Uyutmayan can sıkıntısı

o zaman siz çok yanlış gelmişsiniz sevgili arkadaşım,
görmedim duymadım bilmiyorum yapmayacaksınız.
bize faydası yok, arabamıza binmesinler diyeceksiniz.

valla ben niye bu kadar kurnaz olup uste cikamiyorum helal olsun gercekten size

Bu şekilde düşünmemiştim hiç teşekkür ederim bundan sonra dikkat ederim
Peki bunun için sokak ortasında bağırmak yada evliliklerinde sorun sıkıntı çıkaracağını bile bile bu davranışı sergilemek tam olarak bunun karşılığı mı sizce

Ben nedense konuyu eksik hissettim

Sonucta ayagına kadar gitmişsiniz ve park etmişsiniz
Koca koca insanlara bi inip selam veremediniz mi
Hadi ilkten görmediniz sonra neden inip aa niye gelmiyorsunuz demediniz

Bana pekte masum gelmediniz
Çünkü aynı davranışı kendi ailemden birine de yapıyorum
Kaldı ki babamla ikimiz olduğunda da arabaya binecekse hiç arabadan inmedik gelen biniyor selamlaşıyoruz

bence dua edin, saygısız bir adam olsaydi çok baska şeyler de olabilirdi.
diyorsunuz ki, konu komsu balkonda bakıyor herkes görüyor bizi. adam gelmiş arabanin yanina kadar gelin arabadan inmiyor, selam vermiyor, telefonu bile elinden birakmiyor. bütün komşuları görmüştür adam da rezil olduk diyip sinirlenmiştir. sizinle yuz goz olup orada bağırmamış hic değilse. oğlunu arayıp derdi ne diye sormuş. daha ne yapsın?

Ben sizin yaptığınız yanlışı gösteriyorum, konu açan sizsiniz.
Yaşlı insanların verdikleri tepkiler anormal olabiliyor hem büyüklük abidesi olmaları hem kusursuz hürmet beklentileri ya da çeşitli hastalıklardan ötürü sinir katsayıları aşırıya kaçabiliyor.

Eğer bir yerde kayınpederinizin konumundaki kişi böyle bir olayda veryansın etseydi söylemim şu olurdu ‘koskoca kadını çocuk gibi nasıl azarlıyorsunuz sokak ortasında, hiç yakışık bir durum mu kayınpederin gelinle girdiği bağırış çağırış! Aksine ‘biz size zahmet vermeyelim belli ki gelin hanım istemiyor, selama bile tenezzül etmedi, siz gidin evladım’ deseydiniz mesaj yerine ulaşırdı.’ derdim.

Emin ol bu kurnazlık değil
Onların bana karşı yaptıkları sonrası sevgim azaldı sadece
Bak şimdi ben sana kurnazlığın ağ babasını diyim
Düğünümüz esnasında babam annem eline verilen töreleri eşimin anne babasına uzatıyor yakınlarındaysa keseye koysunlar diye
Kayınpederimde kayınvalidemee veriyor bunları ilet diye
Sevgili kurnaz kayınvalideciğim üç tane altını alıp bize kendi akrabaları ile tekrar taktırıyor
Yani bir altın var elde ama altın taktı diye iki isim söylüyor ve bunlar hep kendi akrabası komşusu oluyor
Eşimle bu kadar çok isim varken elde neden az altın var dedik ve annesine sordu
Bingooo
O yanlış hatırlamış altın takcaz diyenler sonradan kuyumcu kapanmış alamamış para takmış ve 3 taneyide 2 kez taktırmayı becerdiğini söylemiş oğluna

Çünkü aynı davranışı kendi ailemden birine de yapıyorum
Kaldı ki babamla ikimiz olduğunda da arabaya binecekse hiç arabadan inmedik gelen biniyor selamlaşıyoruz
Babanızın sizin huyunuzu bilmesi bişey dememesi demek o huyun doğru oldugunu göstermez ki

Diyorum ya ilkten selam vermediniz görmediniz vs vs ok ama dısarda esiniz hadi buyrun gelin diye iki saat dil dökerken inip hayırdır ne oluyor niye gelmiyorsunuz dememişsiniz bile

Sizin öfkeniz başka şeylere.
Salt olarak yaşadığınız bu durumda iki taraf da haksız.
Ama siz bunu geçmişi ortaya katarak, bilinçli şekilde arabadan inmeme, selamı geç verme ya da kaale almama durumunda yapıyorsanız hata edersiniz.
Olan olmuş biten bitmiş, onlar eşinizin ailesi.
Belirli bir seviyede sınırı aşmadan görüşün madem ki bu kadar dolusunuz, bırakın eşiniz götürsün siz yanlarında olmayın.
Zor bir şey değil ki bu.
Asgari müşterekte görüşmeler içinize attığınız olumsuzluğu da törpüleyecektir.

sizin aileyle zaten probleminiz var, bana bağırdı, beni savunmadin diye boşuna darlamayin eşinizi benden size tavsiye.

yeni evlisiniz gibi hissettim nedense, eşiniz su an yaptıklarınızı normal karşılıyor diye hep öyle olacak değil. o da sıkılacaktir bu durumdan sorun yaşarsınız.

sanki herşey çok iyiymiş gibi gelip bana bağırdı diye konu açmanız doğru gelmedi bana kusura bakmayın.

