Güldürdünüz beni teşekkür ederim :))kendisi çok genç sanki, 2 sene sonra totosundaki kılı ağiracak kendinden 3 yaş kucuk insana ettiği lafa bak
yerinizde olsam başkalarinin önerdigi hic kimseyle görüşmem.
çunku kisiler kendileri secip karsilikli begeni durumu olmayinca böyle sorunlar hep çıkıyor.
Sizin kadar ince düşünceli değil en azındanHaklisiniz gerçekten bunu aklima getirdim ama kendime kızdım saçmalama diye niye arkadaşim benim kötülüğümü istesinki dedim gerçekten iy niyetlimi kötümü ne düşünmem gerrk bilemedim ben
Bütün bu sòylediklerin çok güzel ama benim hayatimda birşey neden değişmiyor defalarca denedim olumlu düşünmeyi bazen başardim bazrn başaramadim ama sonunda bakiyorumki onlae hakli demekki kendi sevilmez işe yaramaz yapayalniz hissediyorum demekki ben sevilmeyi haketmiyorum bütün karşima çikanlarmi ayni olur ya anlamiyorumkiHmyraa,
Hatalı düşünme kalıplarından, aşırı genelleme durumunu yaşıyorsun.
Insanlar sana her gün tavsiyelerini sunar, kendi görüşlerini paylaşır ve hatta senden sürekli bir şey talep ederler. Genellikle kendi bakış açılarına gore senin neler yapabileceğini ya da yapamayacağını söyleyerek seni tanımlamaya çalışırlar.
Sorun, bu söylemleri "mutlak gerçekler" olarak algılayıp onları kabul ettiğin zaman ortaya çıkar.
Bunu yaptığın zaman, onlarin beklentilerine göre yaşıyorsun demektir. Onların beklentilerine göre inanıyorsun, davranıyorsun demektir.
Bu noktada benim sormak istediğim şu , neden kendini başkasının görüşüne göre tanımlıyorsun? Neden bu görüşlerin seni tanımlamasına izin veriyorsun?
Sana söyledikleri şeyler, senin kendi hakkındaki düşüncelerinden daha fazla güce asla sahip olamaz. Olmamalı. Onların bakış açısı; onların geçmişleri, inançları ve korkuları ile sınırlıdır.
Senin hakkında senden daha fazla bir şey asla bilmiyorlar. Bilemezler de. Senin kişiliğini, yeteneklerini, korkularını, sahip olduğun potansiyeli bilmiyorlar. Hakkındaki çoğu şeyi bilmiyorlar. Ama seni tanımladıklarında mutlak doğru kabul ediyorsun. 33 yaşa geç (!) dediklerinde mutlak doğru gibi düşünüp ağlıyorsun. Buhranlara kapılıyorsun. Kendine yükleniyorsun.
Başkalarının sınırlı algılarının seni tanımlamasına izin verme.
Senin hakkında, kimsenin düşünceleri kendi düşüncelerinden daha fazla güce sahip olamaz. Olmamalı. Ayrıca 33 yaş evlenmek için asla geç bir yaş değil. Ve başkalarının görüş ve düşüncelerini " mutlak gerçekler" olarak kabul etmeyi lütfen bir an önce bırak.
Onuda yaptim deidmki ya ben illa biriyle bişemi yaşiycam arkadaş olurum güzel vakit geçer biraz samimiyet kurulunca bana dedikleri şu oldu sen güzel hoş kızsın neden evlenemedin ben birdaha tövbe dedimki birileriyle normal olsa bile görüşeyim herkesle kestim iletişimi artik biri tanistirirsa tsnisirim durumuna girdimNeden ama siz aşka küstünüz diye kendinizi neden cezalandırıyorsunuz erkeklerle sadece sevgili olunmaz ki güzel bir dostluk kurun gezin tozun gerçekten kısmetin nereden geleceği belli olmaz
İşte bunlari duymak çok üzücübu zihniyeti olan biriyle zatene evlenme bence hayırlısı olmuş, bak geçen gün 40 yaşında boşanmış bir erkek arkadasıma yine bekar 40 yaşında bir diğer arkadasımı ayarlamaya çalıştım kız begendi,gittim kızın resmini gösterdim güzel dedii,yaş kaçı dedi oda 40 dedim ,,ne dese bana ben 33-34 düşünüyorum bn şokkk tabii ne alakaya aynı yaştasınız ne istiyorsun ki dedim ...valla ben anlamıyorum arkadasım bu 20 'lik yaşlarda çok meraklı zaten koca adamlara:)
Kendi uydurcaksa neden desinki bilemedim .Adami şuan geçtim kafam arkadaşimada takildi valla gerçekten hiç görüşmesem daha iyi olacakAnnem 37 yaşında evlenip 38'de beni doğurmuş. Üstelik evlenir evlenmez zorlanmadan hamile kalmış. Anne olma ümitlerinizi tüketmeyin.
