- 18 Nisan 2015
- 2.248
- 6.064
- 358
- Konu Sahibi klavyemkavalyem
-
Odanin kapisinin kilidini acilen degisti4.Kızlar benim büyük abim her gece evde geziniyor. Ve sürekli benim yanıma gelip saçma saçma şeyler anlatıyor. Üstelik gece 3 veya 4 gibi beni uyandırıyor ışığımı açıyor oturup gülüyor veya bir şeyler mırıldanıyor. Ve bana doğru bakmıyor duvara veya masama doğru konuşuyor. Ne diyorsun anlamıyorum tekrar eder misin diyorum, öyle saçma şeyler söylüyor ki sonra bana kızıyor sinirleniyor anlamadığım için..Bana "salaksın sen gerizekalı" diyor, halbuki anlattığı şeylerin Türkçede anlamı bile yok. kapımın kilidi de bozuk..Odasına göndermeye çalışıyorum gitmiyor. Evdekilerin uykusu da aşırı ağırdır benden başka kimse duymuyor.
Artık psikolojim çok bozuldu, her gece korkuyla uyanıyorum, uyandırıyor daha doğrusu.Annem ve babam çok kez konuştu, doktora git artık gel beraber gidelim diye. Ama asla ikna olmuyor, biz de koca adamı kolundan tutup çekip götüremiyoruz sonuçta..
Ve odasından sesler geliyor, muhtemelen geziniyor. Yada mutfağa gidiyor çatal bıçak çekmecesini karıştırıyor, bana fırlatacak diye korkuyorum çünkü bakışları feci..çok sinirli oluyor. Kapıları vuruyor sürekli, balkona çıkıyor. Daha bir sürü şey. Fakat her zaman benim yanıma geliyor, bu durum beni psikolojikmen mahvetti.. Gördüğünüz gibi hala uyanığım bekçi gibi..
Siz veya çevrenizden birisi böyle bir durum yaşadı mı? Nasıl bu durumdan kurtulur? Bazı yerlerde uyurgezerliğin tedavisi yok diyor.Ve asla asla doktora gitmeyi kabul etmiyor,konusu açılınca bile kavga ediyor bizimle.. Lütfen yardımcı olun, bir tavsiyeniz var mı? Nasıl uyandırabilirim hemen ya da? Asla uyanmıyor çünkü..
Uyurgezerlik hasta için daha korkutucu inanın ki. O kadar espri kaldıracak bir konu değil aslında.
Babamı kaybettiğim dönem yaşadım ilk olarak ben. 23 yaşındaydım. Ufak da değildim. Ama baba tarafımda uyku sorunları vardır zaten. Babam, kardeşim, ben de dahil uykumuzda hep konuşurduk. Bunu ilk yaşadığımda farkında bile değildim. Annem hemen doktora götürdü beni sağ olsun. Travma sonrası stres bozukluğuna bağladılar. Birkaç kereden sonra tedaviyle birlikte yaşamadım.
Sonra tamamen geçtiğini sanıyordum ama geçmemiş. Bu sefer dedemi kaybettiğim dönem tekrarladı. Yine doktor, tedavi, uyku merkezine vs. gittim. Ama ne zaman çok stresli bir durum yaşasam tekrar ediyor.
En son geçen ay yaşadım. Bir daha yaşamam sanıyordum. Gece kalkmışım, ayakkabılarımı giymişim, üzerime sweatshirt bile almışım, anahtarı cebime koyup evden çıkmışım. Gecenin üçü saat. Eşim yoktu o gün evde, iş için şehir dışındaydı. Artık nereye gidiyorduysam birden kuvvetli ışıkla uyandım. Yolun ortasındayım, önümde bir araba, kornaya basıyor. Çıktı geldi, ne oldu, yardım lazım mı diye. İnsan o kadar korkuyor ki, yattığın yerde değilsin, ne zaman ve nasıl oraya gelmişsin haberin yok. Ölüyormuşsun, karşında yabancı bir adam var, hırlı mı hırsız mı belli değil. Tutup kolundan arabaya atsa belki haberin olmayacak ya da karşılık veremeyeceksin. Gerçekten hoş bir şey değil.
