• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzaklara Gelin Olmak... İçimi Dökesim Geldi...

bazı şeyler alışmakla alakalı belki de kimine göre mesafe mesafedir il ilçe gibi kısa veya sizin konunuzda olduğu gibi ama şu yönden düşünün istesen kolay ulaşabilirsin
ben de ailemden uzaklardayım 11 saat kadarcık tam şehirler ötesi :) direkt uçak yok aktarmalı gidicem veya otobüse akşam binip sabah orada olcam ,
ama 24 saatlik uzaktaki kişileri görünce halime şükrediyorum ,kültür farkı mutlaka ki olacak farklı şehirlerde
sizin hemen adapte olmanızı beklemek veya senin uyum için kendini zorlaman zaten saçma olur.
eşinin ailesiyle aynı şehirdesin diye de çok içli dışlı olmaya gerek yok mesafe her iki tarafın ailesiyle de olmalı ,
senin ayrı çevren ,sosyal hayatın olmalı onlara bağımlı hissetmemelisin kendini.

Teşekkürler canım. Şuan evleneli 2 ay oldu, belki 2 yıl sonra güleceğim bu halime.

ne yazık ki ben de aynı durumu yaşıyorum tatlım...hakikaten çok zor...herkes yabancı...kimse senin dünyana ait değil gibi...arkadaş yok,,,eski zamanlarımı ne kadar çok özlüyorum bir bilsen...arkadaşlarımla,ailemle geçirdiğim, gülmeye doyamadığımız anları..çalışmıyorum da şuan,çevre edinmem neredeyse imkansız.doğru,belli bir zaman sonra bunlara çok güleceğiz belki ama insan şimdi bunu düşünemiyor:5:

Sevgili bal huzur,
bence olayın birde iyi yönüne bakmalısın.Şuanda okadar yenisin ki herşeye kayınvaliden seni çevresiyle tanıştırıp,zorluk yaşamanı istemiyor.Seni ordaki hayatına yavaş yavaş hazırlıyor.145 km gözünde fazla büyütme.Ben aynı şehirdeyim ama annemle yüzyüze hergün görüşemesemde telefon denilen icadın canına okuyoruz resmen:)istediğim heran konusuyorum.evde netde var istediğimde görüyorum.Eşimin ailesi bir sokak ötemde oturuyor halası amcası kuzeni vs.hepsi burda.ilk zamanlar bende senin gibiydim.okadar zor zamanlar geçirdim ki şimdi hersey yolunda...
şimdi eşimin işi dolayısıyla farklı bir şehire geçicem hersey benim için yeniden başlıyor.önemli olan artık evliliği benimseyip ona sımsıkı sarılmandır.sonrası zaten çorap söküğü gibi geliyor.sana kolay gelsin canım

K.validenle komşu teyzelere gitmen beni biraz şaşırttı açıkcası. Ben bu yasımda dahi surekli o tarz ortamlara girsem boğulurum. Bence tanımadığın kadınlarla icice olman senin aile özlemini tetikliyor haberin olsun.

Daha cok yeni evlisin su an birşey anlamıyorsun ama ilerleyen donemde nefes alamaz hale gelebilirsin. Bak esın bile tepki vermiş.

K.validen tabi iyi olur, gencecik gelinini çanta gibi her ye taşıyor gurur duyarak.

evliligin ilk asamalarinda cok normal böyle seyler. dusunsenize en basitinden yeni bir ise girdigimizde bile ortama uyum saglamak icin biraz zaman gecmesini bekleriz. herkes yenidir ,mekan yenidir. biri bir sey sölese sanki yanlis bisey yaptik gelir v.s v.s.
bende Allah kismet ederse eylülde evlenecegim. ayni durum bizim gibi herkeste olacak. hic kafaya takicak bisey yok yasama bak. zamanla her sey yoluna girer, önemli olan esinin bu sürecte sana destek olmasi :13:

Özleminiz depreşmiş. :) Geçer, ara ara yine gelir yine geçer.. Malesef uzun süre böyle devam edecek. :)

Özlemleriniz, huzur ve sağlıkla birlikte olsun inşaallah.. :16:

ben de 22 yaşındayım 3 ay önce evlendim. ailelerimizden 1400 km uzaktayız. kimsemiz yok :(
sadece eşim ve ben.
sen kalabalıktan bunalmışsın :)
ben de biraz eş dost istiyorum, evet eşimle her şey güzel ama hayattan koptuk, 2 kişilik dünymızda yaşıyoruz

ben de aynı durumu yaşamıştım

ama 2 farkla 2500 km uzaklığa geldim

ve ağlamak isteyip duygulandığım benim bunlarla ne işim var dediğim eşimin akrabaları değil arkadaşlarıydı, ve dilleri farklı olduğundan konuştukları hiç birşeyi anlamıyordum.