Adamın tercihi 20li yaşlarda bir eş olabilir. Ama beğenip de sırf yaş sebebiyle reddettiyse bilindik sığ düşünceler ile reddetmiştir. 30'undan sonra kadının değeri düşüyor laflarına aldırış etmeyin. Zaten kendini bilen, evlenilecek olgunlukta bir erkek bunu yapmaz.
Bir de bence arkadaşınızla aranıza mesafe koyun artık. Ona öyle dedilerse bile size bu şekilde iletmek zorunda değildi. Sizi düşünse başka bir bahane uydururdu. Vazgeçtim göstermedim kötü bir şeyini duydum falan derdim ben olsam. Bence arkadaşınız da kendince yaşınızın geçtiğini yüzünüze çarpmaya çalışmış. Hattta belki adam öyle bir şey dememiştir, kendi uydurmuştur.
Sizin kriteriniz dis gorunus onlarinki de yaş olabilir. Belki bir fotografa bakip reddettiginiz insanlar daha farkli dusunuyor olabilirdi ama herkesin bir tercihi var.
Farkli türlü nasil olcakki iş ortamim belli benim kendi tanistiklarimda birbirinden beterdi siz nasil taniştiniz sanki olağanüstü şry gibi soruyorum kusura bakmayınSaçmalama lütfen, 37 yaşındayım, erkek arkadaşım da 37 yaşında ve evlenmeyi düşünüyoruz 1 yıl içinde.
Zaten böyle katalogtan seçer gibi seçen adamla ne işin var.
Çok yanlış düşünüyorsun, nasıl ki sen bir sürü insanı reddettin, bir suru insan da seni reddetmiş.Ben karşı tarafta ne maddiyatı taktım ne işi bu tarz halledilebilebilir meseleler bana sorun olmadi benim için bir önemli mevzu var yası büyükte olsa genç gözüksün isterim bu görüştüğümde aslinda olduğundan büyük gözüküyordu ama şans vermek istedim hatta bundan önce görüştüklerimede bircok sans verdim tamamen kritersiz olmadım illaki evlenmem lazim kesin diyipte kimseye atlamadim .Ben arkadaşima bunun bilincinde olduğum için dedimki detay olarak belirtki çok yeni birşeymiş humeyra bana söylememiş henüz yeni diye ben herşeyi düsündüm dedim zaten .Buradaki mevzu anlatmsk istediğim çok basit aslınds insan hep ayni şeyleri yaşayip duyunca ister istemez kötü oluyor kendi içimde üzerini örttüm ama dolmuşum farkinda olmadan buds patlama noktam oldu işte olay bu kadar basit kendimi aşiri kötü hissettim ve konu açtim
Biz arkadaş ortamında tanıştık. Benim yakın bir arkadaşımın eşinin arkadaşıydı.Farkli türlü nasil olcakki iş ortamim belli benim kendi tanistiklarimda birbirinden beterdi siz nasil taniştiniz sanki olağanüstü şry gibi soruyorum kusura bakmayın
kısmet değilmiş demekki üzülecek bir şey yok daha gençsin Allah iyi insanlar çıkarsın karşına her şerde bir hayır vardır arkadaşının dengesizliği üzülmeye değecek bir şey yok bence arkadaşına da birdaha bu konu ile gelmemesini söyleyin en doğrusuAmin canm inşallah geçmişte de hep benzer sorunlar yaşadım çünkü yaşım küçükkende başka şeyler çikiyordu
O kadar güzel yazmişsinizki onuds düşündüm biliyomusunuz sanki ben kapida kalmişim gibi bana neden sürekli birini buluyor dedim kendimce kendimi çok kötü hissettim evet müthiş bir pskolojik baskı altındayım ama ben nasil başetceğmi bilmiyorum bununla neden hala birileri birsey dediğinde canim aciyoki neden kirıliyorum oysa kendimce kabulleniyorum saniyorum kendimi kapatayim diyorum hatta birçok kişiyle iletişimi kestim ama sanki bu konu yakama yapişti hep karşimda arinamiyorum resmenÇok yanlış düşünüyorsun, nasıl ki sen bir sürü insanı reddettin, bir suru insan da seni reddetmiş.
