Uyuşturucu kullanmam için ısrar eden arakadaş

Ya iyi de ben birilerini ihbar etmek için yazmadım ki moralim bozuldu yazdim.. zaten polistede dosyası var kızın buyüzden ne yapabilirim ki?
Ha bildiğin uyuşturucu ticareti yapan bir insan bu yani? Tescilli bir sabıkalı?

Bakın demedi demeyin, sizin de başınız yanacak bu kişiyle arkadaşlık etmeye devam ederseniz.

Merhaba şuan çok zor bir dönemden geçiyorum babam hastanede yatıyor kanser hastası doktorlar ömür biçiyor. Bende canlı cenaze gibi geziyorum. Kaç gündür evdeydim yakın bir kız arkadaşımın bize gel açılırsın ısrarına dayanamayarak yanına gittim..

Gittiğimde esrar ve metamfetamin adında uyuşturucu içtiğini gördüm "-bunları neden iciyorsun kendine neden bunu yapıyorsun?" dedim. "-Senin baban alkol sigara uyuştucu içmeyip sağlıklı beslendiği halde kanser oldu neyi savunuyorsun?" dedi. Tamam dedim bişey demiyorum sonra "-sende iç iyi gelir" dedi hayır dedim yarim saat 1 saat aralıklarla bikac defa daha ısrar etti.

"-Şuan bana öldürücü metamfetamin adında bir uyuşturucu kullanmam için ısrar ediyorsun farkında mısın? dedim "-iyi be ne b... yersen ye" dedi. Bende çıktım gittim. Iyiligimi düşündüğünü sandığım beni anladığını düşündüğüm bi arkadaşım o vardı oda böyle yaptı. 😔
Bir anne olarak söylüyrm,oğlm hapiste ve ben bittim. Hayattan zevk almak istiyorsan değil zevk almak istemiyorsan iç. Çünkü hayatı sana zehir edecek. Merdiven altlarından toplanacaksın, cildin berbat olacak, hiç bir şeyin anlamı olmayacak. O arkadaşdands uzak dur. O arkadaş değil düşman. Düşünsene bir çocuğun var ve böyle bir öneride bulunan bir arkadaşı var.... Ne düşünürsen kendin içinde ona karar ver. Bir kez den bir şey olmaz diyenler ya mezarda ya hapiste ya da sokaklarda. Aileler ölü gibi.

Ya iyi de ben birilerini ihbar etmek için yazmadım ki moralim bozuldu yazdim.. zaten polistede dosyası var kızın buyüzden ne yapabilirim ki?
Kız bak bu bilgiyi verdiğin iyi oldu, dışarıda olduğuna göre suçlu bulunmamış ya da yeterli delil bulunamamış. Biz şikayet edelim komple tıksınlar hapise. Hiçbirşey olmasa bile peşine takarlar sivil polis delil toplarlar. Ülke de bir uyuşturucu tacirinden kurtulur.

Ha bildiğin uyuşturucu ticareti yapan bir insan bu yani? Tescilli bir sabıkalı?

Bakın demedi demeyin, sizin de başınız yanacak bu kişiyle arkadaşlık etmeye devam ederseniz.
Ya hem iyi bir arkadaşımdı, böyle şeyler yaptığını bilmiyordum diyor hem dosyası var diyor.

Muhtemelen arkadaşın torbacı
Sana bu kadar ısrar ettiğine göre
Kendine yeni ticaret kapısı ariyor
Sakin bi daha arkadaşınla muhatap olma 33 yaşındasın
Bu yaştan sonra hayatını berbat etme
Kac arkadaşım bu uyuşturucu illeti için hırsızlıktan ceza evlerinde yattı
Sırf para bulup içebilsin diye
Suan zaten hayatında düşünmen gereken bi baban var acın var
Bi bakmışsın unutayım diye sarıldığın şeye bağımlı olmuşsun
Iste bu kolay olan yol
Ama güçlü karakteri olan insan bir kere bile eline alıp denemeden
Hayatı sırtında taşıyabilen insandır
Aileni kendini mahvetme sakin
Bi kereden bi sey olmaz diyen insanlardan kaç
Cunku o bir kere aaaa unutuyormusum acim hafifliyormus diyip ona sarılmana neden olacak
Herkes böyle başladı etrafımda
Sonra ne mi oldu sokaklara düştüler
Tedavi olsalar bile aradan 2ay geçmeden tekrar o illete başladılar
Cunku güçsüz aciz insanlar ve ayık kafayla hayatlarını devam ettiremiyorlar....
Lütfen bu oyunlara gelme

Merhaba şuan çok zor bir dönemden geçiyorum babam hastanede yatıyor kanser hastası doktorlar ömür biçiyor. Bende canlı cenaze gibi geziyorum. Kaç gündür evdeydim yakın bir kız arkadaşımın bize gel açılırsın ısrarına dayanamayarak yanına gittim..

Gittiğimde esrar ve metamfetamin adında uyuşturucu içtiğini gördüm "-bunları neden iciyorsun kendine neden bunu yapıyorsun?" dedim. "-Senin baban alkol sigara uyuştucu içmeyip sağlıklı beslendiği halde kanser oldu neyi savunuyorsun?" dedi. Tamam dedim bişey demiyorum sonra "-sende iç iyi gelir" dedi hayır dedim yarim saat 1 saat aralıklarla bikac defa daha ısrar etti.

