Uyurgezerlik..Artık aşırı korkunç..

Uyurgezerlik hasta için daha korkutucu inanın ki. O kadar espri kaldıracak bir konu değil aslında.

Babamı kaybettiğim dönem yaşadım ilk olarak ben. 23 yaşındaydım. Ufak da değildim. Ama baba tarafımda uyku sorunları vardır zaten. Babam, kardeşim, ben de dahil uykumuzda hep konuşurduk. Bunu ilk yaşadığımda farkında bile değildim. Annem hemen doktora götürdü beni sağ olsun. Travma sonrası stres bozukluğuna bağladılar. Birkaç kereden sonra tedaviyle birlikte yaşamadım.

Sonra tamamen geçtiğini sanıyordum ama geçmemiş. Bu sefer dedemi kaybettiğim dönem tekrarladı. Yine doktor, tedavi, uyku merkezine vs. gittim. Ama ne zaman çok stresli bir durum yaşasam tekrar ediyor.

En son geçen ay yaşadım. Bir daha yaşamam sanıyordum. Gece kalkmışım, ayakkabılarımı giymişim, üzerime sweatshirt bile almışım, anahtarı cebime koyup evden çıkmışım. Gecenin üçü saat. Eşim yoktu o gün evde, iş için şehir dışındaydı. Artık nereye gidiyorduysam birden kuvvetli ışıkla uyandım. Yolun ortasındayım, önümde bir araba, kornaya basıyor. Çıktı geldi, ne oldu, yardım lazım mı diye. İnsan o kadar korkuyor ki, yattığın yerde değilsin, ne zaman ve nasıl oraya gelmişsin haberin yok. Ölüyormuşsun, karşında yabancı bir adam var, hırlı mı hırsız mı belli değil. Tutup kolundan arabaya atsa belki haberin olmayacak ya da karşılık veremeyeceksin. Gerçekten hoş bir şey değil.

Evin içindeyken yaşayınca da korkunç. Bazen uyanıyordum karşımda annem, ama ben duvara dönmüşüm salak salak konuşuyorum. Anlamsız dediklerim. İnsan korkuyor, utanıyor, ne bileyim kötü bir deneyim.

Konu sahibi, ailenizin daha özenli davranması gerek. Kapıları kilitlemeden yatmayın, kilit bozuk demeyin. Evde ne kadar kilit varsa yaptırın. Balkondan düşer, atlar, evden çıkar başına bir şey gelir. Mutfakta kesici aletlerle kendisine zarar verebilir. Kendisini geçtim belki ev ahalisine de zararı dokunabilir istemeden. Lütfen bir an evvel tedbir alın. Gerekirse abinize burada yazanları gösterin. Öncelikle kayıt altına alın ve ona izletin. Başına gelebilecekleri anlatın. Sizin için de abiniz için de üzüldüm. Geçmiş olsun.

Arkadaslarla beraber plan yapıp beraber kaldığımız bir gecede meğer icimizden biri uyurgezermiş. Kabus gibi bir geceydi ve hâlâ aklima geldikçe tüylerim ürperir.
Allah yardımcınız olsun.

Odanin kapisinin kilidini acilen degisti4.

15 yaslarımda ben de öyleydim. Balkondan atlamaya calısmak mı dersiniz, evden dısarı cıkmaya calısmak mı dersiniz, buzdolabının icine girmeye calısmak mı dersiniz.. Ailem tetikte bekliyordu gece boyu. Bir de o öyle bir an ki, karsındakinin seni anlamamasına hayret edip "bu kadar basit söyledigim seyi nasıl anlamazsın" diye cıldırıyorsun. Ben uyurgezerlik zamanlarımda beni anlamadıklarında daha da sinirlenir ve diretirdim abiniz gibi. "Evet dogru, haklısın" gibi cümlelerle sakinlesirdim. Uyurgezerligim kendiliginden gecti. Her ne kadar zaman zaman uykumdan kalkıp yatakta bos bos otursam da-yastıgımı mutfak masasına serip orda uyumaya calıssam da eskisi kadar degilim, ayda yılda bir oluyor Abiniz sizi uyandırıp bir seyler anlattıgında "evet cok haklısın" gibi cümleler kurun ki sinirlenmesin. Bir an önce tedavi görmesi sart. Gecmisler olsun..

Öncelikle geçmiş olsun sonuçta bu da bir hastalık.
Kardeşimde vardı bir dönem.Tuvalete kalktığında tuvalete gider ama yapmaz sonra balkon kapısını zorlardı.Biz her tarafı kilitlerdik ama kalı kolu ile sürekli açmak için uğraşma çabası bile korkutuyordu yani.
Allahtan annem ve babamın uykusu çok hafifti de hemen koluna girer wc ye götürürdü.
Bizimki sadece tuvalete kalkacağı zaman yapardı ama.
Annem ve babam kardeşimi o uyanmadan wc ye götürmekte buldu çözümü.Dahada kalkmadı.O zaman küçüktük bi 20 sene felan olmuştur yani.

