Uyutmayan can sıkıntısı

Yazdıklarınız evet derman ama maalesef ki benim için çok zor benliğimden ödün vermek
Bu cümleyi egom dolayısı ile kurmuyorum sadece beynine kodlanan "her zaman kendin ol ,kalbinin sesini dinle ,seni sen olduğun için seven insanlarla ol" cümleleri olabilir belki yada ailemin kimse için kendinden vazgeçme inandığın yolda yürü diyerek büyütmüş olmaları da olabilir bilmiyorum.
Ama beni bunlardan daha çok korkutan bir şey var tanıdığımız bir çiftin evliliği.
Kadın evliliğinde mutlu olmak için kendinden vazgeçip bambaşka biri olduğunu söyledi ve şuan olduğu halinden hiç memnun değil . Antidepresan lar ile ayaktayım demişti
Belki istemsizce bilinçaltım bundan sebep izin vermiyor dediğiniz gibi olmaya .
Umarım en kısa zamanda başarım söylenenleri ve mutluluğa ulaşırız

benliğinizden vazgeçmek olmuyor bu. sadece dışınızdan "ben buyum, beni boyle kabul edin." demek yerine içinizden "ben buyum, ama bunu onların bilmesine gerek yok." diye düşünürseniz daha az yorulursunuz gibi geliyor bana da.
çünkü çok sorunlu iletişiminiz karşılıklı olarak.

Beni en çok irite eden şey kullandıkları dil gerçekten
Mesela en basiti kv misafir gelecektir masa kırarım bana bardakları verir ve al naparsan yap der
Yani masa kuruyorum ne yapabilirim bardağı kule yapıp oynamayacağım ya
Üstelik kendilerini çok görgülü elit kibar görüp başkalarını eleştiriler üstelik eleştirdikleri davranışları muhakkak sergilemişlerdir
Evet mesela bu cümle incir çekirdeğini doldurmuyor ama beni o kadar çok bozuyor ki anlatamam btüün motive kayboluyor
Eşim pek tabi ezdiryor bence annesi soyu bo* etme lafını kullanırken o nasıl kelime anne sen ne diyorsun demedi yada bunun benzeri birçok

yani zaten benim iletisimi kesin dedigim oydu. o laf kullanıldıktan sonra tekrar gorusebiliyorsaniz üzerinde durmaya gerek yok.. benim kayinvalidem boyle birşey deseydi asla bir daha görüşmezdim. oğlu da bayılıyorsa annesine yolun acik olsun derdim. ama siz bir sekilde yolunuza devam etmissiniz görüşmeye devam ederek. dolayisiyla eşinizin bu konuyu uzatmamasi da bundandır belki.

O öyle derken bende ne yapabilirim ki masa kurcam en nihayetinde dedim mesela aman işte ben öyle diyorum sen öyle anla diyor
Üstelik bu insan İst büyüme
Dedem hep kaba bir şey yaptığımız da bundan başka İstanbul yok derdi o laf geldi şimdi aklıma
Eşime sizin evde bardakla napılıyor ki annen böyle dedi bana dediğimde aman işte annem insan içine çıkmıyor cümle kurmayı beklemiyor sen öyle diyorsa öyle anlama o anlamda dememiştir vs tarzında cümleler kuruyor

daha ne yapsın, benim annemle nasıl dalga geçersin de diyebilirdi.. öyle algilayabilirdi yani. bence eşinizi de fazla strese sokmayın birbirinizi seviyorsaniz ve iyi anlasiyorsaniz önemli olan o

Ahhh premses 50 yasında adamın bağırışını hazmedemiyorsunda 50 yaşındaki adam gelininin elinde telefon arabanın ön koltuğunda milletin derdiyle uğraşıp ta kayınpeder gelirken kendine çeki düzen vermeyen bi göz göze gelmeyen gelinin yaptıklarını nasıl hazmetsin....

Yorumları okudum ve bircoguyla hemfikirim. Yalnız birşeyde ortada eşinizin ailesini aşağılıyorsunuz. Kendinize çeki düzen vermenizi umarım ne kadar kaba sanada olsalar sizin aileniz ve siz onları temsil ediyırsunuz. Tek sucu olmayan eşiniz ve ben cok yıprandıgını seziyorum.

