- 24 Aralık 2017
- 5.560
- 4.518
- 173
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Hatta kızım ciddi sosyal her gün bir yerde veya her gün evde bir çocuk var hamileyim 1 ay sonra bebeğimiz gelecek kızımın bir kız kardeşi olacak o olsa bile belli bir süre sonra bebeğimi anneme emanet edip o ortamlara götürürüm kızımı sanırım yeterli kaynaşsın diye mesela bana gruptan konuşurken diyorlar ki çocuğu dışarıya çıkarmalısın arkadaş görmeli vs iyide eve giriyor mu ki çıksın yani sanırım bu gruptaki arkadaşlarımıj amacı sadece eleştiri yapmakBence siz gayet normal yetistiriyosunuz. Çocuğunuzun arkadaşları çevresi varmisneden içine kapanık olsun. Benim oglum yaşıtı çocuklardan çok korkardı neden olduğunu bilmiyorum 2 yas civarında sonra komşumuzun bi cocugu vardi onla oynaya oynaya bütün çocuklara alıştı 3 yasinda simdi
Yani bu ifadeler onu yorar mı dersiniz. Peki karakter olarak nasıl etkiler mesela kısıtlanmış oluyır mu bu örneklerle kızım sizce. Evde de ister istemez kızıma bu şekilde açıklama yapıyorum net olduğumda oluyır ama kızım o durumda daha çok inat edebiliyor. Mesela kızım o sayfa yırtılınca kendisini kötü hissetti o yüzden açıklamam uzun tuttum eğer doğrudan alıp verseydim bayana katalogu kızım kendisini daha kötü hisseder diye düşündüm ama diğer meselede bebeğe altı alınırken bak ak istedi ya o durumda gidemezsin çünkü uygun değil annesi getirecek bebeği dedim ve kızım durdu. Yine de fazla bir açıklamalı oldu
Pısırık olsun istemiyorum ama birilerinin mahreminr de saygısı olmalı ve ona zarar gelmemeli bu dozu nasıl ayarlamak lazım bunu düşünüyorum bu yöntemim onu ne kadar sıkar bilmşyorumBeni okurken bastılar 18 aylık bir bebek için çok uzun bu cümleler.
İdeal çocuk yetiştireceğim diye çok kasan ebeveynlerin çocukları pısırık yetişiyor, bence salın biraz, çocuk kapıdan çıkmadan gözüne bakıyormuş.
Umarım ederler benimkilerde çünkü bu grupta bazıları çocuğu dışarı çıkar vs yorumları yapıyır mesajlarda grupta bilmeden bir yorum kızım eve girmiyor ki zaten dışarı çıksın ya parkta ya bir alefal çocuk vs hep yanş bence cidden vazı sözler gereksizCanım senin yaptığın doğru hiç takma böyle insanları benimde 13 aylık Bi oğlum var ben de hemen hemen senin yaptığına benzer şeyler yapıyorum aynı tepkiler alıyorum ama hiccc umrumda değil lafımı deyip kendi bildiğim devam ediyorum onlar pes etcek eninde sonunda
Çokta fazla şeytme derimPısırık olsun istemiyorum ama birilerinin mahreminr de saygısı olmalı ve ona zarar gelmemeli bu dozu nasıl ayarlamak lazım bunu düşünüyorum bu yöntemim onu ne kadar sıkar bilmşyorum
Buna ben de katılıyorum. Parka gittiğimizde kaydırağın altından tırmananları uyaran çocuklar pek sevilmiyor. Her şeyin doğrusunu yapan çocuklar yalnız kalıyor. 7 yaşındaki kızımı her şeyin doğrusuyla yetiştirdim. Pişmanım. 3 yaşındaki oğlumu diğerleri gibi salıyorum parka. Daha aktif daha sosyal daha girişken. Doğrusunu öğretin ama sıkmayın. İlla merdivenden tırmandırmayın mesela.sen birde okula başlayınca gör
çok naif yetiştirme tavsiyem.
Sırf konuşmak için konuşuyor böyleleri bende de cokUmarım ederler benimkilerde çünkü bu grupta bazıları çocuğu dışarı çıkar vs yorumları yapıyır mesajlarda grupta bilmeden bir yorum kızım eve girmiyor ki zaten dışarı çıksın ya parkta ya bir alefal çocuk vs hep yanş bence cidden vazı sözler gereksiz
Kızım o kağıt yırtılınca korktu ve yüzü düştü sahibi olan bayana baktı ve ağlıcak gibi oldu bu yüzden açıklama yaptım aslında hatta bu sebepten açıklama uzun sürdü ben konuştukça ağlama durumu düzeldi bende devam ettim ve ağlamadan atlattık
Buna ben de katılıyorum. Parka gittiğimizde kaydırağın altından tırmananları uyaran çocuklar pek sevilmiyor. Her şeyin doğrusunu yapan çocuklar yalnız kalıyor. 7 yaşındaki kızımı her şeyin doğrusuyla yetiştirdim. Pişmanım. 3 yaşındaki oğlumu diğerleri gibi salıyorum parka. Daha aktif daha sosyal daha girişken. Doğrusunu öğretin ama sıkmayın. İlla merdivenden tırmandırmayın mesela.