"-Şuan bana öldürücü metamfetamin adında bir uyuşturucu kullanmam için ısrar ediyorsun farkında mısın? dedim "-iyi be ne b... yersen ye" dedi. Bende çıktım gittim. Iyiligimi düşündüğünü sandığım beni anladığını düşündüğüm bi arkadaşım o vardı oda böyle yaptı. 😔
İyi napalim ne istiyosun?

Şu ihbar edeceğim diyenler bu tür tepkilerinizden dolayı insanlar konu açamayabilirler, söylediklerinizin arkasını düşünün. Bir uyuşturucu bağımlısı yaşadığı bağımlılığı anlatmak için burayı yazmayı düşünüyorsa şu konuyu okuduktan sonra yazmaz.
yanlışınız var,burada bir hanım vardı oğlu bağımlıydı mesela. hepimiz destek olduk,1 Allahın kulu da ihbar edeceğim demedi.

gerçekten kurtulmak amacıyla,destek görmek için konu açan kimseye böyle tepkiler verilmedi. biz de insanız kalbimiz var,bir insana böyle bir şey yapmayız.

ancak buradaki durum farklı. konu sahibi arkadaşının uyuşturucu bağımlısı olmasının bir suç ve büyük bir şey olduğunun bilincinde değil. rahatsızlık duymuyor.

üzüldüğü şey arkadaşının davranışları.

Muhtemelen arkadaşın torbacı
Sana bu kadar ısrar ettiğine göre
Kendine yeni ticaret kapısı ariyor
Ben hayır dediğimde kullanan arkadaşın varmı falan diye Sordu olabilir mi sizce? Az önce de bana iftira atıyorsun falan yazmış wp da.. Önce inkar etti sonrada istediğini düşündüm kafana silah dayamadım falan demiş..

Ben hayır dediğimde kullanan arkadaşın varmı falan diye Sordu olabilir mi sizce? Az önce de bana iftira atıyorsun falan yazmış wp da.. Önce inkar etti sonrada istediğini düşündüm kafana silah dayamadım falan demiş..
Muhtemelen torbacı. Uzak durun, başınıza bela alırsınız. Yakalanırsa sizin de adınızı ifadesinde zikredebilir, asılsız bir iftira da olsa bir miktar başınız ağrır.

hanımefendi bakın çok samimi söylüyorum. uyuşturucu gibi pislikler yapışkandır,kullanmasanız bile göz yumduğunuz sürece sizi lekeleme ihtimali hep mevcuttur.

tamamen sizin için konuşuyoruz burada.

arkadaşlığınızı bitirin en azından,tamam ihbar etmek zor gelebilir arkadaşınızı ama,oturup dertleşiyorsanız belli bir samimiyetiniz vardır. tedavi olması için yüreklendirin,olmuyorsa da görüşmeyin.

böyleleri batarken yanında birilerini de götürmeyi severler. yalnız gitmeyeyim diye.

bir bakmışsınız isminiz emniyete verilmiş. lütfen uzak durun o kişiden.

Muhtemelen torbacı. Uzak durun, başınıza bela alırsınız. Yakalanırsa sizin de adınızı ifadesinde zikredebilir, asılsız bir iftira da olsa bir miktar başınız ağrır.
Kendisine bu davranışları yakıştıramadıgima dair mesaj attim. Bi ton saydırdı ben sanami güvendim en özelime kadar soktum. Ben arkadaşlarımın kötülüğünü istemem falan yaygara yaptı. Saygisiz falan demiş. Bende engelledim az önce.

Gercekse babaniza acil sifalar dilerim. Gercekse dedim cunku babaniz kansermis muhtemelen dunayniz basiniza yikildi ama siz arkadasim neden boyle yapti diye dertlenecek kadar uzgunsunuz belli. arkadas seciminizde bu kadar basarisizsaniz yasiniz cok kucuk olmali. boyle insanlarla arkadaslik yapmamayi dusunmez misiniz? malum babaniz da hastanedeymis.

Şu ihbar edeceğim diyenler bu tür tepkilerinizden dolayı insanlar konu açamayabilirler, söylediklerinizin arkasını düşünün. Bir uyuşturucu bağımlısı yaşadığı bağımlılığı anlatmak için burayı yazmayı düşünüyorsa şu konuyu okuduktan sonra yazmaz.
Uyuşturucu bağımlılığı başka, uyuşturucuyu ısrarla arkadaşa vermek istemek, başkasına temin etmeye çalışmak başka. Ki kızın bundan dosyası varmış, demek ki devlet delil bulamamış serbest bırakmış. Bizde şikayet ediyoruz işte.
Şimdi hep birlikte empati yapalım, biri geldi size "uyuşturucu lazım mı, iç iyi gelir" (hele ki meth, yaşadığım çevre gereği methin ne kadar zararlı birşey olduğunu biliyorum!!), siz kabul etmediniz. Allahından bulsun mu dersiniz yoksa cezasını çekmesini mi istersiniz?

psikotik atak gecirmek istiyorsaniz kullanin.

a bir de vucutlarinda bocek var zannedip derilerini kopariyorlar.

Eklentiler

• anti-meth-ad.webp
    anti-meth-ad.webp
    16,3 KB · Görüntüleme: 61
Polise ihbar ederdim. Online olarak adınızı gizleyerek de ihbarda bulunabilirsiniz online ihbar yazıp. Şakaya gelmez. Bugün size öneren yarın başkalarının çocuklarına önerir.

Back
X