Uzaylı mıyım?

Ya bunu unlu bir pedagog da demisti ama ismi aklima gelmiyor su anda.
Gunumuz annesi dogruyu ogreticem diye o kadar cok konusuyor ki cocuklar hayattan beziyorlar gibi bisey demisti.
Ben de kendimi sorgulamistim hatta.

Çocuk gelişimciyim saksı değilim ben ajsnsndm. Tamam oğlumdan sonra meslekten soğumuş olabilirim ama kenarda köşede kalmış mevcut bilgiler arada çıkıyor açığa. Hoş bunları okulda da öğretmiyorlar. Araştırıp okuyup kendine uygun olanı ve doğru bulduğunu uyguluyorsun.

Ben çocuk gelişimi konusunda yabancı yazarların kitaplarından daha çok faydalandım. Zira oldukça net ve anlaşılır öğretiler. Bizdeki "Yaradana gurban olurum altın büllüklüm" anlayışı pek yok onlarda :)

Arası var mı bilmiyorum. Ya öyle ya böyle mi olmak zorunda mı onu da bilmiyorum. Allah evlatlarımızı iyilerle karşılaştırsın diye ederim hep duamo.

Evde kızımda her yerde her şekilde bulunuyor mesela daha yeni koltuğun altından çektim onu sıkışıp kalmıştı bir öncekinde masadan sarkarken yakaladım evde her şey yolunda ama dışarıda mesela özellikle odada başka evde çocuklar koşuyor ya bir anda ya büyüklerse birde ya kızıma çarparsa kafası parkeye vurursa sandalye köşesine gelirse ya nefesi gider ya bir şey bir şey derken tedirginim he kızıma bunu yansıtmıyorum ama çocuklar antreden hızla koşup odaya girince kızımın arkası dönükse onu çekiyorum. Elimde değil midemden ayaklarıma sıcak sular karıncalar gidiyor sanki Bunun dışında diğer açıklalara birqz daha bakacağım

Aciklamaniz cok uzun evet cocuga gore herseyi aciklarsaniz cocukta sizden onay bekler surekli yapma etme yapabilirsin gidebilirsin va birakin cocuk kfasina gore davransin. Diger coxuklar kosup oynuyorsa sizinkide oynayabilir degilmi? Ara sira dussun kalksin birsey olmaz cocuklar boyle buyur.

Kızım onu kontrol ettiğimi genekde fark etmiyor ama çocuklar koşup bir anda odaya gelince hop çekiyorum onu hele arkası dönükse bir telaş oluyor o an zarar görecek diye bu elimde değil ama açıklamalarıma bir göz gezdireceğim

Ilgisini baska yone cekerdim boyle bir durumda.. cunku bebegin altinin degistirilmesi sirasinda orada bulunmamasi gerektigini anlayacak yasda degildir sanirim ufaklar henuz

Ay yeni yürümeye başladığında gider babannelerle oynamaya çalışırdı bide. Parkta o kadar çocuk varken sorma gitsin...

Allah affetsin sizinkini tenzih ederim bana inanılmaz itici geliyor bu içine haminne kaçmış çocuklar. Gerçekten çocuk gibi olan çocuklara bayılıyorum. İnternette bazen böyle bilmiş bilmiş muhabbet eden çocukların videosu paylaşılıyor. Herkes çok sevimli bulurken benim içim çekiliyor. Sen çocuksun kendine gel diye rehabilite etmek istiyorum çocuğu. Kızım olsa kesin Mahmut abi olur.​

Kusura bakmayin ama ben bile uzun cumlelerle bir sey anlatildiginda bunaliyorum, konusmanin yarisinda konunun ne oldugunu hatirlamaya calisiyorum.
Kiziniz daha cok kucuk. Yaptigi her seye hayir demeyin, hayir dediginizde de kisa aciklamalar yapin.
Her şeye hayır tabiki demiyorum ama uygun değilse diyorum yoksa engel koymuyorum ama cümlelerime bir bakacağın

Bunun görmek duymak güzel. Çoğalalım lütfen ya ben yadırganmak istemiyorum artık bana kafası doluyor yapma diyorlar ne güzel işte diöş boş mu kalsın
E çocuğun anlamayacak bir çocuk olsa zaten konusmazsin demi.
Dolmaz dolmaz hiç endişe etme, ccookk geniş bir kelime dağarcığına sahip oluyorlar.