şimdi takmıyorum. sen de alışırsın. 2 ay çok yeni

karayolları uzaklığı farketmez
gönül yolları yakın olsun yeterli tatlım:21::21:

Yeni gelin olduğun için bazen bu tarz duygulara kapılman normal canım.Ben de ailemden uzaktayım,ilk zamanlar özellikle eşimle tartıştığımız zamanlar,kendimi yapayalnız hissediyordum.Bayramlarda bambaşka insanların evine gitmek ,ellerini öpmek... Ne işim var burda,nerdeyim ben diyordum.Zamanla alışacaksın sen de.Uzakta olmayıp ailesiyle görüşemeyenler de var unutma.Tanımaya çalış etrafını,yeni insanları.Artık ister istemez yaşayacağın yeni ortam orası olacak.Üzme kendini lütfen,üzülecek o kadar çok şey var ki... Eşinle ailesiyle aran iyi olsun.Huzurun olsun,ailen sıksık göremesen de sağlıklı olsun.İnsan daha ne ister ki... Ayrıca çok da uzakta değillermiş,alo desen yanındalar. Şanslısın aslında :)

Yorumlarınız için çokkk sağolun, iyi geldiler cidden :16::16::16:

Birkaç haftadır iyiydim, son birkaç gündür yine duygusala bağladım :31: Çevre edinmek istiyorum, kafa dengi ve yaşıt insanlarla tanışmak istiyorum, arkadaş edinmek istiyorum, bunun için birkaç dernek-vakıf ve etkinlik yapan kurum öğrendim ama eşim istemiyor oralara gitmemi. Tek başıma zaten gidemezmişim. Sakın oralardan birini de bana arkadaşım diye gösterip onunla biryerlere gitme dedi bu sabah :19: Yani söylemek istediği şey, kendisinin tanımadığı ailece de tanışılmayan insanlarla arkadaşlık etmemem. İnsanlara güvenmiyor. Eee ben ne yapacağım şu durumda o zaman? Boğulmuş gibi hissediyorum kendimi. Benden küçük bekar bir kız var, komşu kızı diyebiliriz, annesi kayınvalidemle arkadaş, bir tek o kızla bazı yerlere gitmeme izin veriyor... Hayatımda hiç bu kadar arkadaşsız kalmamıştım. Ağlayasım geliyorrr :14::14::14:

Görümcem var 2 çocuklu, sömestr olunca çocuklarıyla kalmaya geldi kayınvalideme tatil boyunca, yani üst katta. Bugün iki arkadaşını çağırmış oturmaya geldiler çay-pasta faslı bende oradaydım. Arkadaşlarıyla ne güzel vakit geçirebiliyor, kaş-gözle bile anlaşıp gülüşüp konuşuyorlar. Benden 9 yaş büyük biri, diğeri daha büyüktür, bizde biraz muhabbet ettik konuştuk iyi insanlar gibi ama benim kendi arkadaşım olmayacak mı diye beynimde dönüp duran düşüncelerden bunalımlardan tam odaklanamıyorum bile hiçbirşeye. Allahım ne olacak bu halim ya...

Sağol canım cevabın ve desteğin için. Ailemin yanında olsam arada onlara ve diğer tanıdıklarıma gidebilme şansım olacaktı yada onlar bana gelecekti, sıkılınca kendim dışarı çıkabilecektim gezebilecektim, şimdi böyle bi durumum yok, tamamen sıfır km insanlar buradakiler ve yabancı bir ortam burası benim için, kendim onlarla birşeyler paylaşıp biraz yol alma çabasındayım, huylarını sularını anlama nasıl insanlar olduklarını çözme çabasındayım. Bazen de görüldüğü gibi böyle yoruluyorum duygusal olarak ve yıllarımı geçirdiğim insanları özlüyorum, yepyeni bir hayata başlamak kolay değil...

haklısın canım hıc kolay degıll yepyenı bı hayat etrafında kendı taraftan bırı olması yıne bı destek ama hayat ıste alışırsın ama ozlemle gecer zamanların çok zor ama ıyı seyler de dusun ınsanogluyuz napalım ıyı dusunelım ıyıı seyler olsunn

4 ay sonra bende gurbete gelin olacağım Rabbim nasip ederse.
fakat bizimki biraz farklı.nişanlımın işinden dolayı,sadece ben ve o olacak.
hiç bi akraba yok...galiba benim durumum daha vahim :25:
ben okuluma orda devam edeceğim,belki o şekilde arkadaş edinme fırsatım olabilir.
peki sen çalışmayı düşünmedin mi?ya da şöyle yapabilirsin,belediyelerin düzenlediği hanımlar için çok güzel etkinlikler var:spor,ebruli,takı yapımı,gezi....
böyle şeylere katılmayı düşündn mü hiç?

