Uzaklık evliliği bitirir mi ?

Aslında aklımda bu soru yoktu ama soktular bunun için çok emek verdik maddi manevi bu adiliği yapmaz diye düşünüyorum. Nihayetinde erkek sonuçta

Yapmayacak olsa dahi siz bu paranoyaklıkla 4 yıl yapabilecek misiniz?

Mesela cumartesi akşam 11’de aradınız telefonu açmadı ama 10 dk önce online olmuş. Ne yaparsınız?

Yapmayacak olsa dahi siz bu paranoyaklıkla 4 yıl yapabilecek misiniz?

Mesela cumartesi akşam 11’de aradınız telefonu açmadı ama 10 dk önce online olmuş. Ne yaparsınız?
Biraz bekler tekrar ararım nerde oldugunu biliyorsam çok sorun etmem uyumuştur oyundadır filan diye düşünürüm ama bütün gün görüşmemişsek o zaman telaşlanırım

Çocuk varken çok uzun bir süre ve çocuğun gelişimini, baba rol modelini görmemesi onu etkileyebilir. İyi düşünün derim. 400 km çok uzak değil aslında Daha uzakta yaşadığım İçin söylüyorum. 2000 km uzakta yaşadım her ay gidip geldiğim günler oldu :) ayda 1-2 kez az. Her hafta sonu gelmez mi ?

Böyle bir ailede büyüdüm. Tam kaç yıl olduğunu hatırlamasam da uzun bir süreydi, sanıyorum ortaokul yaşlarımda babam yaşadığımız şehirden çıktı döndüğünde üniversiteye başlamıştım.
Büyükşehirde yaşıyoruz, babamın yalnız gitmesinin sebebi buydu, küçük şehirde iyi eğitim alamama ihtimalimiz... bu sebeple annem ben ve kardeşim birlikte yaşadık bu sürede, babam uzakta.
Süre uzun olduğu için mi tam ergenlik dönemime denk geldiği için mi bilmiyorum bende izleri büyüktür... başka bir sorun için psikologa gittiğimde sorunlarımın altından babamdan ayrı kalma korkusu çıktı ve şu an karakterimin büyük bir kısmını bu şekilde büyümem oluşturdu.
Ha kendimden çok memnunum orası ayrı, hayata erken atıldım çok küçük yaşlarda sorumluluk aldım kolay kolay birşeylerden korkmam vs vs...
Yine de o zaman bana sorsalar babamla küçük şehirde büyümeyi tercih ederdim... bazen ebeveynler de çocukların iyiliğini düşünürken zarar verebiliyorlar...
Neyse bu benim için cokkk önemli bir konu çok uzattım kusura bakmayın, özetle ben derim ki ayrı kalabilirsiniz ama lütfen bu süreyi uzatmayın. Babayla sıklıkla görüşün, teknolojinin imkanlarını kullanın (görüntülü görüşme vs). Ben evlilik değil de çocuk acısından değerlendirmiş oldum, evlilik telafi olur ama küçük bir zihin asla :)
Hakkınızda hayırlısı olsun, sevgiler.

Şimdi okudum da çoğu kişi çocuk acısından bakmış, ne güzel

Biraz bekler tekrar ararım nerde oldugunu biliyorsam çok sorun etmem uyumuştur oyundadır filan diye düşünürüm ama bütün gün görüşmemişsek o zaman telaşlanırım

Bugün yanınızda olduğu için böyle söylüyorsunuz. Daha gitmeden bu düşüncelere giren bir kadının bu kadar sakin kalacağını düşünmüyorum. Hakkınızda hayırlısı. Ben olsam gitmezdin. Açta açıkta kalmadığınız müddetçe para her şey değil. Belki daha az maaşla daha düşük bir statüde çalışırsınız ama en azından iç huzurunuz olur, bir aileniz olur. Çocuğunuzun babası yanında olur.

İlla ki sogursunuz yani, tabiki gözden ırak olan gönülden de ırak olur bence.
Eğri oturup doğru konuşalım gelin,bahsettiğiniz süre 3 ay değil 6 ay değil 1 yıl değil, koskoca 4 yıl. hiç mantıklı değil bu kadar süre ayrı kalmanız üstelik ayda 2 defa görüşmek ne size, ne eşinize ne çocuğunuza yetecektir evet çocuğunuzun geleceği elbette önemlidir ama ya evliliğinizin geleceği?