Böyle demememin tek sebebi bizim işimiz var bir yere uğrayacağız demesi
Gerçekten benim bilmemi istemediği bir şey zannettim çünkü.
Kayınvalidemlerin gideceği gün belli olduktan sonra biz kendisi ile konuşmuşuz bana söylememiş bana eşim söyledi böyle böyle olacakmış diye
Yani gideceklerini benimle paylaşmayan kv olunca babasının öyle demesinide o şekilde anladım
Bu arada kız tarafı onlara geldiğinde 4 çeşit yapıp servisten ikrama herşeyle ilgilendim
İlgisiz biri değilim

Kaç yıllık evlisiniz? Bu anlattıklarınız hoş değil ama düğünde yaşadığınız sıkıntıları günlük hayata yansıtmak sadece sizi suçlu çıkarır.

Eşinizin ailesiyle görüşüyorsanız asgarî yapılacak şeyleri yapmanız lazım, yapmadığınız şeyleri bir şekilde düğünde olanlara bağlamak mantıklı değil.

Kayinpederinizin esinizi arayıp bağırması da yanlış ama başta siz hatalısınız, kendinizi eş geçip onun sokak ortasında bağırması yanlış değil mi diye sormakta size birşey katmaz.

Bu da onların ayıbı olmuş, giderken sizi davet etmemek.
Aileler görüşüyor ise abi ve yenge olarak nasıl kendi evinizde tanışmada varsanız, giderken de olmanız gerekirdi.
Ben asıl bunun altında art niyet ararım, iş yaptırmaya çağırdılar kendilerine de giderken aileden saymıyorlar diye.
Belki de eşiniz ve babası arasında bu konuda gerginlik yaşandı ve üzerine siz de inmeyince adam küplere bindi coştu, olamaz mı?

Son düzenleme:
3 yıllık evliyiz
Herşey çok iyi değil çünkü 6 aylık gelinken kv bana senide aldık ama bilmem kim dedi ki niye aldınız soyu b*k ettiniz diye laf etmiş kadın
5 yıldır koltuk isteyen kayınvalidemi eşim mağazaya götürürken bana sende gel renk seçelim dedi birlikte gittik babam neden gelmedi gelseydi dediğimde benim ne işim var dedi gelmedi dedi
Ben beğendiğim 3 renk seçip kararı tabiki kv bıraktım kendi seçti eve geldik eşine gösterdi sıkıntı yok
Aradan 3 hafta geçtikten sonra değiştirmişler rengi (gayet tabi olabilir)
Ben ne zaman gelecek diye kv sordum hiç haberim yok bilmiyorum dedi
Bu konuşma üzerinden yarım saat geçtikten sonra kayınpederim ben rengi değiştirdim o nasıl renk öyle ben onu evime sokmam (20 sene boyunca o renk değil ama aynı familyadan ton kullanmış)
Parasını öderim yinede evime sokmam o koltuğu dedim değiştim rengi dedi

Yani çok değişik ilerleyen bir ilişkimiz var

Kendi yanlışımı da görebilmek için bu kadar detaylı anlattım inanın
Sadece düğünde sorun yaşamadık ki onlara her gidişimde hep bir taş geldi sağolsunlar

Dediğiniz gibi olsa bile coşması gereken eşim olmaz mıydı
Biz hiç birşey düşünmedik belki kız tarafı baş başa olmak istemiştir onlar sadece siz gelin demiştir vs tarzında düşündük

o zaman saygısızlığı bilinçli olarak yapıyorsunuz birbirinize. sorun ne o zaman? böyle alismissiniz iste yaşayıp gidiyorsunuz.

herkes kendisini yansıtır dışarıya. siz çok saygili olsaydınız o insanlarla gerekirse gorusmez, yine de saygınızı bozmazdınız. yanlışa yanlışla karşılık vermek doğru sonuç doğurmaz. kolaylıklar dilerim size.

Bende orayı algılayamıyorum eşime de dedim ama vereceği bir cevabı yok
Ay boşverin Allah aşkına, hangimiz annemize babamıza toz konduruyoruz ki. Selam verseniz yılışık olur, selam vermeseniz vermedi olur. Bu kayın aileleri hep böyle. Takmayın boşverin ama sizin yerinizde olsam selam verip üstüne bir de lafımı söylerdim en azından utanmalarını sağlarsınız.

Üzgünüm ama bu tutmadı babamın evinde arabasız gün görmedim üstelik bir taneden fazla olduğu da oldu
Evde aldık o zaman onda nasıl davranalım

Baba evindeki servetinizi anlatmanız hepimizi bu konuda çok aydınlattı, eksik olmayın. Israrla haklı olduğunuzu duymak istiyorsunuz da bu tavırla o iş yaş. Ben şahsen kayınpederi anladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…