Belediye etkinliklerinden haberdarım evet, yalnız ben evlenmeden bir-iki ay önce kayıtlar bitmiş, takı tasarım yada giyim düşünüyorum ama bir daha kayıtları bekliyorum canım. Açıköğretimden devam ediyorum okula da. Benim canımı öncelikli olarak sıkan şey güzel mekanlar etkinlikler öğrendiğim halde eşimin onlara katılmama çevremi genişletmeme sıcak bakmaması. Yoksa tam merkezde oturuyorum elimi sallasam bir sosyal faaliyete çarpar, ama izin yok anlatabiliyor muyum? Birlikte gidelim desem o sevmiyor öyle şeyleri.

Bu arada hayırlı olsun civciv
:16: Okulun dolayısıyla arkadaşın olur gibime geliyor benimde, bir de senin eşin engellemezse zaten çevre edinebilirsin zamanla bence. Herşey gönlünce olsun...

Belediye etkinliklerinden haberdarım evet, yalnız ben evlenmeden bir-iki ay önce kayıtlar bitmiş, takı tasarım yada giyim düşünüyorum ama bir daha kayıtları bekliyorum canım. Açıköğretimden devam ediyorum okula da. Benim canımı öncelikli olarak sıkan şey güzel mekanlar etkinlikler öğrendiğim halde eşimin onlara katılmama çevremi genişletmeme sıcak bakmaması. Yoksa tam merkezde oturuyorum elimi sallasam bir sosyal faaliyete çarpar, ama izin yok anlatabiliyor muyum? Birlikte gidelim desem o sevmiyor öyle şeyleri.

Bu arada hayırlı olsun civciv
:16: Okulun dolayısıyla arkadaşın olur gibime geliyor benimde, bir de senin eşin engellemezse zaten çevre edinebilirsin zamanla bence. Herşey gönlünce olsun...

çok teşekkür ederim canım :16:
biraz uğraşsan ikna edemez misin :44:
canım çok sıkılıyor,bunalıyorum,zaten arkadaşımda yok lütfen izin ver gitmeme diye duygu sömürüsü yapabilirsin mesela :9:

Son düzenleme:
"Aşrı aşrı memlekete kız vermesinler"

23 yaşındayım, yaklaşık 2 aydır evliyim, 145 km kadar uzağa şehirler ötesine gelin oldum. Çevremdeki herkes bir anda yenilendi adeta, sıfırdan bir hayat başladı. Üst katımda kayınvalidem oturuyor, yan binada amcalar amca gelinleri bir iki sokak ötede dayı yine bir iki sokak ötede amca kızı bir abla vs vs yani dört bir yanım eşimin akrabaları ve kayınvalidemin arkadaşları tanıdıkları ile dolu. Şimdiye kadar mutlu mesut gibiydim yani bir sorun yoktu ama bu akşam yine kayınvalidemin arkadaşlarından birine gittik oturmaya, o teyzenin kızları -orta yaşlı ablalar- kiracısı filan kalabalık bir ortamdı, herkes konuşuyor filan duygusal anıma mı denk geldi bilmiyorum bi an düşündüm, hiç tanımadığım ve hayatıma bir anda doluşan insanlar arasında ben, hiç ilgi alanıma giren birşey olmaması, ortamdaki en küçük insan olmam ve konuşulan konuların adı geçen insanların %95ini bilmiyor olmam, ailemi hatırlamam, tüm tanıdıklarımın şimdi benden upuzaklarda olması, benimde tanıdıklarımla saatlerce gülüşerek ettiğimiz muhabbetler....birden aklıma doluşuverdi ve gözlerim doldu istemeden de olsa...

Burada kimsenin huyunu suyunu bilmiyorum ve herkes birileri hakkında birşeyler söylüyor. Bazen nasıl davranacağımı ne yapacağımı şaşırıyorum.
Eşimle henüz evlilik hayatına alışmaya çalışıyoruz ama eve mi alışıyorum başka insanlara mı bazen şaşırıyorum, o kadar çok geziyoruz ki ev ev kayınvalidemin tanıdıklarını arkadaşlarını filan...

