Uzak duran elti

Öncelikle hırsınız niye bu kadar yoğun sakin olun empati yapmanız mumkun değil belli ki.Teknoloji gelisti olur onlarin da insallah .
Yogun calisan kadin 2senedir dogum gününüzü unutabilir belki tedavi görüyor sizi mi düşünecek surekli ben eltimin tarihini bile bilmem kutlamam.Fellik fellik kaçıyor falan yazmissiniz bence aramayin yani siz de fellik fellik kovalamayın. Ha bi de doğurmak cok önemli bir meziyet degil bunu da unutmayalım. Dua edin ve gölge etmeyin bence.Kayniniz cok istese gelir görür laf olsun diye diyordur belki de.

E bütün aile toplansa eltiyi çağırmasalar bu seferde beni kıskanırım diye uzak tutuyorlar çocuğum yok tabii olacak.
Aklım almıyor ya.
Kimi evlenemez, kiminin eşi erken ölür gencecik yaşında çocuğuyla mücadele verir, kimi çocuk İçin mücadele verir hayat böyle. Herkesin her şeyi mükemmel olamıyor.
Tamam psikolojisi zor olabilir. Ama arada bir davet edildiğinde eşi yeğenini görsün diye bir davete icabet etmek lazım.
Benim en yakın arkadaşımın eşi çocukları bir yaşındayken vefat etti. Biz ne zaman görüşsek baba kelimesi geçer diye ödüm kopuyordu. Hatta çocuklara evcilik fln oynatırken baba değil dede amca fln diyordum bebeklere. Arkadaşım yapma dedi. İkimizin fe alışması gerekiyor buna. Tüm okul hayatında karşısına çıkacak gün gelecek soracak dedi. Kaçmıyor mücadele ediyor yani.
Bana doğru gelmiyor çocuklu ve hamilelelerden kaçmak. Uzun vadede kaçana zarar. Tek başına kalacaksınız ileride bebeğiniz olduğunda. Bu sefer çocuklu insan arayacaksınız bebeklerinizi kaynaştırmak için.
Ha nispet yapan, sürekli çocuk anlatan tiplerse görüşmeyin. Dibine kadar haklsıınız ama burda konu sahibi asla yapmam öyşe şey diyor. Düzgünce bir aile oturmasını da yapabilmel lazım.

Amcası gelsin görsün kadında gelmek zorunda değil ki.bir daha bu muhabbet olursa.siz biz görüşmek istiyoruz eşin istemiyor sanırım sorun değil sen ne zaman istersen gel deyin.

E bütün aile toplansa eltiyi çağırmasalar bu seferde beni kıskanırım diye uzak tutuyorlar çocuğum yok tabii olacak.
Aklım almıyor ya.
Kimi evlenemez, kiminin eşi erken ölür gencecik yaşında çocuğuyla mücadele verir, kimi çocuk İçin mücadele verir hayat böyle. Herkesin her şeyi mükemmel olamıyor.
Tamam psikolojisi zor olabilir. Ama arada bir davet edildiğinde eşi yeğenini görsün diye bir davete icabet etmek lazım.
Benim en yakın arkadaşımın eşi çocukları bir yaşındayken vefat etti. Biz ne zaman görüşsek baba kelimesi geçer diye ödüm kopuyordu. Hatta çocuklara evcilik fln oynatırken baba değil dede amca fln diyordum bebeklere. Arkadaşım yapma dedi. İkimizin fe alışması gerekiyor buna. Tüm okul hayatında karşısına çıkacak gün gelecek soracak dedi. Kaçmıyor mücadele ediyor yani.
Bana doğru gelmiyor çocuklu ve hamilelelerden kaçmak. Uzun vadede kaçana zarar. Tek başına kalacaksınız ileride bebeğiniz olduğunda. Bu sefer çocuklu insan arayacaksınız bebeklerinizi kaynaştırmak için.
Ha nispet yapan, sürekli çocuk anlatan tiplerse görüşmeyin. Dibine kadar haklsıınız ama burda konu sahibi asla yapmam öyşe şey diyor. Düzgünce bir aile oturmasını da yapabilmel lazım.
Benim eltimin gorusmeme kararına saygı duymam gerek ok ama herkes benim gibi yapmaz ki. Allah ins nasip eder de ilerde cocugu olursa hiç-bir sey olmamış gibi onun davetlerine icabet etmek benim ıçimden gelmezse ne olacak? Hani hickimse istemediği bi ortamda bulunmak zorunda değilmiş ya bazı üyelere gore. Yok yere uzaklaşan kuzenler akrabalar olacak buyur.