Çok doğal değil mi?
Ben yerinde olsam arkadaşıma 'gozunu seveyim bir daha bana böyle şeylerle gelme' derdim.
Bana yapılsa hiç hoşuma gitmezdi. Biri bana birilerini gösterip dursa şey gibi gelirdi; o evlenmis, başı göğe ermiş de zavallı benim için çabalıyormus gibi. Ne kadar tatsız bir his ...
Şahsen ben böyle konuşanları susturuyorum, belki de o yüzden duymadım hiç.
Geçen hafta iş yerine yeni başlayan kız , daha yirmilerinin basinda olan,sevgilisi olan kıza 'ee sen evlenme teklifi aldin mi?' diye sordu. Kız da sanki evlenme teklifi 'alamamış' olmak bir eksiklikmiş gibi bozuldu, bunu farkedince hemen araya girip soru soran kizi bozdum 'ne evliliği ya? Daha onun yaşının 23 olduğunu farkında mısın sen? ' falan diye ...
Böyle insanlar , devamlı evlilik konusu açıp soru soranlarin yaptığı tam olarak zorbalık bence. O kişinin 'arkadas' ya da 'aile' sıfatının olması, 'sizin iyiliğiniz için' olduğunu iddia etmesi durumun zorbalık olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Bence çevrenizle en büyük sohbet konusu sizin bekarliginiz olduğu için siz dolmuşsunuz. Bu büyük bir psikolojik baskı. Ben issizken mesela alakasız insanların bana işsizliğimi sormasindan nefret ederdim. Kendimi gecindirip rahatça gezecek kadar partime işlerden para kazaniyordum, issizligimle barisiktim ama böyle soran insanlar olunca kendimi ise yaramaz hissederdim. Ya da durup durup 'bana CVni at, bilmemne amcana CV at' dediklerinde kendimi torpilsiz iş bulamayacak kadar acizmisim gibi gelirdi. Bu hissin bana yüklenmesi haksızlık olduğunu icin iyi niyetle de olsa böyle canımı sikanlari alaycı bir dille sustururdum.
Bence sen de evlilik konuşma detoksuna gir... Daha yaşın gencecik. Tanımadığın , etmediğin adamın tekinin lafiyla kendi canını üzme
Canım ben araştırmadım kendimin ve çevremde gözlemlediğim deneyimlerimden böyle olduğunu düşünüyorum..Bende çocuklarımın küçüklüğünde onlarla yapabilecekken yapamadıklarıma içim yanar.Bazen benim yapmadığımı yapan bir anne görsem kalbim sıkışırdı..Kendime şaşırırdım kıskanıyormuyum diye..Oysa ben çocuklar küçükken yapmadıklarıma hep bir bahanem vardı..Öyle bir sorunum yoktu ki..Ama sonra kendimle yüzleşhnce anladım gerçeğimi..Kendimi önce yargıladım sonra cezalandırdım baktım ceza çekerken yine birşeyleri kaçırıyor affettim beraat verdim kendime ama bir şartlı beraat..Onlarla yapamadığım herşeyin yerine şimdi iki katı zaman harcayacağım onlara gösteremediğim sevgiyi şımarirlar diye korkmadan iki katı vereceğim diye..Bence sizde kendinizi sevme ve özgür bırakma cezası verin kendinize..Bir kaç ilişkiniz kötü gitti diye çekimser ve suçlu hissetmeyi bırakın. Yaşadıklarınızı başkalarını suçlayarak örtbas etmeyin..Evet bende o zaman toydum yanlışlar yapabilirim ben insanım ama deli gibi sevip aşık olmak benim en doğal hakkım , hep kötü gidecek diye birşey yok o zaman tecrübesizdim insanlara karşı ama şimdi iyiyi kötüyü daha iyi ayırabiliyorum .Ben yaşamaktan korkmuyorum deyin kendinize..Siz kendiniz tanışın birileriyle başkalarının eline bırakmayın.Siz seçin istediğiniz adamı..Tanıştığınız kişilere karşı tabiki temkinli olun ama çekimser olmayın.