Asosyal biri değilim, hatta herkes şaşırıyor ne çabuk kaynaştın ne kadar girgin birisin diye ama bazen böyle düşüncelere kapılıyorum işte... İki tane yeni evli arkadaş edindim çok samimi olmasak da arkadaşız çok şükür. Alışverişe gidemiyorum tek başıma dışarı çıkmadım hiç eşimde istemiyor biraz şehri tanıyayım sonra gibi bir düşüncesi var. Evdeyim sonra da çoğunlukla kayınvalidemin arkadaşlarındayız yada onlar bizdeler yani teyzelerle geçiyor günlerim... Acaba kendi hayatıma dair neyim var diye düşündüğümde bi açıköğretimde okuduğum bölüm var diyebiliyorum, başka hiçbir planım programım hedefim birşeyim kalmamış gibi adeta, yeni insanlarla tanış-otur-kalk bir hayat... Daha tanışacağımız çok kişi varmış, kayınvalidem öyle diyor :) Gezelim ev ev sorun yok da bazen nefes alma ihtiyacı hissediyorum. Heryerden fışkıran yepyeni yapyabancı insanlar arasında boğuldum help help.....

canım benım inşllh cok mutlu olursund bşka sorunlar yşamazsın.senın yşdıklrının hepsını bende yşdım.ben kendı ulkemı terk ettım.turkıyeye geldım.memnunmuyum bu tartışılır.ama cok sukur cokta kotu dıyıl durum.

neyse gelemim senın konunaa ynı seylerı yasadım 3senelık evlıyım ma artık alışdım desem yerıdır.benıde ılk bşlaardaa eşim izin vermezdı dışarı cıkmama.ama şimdi arabla her yere gıdıyorum alışdım yanı sende alışıcaksın.zaman zaman yaşayacaksın boyle durumlrı alışman zaman alıcaak daha cok yenısın.dedıyım gıbı allah başka dert vermesın.bıde ılerıde cocugun oldumu o zaman daha da guzel olucak

4 ay sonra bende gurbete gelin olacağım Rabbim nasip ederse.
fakat bizimki biraz farklı.nişanlımın işinden dolayı,sadece ben ve o olacak.
hiç bi akraba yok...galiba benim durumum daha vahim :25:
ben okuluma orda devam edeceğim,belki o şekilde arkadaş edinme fırsatım olabilir.
peki sen çalışmayı düşünmedin mi?ya da şöyle yapabilirsin,belediyelerin düzenlediği hanımlar için çok güzel etkinlikler var:spor,ebruli,takı yapımı,gezi....
böyle şeylere katılmayı düşündn mü hiç?

aynen biliyo musun civiciv.... 4 ay sonra ben de gurbete gelın oluyorum.. orada sadece eşim ve ben olacağız işi dolaısıyla.. ve bugune kdr ben ailemın yanından hç ayrı kalmadım ki:5:
bazen hep beraber otururken (su aralar) aklıma gelıverıyor. 4 ay snra bu tabloyu yasayamacağım diye.. gözlerim doluyor.huzunlenıyorum.... ve napıcam bılmıyorum.....

aynen biliyo musun civiciv.... 4 ay sonra ben de gurbete gelın oluyorum.. orada sadece eşim ve ben olacağız işi dolaısıyla.. ve bugune kdr ben ailemın yanından hç ayrı kalmadım ki:5:
bazen hep beraber otururken (su aralar) aklıma gelıverıyor. 4 ay snra bu tabloyu yasayamacağım diye.. gözlerim doluyor.huzunlenıyorum.... ve napıcam bılmıyorum.....

ben ailemden ayrılacağım için çok üzülmüyorum açıkçası....konularımda var,aileme çok kırgınım...
o yüzden özleyeceğim tek şey yaşadığım yer,evim,odam olacak...
beni tedirgin eden benimde senin gibi hiç daha önce farklı bi yerde yaşamamış olmam ve gideceğim ilde tek bi akrabanın bile bulunmayışı...
nişanlım:''seni arkadaşlarımın eşleriyle tanıştırırım sıkımazsın,hem okulunda var'' diyor ama bakalım...genede zor olur.
başka şehir,başka hayat,başka ev(senin sorumluluğunda olan bi ev herşeyden önemlisi).... :26:
inşallah hayırlı olur bizim için :nazar:
sanada şimdiden hayırlı olsun canım :nazar: :16:

eşini çok seviyorsun ki böyle bir ortama girmeyi bu kalabalığı,ailenden uzak kalmayı kabul ettin o zaman bu duruma alışmak zorundasın demicem çünkü bu lafı hiç sevmem.insan önceden hele hele bekarken evlenince olacakları önceden kestiremez.sevdiğimize kavuşma hayalleriyle bulutların arasında gezerken ailemizi,arkadaşlarımızı,akrabalarımızı unuturuz.ne zaman evlendik sanki saksı düşer kafamıza. daha çok görmek isteriz daha çok duymak isteriz seslerini.tanımadığımız insanların kahkalarının yerine anne babamızın kardeşlerimizinkileri duymak isteriz.annemizin yemeklerini arar,koynunda bi gece sarılıp uyuyuversem deriz.geceleri ağlarız içli içli ama sessiz.derdimi kime anlatsam daha iyi anlar sırrımı saklar diye kendimize dost seçeriz ince eleriz.eşimizi kıskanırız o hep bildiklerinin yanında mutlu diye.ama bunların tek çaresi ZAMANDIR biliriz.

Back
X