Malesef

Haklısınız baba çok önemli ama geleceği için..Zor görünüyor oda yoğun bir sürece girecek en az 6 ay günde 12 saat çalışacak ama o süreç geçince sıklaşabilir

Bence bu şekilde konuşanlara aldırış etmeyin.
Eşinizi sizden daha iyi kimse tanıyamaz.
Ama benim takıldığım nokta çocuğunuzda babasını ayda 1-2 görecek. Aslında 400 km çokta uzak sayılmaz her haftasonu görüşülebilir diye düşünüyorum.

Asıl sorunuza geleyim. Cevabım 4 yıl sonrasında çocuğuma daha iyi imkanlar sunabilmek , yani kariyer..

Cook uzun bir süre ve çocuğunuz da babasını ayda 1 2 gün görecek bu da var tabi
Bir şekilde ya o da sizin yanınıza gelip o şehirde iş bulmaya çalışsın ya da her haftasonu görüşün. Belli bir bütçe ayırın yola. Gerekirse başka şeylerden kısmaya çalışın.
Hem çocuk hem sizin ilişkiniz için çok daha sağlıklı olur. 4 sene kopmamak sanki mucize gibi birşey geliyor bana. Çapkınlık bir tarafa insan görmemeye alışır bir süre sonra eşini çocuğunu. Riskli bir durum.

Msjınız beni baya düşündürdü .. Amin teşekkür ederim

Şimdi yazılanları okudum da biraz da anneme söylenenlerden bahsedeyim o zaman, çevreden 'erkek o nasıl yalnız gönderirsin', 'bugun yapmasa yarın yapar, sonracigima mesela annemin canım eltisi KK11:) 'seninkini bi kadınla görmüşler benim ordaki akrabalar, bence sen bi git kulağını çek' mi dersin ve daha neler neler babaannem fln dahil.
Bunlara yabi çevreden duyacaklarina hazırlıklı olmalısın.

Bende bu sorular içindeyim açıkçası o anca ayda bir olur diyor çünkü işi çok yoğun haftada bir gün izni var ayda bir haftada iki biraz da gamsız mı ne

Haklısınız baba çok önemli ama geleceği için..Zor görünüyor oda yoğun bir sürece girecek en az 6 ay günde 12 saat çalışacak ama o süreç geçince sıklaşabilir
4-5 yaşında olduğunu varsayıyorum. Okula başladığı zaman sıkıntı olabilir. 2-3 yaşlarındaysa belki daha rahat olur ama bana zor geldi tabi siz bilirsiniz. Sizin orda yaşama imkanınız yok mu peki? Bulunduğunuz yerde çalışıyor musunuz?

Tövbe estağfirullah milletin ağzını büzerim o zaman torba gibi

Kimse isteyerek cocugundan esinden ayri kalmak istemez , farkli sebeplerden dolayi böyle kararlar vermek zorunda kalabilir.

Fakat böyle " cocugumuz icin daha iyi bir gelecek saglamak" adina yapilan seyler bence ailenin bozulmasina dagilmasina yol aciyor.
Cocuklar bizden en pahalli oyuncaklari , en lüks arabalari, en exotic ve degisik yiyecek icecekleri beklemiyorlarki:)
Heleki bukadar ufak bir cocuk icin ailesinden saha önemli bir istegi olabilirmi?:)
Egerki normal sartlarda yasiyorsaniz, ac kalmiyorsaniz ve cocugunuzda, sizde cok mühim seylerden mahrum kalmiyorsaniz bence ailenizle bir arada kalin. Tabiki benim icin belki uzaktan biri olarak konusmasi ve yorumlamak kolay olabilir. Ama bence bu sartlardan dolayi sizde yükün altindan kalkamazsaniz, evliliginiz yürümezse ve cocukta belki piskolojik sorunlar yasarsa hic bir sekilde telafi edilemez belkide sonradan.
Mutlu huzurlu kendi kendine yeten aileniz varken bozmayin bence:) belki daha cok para ve maddi imkan saglayabilirsiniz evladiniza, ama inanin aile birlikteliginden asla daha kiymetli olamaz Yinede karar sizin. Allahim hakkinizda en hayirli olani gönlünüzede hos eylesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…