- 18 Mart 2008
- 3.138
- 1.634
- 698
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Ya bunu unlu bir pedagog da demisti ama ismi aklima gelmiyor su anda.
Gunumuz annesi dogruyu ogreticem diye o kadar cok konusuyor ki cocuklar hayattan beziyorlar gibi bisey demisti.
Ben de kendimi sorgulamistim hatta.
Arası var mı bilmiyorum. Ya öyle ya böyle mi olmak zorunda mı onu da bilmiyorum. Allah evlatlarımızı iyilerle karşılaştırsın diye ederim hep duamo.Haklısınız aslında çokta engellemek doğru olmuyor herkes böyle yetiştirmediği için yetişen engelleniyor. Kızımı tehlikeli durumlar dışında parkta engellemiyorum hatta o paralara basıp çıkıyor çünlğ merdiven tehlikeli geliyor şuan üstü pislenip dönüyor ama yine de engel olmuyorum o durumda onun dışında eğer onun yaptığı davranış tehlikeliyse birisine zarar verecekse anlatıp duruyorum,
Evde kızımda her yerde her şekilde bulunuyor mesela daha yeni koltuğun altından çektim onu sıkışıp kalmıştı bir öncekinde masadan sarkarken yakaladım evde her şey yolunda ama dışarıda mesela özellikle odada başka evde çocuklar koşuyor ya bir anda ya büyüklerse birde ya kızıma çarparsa kafası parkeye vurursa sandalye köşesine gelirse ya nefesi gider ya bir şey bir şey derken tedirginim he kızıma bunu yansıtmıyorum ama çocuklar antreden hızla koşup odaya girince kızımın arkası dönükse onu çekiyorum. Elimde değil midemden ayaklarıma sıcak sular karıncalar gidiyor sankiUzaylı gibi bakmazdım size ama kurduğunuz cümleler 18 ay çocuk için gerçekten uzun ve ayrıntılı daha kısa ve net cümleler kurabilirsiniz.
15 aylık bir oğlum var, evin içinde mümkün mertebr müdahale etmiyorum, gerçekten tehlikeli bir durum yoksa.
Sıklıkla da düşüyor ama koltuğa çıkıp inmeyi, masanın altından geçerken kafasını eğmeyi de kendi kendine öğrendi öncesinde vurduğu ve düştüğü için.
Kendinden büyük çocuklarla aynı ortamdayken de fazla müdahale etmem ama bir şekilde takip etmeye çalışırım.
Her annenin, tavrıda kendine has, kimsenin kimseye uzaylı muamelesi yapmanın bir manası yok elbette
Kızım onu kontrol ettiğimi genekde fark etmiyor ama çocuklar koşup bir anda odaya gelince hop çekiyorum onu hele arkası dönükse bir telaş oluyor o an zarar görecek diye bu elimde değil ama açıklamalarıma bir göz gezdireceğimKazalar konusunda haklısınız.. çocuklar için güvenli ve özgür ortamları tercih etmek zorundayız. Akran grubunda ise gözümüzü bence hiç ayırmamalıyız. Ancak çocuğumuz kontrol edildiğini hissetmemeli..müdahale gerektigi an çekip alabilmeliyiz çocuğu
Açıklama biraz yaşını aşmış.. bence siz konuşurken o olayı unutmuş başka bir şey odaklanmıştır..
Ilgisini baska yone cekerdim boyle bir durumda.. cunku bebegin altinin degistirilmesi sirasinda orada bulunmamasi gerektigini anlayacak yasda degildir sanirim ufaklar henuzTehlikeli durumlarda bende net oluyorum aslında ama o an duygusal olarak üzüldüğünğ görünce ay kıyamam da yapamadım çünkü yırttıuzun uzun anlattım mesela bebeğin altı temizlenirken gitmek istese çocuğunuz ne dersiniz ne yapardınız
Ay yeni yürümeye başladığında gider babannelerle oynamaya çalışırdı bide. Parkta o kadar çocuk varkensorma gitsin...
Her şeye hayır tabiki demiyorum ama uygun değilse diyorum yoksa engel koymuyorum ama cümlelerime bir bakacağınKusura bakmayin ama ben bile uzun cumlelerle bir sey anlatildiginda bunaliyorum, konusmanin yarisinda konunun ne oldugunu hatirlamaya calisiyorum.
Kiziniz daha cok kucuk. Yaptigi her seye hayir demeyin, hayir dediginizde de kisa aciklamalar yapin.