Çok tuhaf bir gerilim sezdim.
Güç mucadalesi mi var aranizda.
Selam vermedi, yuzume bakmadi bir beklenti icindeler.

Misal şu an kv ve kp evindeyim kp ile hos geldin selamlasmasi içeri girdikten epey sonra oldu. Çocuklarla girdim wc ye gittik vs. Ne o sorun etti ne ben.Bir derdimiz yok birbirimizle çünkü.

Ben şimdi empati yapıcam benim erkek kardeşim eşi araba ile gelecekler gelin araba da tel ile oynayacak kardeşim çıkacak anne babası için gelin çıkmayacak valla kardeşime direk konuşurum net kimse kimseyi kandırmasın yüz vermeyeyim bir daha bizi özel şöför olarak kullanmasınlar diye apacık belli etmişsiniz niyetinizi ve kp de kızmış valla az bile yapmış böyle gelinlere az bile ne oluyo evlenince ana baba atılacak mı sizin için cagırdıklatında hayır mı diyecek sizin için sizin aileniz çagırsa elinizde siz hayır dese ne olur boşardınız dimi biraz empati sizin eliniz sizin ailenize yapsa bunu ne olurdu adamlar haklılar valla ben actırırdım sana o camı hayırdır dersin ne senin der kavga cıkarırdım orda babası az bile yapmış gidin özür dileyin biz ne laflar işittik ne haksızlığa uğradık kv kp den de ne laf ettik ne saysızılık hala arabadan iner kv kp ön taraf için buyur deriz. Benimde kardeşim var Büyük konuşmak istemem ama aileme bunu yapan karısının peşinden gidecek olan kardeşim de konuşmasın benle net kimse saf salak değil koca koca insanlar anlamayacak mı sandınız

Kayin pederinizin bağırıp çağırması yanlış zira saygı zorla bagirarak elde edilecek bir şey değil. Kişisel olarak esimin yahut kendi ailemin hayatimiza mudahalelerine izin vermem. Sınır koymaya çalışırım. Ancak bizim bir kültürümüz var saygı gerekiyor. Yani telefonla uğraşmaktan kafanızı kaldırıp hatta araçtan inip kp yer vermeniz gerekirdi bence. Ben sadece kendim kullaniyorsam araci mecburiyetten yer veremem. Bazi yörelerde kullanılır baş çavuşun eşşeği mi geldi diye. Sizin durum ona dönmüş. Büyüklere biraz saygı lütfen. Birtek o kaldı elimizde her şeyi kaybettik manevi olarak.zaten

Eşim ayni seyi benim aileme yapsa ben cok boxzulurdum. Benm asil merak ettiğim Kayinbraderinizin sevgilisinin ailesine yemege gidiliyorsa siz neden gtmediniz acaba kardeşi sonucta cok masum yazmissiniz ama ben burda esinin ailesiylr aradina mesafe koymasi icin masumu oynayan birini gordum

Hah işte bunu söyleyin. Durust olun.Adamları sevmiyorum gıcığım görmeye tahammüllüm yok şunu şunu yaptılar içimden gelmiyor deyin. Gelip burda anlamadim.kiiii niye bole olduuu saskinimmmm kotu bi nietim yokttuuu ayaklarına yatıp insanları saf yerine koymayın. Çünkü eksik ve sakil kaliyo soyledikleriniz. Sevmiyorum.icimden gelmiyor çünkü hak ettiklerini düşünmüyorum bu kadar. Dedim ya öbür türlüsü sakil duruyo olmuyi

Benim kp boyle seyleri takmaz o yuzden inip selam vermem ama taksaydi sizin kp gibi inip selam verirdim ondeysem arkayada gecerdim. Sizin kp taniyip ona gore davranmaniz lazimdi. Kv kp elpence durmayi sevmem ama yasli insan sonucta ve baba slm verilebilir inilip istiyorsa. Ama bence telfonla ugrasmaniz onu sinirlendirmistir simdiki yaslilar telefonla ugrasan hatta onu gormeyecek kadar ugrasanlara gicik oluyorlar hepsinde var bu. Bence dugunde selam ver sonra konusu acildigindada ailemle onemli bi konu hakkinda konusuyorduk gormedim sen yanlis anlamissin de kapansin gitsin buyutmenin anlami yok esinde zaten sknti yaratmamis

İnanın ön arka koltuk olayının saygı olduğunu bu sitede öğrendim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…