Sürekli kıran döken bir çocuk değil ama kendisini koruyan bir çocukta değil küçük olduğu için o yüzden uyarı veriyorum tehlikeli durumlarda

Uzaylı olmanı çok beğendim anasına bak kızını al demişler Allah'ın emrini anıp gelip alalım

Yaradılışı oydu kızımın. Yaşından büyük, olgun davrandı kardeşi doğana kadar. Şimdilerde daha iyi, daha uyumlu davranıyor arkadaşlarına karşı. Onun fıtratıyla bizim doğru olanı öğretme çabamız birleşince asosyal, ortamlara giremeyen bir çocuk oldu çıktı.

Yaptığınız şey yani konuşmak ve açıklamak çocukla temel iletişimi destekliyor. Benim kızım 16 aylık olacak birkaç gün sonra ve elimden geldiğince her şeyi açıklayarak yapıyorum. Aşırı korumacı değilim. Aman aman durumlar hariç evde de, dışarıda da serbest. İlk kızımda çok kastığım durumları ikincide kasmıyorum. Büyük kızım dışarıda yere düşse aman Allah'ım derdim hemen ellerini silerdim, ikincide yapmıyorum ve küçüğünün bağışıklığı büyüğüne göre daha dirençli. Dışarıda özgürce oynatıyorum. Mesela öğle uykusundan uyanırken ağlıyor diyelim, yukarı çıkıyorum ve görüş alanına girdiğim an göz kontağı kurup, ağlayacak bir şey yok bebeğim diye tekrar ede ede yanına gidiyorum ve sakinleşmeye başlıyor. Saçını okşayıp buradayım bebeğim, ağlaman gerekmiyor diyorum ve sakinleşince kucağıma alıyorum. Su isterken ağlıyor yine aynı şeyi söylüyorum, su istiyorsan su diyebilirsin diyorum. Her zaman olmasa da zuu demeye başladı. İletişim önemli.

Kızım yaşıtları ile oynuyor zaten ama o koşan çocuklar büyükler 4 5 yaşında mesela ve iti yapıdalar hunharca koşuyorlar deli gibi bende onlarla zarar görür diye istemiyorum tabi. Ama açıklamalarıma bir göz gezdireceğim

Sürekli kıran döken bir çocuk değil ama kendisini koruyan bir çocukta değil küçük olduğu için o yüzden uyarı veriyorum tehlikeli durumlarda
Bana cocuk doktorumuz cocugun ayaklandıgında ilk düşmeyi öğret demişti. Cunku düşecek önüne gecemezsin bari nasıl düşeceğini düşünce nasıl kalkacagını bilsin vs demişti
Cokta mantıklı
Sizde kendisini korumayı ögretebilirsiniz cunku hayat her zaman sizin kanatlarınız altında gecmeyecek okula veya kreşe baslayınca özellikle

Ilgisini baska yone cekerdim boyle bir durumda.. cunku bebegin altinin degistirilmesi sirasinda orada bulunmamasi gerektigini anlayacak yasda degildir sanirim ufaklar henuz

Ahshjs bak yine aklıma geldi. Bir akrabam internetten okumuş mahremiyet eğitimini. El kadar bebeye "şimdi sana mahremiyet eğitimini öğreticem" diye cümleye başlamış namusdan çıkmış. Bir de soruyor bana doğru mu yaptım diye. Vajina yapısını da öğretseydin o eksik kalmış dedim. Gerçi insanlara da bir şey diyemiyorum. İnternet adeta bir çöplük. Binlerce bilgi var anne çocuk iletişimi ile ilgili ve birçoğu birbiri ile çelişiyor. Birinin doğru dediğine öteki yanlış diyor. Bağırmayan anneler, oyuncu anneler, sınır çizen anneler, otoriter anneler, instamomlar. Bir ara takip ediyordum sonra hepsini takibi bıraktım. Üç tane işinin ehli pedagog var takip ettiğim, geriye kalan da öz hakiki anneliğim :) doğaçlama anayım ben.

Kizinizin kac yasinda olduguna donup donup bir daha baktim , 18 aylik bir bebek o yahu , kocaman kizmis gibi bahsediyorsunuz ve davraniyorsunuz
Aciklama kismini yapin , onunla bol bol konusun ama kostugunda birakin dussun , onun bunu da deneyimlemesi gerekiyor
Bebegin pesinden gitmek istiyorsa birakin gitsin , ben sizi fazla korumaci buldum belki de bu davranislarinizi elestiriyordur arkadaslariniz
Uzayli diilsiniz ama 18 aylik bebekten yetiskin gibi dabranmasini bekleyen bir anne gibisiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…