İçinizden geleni yapmaktan korkmayın..Acaba böylemi der böylemi düşünür demeyin.Kendiniz olun..Hayat çok çabuk geçiyor ..Hesap kitap yapmadan ruhunuzu özgür bırakın ve hayatınızın aşkını bulun..Hayatınızın aşkını bulunca beklemem boşuna değilmiş deyip kendinize beraat verin..Olumlu düşünün olumlu olsun..Mutlu olun inşAllahPeki iyi çok güzel yazmişsiniz peki diyelimki yüzleştim sonra ne olacak? Ciddi soruyorum belki araştirmissinizdir biliyosunuzdur ne yapmam gerrktiğini ben bilmiyorumda
Siz biraz fazla mı alıngansınız ? Tamam hoş bir soru değil ama sorulabilir bir şey istemedim diyin geçinOnuda yaptim deidmki ya ben illa biriyle bişemi yaşiycam arkadaş olurum güzel vakit geçer biraz samimiyet kurulunca bana dedikleri şu oldu sen güzel hoş kızsın neden evlenemedin ben birdaha tövbe dedimki birileriyle normal olsa bile görüşeyim herkesle kestim iletişimi artik biri tanistirirsa tsnisirim durumuna girdim
Aynennnn. İmzamı atıyorum. HarikasınGörücü bu değil mi ? 'ben bulamadım,biri bana mantıga uygun bir eş bulsun'
Benim yakın bir arkadaşım görücü usulü fakir fukara borçlu bir adamla evlenmişti. Ki kızın durumu çok iyi, ailesinin kirada kaç tane evi var. O kıza da demiştim, insan görücü usulü evlenir de normalde bulamayacağı iyi biriyle evlenir diye. Gitti,evlendi. Şimdi hem çocuğun huyunu suyunu sevmiyor,hem maddi kaygılarla yaşıyor, ailelerden destek alıyor.
WTF???
Siz de aynı şekilde. Bunca gosterilen insanların ya mesleğini beğenmediniz, olmuşken mühendis olsun , dediniz. Ya tipini beğenmediniz, olmuşken yakışıklı olsun- colugumun çocuğumun geni güzel olsun dediniz. Ya ailesini begenmediniz ya başka bir şey...
Nasıl ki kendinize ait kriteriniz varsa onların da var.
Ayrıca 33 yaş , yaş bile değil. Ben de otuz olacağım, evlilik planının e'si bile yok. Hayatıma aldığım insan evlilik konusunu açsa kapattiriyorum. 33 yaş da geceler boyu ağlayacak bir yaş değil. Adama da hak verdim kesinlikle. Zaten seni sevmiyor, sana karşı bir bagi yok. Belki normalde karşılaşıp hoşlansa ondan büyük olmana bile önem vermez. Ama arkadaşı tarafindan gösterilen, Alalade bir fotoğrafsın. Tabii ki kendi kriterine uygun değilse daha güzelini, daha gencini, daha çok kazananani ya da ev hanımı olacak kişiyi isteyebilirsin. Sonuçta katalog işi gibi bir şey, anladığim kadarıyla arkadaşınızın yaptığı. Adam da katalogda daha iyi ,daha f/p bir ürün görmek istemiş olabilir.
Bence olay çok normal. Eğer siz de gerçekten tez elden gelinlik giymek istiyorsaniz size gösterilenlere şans verin . Belki sizin boyu kisa diye reddettiginiz adam da geceler boyu ağlıyordur, "maddiyatin kötü dese düzeltirdim, burnun yamuk dese yaptırirdım,kel dese saç ektirirdim..ama bu boyla ben ne yapayım" diye, belli mi olur? 'ben başka bahane bul,beğenmedi deme dedim' demekle sıyrılmış mi oluyorsunuz? Belki de arkadaşınız dan dun birisi. Size soyleidgi gibi eşine dostuna 'yok kanka begenmedi' diyor. Ki sizi yakın arkadaşım diye gosteriyor millete. Adam salak mı, düşünemiyor mu 'yakin arkadasinin yalnız olup olmadığını naisl bilmez,demek ki beni beğenmedi' diye?