Benim eltimin gorusmeme kararına saygı duymam gerek ok ama herkes benim gibi yapmaz ki. Allah ins nasip eder de ilerde cocugu olursa hiç-bir sey olmamış gibi onun davetlerine icabet etmek benim ıçimden gelmezse ne olacak? Hani hickimse istemediği bi ortamda bulunmak zorunda değilmiş ya bazı üyelere gore. Yok yere uzaklaşan kuzenler akrabalar olacak buyur.

Kendi çocuğu olunca kuzenler oynasın isteyecek, size de büyüklük sizde kalsın olacaktır.
Beni hamileyken bir arkadaşım çok yalnız bıraktı beni. Doğumuma gelmedi. Lohusayken yapayalnız kaldım. Aradım sordum hep bir bahane.
Şimdi hamile. Beni arıyor ama içimden gelmiyor. Biraz da o yaşasın o yalnızlığı.

Başlık bile saçma uzak olmak istiyorsa sizde uzak olun ayrıca niye 2 side bebeği aynı anda görmek zorunda eltiniz istemiyorsa gormesin kaynınız gelsin görsun yegenini

Ne hırsı allah aşkına, yazdıklarımdan bunu mu çıkardınız? Benim fellik fellik kovaladigim yok kimseyi. 253562 kez de belirttiğim gibi gayet olması gerektiği kadar koca bir sene icinde iki kez davet ettim. Onun disinda benim organize etmedigim, bir araya geleceğimiz durumlarda gelmemeyi tercih etti. Dogurmanin meziyet olmadığını ben kendim de ifade ettim zaten sizin uyarınıza gerek yoktu. Yalniz doğurama düşman olmaya da hacet yok.
Onum fellik fellik kactigini dusunuyorsaniz o da belki sizin onu fellik kovaladiginiza inaniyordur ,meseleyi bu kadar kafa taktiginiza göre de öyle gibi ,ister gelir görüşür ister görüşmez bosverin stres yapmayin size de yazık ..

Aklım almıyor ya.
Benim cocuklarim var zaten olmayanin da üstüne gitmem zaten psikolojisi kaldirmiyorsa zorlamam ,demek istedigim buydu.

Klasik anlaşamayan eltiler profilinden uzaktık aslinda biz. Eşimin abisiyle eltim 11 yıldır evliler. Biz de eşimle 12 yıldır tanışıyoruz, 5 yıldır da evliyiz. Yani eltimi uzun zamandır tanıyorum ve ilk tanistigimizda cok tatlı biri olduğunu düşünmüştüm. Kendisi benden 8 yaş büyük, ikimiz de yoğun çalışıyoruz ve eslerimizin de arasında cok sıkı bir bağ olmadığı için pek görüşemiyoruz. Anca bayramda seyranda veya aileden birilerinim dogum gunu

Eltimin cocugu yok. Olmuyor mu vs hic konusu olmuyor aile icinde. Kvalidem basta olmak üzere herkes bu tür konularda hassas ailede. Bizim 1 yıl once bebeğimiz oldu. Eltim hamileliğimi öğrendiğinden beri resmen benden kacar oldu. Evet öncesinde de cok bir samimiyetimiz yoktu ama en azından dogum günlerimizde arardık kutlardık birbirimizi. Iki doğum gunum gecti tik yok mesela. Veya kvalidem de bizim de olduğumuzu öğrendiğinde gelmiyor. Benim olduğum hiç-bir organizasyona katılmiyor. Bebegim doğdu sadece 9 günlükken eşiyle ve kvalidemle ziyarete geldiler onda da cok kisa oturdu neredeyse hiç muhabbet etmedi. Hep benim sorularıma cvp verdi o kdr. Bir kez de bundan 4 5 ay sonra bayramda kvalidemin evinde bir araya geldik yarimsaat oturmadan bi yere geçeceğiz deyip kalktilar. Surat hep beş karış.

