- 27 Nisan 2015
- 6.978
- 34.076
- 498
- Konu Sahibi Renkli bukalemun
-
Arabayı evlendikten sonra aldık diye belirtmem
Eşim arabayı evlendiğinde baba ocağından getirmedi yemedik içmedik gezmedik biriktirdik
Ve bir baba olarak ne evlilik sürecinde ne düğünde hiç bir zaman olmadı taktığı takıları bile eşim aldı o taktı bu arada eşim o zamanlar asgari ücrete çalışıyordu milyarder değildi yani bu beklenti değil benim alışkın olduğum baba portföyüne aykırı o yüzden belirttim
Durumu yoktur eyvallah dedim geçtim
Ama bir insan alıp özel işi için kullandığında koyduğu benzini kiralık araç gibi hesaplayıp koyuyorsa ben bu nasıl babalık derim
Fazla kalsa oğlu kullanacak yani yabancı değil
Bu şekilde düşünmemiştim hiç teşekkür ederim bundan sonra dikkat ederimEvinize gelen insana ‘aman nasıl olsa salonda beraber oturacağız, kapıda karşılamama ne gerek var görgüsüzlük’ diyorsanız, yaptığınızı normal bulabilirim.
Ama arabanıza birini davet ediyorsanız bir zahmet inecek, selamlaşacak ve buyur edeceksiniz.
Görgüsüzlük değil, görgüdür bu.
Çünkü aynı davranışı kendi ailemden birine de yapıyorumBen nedense konuyu eksik hissettim
Sonucta ayagına kadar gitmişsiniz ve park etmişsiniz
Koca koca insanlara bi inip selam veremediniz mi
Hadi ilkten görmediniz sonra neden inip aa niye gelmiyorsunuz demediniz
Bana pekte masum gelmediniz
Bu şekilde düşünmemiştim hiç teşekkür ederim bundan sonra dikkat ederim
Peki bunun için sokak ortasında bağırmak yada evliliklerinde sorun sıkıntı çıkaracağını bile bile bu davranışı sergilemek tam olarak bunun karşılığı mı sizce
Ben sizin yaptığınız yanlışı gösteriyorum, konu açan sizsiniz.Bu şekilde düşünmemiştim hiç teşekkür ederim bundan sonra dikkat ederim
Peki bunun için sokak ortasında bağırmak yada evliliklerinde sorun sıkıntı çıkaracağını bile bile bu davranışı sergilemek tam olarak bunun karşılığı mı sizce
Emin ol bu kurnazlık değilo zaman siz çok yanlış gelmişsiniz sevgili arkadaşım,
görmedim duymadım bilmiyorum yapmayacaksınız.
bize faydası yok, arabamıza binmesinler diyeceksiniz.
valla ben niye bu kadar kurnaz olup uste cikamiyorum helal olsun gercekten size
Babanızın sizin huyunuzu bilmesi bişey dememesi demek o huyun doğru oldugunu göstermez kiÇünkü aynı davranışı kendi ailemden birine de yapıyorum
Kaldı ki babamla ikimiz olduğunda da arabaya binecekse hiç arabadan inmedik gelen biniyor selamlaşıyoruz
Yorumumu gayet içtenlikle yazdım mecazi anlamda anlamayın.böyle düşünmeniz için yazmadımBen sizin yaptığınız yanlışı gösteriyorum, konu açan sizsiniz.
Sizin öfkeniz başka şeylere.Emin ol bu kurnazlık değil
Onların bana karşı yaptıkları sonrası sevgim azaldı sadece
Bak şimdi ben sana kurnazlığın ağ babasını diyim
Düğünümüz esnasında babam annem eline verilen töreleri eşimin anne babasına uzatıyor yakınlarındaysa keseye koysunlar diye
Kayınpederimde kayınvalidemee veriyor bunları ilet diye
Sevgili kurnaz kayınvalideciğim üç tane altını alıp bize kendi akrabaları ile tekrar taktırıyor
Yani bir altın var elde ama altın taktı diye iki isim söylüyor ve bunlar hep kendi akrabası komşusu oluyor
Eşimle bu kadar çok isim varken elde neden az altın var dedik ve annesine sordu
Bingooo
O yanlış hatırlamış altın takcaz diyenler sonradan kuyumcu kapanmış alamamış para takmış ve 3 taneyide 2 kez taktırmayı becerdiğini söylemiş oğluna
Emin ol bu kurnazlık değil
Düğünümüz esnasında babam annem eline verilen töreleri eşimin anne babasına uzatıyor yakınlarındaysa keseye koysunlar diye
Sevgili kurnaz kayınvalideciğim üç tane altını alıp bize kendi akrabaları ile tekrar taktırıyor
Yani bir altın var elde ama altın taktı diye iki isim söylüyor ve bunlar hep kendi akrabası komşusu oluyor
Bingooo
O yanlış hatırlamış altın takcaz diyenler sonradan kuyumcu kapanmış alamamış para takmış ve 3 taneyide 2 kez taktırmayı becerdiğini söylemiş oğluna
Böyle demememin tek sebebi bizim işimiz var bir yere uğrayacağız demesiBabanızın sizin huyunuzu bilmesi bişey dememesi demek o huyun doğru oldugunu göstermez ki
Diyorum ya ilkten selam vermediniz görmediniz vs vs ok ama dısarda esiniz hadi buyrun gelin diye iki saat dil dökerken inip hayırdır ne oluyor niye gelmiyorsunuz dememişsiniz bile
Kaç yıllık evlisiniz? Bu anlattıklarınız hoş değil ama düğünde yaşadığınız sıkıntıları günlük hayata yansıtmak sadece sizi suçlu çıkarır.Emin ol bu kurnazlık değil
Bingooo
Bu da onların ayıbı olmuş, giderken sizi davet etmemek.Böyle demememin tek sebebi bizim işimiz var bir yere uğrayacağız demesi
Gerçekten benim bilmemi istemediği bir şey zannettim çünkü.