Evin içindeyken yaşayınca da korkunç. Bazen uyanıyordum karşımda annem, ama ben duvara dönmüşüm salak salak konuşuyorum. Anlamsız dediklerim. İnsan korkuyor, utanıyor, ne bileyim kötü bir deneyim.
Konu sahibi, ailenizin daha özenli davranması gerek. Kapıları kilitlemeden yatmayın, kilit bozuk demeyin. Evde ne kadar kilit varsa yaptırın. Balkondan düşer, atlar, evden çıkar başına bir şey gelir. Mutfakta kesici aletlerle kendisine zarar verebilir. Kendisini geçtim belki ev ahalisine de zararı dokunabilir istemeden. Lütfen bir an evvel tedbir alın. Gerekirse abinize burada yazanları gösterin. Öncelikle kayıt altına alın ve ona izletin. Başına gelebilecekleri anlatın. Sizin için de abiniz için de üzüldüm. Geçmiş olsun.
ayy çok üzüldüm ya duruma. o gece ne yaptınız adam size yardım lazım mı deyince. evden çok uzaklaşmışmıydınız.
allah tekrarından korusun.
ben de gezerdim çocukken ama düzeldi sonra.
kuzenimin yazlığı vardı deniz kenarında o da uyur gezerdi. bir gece babası zor yakaladı kızı. beline kadar denize girmiş. zor getirdiler geriye.
Sacma falan diyenler olucak bazilari (kendini aşiri bilgili sananlar) ama ben gene de soyliyim bu benim dusuncem ve hic kimse de benm dusunceme karisamaz bastan diyim. Doktora götürün ama mutlaka ilme vakif bir hocaya da göturun cunku kendine uc harfli musallat olmus insanlar bu sekil davranir...Kızlar benim büyük abim her gece evde geziniyor. Ve sürekli benim yanıma gelip saçma saçma şeyler anlatıyor. Üstelik gece 3 veya 4 gibi beni uyandırıyor ışığımı açıyor oturup gülüyor veya bir şeyler mırıldanıyor. Ve bana doğru bakmıyor duvara veya masama doğru konuşuyor. Ne diyorsun anlamıyorum tekrar eder misin diyorum, öyle saçma şeyler söylüyor ki sonra bana kızıyor sinirleniyor anlamadığım için..Bana "salaksın sen gerizekalı" diyor, halbuki anlattığı şeylerin Türkçede anlamı bile yok. kapımın kilidi de bozuk..Odasına göndermeye çalışıyorum gitmiyor. Evdekilerin uykusu da aşırı ağırdır benden başka kimse duymuyor.
Artık psikolojim çok bozuldu, her gece korkuyla uyanıyorum, uyandırıyor daha doğrusu.Annem ve babam çok kez konuştu, doktora git artık gel beraber gidelim diye. Ama asla ikna olmuyor, biz de koca adamı kolundan tutup çekip götüremiyoruz sonuçta..
Ve odasından sesler geliyor, muhtemelen geziniyor. Yada mutfağa gidiyor çatal bıçak çekmecesini karıştırıyor, bana fırlatacak diye korkuyorum çünkü bakışları feci..çok sinirli oluyor. Kapıları vuruyor sürekli, balkona çıkıyor. Daha bir sürü şey. Fakat her zaman benim yanıma geliyor, bu durum beni psikolojikmen mahvetti.. Gördüğünüz gibi hala uyanığım bekçi gibi..
Siz veya çevrenizden birisi böyle bir durum yaşadı mı? Nasıl bu durumdan kurtulur? Bazı yerlerde uyurgezerliğin tedavisi yok diyor.Ve asla asla doktora gitmeyi kabul etmiyor,konusu açılınca bile kavga ediyor bizimle.. Lütfen yardımcı olun, bir tavsiyeniz var mı? Nasıl uyandırabilirim hemen ya da? Asla uyanmıyor çünkü..
Sacma falan diyenler olucak bazilari (kendini aşiri bilgili sananlar) ama ben gene de soyliyim bu benim dusuncem ve hic kimse de benm dusunceme karisamaz bastan diyim. Doktora götürün ama mutlaka ilme vakif bir hocaya da göturun cunku kendine uc harfli musallat olmus insanlar bu sekil davranir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?