eltim cocuk konusunda hassas olabilir, psikolojisi belki bazı şeyleri kaldırmıyor olabilir. Samimi olmak konusunda onu zorlayacak halim yok. Bebegimin mevlutune, dogum gününe vs hiç-bir sey e davet edildiği halde gelmedi. Yalniz kaynım çocuklara cok düşkün ve surekli eşimi arayıp oğlumu kastederek x i cok özledim foto at video at, bize getir deyip duruyor. E eşin fellik fellik kaçıyor çağırınca gelmiyor denmiyor haliyle. En son kaynım gecen gece ickiliyken arayi p x de benim bi oglum.ama az görüyorum cok özlüyorum zaten benim çocuğum olmuyor niye sık görüşemiyoruz vs demiş eşime.

size sorum şu, kaynimi severim ve bu konuşmasi da içime oturdu acikcasi. Acaba bi h.sonu bize kahvaltiya mi cagirsak veya kvalidem de mi toplanmayı teklif etsek yeğenini görmesi icin? Yoksa eltim zaten istemiyor hic zorlamayayım mi görüşme konusunda? Ha diyeceksiniz belki sizden hoşlanmıyor cocukla alakasi yok. Ama bebegimdeb once hic kacma durumu yoktu davete de icabet eserlerdi. Nerdeyse 2 senedir bebekle beraber gorusemez olunca ister istemez boyle dusunuyorum. Yerimde olsanız su kahvalti teklifi konusunda ne yapardınız? Görüşmesek kaynım gene arayıp x i bize getirin demeye başlayacak

Güncelleme: eşimle abisi kahvalti organize ettiler. Kaynım yalnız geldi. Eltimin artik görüşmek istemediğini açıkça görmüş oldum herhangi bir soru işareti kalmadi benim icin. Uzak durmak istiyorsa kendi bilir
Bebegi olmayan bayanlar bebekli evlerden hamilelerden uzak dururlar mesela ben. Saygi duyun yargilamak zaten haddinise dusmez. Sadece empati kurun dicem ama bu duyguyu ancak annelik hasreti ceken bilir.

Cok haklısın oyle zor ki..... anne olmanin hasreti

Öyle zor ki...
Seni anlamazlar..
Yargılarlar...
Sen suçluymuşsun gibi davranırlar...
Zaten senin derdin sana yetiyor...
Laf vururlar şaka yaptım derler...
Büyük laflar ederler.. kendi tuzları kuru ya...
Canın daha fazla yanmasın diye uzak durmaya çalışırsın.. yine suçlu sen olursun...
Allahım kimseye vermesin bu sınavı çok zor...
Rabbim emek veren herkesi sevindirsin kucağını doldursun inşallah..

Öyle zor ki...
Seni anlamazlar..
Yargılarlar...
Canın daha fazla yanmasın diye uzak durmaya çalışırsın.. yine suçlu sen olursun...
Oyle guzel tercume etmissin ki duygularimi anlatamam aciyan gozlerle bakanlar mi dersin surekli hava atanlar mi Allahim bu bizim imtihanimizda sen bize Hz. Aişe sabrindan ver bizi selamete çıkar

Öyle zor ki...
Seni anlamazlar..
Yargılarlar...
Bu suclanma konusu malesef sadece kadına yapılıyor bu konu da da olduğu gibi,çocuklu eve gitmezsin cocugun yok kiskaniyor ondan gelmiyor olur,yaptığın her davranis cocuksuzluguna yorumlanır.Ustelik eltinin kan bağı bile yok kocasının yegeniyle,arkasından açılan konuya bak.

