Uzaklık evliliği bitirir mi ?

İşte bunu kendi istemezse gerek uykusuz kalıp gerek yorgun olup çocugu için eşi için bu çabaya girmezse bende gel demem o zaman da kopar film

Evlendik iki yıl ayrı yaşadık, bir tek gün bile bir olumsuzluğunu yaşamadım.

Ayrıca 400km yol değil yahu, madem adamın haftada 1 izni var, siz cuma akşamı çıkın mesai sonrası, gece eşinizle uyuyun. Pazar akşam binin aracınıza dönün çocuğunuzla. Neden illa eşiniz sizin yanınıza gelmeli gibi düşünülüyor anlamadım.

Evet her evlat için en güzeli aynı yerde olmanız ama hayat herkes için bir şekilde zor.

Bence sizinkisi maddi bir mesele değil, sizin birey olarak var olmanız, yarının ne getireceğini bilemezken Türkiye gibi bir ülkede devlete de güvenemeyeceğini bilerek kendinizi garantiye almanızla ilgili.

Hiçbir kadın geleceğini bir erkeğin insafına ve aşkına bırakmamalı Mehmet Aslantuğun dediği gibi, kaldı ki eşiniz gitmenize razı zaten, sabah bir gün eşinizle boşanmak zorunda kalırsanız ya da maddi açıdan dara düşerseniz çook üzülürsünüz. Bence başlayın, sonuçta istifa etme hakkınız var. Bir sene deneyin, olmadı istifa edersiniz.

İşte bunu kendi istemezse gerek uykusuz kalıp gerek yorgun olup çocugu için eşi için bu çabaya girmezse bende gel demem o zaman da kopar film

Erkekler odun olduğu için düşünemezler genelde biz kadınlar gibi. Siz ona çocuğunuz ve kendi evliliğiniz için bunun çok önemli olduğunu 5 yasindâ bi çocuğa anlatır gibi anlatıp aşılamanız gerekebilir gibi görünüyor çünkü 10k bile verseler ist a gelmez dediniz. Oradan esinizn ne kadar inat bir adam olduğu belli oldu. Belki biraz uğraşirsiniz ama her haftasonunu size ve çocuğuna ayırmasını rutin hale getirebilirseniz bence düzene girer en azından. Yoksa bu ay ayın ortasında gelirim birdahaki ay ay sonu geleceğim şeklinde ilerlerse çok karışır ve düzensizlik olur. Evlilik zaten çıkmaza girer diye düşünüyorum.

Ben yine yanlış anladım sizin gitmeniz gerekiyormuş. Ben eşiniz sandım... kadın İçin meslek ve ayaklarının üzerinde durma olayı çok önemli. Garanti iş kadın İçin çok daha önemli. Anladığım kadarıyla sözleşmeli atandınız ve eş tayini de yapamıyorsunuz. Çok zor sizi çok iyi anlıyorum ama bir orta yol bulunmalı. Bir araya gelme ihtimaliniz yani, eşinizin yanınıza gelme ihtimali hiç mi yok? Bu durumda gideceğiniz yer kreş bulabileceğiniz bir yer mi bir de? Başka bir arkadaşın da dediği gibi rutin oluşturun her hafta sonu gelsin veya 2 haftada 1. Ama asla 2 haftayı geçmesin. Yarın bir gün dediğiniz gibi boşanma, ölüm vs gibi bir durum olduğunda kadın kala kalıyor. Eğer bu teklif eşinize gelmiş olsa , ki ilk başta öyle anladım. Gitmesin derdim ama konu siz olunca bambaşka oldu

Ben dört yıl ayrı kalmak istemezdim eşimden. Sorun aldatmak, güven meselesi değil ama benim yapıma ters. Evlilik anlayışıma ters. Dört yılda çok şey değişir. Siz artılarını eksilerini iyi hesaplayın. İş ve güvence çok cazip bir artı ama bunun evliliğinize getireceği eksileri kaldırabilecek misiniz onu düşünün.

İş gereği, ilk tanıştığımız günden beri uzaktayız, tam üç yıl, evlendikten sonra da böyle olacak ve yapabilecek hiçbir şey yok, özlüyorum, iki ayda bir hafta yetmiyor, ama görev beklemiyor, iş beklemiyor.
Bir süre sonra kabullendim, başta zordu tabii ki, hastasın yanında yok, üzgünsün ama uzakta diye çoğu zaman yansıtmıyorsun, bazen telefonu çekmiyor ulaşamayıp saatlerce merak içinde kalıyorsun...
Bir şekilde gidiyor ama, nasıl gidiyor? Asıl soru bu bence.

4 sene çok uzun bir süre muhakkak sorunlar yaşanacak önemli olan sabretmek. Bende şu an eşimden ayriyin benim isim dolayısıyla 2 yıl oldu bizim şu an tayin bekliyoruz ve biz her haftasonu görüşürüz. Bence iş çok önemli eğer öğretmezseniz bi nebze daha rahat edersiniz değilseniz de sabredin. Ilgisizlik muhakkak olacak önemli olan sadakattir. Eşiniz sizin gideceğiniz ile gelemiyor mu? Umarım her şey gönlünüzce olur.