Sana özelden kitap tavsiye edeceğim. Faydasi olur. Bu konularda içgörü sahibi olman lazım.Bütün bu sòylediklerin çok güzel ama benim hayatimda birşey neden değişmiyor defalarca denedim olumlu düşünmeyi bazen başardim bazrn başaramadim ama sonunda bakiyorumki onlae hakli demekki kendi sevilmez işe yaramaz yapayalniz hissediyorum demekki ben sevilmeyi haketmiyorum bütün karşima çikanlarmi ayni olur ya anlamiyorumki
Kuzum yas takintisindan cik acilen kirmak icin dememis ama erkekler genc kadin severler ki bu onlarin problemi sende oncekini begenmemissin nasil ki o adam duysa olabilir diyip gececkse sende gecmelisin yas konusunda kadinlarin uzerinde baski var ondan hassassin benceBelki sizlere abartı gelecek ama sabahın bu saatinde konu açıyorum üzüntüden o kadar yanibir arkadaşım bu ara beni sürekli birileriyle tanıştırmak istedi hata bazı dediklerine kırıldım aradı gönlümü almaya çalişti mutlu olmani istiyorum beni yanliş anlama falan filan onun detayina girmeyip konuya gelmek istiyorum bana birisini gösterdi e bende beğenmedim ve dedimki istemiyorum bendende çocuğa bahsetmişler bende dedimki çocuğada diyinki görüştüğü varmiş gidipte yüzüne seni beğenmedi felan sakın demeyin sonuçta kimseyi kırmak istemem tanımasam bile.Neyse tamam dedi aradan iki üçgün geçti bu yine birisini gösterdi bu gösterdiği fena değildi ya ben dedim bunuda pek beğenmedim ama bir şans verebilirm buna dedim tamam dedi ve benim fotoğrafimi göstermişler eşiyle adam beni beğenmiş güzel kızmış demiş ama yaşı büyük ! Ya ķızlar bunu diyen adam bana benden 3 yaş büyük 36 yaşında o kadar kırıldım ağladımki he diyceksiniz belki ne var bunda bende dedim kendimce olabilir adam küçük biriyle evlilik tercih edicektir ama bu boylemi denilir ya bende beğenmediklerim oldu ama karşı tarafa paldır küldür hiç demedim .ya ben kendimi çok kötü hissediyorum elin adamı tanimam etmem evet ama bana ağir geldi dediği kendim için çok üzüldüm aklima öyle şeyler geliyoki aynaya bakiyorum sürekli mal mal keşke diyorum bana çirkin deseydi ama bunu demeseydi çok kırıc oldu yani gururum çok kırıldı sanırım. Bu şu demek çünkü bence senin yaşin büyük sevilmezsin! Senin yaşın büyük çocuğun olmayabilir vs vs uzar gider aklima neler geliyor neler kendime dair küçücük bir umudum vardı oda bu olayla gitti yani benden çok küçük yaştaki kızlarin evlenme hevesine şaşardım simdi onlari iyi anliyorum kimse bu berbat sevilmez duyguları yaşamak istemiyor çünkü şunları yazarken bile ağlaya ağlaya yazdim valla bu gözlerle nasıl işe gidicem tekrar nasil toparlarım bilmiyorum yazmasam iyce çatlıycaktım
Bana da edermisin kuzum kisisel gelisim bilimsel yontemler severim bu tarz kitaplariSana özelden kitap tavsiye edeceğim. Faydasi olur. Bu konularda içgörü sahibi olmak lazım.
Ki kendin hakkında yetersizlik hissettiğinde durup kendini yakalayabilmelisin.
Bir de aile terapisti hocam tavsiye etmişti.
Boyle durumlar için bir defter tut. Bu gibi durumlarda kendine sen olsan ne tavsiye ederdin. Onları tek tek yaz. Ve her gün mutlaka oku. Bilinçaltı kendi cümle ve düşüncelerimizi daha kolay kabul etme eğilimindedir. Faydası olacaktır.
Ama her gün oku..
Sana mesaj atacağım özelden..
Herkesin bam telleri var. Bam teli olmayan insan yok merak etme. Yeter ki kendine şevkatle davran. Çözülmeyecek konu yoktur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?