdekilerin bebekleri de öyle.
4.ay bir dönüm noktası diyebilirim ve emin olun diş hazırlığı yapıyordur.
4.ayı rahat atlatan bebekler geç çıkarıyor ama bu şekilde olan bebekler erken çıkarıyor.
Benimki 5.ayda çıkardı.
Oğlum şuan 8 aylık, bunlar düzeldi mi derseniz, aksine!
Hiçbir şey düzelmediği gibi emeklemesi, yürüme çabaları, tutunup kalkmalarıyla daha da bir işkence ama geçecek.
İlk zamanlar sizin gibi ağlama krizlerine giriyordum, kendimi camdan atasım geliyordu 'Allahım ne günah işledim niye bebeğim böyle' diyordum ama artık kabullendim.
Sizin gibi çok zor dönemler geçirdim ama çok şükür artık sinirlenmiyorum, yapılacak bir şey olmadığını anladım.
Kaç defa doktora götürdüm hiçbir sorun yok, büyüme atağı ve huy diyorlar.
Yemesi için de aç bırakacaksın ki yiyecek diyor.
3-4 saat vermediğim zaman mamayı, sonrasında bir şekilde yiyiyor az da olsa.
Siz de ne kv ne başkası hiç kulak asmayın, her bebek farklıdır ve aksi de olsa ağlasa da huyu bu yani kabullenin.
Başka bebeklerle kıyaslamak sadece sizi üzer, ben hala başka bebekleri görünce deliriyorum ama çocuğuma yansıtmıyorum.
Onlar da anlıyor daha da hırçınlaşıyor.
Lütfen sakinlik lütfen!
İçimden bi ses bir ay sonra gaz sancısı sallıyorum ama susmuyor diye konu açıcağını söylüyor erken doğan bebeklerin ortak kaderi gaz !Bebeğini neden sallıyorsun?
Senin modun nasılsa bebeğinde öyle olur.
Çok küçük bebeğin ya.
Sallamayın bebeklerinizi lütfen ya.
Koy yatağına masaj yap.
Poposuna sırtına bacaklarına elini gezdir.
Sana çok yakın mesafene koy mesela.
Tam göğsüne yakın yere. Kokunu alsın.
Koyun koyuna derler ya. Öyle işte.
Beraber uzanın. Relax olun.
Etkisini mutlaka görürsünüz.
Ama bence Bebek ne kadar çok sallanırsa,
O kadar çok huzursuz Bebek demektir.
Bence tabiki.
Kolay gelsin size de...
benimki de 25 günlük 4 gündür geceleri uyumuyor gündüzleri 1-2 saat uyuyor yada uyumuyor.
Tuhaflaştı iyice. Beraber uyuyunca uyuyor.
Bizde kovduk babasını diğer odaya,
Kaldık oğlumla başbaşa
Bende de ne uyku düzeni kaldı ne bişey
Zombi gibiyim bu aralar
BENDe çok seviyorum ama ben dükkanı kapadım iflas ettimAy vallahi aynen öyle. Kızım 3 yaşında şimdi 4.5 aylık hamileyim oda bu kadar çabuk büyürse bebek özlemin tekrar başlarsa üçüncüyü yaparmiyim acaba diyorum. Çok seviyorum bebekleri. Büyüdükçe yapalım durmadan seri üretime geçeriz
Arkadaşım 4 aylik bebege anason mu verilir anne kendi icerse icsin sütten gecer zaten
BENDe çok seviyorum ama ben dükkanı kapadım iflas ettim
Yok canim uzulme hep boyle kalcak degilya Gecer elbet. Bende cok agliyodum sinirden ama soyle bakinca icim sizliyodu kolay degildi boyle zor bi dunyaya alismak bebekler icinde anne karninda kendilerini guvende hissediyolaedi suan 6 aylik atiyom beşigine istedim yere gidiyom hic aglqmiyo masallah hemen uyuyo evdede birakiyom oynuuo nezaman uykuusu gelrise ozaman uyutuyorm zorlamiyom hic.Napalm allah uzun ömür versin bu geçer son bir gün bıçak gibi kesti diyenler vardı o umudum da gitti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?