Evlenip 2 3 yıl ayrı kalanlarla sizin gibi 5 yıl evli kalıp da 4 yıl ayrı kalacak olmak başka bunu bir düşünün. Ben evliliğimin ilk yılı atansaydim giderdim ama oturan bir düzenin üstüne bu biraz risk. Aldatan her koşulda aldatır bu da bir gerçek. Ailenize buyuklerinize de danışın hakkınizda hayırlısı olsun. Ben 8 yıllık evliyim büyük konusmayim ama gitmeme ihtimalim daha büyük ki atanmayı deli gibi istiyorum

Yapan insan iki dakika markete gidiyorum der gene yapar canim sereflı bir erkekse aldatmaz sen de 4 sene ayrı olacaksın sen aldatarak mısın. Sana bunu diyenler erkektir yapar modundakı cahil kadınlar. Bırak sen okumus meslek sahibi olmus kadınsın muhatap olma cahille

Gerçekten 4 sene ise bence sorun değil
Ama bu 4 sene sonra 5 olur, 6 olabilirse yani sonu belli değilse sıkıntı olabilir
4 sene çabuk geçiyor, sonucunda maddi manevi rahatlık olacaksa kesinlikle değer
Duygusal yaklaşmıcam, mantıklı düşünüyorum bu konuda. Benzer şeylerden geçtim çünkü. Çocuklar açısından ilk etapda zor oluyor ama alışıyorlar. Bu durumu çok çabuk kavrıyorlar, adapte oluyorlar. Annenin yükü tabii 2 kat hata 3-4 kat artıyor ama üstesinden geliniyor.
Evliliğiniz zarar göreceğini düşünmüyorum. Aldatma konusuna takılmazdım. Burdaki konuları okursanız aldatan adam sabah işe gidiyor akşam eve geliyor ama kaşla göz arası aldatıyor, bazıları yıllarca bu şekilde yaşiyor sonra öğreniyor vs. O konuda endişem olmazdı. Gözden ırak olan gönülden ırak olmuyor, eğer gerçek sevgiyse tabiki. Tam tersi kavuşmak, o günleri saymak bile heyecan ve renk katıyor. Ha eşim yokken ben ilgisiz yaşayamam diye düşünüyorsanız ozaman ayrılmayın. O çok ayrı konu. Kayıpetcekleriniz kazancaklarınızdan çoksa ozaman durum değişir.

Aynen yapmasa benimki yapmazdı demez mi birde ki adam tam bir sadist (ark eski eşi )

Maddiyat için çocukla babayı ayırmaya eşleri ayırmaya çocuğun en güzel günlerini ilk anne baba deyişini ilk adımlarını kaçırmaya değer mi bence değmez çok iyi düşün. Eve bakmakla yükümlü olan erkektir evet hayat müşterek ama ne olursa olsun 4 yıl az değil.

Yapacak burnunun dibindeykende yapar. Yapmayacak burnunun dibine girse yapmaz.
Bencede önemli olan işiniz. Yani 3-5 sene sonra yanınızdayken aldattı diyelim o zamanda kendi ayaklarınız üstünde durmadığınıza bin pişman olursunuz.

Ama eşinizde bunu yapacak potansiyel varsa , yanınızda olsanızda birşey fark etmez ki ; buradan önceliğinin siz ve evladı olmadığı sonucu çıkar. Kaldı ki eşinizde gitmenize karşı ya da tepkili değilken sonrasında böyle yaparsa, bu evliğin bitme nedeni sizin işiniz değil, onun size ve çocuğuna verdiği değerin azlığı olur bence.

Eğer öğretmenlikse 3 yıl sonra eş durumundan geliyorsunuz zaten 4 yıl değil. Ayrıca 400km yol bile değil. Ben ilk atandığımda nasıl geçecek nasıl olacak diyordum 1,5 sene nasıl geçti anlamadım. Ki benim bulunduğum yer ve memleketim arası 1200 km. Ben gidip geliyorum özledikçe canım sıkıldıkça. Karşı taraf geliyor gidiyor. Yani olmayacak şeyler değil. Yeter ki iki taraf da gerçekten istesin. Bunu samimiyetle söylüyorum. Gerçekten istemek önemli olan. Ayrıca bu kadar işsizlik varken devlet garantisine hayır demek de kbakmayın .öt ister. Gerçekçi olmak lazım. Ülkenin durumu mağlum.
Aldatacak olan da her yerde aldatır. Adamın gözü dışardaysa sizin gitmemenizle çözülecek bir mesele değil bu. Ki ileride gitmezseniz de aldatılırsanız ve işiniz de olmazsa asıl o zaman başınızı taşlara vurursunuz.

Aldatır aldatmaz bilemeyiz bunu şimdiden kurmak bile gereksiz ama 4 yıl çok uzun çocuk olmasa yine sorun olmaz belki birbirinizi özlersiniz daha bağlanırsınız bile diyebilirdim ama çocuk için en önemli şey aile ortamında büyümesidir.aksam yemeğini aynı sofrada sohbet ederek yemek yemesidir. Diğer taraftan elbette maddi imkânda önemli bilemedim açıkçası.ama ben su anki durumuma göre söyleyeyim iki kızım da küçük ve babaları akşam dışarı çıksa gelene kadar soruyorlar sofrada olmasa dert ediyorlar.hatta banyodan sonra babaları saçlarını kurutur onda bile babam gelsin diyebiliyorlar o yüzden düşünmezdim galiba böyle bir ayrılığı.ama sizin ilişkilerinizi bilemiyorum.umarim sizin için en iyisi ne ise ona karar vermiş olursunuz.

Esinizin yapıp yapmayacağı insanlığına kalmış uapacak insan her türlü yapar.4 sene cok fazla değil mi hafta sonlari olsun gel git yapamaz mısınız ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…