Bende kıyamıyorum çünkü canı acıyor onunda napalm elbette geçicek çok beklemiştim 3 ayı olsun diye hüsranla sonuçlandıYok canim uzulme hep boyle kalcak degilya Gecer elbet. Bende cok agliyodum sinirden ama soyle bakinca icim sizliyodu kolay degildi boyle zor bi dunyaya alismak bebekler icinde anne karninda kendilerini guvende hissediyolaedi suan 6 aylik atiyom beşigine istedim yere gidiyom hic aglqmiyo masallah hemen uyuyo evdede birakiyom oynuuo nezaman uykuusu gelrise ozaman uyutuyorm zorlamiyom hic.
Sizin başınızda kocanız yokmu ya nasıl el kadar bebeğe bağırıyorsunuz? Bebek o istediğini yapar sizde sabırla ve şefkatle bakmak zorundasınız.Oyuncak bebek mi bu sırt üstü koyunca gözlerini kapayacak.Ayrıca ne gaz bitmesi,gaz bitmez kolik başlar.4.aydan itibaren diş ağrıları başlar.Bir bebek gelişimi kitabı edinin bari.Enfeksiyon geçiriyor olabilir.Herşey olabilir.Ben 15 aydır uyumuyorum hanım hanım ,çevremde de uyuyan anneye pek rastlamadım.Buna alışın ve bebeğinize bağırmayı kesin!Vallahi hemdw ne cinnet çocuğa bağırıp duruyorum hala susmadı
Kız valla öyle , yemek yapasım bile gelmiyo eşim geleceği vakit zor yapıyorum nası zoruma gidiyo8 aylik suan dizimde salliyorum maleseff uyumuyorlar yapacak bişey yok sakin olun sabırlı olun. Gerci ben hala ara ara sinirden ağliyorum diger arkadaşlarimin bebegini hic caba gostermeden uyudugunu görünce.temizlik yemek hak getire napalim bizim bebislerde böyle
He bide başkasının bebeğiylr kıyaslamam yok mu akrabam var benden bi hafta önce doğum yaptı bebeği 10 kilo bizim kız 6.8üü üzüldüm açıkçası. Ama o çocuk hep anne sütü gece uyanıp emiyomuş bizimki de emerken öyledi ama mamaya geçince yol emmiyo arkadaş olan kilosuda gitti yavrularımız sağlıklı sıhhatli olsun da bu günler unutulur. Tatlım komşumda demişti diş çıkarır diye erken dedim ama bilmiyorum ya diş çıkarken de ateş var demmiiii......Dediğim gibi benim oğlum tam 4.ayında başladı her yaramazlığa.
Daha doğrusu eski düzeni sildi attı.
Hiç emmemişti mama mama diye delirirdi, saati gelmeden vermezdik delirirdi çocuk ağlamaktan.
Ama 4 aylık oldu, Allah'ım o biberonda zehir var sanki...
Kavga dövüş bağır çağır yemez, yediğini tükürür hale geldi.
Zorla birkaç damla yediğini de 10 dk sonra kusardı.
Uyku deseniz geceleri sadece 6 saat uyurdu kesintisiz o da kalmadı, yarım saatte bir uyanmaya başladı.
Gündüz ayağımda salla salla kopardı, bıraktığım an zaten uyanırdı.
Banyo severdi, çığlık çığlığa yıkıyoruz çocuğu.
Giydirmek bir işkence zaten.
İşte tüm bunların başladığı dönem 4. aya tekabül ediyor.
Çevremdekilerin bebekleri de öyle.
4.ay bir dönüm noktası diyebilirim ve emin olun diş hazırlığı yapıyordur.
4.ayı rahat atlatan bebekler geç çıkarıyor ama bu şekilde olan bebekler erken çıkarıyor.
Benimki 5.ayda çıkardı.
Oğlum şuan 8 aylık, bunlar düzeldi mi derseniz, aksine!
Hiçbir şey düzelmediği gibi emeklemesi, yürüme çabaları, tutunup kalkmalarıyla daha da bir işkence ama geçecek.
