- 21 Şubat 2017
- 3.816
- 7.460
- 88
- 33
- Konu Sahibi klavyemkavalyem
-
Zincir değil o, iplik, halat ip. Zincir değildir o zincir olsa duramazsın.Kuduz köpekse veya rahatsızlık verebilecek bir hayvansa önlem alınır, zincire bağlanabilir. Nitekim kurbanlık hayvanların da kaçabilme ihtimaline karşı zincire bağlama yöntemi vardır, burada mühim olan hayvana eziyet verilmeyecek şekilde bağlanması. Ama bir insan ile zincire bağlama sözcüklerini aynı cümlede kullanmış olmanız hiç de hoş değil.
Kusura bakmayin yerinize cevap vermiş bulundum ama
Recep İvedik' te vardı ya "Neden ben hocam neden ben, neden ben?" diye soruyordu ruhani bir ortamdaDiğerlerine asla gitmiyor. Her geldiğinde "abi neden ben" diyorumo saçma saçma şeyleri anlatmaya devam ediyor. Geçen gün diş macunu ve elma istedi mesela. Ailemde elinden geleni yapıyor bin kez konuştuk hiç abartmıyorum, doktora gitmeyi asla kabul etmiyor. Yorgunluktan uykusuzluktan oluyor diyor..
Aynen yoksa her türlü sorun. Sana da yazık konu sahibi.
Konu sahibine sahip çıkalım
Konuya cevap vermemis zaten yoruma bakıp bir atarlanmış direk. Şaka diye belirtelim her seferinde zira gerçek sanıp tartışmaya girenler varYok estağfurullah.
Herhalde dediğiniz gibi, "Bu öylesine bir espridir" yazmak gerekiyormuş altına.
Kuduz köpekse veya rahatsızlık verebilecek bir hayvansa önlem alınır, zincire bağlanabilir. Nitekim kurbanlık hayvanların da kaçabilme ihtimaline karşı zincire bağlama yöntemi vardır, burada mühim olan hayvana eziyet verilmeyecek şekilde bağlanması. Ama bir insan ile zincire bağlama sözcüklerini aynı cümlede kullanmış olmanız hiç de hoş değil.
Hic sanmiyorum ama nir deneyin ne kaybedersinizDedeye sahip çıkalım gibi oldu bu
Ağlanacak halime gülüyorum. Acaba diyorum odasına gidip yere ıslak bez mi koysam boydan boya, bastığında uyanır mı acaba soğukluktan dolayı
Sinirlenir de bu sefer sana bakarak konuşursa ve sen uyandı sanarsan sonrasında aslında uyanmadığını anlarsan, gözümde canlandıramadım o korkunç sahneyi :-(Dedeye sahip çıkalım gibi oldu bu
Ağlanacak halime gülüyorum. Acaba diyorum odasına gidip yere ıslak bez mi koysam boydan boya, bastığında uyanır mı acaba soğukluktan dolayı
Maalesef biz insanların doğası bu. Karşımızdaki bir kimseden bir yanlışımızı duyup da tavsiye alınca kabul etmiyor ve karşı çıkıyoruz. Bana 'insanın zincire bağlanması' tabiri hoş gelmedi, bu hoşnutsuzluğumu yazdım ama siz aksi yorumda bulundunuz. Peki.Bilgi için teşekkürler, iyi oldu, öğrendim, ufkum genişledi.
Peki başka hangi kelimeler ile insan kelimesi yan yana kullanılmamalı mesela?
Muz ve insan kelimelerini aynı cümle içinde kullansam, mahsuru yoktur inşallah?
Sinirlenir de bu sefer sana bakarak konuşursa ve sen uyandı sanarsan sonrasında aslında uyanmadığını anlarsan, gözümde canlandıramadım o korkunç sahneyi :-(
Anladım. Peki ben bir şey sorabilir miyim engin tecrübelerinize dayanarak, faydalanmak isterim nacizane.Maalesef biz insanların doğası bu. Karşımızdaki bir kimseden bir yanlışımızı duyup da tavsiye alınca kabul etmiyor ve karşı çıkıyoruz. Bana 'insanın zincire bağlanması' tabiri hoş gelmedi, bu hoşnutsuzluğumu yazdım ama siz aksi yorumda bulundunuz. Peki.
Hosnutsuzlugunuzu bu sekilde dile getirmeniz de mesela bir tür hosnutsuzluk dilerim sizde şaka altında buzağı arama konusundan vazgeçer ve bu durumdan ders alırsınız. Dipnot: kimse birilerinin hosuna gitmesi icin fikir de beyan etmiyorMaalesef biz insanların doğası bu. Karşımızdaki bir kimseden bir yanlışımızı duyup da tavsiye alınca kabul etmiyor ve karşı çıkıyoruz. Bana 'insanın zincire bağlanması' tabiri hoş gelmedi, bu hoşnutsuzluğumu yazdım ama siz aksi yorumda bulundunuz. Peki.
Maalesef biz insanların doğası bu. Karşımızdaki bir kimseden bir yanlışımızı duyup da tavsiye alınca kabul etmiyor ve karşı çıkıyoruz. Bana 'insanın zincire bağlanması' tabiri hoş gelmedi, bu hoşnutsuzluğumu yazdım ama siz aksi yorumda bulundunuz. Peki.
Çok tırstım vallahi,mutlaka kapınıza kilit yaptırın ne yapacağı belli olmaz,ve tedavi olmadan evlenmesin falan,kim ister böyle bir eşi olsun çok korkutucu...
Şaka var, bir de şakayı kaka yapmak var. Umarım aradaki farkı anlayabiliyorsunuzdur. Biri gelip de şaka da olsa birinin zincire bağlanmasından bahsetse ben bunu şaka olarak algılayamam. Şaka yapmanın da adabı var.Hosnutsuzlugunuzu bu sekilde dile getirmeniz de mesela bir tür hosnutsuzluk dilerim sizde şaka altında buzağı arama konusundan vazgeçer ve bu durumdan ders alırsınız. Dipnot: kimse birilerinin hosuna gitmesi icin fikir de beyan etmiyor
Şaka herkese yapılmaz, sitede polemiğe girilmez, üsluplara dikkat edilir, konular geyiğe çevrilmez.
Birde lütfen hoca tavsiyesinde bulunmayalım, dini içerikte yasak.
Konu sahibesi,
uyurgezerlik tedavi edilebilir diye biliyorum, altında yatan bir sebep olabilir, çocukken belli dönem uyurgezerdim kardeşimin vefatı sonrası ortaya çıkan bir sorundu, birkaç yıl sonra kendiliğinden geçti, ani uyandırma sakıncalı diye biliyorum, kameraya çekin konuşun belki ikna olur ama ikna olmazsa kendi kapınıza kilit yaptırın, gece yatarken kapatırsınız giremez.
Evet algilayamadiginizi farkettim saolun ekstra belirttiginiz için. Saka yapmanin adabı oncesi ayırt etme konusunda biraz tecrübe edinmenizde yarar var. Sizle polemige girmeyecegim bol şans diliyorum ayirt etme konusundaŞaka var, bir de şakayı kaka yapmak var. Umarım aradaki farkı anlayabiliyorsunuzdur. Biri gelip de şaka da olsa birinin zincire bağlanmasından bahsetse ben bunu şaka olarak algılayamam. Şaka yapmanın da adabı var.
Şaka var, bir de şakayı kaka yapmak var. Umarım aradaki farkı anlayabiliyorsunuzdur. Biri gelip de şaka da olsa birinin zincire bağlanmasından bahsetse ben bunu şaka olarak algılayamam. Şaka yapmanın da adabı var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?