Yani bu ifadeler onu yorar mı dersiniz. Peki karakter olarak nasıl etkiler mesela kısıtlanmış oluyır mu bu örneklerle kızım sizce. Evde de ister istemez kızıma bu şekilde açıklama yapıyorum net olduğumda oluyır ama kızım o durumda daha çok inat edebiliyor. Mesela kızım o sayfa yırtılınca kendisini kötü hissetti o yüzden açıklamam uzun tuttum eğer doğrudan alıp verseydim bayana katalogu kızım kendisini daha kötü hisseder diye düşündüm ama diğer meselede bebeğe altı alınırken bak ak istedi ya o durumda gidemezsin çünkü uygun değil annesi getirecek bebeği dedim ve kızım durdu. Yine de fazla bir açıklamalı oldu
E çocuğun anlamayacak bir çocuk olsa zaten konusmazsin demi.Bunun görmek duymak güzel. Çoğalalım lütfen ya ben yadırganmak istemiyorum artık bana kafası doluyor yapma diyorlar ne güzel işte diöş boş mu kalsın
Sürekli kıran döken bir çocuk değil ama kendisini koruyan bir çocukta değil küçük olduğu için o yüzden uyarı veriyorum tehlikeli durumlarda18 aylık bebek icin bana görede fazla müdaheleci fazla disiplinlisiniz
Kızınız kıran döken yaramaz bi kızsa etrafa mahcup olmamak adına yapıyor olabilirsiniz tabiki sürekli uyarmalarınızla ama değilse fazla kasıyor gibi görünüyor itici oluyorsunuzdur cevrenizde
Uzaylı olmanı çok beğendim anasına bak kızını al demişler Allah'ın emrini anıp gelip alalımBir arkadaş grubumda sürekli beni sorgulayan bakışlar sözlerin olması artıl rahatsız etmeye başladı. Mesela onların bu durumu bana ya acaba yanlış mıyım bile dedirtip kendimi kötü hissettiriyor. Mesela 18 aylık bir kızım var ve kızımla ilgili sürekli uyarı alıyorum bu gruptaki bazılarından. Sıkma çocuğu serbest bırak vs gibi. Mesela bu son olay şu: kızım bir arkadaşın bebeğini çok sevdi ve o sırada bebek altını pislemiş ve arkadaşım altını almak için aşka bir odaya geçti. Kızımda bebeğin arkasından gitmeye kalktı bebekte 10 aylık buarada bende kızıma'' annecim gitmemelisin hoş bir durum değil bebek annesi ile birazdan gelecek'' dedim. Arkadaşım bir anda bana dönüp ya sıkma çocuğu bırak gitsin dedi bende sıkmak değil bu neden sıkayım şuan uygun bir zaman değil gitmesi için dedim. Bana ters ve acır gibi baktı kadın. Neyse ben mesela bir olay olduğunda kızıma sebepleri ile anlatıyorum mesela diyelim ki kızımın akşam katalog elinde yırtıktı köşesi ve kızım çekince yırtıldı ve bebeğim kendisini bir kötü hissetti bende ona '' mahçup olman için bir sebep yok daha dikkatli olabilirdin ama bence fark etmedin teyzeye verelim ve ben durumu anlatayım dedim. Ben bunu söylerken herkes bana bakıyor muhabbeti kesmiş ters ters gibi ve bana çocupa uzun açıklamalar yapma kafası almaz yorma zorlama vs diyorlar. Ya ben uzaylı mıyım? Yani garip miyim yani? Kızım bazen ortamlara girmeye çekiniyor alışması zaman alıyır ya diyprum bu kişilerin söylemleriyle acaba benden mi kaynaklı bu. Ki kızım bir kesim insana göre fazla özgür bir çocuk yani sürekli dışarıya çıkan sosyal bir çevresi olan aktif bir çocuk 18 aylık ama bir çevresi varevde bazı şeylerin sınırı var onun dışında hep özgür. Ya da mesela o ortamlarda koşan çocuklar var ben kızımı sürwkli korumaya çalışıyorum çünkü düşebilir çarptıklarında diye resmen için gidiyor durmayıp kızımın korumaya alıyorum bu bile batıyor onlara ben harbi yanlış mı yapıyorum.
Yaradılışı oydu kızımın. Yaşından büyük, olgun davrandı kardeşi doğana kadar. Şimdilerde daha iyi, daha uyumlu davranıyor arkadaşlarına karşı. Onun fıtratıyla bizim doğru olanı öğretme çabamız birleşince asosyal, ortamlara giremeyen bir çocuk oldu çıktı.Allah affetsin sizinkini tenzih ederim bana inanılmaz itici geliyor bu içine haminne kaçmış çocuklar. Gerçekten çocuk gibi olan çocuklara bayılıyorum. İnternette bazen böyle bilmiş bilmiş muhabbet eden çocukların videosu paylaşılıyor. Herkes çok sevimli bulurken benim içim çekiliyor. Sen çocuksun kendine gel diye rehabilite etmek istiyorum çocuğu. Kızım olsa kesin Mahmut abi olur.
Kızım yaşıtları ile oynuyor zaten ama o koşan çocuklar büyükler 4 5 yaşında mesela ve iti yapıdalar hunharca koşuyorlar deli gibi bende onlarla zarar görür diye istemiyorum tabi. Ama açıklamalarıma bir göz gezdireceğimAciklamaniz cok uzun evet cocuga gore herseyi aciklarsaniz cocukta sizden onay bekler surekli yapma etme yapabilirsin gidebilirsin va birakin cocuk kfasina gore davransin. Diger coxuklar kosup oynuyorsa sizinkide oynayabilir degilmi? Ara sira dussun kalksin birsey olmaz cocuklar boyle buyur.
Her harekette değil ama tehlikeli ve hoş olmayan durumlarda evetbende kizima biseyleri anlatiyorum ama siz sanki abartmissiniz.her harekette boyle yapiyorsaniz biraz itici olmus olabilirsinkz
Bana cocuk doktorumuz cocugun ayaklandıgında ilk düşmeyi öğret demişti. Cunku düşecek önüne gecemezsin bari nasıl düşeceğini düşünce nasıl kalkacagını bilsin vs demiştiSürekli kıran döken bir çocuk değil ama kendisini koruyan bir çocukta değil küçük olduğu için o yüzden uyarı veriyorum tehlikeli durumlarda
Ilgisini baska yone cekerdim boyle bir durumda.. cunku bebegin altinin degistirilmesi sirasinda orada bulunmamasi gerektigini anlayacak yasda degildir sanirim ufaklar henuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?