İlk zamanlar sizin gibi ağlama krizlerine giriyordum, kendimi camdan atasım geliyordu 'Allahım ne günah işledim niye bebeğim böyle' diyordum ama artık kabullendim.
Sizin gibi çok zor dönemler geçirdim ama çok şükür artık sinirlenmiyorum, yapılacak bir şey olmadığını anladım.
Kaç defa doktora götürdüm hiçbir sorun yok, büyüme atağı ve huy diyorlar.
Yemesi için de aç bırakacaksın ki yiyecek diyor.
3-4 saat vermediğim zaman mamayı, sonrasında bir şekilde yiyiyor az da olsa.
Siz de ne kv ne başkası hiç kulak asmayın, her bebek farklıdır ve aksi de olsa ağlasa da huyu bu yani kabullenin.
Başka bebeklerle kıyaslamak sadece sizi üzer, ben hala başka bebekleri görünce deliriyorum ama çocuğuma yansıtmıyorum.
Onlar da anlıyor daha da hırçınlaşıyor.
Lütfen sakinlik lütfen!
Nazar diye bi gerçek var tabi ki , sürekli okusamda işte canı kaynayan seven değiyo.Eger doktora goturup hic bir rahatsizligi cikmiyorsa ben cocuklarin sebepsiz uyumamalarini nazara bagliyorum negatif enerji diye birsey var neticede bende 5 aylikken hic susmuyorsmusum annem doktorlara goturduk hicbirsey bulamadilar demisti en son care tanidik para pul pesinde olmayan bir hoca varmis ona goturmusler okumus okudugu suyu icirmisler adam cok nazar var demis o gun eve getirmisler bir uyumusum:) bir daha hic oyle olmamis normalde inanmam pek boyle seylere millet para icin herseyi yapiyor ama boylede bir gercek var negatif enerjiye cok inaniyorum cevrede kotu dusunmese bile olumsuz insanlara bir.isinizi soylediginizde olmuyor mesela oyle insamlar bebegi gordugunde de cocuga yuklenebiliyor o enerjileri
Sanırsam arkadaşlarında dediği gibi dış sıkıntısı var parmağını sokup yalıyo emziği kaydırıyo diş etine..Sakin olun.Bu gunleri bidaha bulamazsiniz.Biraz acik havada dolastirin yorulur uyur .
Sağol hyatım cidden rahatladım uyudu birazCanım sen sakın ol sakınlestır bebegı aglamasın bıraz yatagında oyalansın donencesı fln varsa ac. Sende bı nefes al. Rezene ıc ıyı gelır.
Ben yazdım ama gormediniz sanırım atak haftası olabilr,İnternetten bakin hangi haftalarda oluyor...Sanırsam arkadaşlarında dediği gibi dış sıkıntısı var parmağını sokup yalıyo emziği kaydırıyo diş etine..
Bebeğim diş çıkarırken hiç ateşlenmedi.He bide başkasının bebeğiylr kıyaslamam yok mu akrabam var benden bi hafta önce doğum yaptı bebeği 10 kilo bizim kız 6.8üü üzüldüm açıkçası. Ama o çocuk hep anne sütü gece uyanıp emiyomuş bizimki de emerken öyledi ama mamaya geçince yol emmiyo arkadaş olan kilosuda gitti yavrularımız sağlıklı sıhhatli olsun da bu günler unutulur. Tatlım komşumda demişti diş çıkarır diye erken dedim ama bilmiyorum ya diş çıkarken de ateş var demmiiii......
+1İçimden bi ses bir ay sonra gaz sancısı sallıyorum ama susmuyor diye konu açıcağını söylüyor erken doğan bebeklerin ortak kaderi gaz !
Bebeğim 34+2 günlük doğdu.İçimden bi ses bir ay sonra gaz sancısı sallıyorum ama susmuyor diye konu açıcağını söylüyor erken doğan bebeklerin ortak kaderi gaz !
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?