• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzayan okulum ve babam

Marmara'da okuyorum. Dil konusunda probemim yok. İlkokul 1.sınıftan lise son sınıfa kadar Türkiye'de okudum.
Yabancı uyruklu öğrenci sınavından kazandığım için üniversiteye bir takım eksikliklerle geldim. Herkesten geri olduğum hep aklımdaydı.
Ve üniversitede de lise matematiğinden farklı olarak yeni konular, yeni üniteler eklendi. Ben de eksikliklerimi mi kapatayım, yoksa anlamadığım halde direk ezberlemeye çalışarak mı geçeyim derken.
Bir dönem zaten 4 aydan oluşuyor. Dönemde 4-5 derse böyle karman çorman çalışarak 20-30 alıp kalıyorum.
Tüm bunların bunların yanında bir an önce mezun olmak istiyorum çünkü mesela ben mutfakta birşey hazırlarken babam orda geçiyorsa popoma çimdik atıyor ve bana kılık kıyafetime dikkat edeyim diye tacizin mizansen şeklini göstermek istiyor

Keşke kapasitenize uygun bir bölüm tercih etseymişsiniz matematik temelde eksik olunca halledilebilecek bi ders değil zaten üzüldüm adınıza.

Baban seni taciz ediyor bunun mizanseni falan olmaz kaç yaşında kızsın.Senin vücuduna baban annen dahil kimse bu şekilde dokunamaz ne demek yaşayacağını gör demek ya.Yurtta kalma imkanın yok mu yabancı uyruklu öğrencilerin bursları da yüksek oluyor diye biliyorum.Tek başına halledemez misin?

Ortalama bir insan 4 senede (maximum) matematiği sıfırdan başlayıp trigonometrisine kadar bitirir.
Tabi bu durumda tek odak noktasının matematik olması gerek; ki siz zaten matematik okuyosunuz.
Ama 5 yılda 26 ders vermişsiniz bu çok tuhaf.
Bu bölümü kazanacak kadar matematik yaptınız da nasıl bu bölümü bitiremiyosunuz bunu anlamadım.
Babanızın davranışı çok yanlış ama sanırım onları da bezdirmişsiniz, bu yıllardır napıyo bu okulda düşüncesine sokmuşsunuz ve bi arkadaşın da yazığı gibi, bölümü sevmiyosunuz bitirmeye niyetiniz yok ve psikolojik olarak bahane arıyosunuz bence de.

okulun 3 yıl daha uzaması abes bence, sürekli ders çalış bulduğun her fırsatta. benim arkadaşlarımın da uzayacaktı yazın bizim okulda olmadığından başka illere yaz okuluna gittiler ve uzatmadan bitirdiler.

Popoya çimdik atan bi baba muhafazakar olamaz!!!

Hayır tabi ki o anlamda demedim.Neden bu kadar ünlemli bir cevap verdiniz onu da anlamadım. Babasının kızının giyimine aşırı yorum yüklemesi . Bilmem ne kendini mi gösteriyorsun tavri beni bu dusunceye itti.Bir genc kızın pantolonumun boyu böyleydi bu kadar ortuyordu gibi açıklama yapması üzdü beni. Herkesin kendi inancı ama babasında apaçık bir baskılama var kızı üzerinde.Amacim polemik çıkarmak değil. Arkadaşımızin konusunu da sabote etmek istemem kesinlikle. Diyeceklerim bu kadar.

Keşke kapasitenize uygun bir bölüm tercih etseymişsiniz matematik temelde eksik olunca halledilebilecek bi ders değil zaten üzüldüm adınıza.

Baban seni taciz ediyor bunun mizanseni falan olmaz kaç yaşında kızsın.Senin vücuduna baban annen dahil kimse bu şekilde dokunamaz ne demek yaşayacağını gör demek ya.Yurtta kalma imkanın yok mu yabancı uyruklu öğrencilerin bursları da yüksek oluyor diye biliyorum.Tek başına halledemez misin?

Ortaokul ve lise yıllarımda matematiğim genellikle 3 bazen 4 gelirdi. Sonuçta türev integral gibi konuları yapabildiğim için aralardaki eksiklikler de tamamlanabilir diye düşündüm.
Melasef burs çıkmadı. Yurtta kalmama da izin vermezler.
Çok karışık bir durum :KK43:

Ortaokul ve lise yıllarımda matematiğim genellikle 3 bazen 4 gelirdi. Sonuçta türev integral gibi konuları yapabildiğim için aralardaki eksiklikler de tamamlanabilir diye düşündüm.
Melasef burs çıkmadı. Yurtta kalmama da izin vermezler.
Çok karışık bir durum :KK43:

popoya çimdik atan baba nedir ya, kendini kolla, adamın gözü sende midir nedir... çok sinir bozucu.

yabancı uyruklular zorlanıyor derslerde, ama çok kolay bir şekilde de fakülteye giriyorlar hak etmeden. madem böyle bir şans geçmiş elinize iyice asılın derslere çok çalışırsanız yaparsınız.