Kayınvalidemlerin gideceği gün belli olduktan sonra biz kendisi ile konuşmuşuz bana söylememiş bana eşim söyledi böyle böyle olacakmış diye
Yani gideceklerini benimle paylaşmayan kv olunca babasının öyle demesinide o şekilde anladım
Bu arada kız tarafı onlara geldiğinde 4 çeşit yapıp servisten ikrama herşeyle ilgilendim
İlgisiz biri değilim
3 yıllık evliyizsizin aileyle zaten probleminiz var, bana bağırdı, beni savunmadin diye boşuna darlamayin eşinizi benden size tavsiye.
yeni evlisiniz gibi hissettim nedense, eşiniz su an yaptıklarınızı normal karşılıyor diye hep öyle olacak değil. o da sıkılacaktir bu durumdan sorun yaşarsınız.
sanki herşey çok iyiymiş gibi gelip bana bağırdı diye konu açmanız doğru gelmedi bana kusura bakmayın.
Kendi yanlışımı da görebilmek için bu kadar detaylı anlattım inanınKaç yıllık evlisiniz? Bu anlattıklarınız hoş değil ama düğünde yaşadığınız sıkıntıları günlük hayata yansıtmak sadece sizi suçlu çıkarır.
Eşinizin ailesiyle görüşüyorsanız asgarî yapılacak şeyleri yapmanız lazım, yapmadığınız şeyleri bir şekilde düğünde olanlara bağlamak mantıklı değil.
Kayinpederinizin esinizi arayıp bağırması da yanlış ama başta siz hatalısınız, kendinizi eş geçip onun sokak ortasında bağırması yanlış değil mi diye sormakta size birşey katmaz.
Dediğiniz gibi olsa bile coşması gereken eşim olmaz mıydıBu da onların ayıbı olmuş, giderken sizi davet etmemek.
Aileler görüşüyor ise abi ve yenge olarak nasıl kendi evinizde tanışmada varsanız, giderken de olmanız gerekirdi.
Ben asıl bunun altında art niyet ararım, iş yaptırmaya çağırlar kendilerine de giderken aileden saymıyorlar diye.
Belki de eşiniz ve babası arasında bu konuda gerginlik yaşandı ve üzerine siz de inmeyince adam küplere bindi coştu, olamaz mı?
3 yıllık evliyiz
Herşey çok iyi değil çünkü 6 aylık gelinken kv bana senide aldık ama bilmem kim dedi ki niye aldınız soyu b*k ettiniz diye laf etmiş kadın
5 yıldır koltuk isteyen kayınvalidemi eşim mağazaya götürürken bana sende gel renk seçelim dedi birlikte gittik babam neden gelmedi gelseydi dediğimde benim ne işim var dedi gelmedi dedi
Ben beğendiğim 3 renk seçip kararı tabiki kv bıraktım kendi seçti eve geldik eşine gösterdi sıkıntı yok
Aradan 3 hafta geçtikten sonra değiştirmişler rengi (gayet tabi olabilir)
Ben ne zaman gelecek diye kv sordum hiç haberim yok bilmiyorum dedi
Bu konuşma üzerinden yarım saat geçtikten sonra kayınpederim ben rengi değiştirdim o nasıl renk öyle ben onu evime sokmam (20 sene boyunca o renk değil ama aynı familyadan ton kullanmış)
Parasını öderim yinede evime sokmam o koltuğu dedim değiştim rengi dedi
Yani çok değişik ilerleyen bir ilişkimiz var
Ay boşverin Allah aşkına, hangimiz annemize babamıza toz konduruyoruz ki. Selam verseniz yılışık olur, selam vermeseniz vermedi olur. Bu kayın aileleri hep böyle. Takmayın boşverin ama sizin yerinizde olsam selam verip üstüne bir de lafımı söylerdim en azından utanmalarını sağlarsınız.Bende orayı algılayamıyorum eşime de dedim ama vereceği bir cevabı yok
Üzgünüm ama bu tutmadı babamın evinde arabasız gün görmedim üstelik bir taneden fazla olduğu da oldu
Evde aldık o zaman onda nasıl davranalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?