Uzaylı mıyım?

Siz doğru olanı yapıyorsunuz. Çocuğunuza her şeyi düzgünce açıklıyorsunuz psikolojisi için çok iyi. Ayrıca bildiğim kadarıyla çocuklarla uzun ve yetişkin gibi konuşmak zekaların geliştiriyor. Çevrenize kulak asmayın harika bi annesiniz.

Aslında orada yinede dikkat etmen lazımdı ama suçlu değilsin diyorum garip mi olmuş ya. Ama bu konuşma sadece orada öyle değil evde de hep böyle yalnızkende millete neden bir şey göstereyim belki de onlar öyle yapıyorlar nasıl ama hemen dedikodu

Bir tanıdığım da sizin gibi uzun uzun açıklamalar yapardı çocuğuna. Çocuk bir gün ona "anne ne olur konuşma tamam yapmam bir daha" diye çıkıştı ahsjsjs.

Ben özellikle sizinki kadar küçük çocuklara kısa ve net açıklamalar yapılmasını doğru buluyorum. Balzac tasvirleri tadında açıklamalar çocukları canından bezdiriyor. Oğlum dört yaşında hala çok uzatmam açıklamaları. Bir şey sorup merak ederse seve seve açıklarım ancak bir konuda uyarıyor ya da doğruyu öğretmeye çalışıyorsam kısa net cümleler daha etkili oluyor. Çeneme de yazık, çocuğun zihnine de.

Kime ne ki, herkes kendi dogrusuna gore yetiştirir, bana da bazi eleştiri geliyor. Bu kadar titizlenme, şu bu diye, olabilir ben buyum deyip konuyu kapatiyorum.

Teşekkür ederim. Aslında uzun cümleleri kelime öğrenmesi içinde yapıyırum bu sadece ona bana homur Homur da olsa bir şeyler anlatmaya çalışıyor bunda hoşuma gidiyor konuştukça konuşasım geliyor

18 aylık bir bebek için gereksiz ayrıntı veriyorsunuz daha net ve kısa açıklamalar yapmalısınız..
İnsanlar içinde de sık sık uyarmak doğru değil Bana kalırsa..
her hareketine müdahale etmek de doğru değil biraz da sonuçlarını yavaş yavaş görmeli. Güvenli bir ortamda tabii..

bu da benim tarzım herkes evladı için en iyisini istiyor.. kimseyi takmayın derim

Aynı bende böyleyim, ve bende çoğu zaman kendimi uzaylidan da öte hissediyorum..
Yalnız degilsin

Hatta bir arkadasim şey dedi, çocuk büyüyünce sen açıklama yapma diye, anne tamam yeter ki sus, yapmam dediğini söz falan diyecek dedi

Sonuçta evdeki halinizi gormuyorlar ve orada gosteris yaptiginizi dusunuyor olabilirler. Yani alti ustu kagit parcasi 18 aylik cocuk neyine dikkat etsin o kadar.
Dikkatli olmasi gerektigini bilen yetişkinler bile bazen sıkıntı yasayabiliyor daha ciddi sekilde.

Elbette kucukken bazi seyleri ogrensin ama bu kadari abarti geliyor insan izlerken yoruluyor valla el kadar cocuga devamli uzun uzun aciklamalar ve fazla beklenti.

Cocuk sizin istediginiz gibi yetistireceksiniz tabi ki kimse birsey diyemez ama uzayli gibi bakiyorlar dediginiz icin kendimce garip gorulebilcek kisimlari aciklmak istedim.

Yani bu ifadeler onu yorar mı dersiniz. Peki karakter olarak nasıl etkiler mesela kısıtlanmış oluyır mu bu örneklerle kızım sizce. Evde de ister istemez kızıma bu şekilde açıklama yapıyorum net olduğumda oluyır ama kızım o durumda daha çok inat edebiliyor. Mesela kızım o sayfa yırtılınca kendisini kötü hissetti o yüzden açıklamam uzun tuttum eğer doğrudan alıp verseydim bayana katalogu kızım kendisini daha kötü hisseder diye düşündüm ama diğer meselede bebeğe altı alınırken bak ak istedi ya o durumda gidemezsin çünkü uygun değil annesi getirecek bebeği dedim ve kızım durdu. Yine de fazla bir açıklamalı oldu

Bir de kendi ifade edemediği için duygularını tanımlamak da doğru değil mahcup oldun demişsiniz ya Ben uzman değilim ama çocuğun yerine duygusunu tanımlamak doğru değil sanki..
kendisi ifade etseydi onun duygusunu anladığınızı söyleyebilirdiniz.. ama belki çocuk mahcup olmadı mutlu oldu yırtıldığı için

Ben olsam bize ait degil derim.. yırtıldığı için bir açıklama yapmazdım. 18 aylık bebeğe

Haklısınız onun için en iyisini istiyorum heo ve bundan belkide çabam ama şu ortamda tehlike varsa ona engel olma durumum yokta koruma durumum çok var korkuyorum kendisinden büyükler koşarken çarparlar düşer diye. İçim bir kötü oluyor napayım bazen duramıyorum ama açıklama yaparken de duruma özgü yapıyorum uzun veya kısa olmasını

Peki tam tersi bu çocuğumu içine kapanık yapar mı ve kötü olur mu sizce
Bence siz gayet normal yetistiriyosunuz. Çocuğunuzun arkadaşları çevresi varmis neden içine kapanık olsun. Benim oglum yaşıtı çocuklardan çok korkardı neden olduğunu bilmiyorum 2 yas civarında sonra komşumuzun bi cocugu vardi onla oynaya oynaya bütün çocuklara alıştı 3 yasinda simdi

Kızım o kağıt yırtılınca korktu ve yüzü düştü sahibi olan bayana baktı ve ağlıcak gibi oldu bu yüzden açıklama yaptım aslında hatta bu sebepten açıklama uzun sürdü ben konuştukça ağlama durumu düzeldi bende devam ettim ve ağlamadan atlattık

Kime ne ki, herkes kendi dogrusuna gore yetiştirir, bana da bazi eleştiri geliyor. Bu kadar titizlenme, şu bu diye, olabilir ben buyum deyip konuyu kapatiyorum.
Bunu sürekli dile getiriyorum ortamda onlar bana dedikçe ama bakışlar bile bize çevriliyor kızıyorum bazende tedirgin oluyorum

Bunun görmek duymak güzel. Çoğalalım lütfen ya ben yadırganmak istemiyorum artık bana kafası doluyor yapma diyorlar ne güzel işte diöş boş mu kalsın

Canım senin yaptığın doğru hiç takma böyle insanları benimde 13 aylık Bi oğlum var ben de hemen hemen senin yaptığına benzer şeyler yapıyorum aynı tepkiler alıyorum ama hiccc umrumda değil lafımı deyip kendi bildiğim devam ediyorum onlar pes etcek eninde sonunda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…