Bütler kaldırıldı artık çoğu üniversitede. Yaz okuluna da gittim. Ama yine de çok zorlanıyorum ispatlar, üç katlı integraller kabus gibi geliyor. İnşallah gelir o günler
Eğer uzak değilse yaz okulunu dokuzeylül bucada alabilirsin canm.aşırı zorlama YOk.anlattıklarını soruyorlar.
Ama senin önce kafanda yapabileceğine inanman lazım.okuldan sonra bir de alan sınavında göreceksin İntegral falan.sonra ömrün boyunca görmesen de olur.Kendine İnan ve dua et bence.ilkçğretim matematik nedir insanlar İngilizce fen edebiyat bitiriyor.gözünde büyütme canm

Burada okulunuzun uzamasından ziyade sorun olan babanızın tavırları. Beni afedersiniz "o.." gibi gören bir babayı ben baba yerine koymam. İnsan kızına bunu nasıl yakıştırır ya?

ya merak ettim biz hiç yata yata geçemedik, emin misiniz eğitim fakültesi olduğuna?
Arkadaşlarım yurtta yatarken biz kutuphaneden çıkamıyorduk. En azından istanbul üniversitesinde durum buydu.
Her yerde farklıdır, ama ilköğretim Branşları başka bölümlere kiyaslanamayacak kadar kolay olur genelde.

Ben hic anlamadim.
Yabanci uyruklu degilsiniz, butun egitim hayatiniz Turkiye de gecmis. Ama universiteye yabanci uyruklu ogrencilerin girdiği sinavla girmissiniz?
Bir ben mi anlayamadim bunun nasil oldugunu?
Babaniza diyecek sozum yok malesef.
Bir de egitim fakultelerinde sanildiginiz kadar yatilmiyor arkadaslar.Turkce ogretmenligi mezunuyum, bir vize icin 10 tane yazar adi verilip tum kitaplarindan sorumlusunuz dendigini bilirim. Tek bir ders icin 100 kitap falan okumak gerekiyordu yani. Ve sonucunda bunlardan tek bir soru cikmadigi bile oluyordu.
Cok daha zor bolumler elbet var ama sizler yatarak geciyorsunuz da demeyin zira hic uyumadan okula gittigim gunlerin sayisi az değildir.

Arkadaşlarım yurtta yatarken biz kutuphaneden çıkamıyorduk. En azından istanbul üniversitesinde durum buydu.
Her yerde farklıdır, ama ilköğretim Branşları başka bölümlere kiyaslanamayacak kadar kolay olur genelde.
ilköğretim branşlarını bilmiyorum eğitim fakültesi diye genellemişsiniz ona binaen yazdım. aynı şekilde arkadaşlarım gezerken ben ödev yapar, sunum hazırlar ya da oyun arardım. yata yata geçmek söz konusu bile değildi.

ilköğretim branşlarını bilmiyorum eğitim fakültesi diye genellemişsiniz ona binaen yazdım. aynı şekilde arkadaşlarım gezerken ben ödev yapar, sunum hazırlar ya da oyun arardım. yata yata geçmek söz konusu bile değildi.
Evet genelleme yaptım, geneli kolay,
İlköğretim olanlar daha da kolay anlamında söyledim.
Her okulu bilemem tabiki. Okul genellemesi yapmam yanlış olmuş.

Ben hic anlamadim.
Yabanci uyruklu degilsiniz, butun egitim hayatiniz Turkiye de gecmis. Ama universiteye yabanci uyruklu ogrencilerin girdiği sinavla girmissiniz?
Bir ben mi anlayamadim bunun nasil oldugunu?
Babaniza diyecek sozum yok malesef.
Bir de egitim fakultelerinde sanildiginiz kadar yatilmiyor arkadaslar.Turkce ogretmenligi mezunuyum, bir vize icin 10 tane yazar adi verilip tum kitaplarindan sorumlusunuz dendigini bilirim. Tek bir ders icin 100 kitap falan okumak gerekiyordu yani. Ve sonucunda bunlardan tek bir soru cikmadigi bile oluyordu.
Cok daha zor bolumler elbet var ama sizler yatarak geciyorsunuz da demeyin zira hic uyumadan okula gittigim gunlerin sayisi az değildir.

Çifte vatandaş muhtemelen konu sahibi.Girdikleri sınav normal üniversite sınavına göre daha kolay ve daha iyi bölümlerde okuyorlar belirli kontenjanlar dahilinde.

Şöyle söyleyeyim benim neredeyse hiç biyoloji bilmeyen bir arkadaşım tıpa girmişti bu sınavla.Girerken kolay da okuması yine de zor oluyor tabi konuda da gördüğümüz gibi.

Back
X