Icerden surgulu anahtarlar varya yada asma anahtar onlardan al bitane dedigin gibi kendinde degil napicagi belli olmaz en azindan icin rahat eder cakmasi fln ok kolay onlari civi ve cekic yetiyor civiyi anahtar aldigin yerden alirsin

ayy çok üzüldüm ya duruma. o gece ne yaptınız adam size yardım lazım mı deyince. evden çok uzaklaşmışmıydınız.

allah tekrarından korusun.

ben de gezerdim çocukken ama düzeldi sonra.

kuzenimin yazlığı vardı deniz kenarında o da uyur gezerdi. bir gece babası zor yakaladı kızı. beline kadar denize girmiş. zor getirdiler geriye.

Ay Allah korusun ya boğulup gidecekmiş çocuk. Çok tehlikeli gerçekten. İnsan korkunç hissediyor kendisini, etraftakiler de çok korkuyormuş meğer.

Çok uzaklaşmamışım, iki üç dakika mesafelik yol almışım, uyanmasam ne olurdu bilemiyorum. Adama da "kusura bakma uyuyordum ya uyandırdın" diyemiyorsun tabi. Bir şey demeden eve doğru koştum. Deli filan sanmıştır belki. Allahtan anahtarı almışım.

Sizin de erken yaşta atlatmanıza sevindim. Amin sağ olun.

Gerçekten çok korkunç.Allah yardımcınız olsun.Bence sen en kısa zamanda hatta bugün odanın kapısının kilidini yaptır ve uyurken kilitle.Bu korkuyla yaşanmaz.Kapın kilitli olursa güvende hissesersin.Zorla açmaya çalışsa ya da kırsa falan annenler duyar zaten.Sakın ihmal etme.

Sacma falan diyenler olucak bazilari (kendini aşiri bilgili sananlar) ama ben gene de soyliyim bu benim dusuncem ve hic kimse de benm dusunceme karisamaz bastan diyim. Doktora götürün ama mutlaka ilme vakif bir hocaya da göturun cunku kendine uc harfli musallat olmus insanlar bu sekil davranir...

Estağfurullah canıım sizin kadar bilgili olamayız, hemen teşhisi koyup reçeteyi yazmışsınız maşallah ehehe. Bilmem kimlerin musallat olduklarında değil, derin uyku sırasında yaşanan bir uyku bozukluğuna yakalananlarda gözlemleniyor. Öyle olsaydı musallat olanlar antidepresanlar ya da terapilerle hemen kaçmazdı herhalde ehehe faydası olmazdı yani. İnsanları korkutmayın zaten yeterince korkmuşlar.

Bu arada konu sahibi, abiniz çok çay, kahve vs. kafein falan tüketiyorsa kafeini azaltsın. Uyandırmak falan tehlikeli değildir ayrıca, uyandırmak çok zor olur ama uyanırsa da ani bir şok yaşar, "Neredeyim ben" falan gibi. Bir tehlikesi yok, doğru bilinen yanlışlardan bu da.

Merhaba. Ben uyku teknisyeniyim.

Bu bir hastalık ve tedavisi de var. Çok farklı ve korkunç tecrübeler edindim. Yukarıda Auri ninde bahsettiği gibi hasta için çok daha zor durumlar ortaya çıkabilir. Kolunu bacağını kıran cama kafa atan her yeri parçalanan hastalarla karşılaştım.

Abinizi önce videoya kaydedip sonra da tedavi için ikna edin. Aileniz de sizinle işbirliği içinde olsun. Bu şekilde ikna etmek daha kolay olabilir. Kendisine de zarar verebileceğini anlatın. Ve sizlerde dikkatli olun. Odanızı kilitleyin. Katil olan hastaların bile olduğunu biliyorum. Allah korusun ve de yardımcınız olsun.

Aklıma bı adam geldi kaç kez gördüm gece annemin balkonda oturuyoruz bı adam caddeden assagiya Don atlet yürüyor eller karşıya uzanmış uyur gezerdi yazık kenardan kenardan öyle yürüyüp gidiyordu Allah mufaza ya sizede Allah yardım etsin

Kapının kilidini yaptır, en kötü sürgü kilit tak hemen bugün. En kötü ailenden birinin odasında yat. Gezinmeye başladığında aile büyüklerinden evde kim varsa telefonunu ara uyansın baksın abine. Kaydetsin hallerini. O da gitsin tedavi olsun bencilliği bi kenara atsın artık. Camdan atlasa, balkondan düşse, size zarar verse nolacak? Bilinçli hareket etmiyor sonuçta.

bir ara ben de yapıyormuşum ama bu kadar ağır değil, ben genelde gece kalkıp abimin yanına gidip yatıyormuşum, o da geri yatağıma götürüyormuş, o dönem farklı sorunlar da yaşadığım travmatik bir dönemdi, tedavi olunca geçti,
şimdi aksine hiç kalkamam yerimden :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…