Bu suclanma konusu malesef sadece kadına yapılıyor bu konu da da olduğu gibi,çocuklu eve gitmezsin cocugun yok kiskaniyor ondan gelmiyor olur,yaptığın her davranis cocuksuzluguna yorumlanır.Ustelik eltinin kan bağı bile yok kocasının yegeniyle,arkasından açılan konuya bak.
Yaptıklarının çocuksuz ortamdan kaçmak icin olduğunu anlamak icin âlim olmaya gerek yok. Evet siz de benzer şeyler yaşıyor olabilirsiniz allah kalbinize göre versin inşallah ama onun sağlam psikolojide olduğunu savunamazsiniz. Sanki onun.davranisi olması gereken de benim davet etmem yanlış gibi bir hava içindesiniz inanılmaz yani

Onum fellik fellik kactigini dusunuyorsaniz o da belki sizin onu fellik kovaladiginiza inaniyordur ,meseleyi bu kadar kafa taktiginiza göre de öyle gibi ,ister gelir görüşür ister görüşmez bosverin stres yapmayin size de yazık ..
Yoo kafaya neden takayim. Kaynima üzüldüm yanlış hareket etmemek fikir almak icin de konu actim

Kendi çocuğu olunca kuzenler oynasın isteyecek, size de büyüklük sizde kalsın olacaktır.
Beni hamileyken bir arkadaşım çok yalnız bıraktı beni. Doğumuma gelmedi. Lohusayken yapayalnız kaldım. Aradım sordum hep bir bahane.
Şimdi hamile. Beni arıyor ama içimden gelmiyor. Biraz da o yaşasın o yalnızlığı.
Valla artık ven de yaşattığını yaşamalisin kafasindayim. Kimse azize degil. Ne kadar veriyorsak o kadar alabiliriz çevremizden buna inanıyorum. Aynen benim de hamilelik dogum ve sonrasında bebegim küçücükken hastanede yattığı süreçte arayi p sormayan arkadaşlarım kendileri ayni süreci geçirdiklerinde ben de uzak kalmayı tercih ettim. Ha bu arada bu eltim bebegim hastanede yatarken de ortada yoktu. Kaynım gelmişti. Bahsi geçince hatırladım. Hepsine büyüklük göstermem gerek Ha, tabii canım.. .

Yaptıklarının çocuksuz ortamdan kaçmak icin olduğunu anlamak icin âlim olmaya gerek yok. Evet siz de benzer şeyler yaşıyor olabilirsiniz allah kalbinize göre versin inşallah ama onun sağlam psikolojide olduğunu savunamazsiniz. Sanki onun.davranisi olması gereken de benim davet etmem yanlış gibi bir hava içindesiniz inanılmaz yani
Bakın polemik olsun istemiyorum ve bu nedenle banlanmak hiç istemiyorum,sizin haklı olduğunuz nokta şu evet böyle bir durum nedeniyle akrabalık bağını koparmak doğru değil,bu konuda size katılıyorum ama onun dışında bu konuyu elti başlığıyla açmanız doğru değil,çünkü konunuzun elti ile ilgisi yok,amca yeğen nasıl bulusturabilirim tarzı konu açmış olsaydınız orda eltinizle ilgili duruma da kisada deginseydiniz kimse bu tarz yorumlar yapmazdı hatta ne kadar iyi niyetli derdik konunuz için,siz habire yok dogum gününe gelmedi,yok kahvaltıya gelmedi falan filan deyip eltinizi takip etmişsiniz,sizin onla işiniz yok,amcada çok merak ediyorsa görüntülü arar,eşin evdeyken gelir yeğenini görür evine gider bu kadar basit aslinda.

Kayniniz madem davet ediyor sizi sizde gidin madem orda eltinizin tavrini ne oldugunu gorur ve olumsuzsa size karsi daha ne davet eder ne gorusursunuz. Kayniniza uzuldugunuzu o kadar cok telaffuz etmissinizki, niye? Yazik adamin cocugu yok yegeninide goremiyor... tuh tuh tuhh.. merak etmeyin kayniniz cocugunuzu 2 gun gormedi diye uykusuz kalmiyordur. Sizin iyi niyetinizi anlamak istedim ama niye boylesine uzattiniz konuyu bence sorun elti degil sizin surekli cocugunuzla ilgi odagi olamamaniz, hani kayniniz karisinin sozunden cikmazmisya, karisini size ilgi duymaya ikna edememis ona bozulmussunuz. Egerki bu elti size fazlasiyla gelseydi dogumdan itibaren bunuda dile getirirdiniz rahat vermiyor gozu hep ustumde, cocugumu kiskaniyorum vs. Vs. Vs.

Back
X