Açıklamatı normalde evdeki kitapları yırtmayın diye bu şekilde yapıyorum ama o katalogu bilerek yırtmadı ve buna rağmen bayana bakıp üzülünce bende onu rahatlatmak istedim ve konuştukça rahatladı sanki ve konuyu kapattık aslında açıklama yapıyorum ama sadece duruma göre mesela bu akşam ellerini sert ve keskin olan çekmeceye sıkıştırıyordu bir anda korktum ve yapmaaaa diye koştum bir anda kendine zarar vereceksin dşye korktum ellerin sıkılabilirdi dedim. Durdu yapmaaaa deyince o an korktu tabi bende özür diledim korkutmak istemedim dedim ay bu da mı fazla bilemedim şimdi ama içimden geliyor"defterleri yırtmamalısın. İstersen yırtmadan şu şekilde oynayabilirsin" yeterli ve anlayabileceği bir açıklama. Küçük çocuklar açıklamadan ziyade çözüme ihtiyaç duyarlar. Önce kısa bir açıklama sonrasında da nasıl yapması gerektiğini söylemeniz yeterli. Onun minnak zihni için kataloğu ablaya vericem durumu açıklıycam vs vs gereksiz ayrıntılar. Ki oldukça yorucu.
Çok fazla müdahale doğru değil evet. Küçük yaş gruplarında sözel müdahale yerine fiziksel müdahale daha doğru oluyor. Örneğin vazoyu elledi haliyle düşme tehlikesi var. Çocuğun yanına gidip "bu vazo kıymetli bir vazo. Kırılmaması gerek. Hem vazonun sahibi de çok üzülür kırılırsa" demek yerine ayağa kalkıp yanına giderek "vazo kırılabilir ellemiyoruz" deyip vazoyu kaldırmak, akabinde dikkatini farklı bir yere çekmek daha makul.
Hoş ben daha büyük yaş gruplarında da uzun açıklamayı çocuğun fıtratına uygunsa yapılması gerektiğini düşünüyorum. Kimi çocuk kısa ve net bir açıklama ile tatmin olurken kimi sebeplerini öğrenmek ister. Benim sıpa bazı konularda uzun açıklama ister merak eder ama aşırı sıkılgan ve hareketli olduğu için her durumda buna tahammül edemez.
Ben gerçekten bu anlamda çocuklara üzülüyorum bazen :) evet anlayabileceği şekilde açıklama yapmak şart ancak gereksiz cümleler ile uzatınca da işkence olduğu kanaatindeyim :)
"defterleri yırtmamalısın. İstersen yırtmadan şu şekilde oynayabilirsin" yeterli ve anlayabileceği bir açıklama. Küçük çocuklar açıklamadan ziyade çözüme ihtiyaç duyarlar. Önce kısa bir açıklama sonrasında da nasıl yapması gerektiğini söylemeniz yeterli. Onun minnak zihni için kataloğu ablaya vericem durumu açıklıycam vs vs gereksiz ayrıntılar. Ki oldukça yorucu.
Çok fazla müdahale doğru değil evet. Küçük yaş gruplarında sözel müdahale yerine fiziksel müdahale daha doğru oluyor. Örneğin vazoyu elledi haliyle düşme tehlikesi var. Çocuğun yanına gidip "bu vazo kıymetli bir vazo. Kırılmaması gerek. Hem vazonun sahibi de çok üzülür kırılırsa" demek yerine ayağa kalkıp yanına giderek "vazo kırılabilir ellemiyoruz" deyip vazoyu kaldırmak, akabinde dikkatini farklı bir yere çekmek daha makul.
Hoş ben daha büyük yaş gruplarında da uzun açıklamayı çocuğun fıtratına uygunsa yapılması gerektiğini düşünüyorum. Kimi çocuk kısa ve net bir açıklama ile tatmin olurken kimi sebeplerini öğrenmek ister. Benim sıpa bazı konularda uzun açıklama ister merak eder ama aşırı sıkılgan ve hareketli olduğu için her durumda buna tahammül edemez.
Ben gerçekten bu anlamda çocuklara üzülüyorum bazen :) evet anlayabileceği şekilde açıklama yapmak şart ancak gereksiz cümleler ile uzatınca da işkence olduğu kanaatindeyim :)
Tehlikeli durumlarda bende net oluyorum aslında ama o an duygusal olarak üzüldüğünğ görünce ay kıyamam da yapamadım çünkü yırttıUzman degilim tabi ama boyle cumleler yasina gore agir geldi tabi cocuklar herseyi anliyor kucuk deyip gecmemek lazim ama bunlar daha cok 5-6 yaslarinda cocuklara gore soylemler sanki benimde oglum 2 yasinda..oradan dusebilirsin yavas ol elindekine dikkat et yere atma gibi daha basit cumleler kuruyorum bunlari anlayabiliyor kolaylikla hos degil mahcup olma tarzi cumleleri idrak edebilirlermi o yasda bilemedim tabi sizin yaptiginizda uzayliymissiniz gibi bakilacak seyler degil :)) benim acimdan
Haklısınız aslında çokta engellemek doğru olmuyor herkes böyle yetiştirmediği için yetişen engelleniyor. Kızımı tehlikeli durumlar dışında parkta engellemiyorum hatta o paralara basıp çıkıyor çünlğ merdiven tehlikeli geliyor şuan üstü pislenip dönüyor ama yine de engel olmuyorum o durumda onun dışında eğer onun yaptığı davranış tehlikeliyse birisine zarar verecekse anlatıp duruyorum,Buna ben de katılıyorum. Parka gittiğimizde kaydırağın altından tırmananları uyaran çocuklar pek sevilmiyor. Her şeyin doğrusunu yapan çocuklar yalnız kalıyor. 7 yaşındaki kızımı her şeyin doğrusuyla yetiştirdim. Pişmanım. 3 yaşındaki oğlumu diğerleri gibi salıyorum parka. Daha aktif daha sosyal daha girişken. Doğrusunu öğretin ama sıkmayın. İlla merdivenden tırmandırmayın mesela.
Ay yeni yürümeye başladığında gider babannelerle oynamaya çalışırdı bide. Parkta o kadar çocuk varkenNasıl sevmem o uyaran çocukları nasıl ajsjsjsj. Öğretmenim ödevlere bakmadınız çocukları bunlar. İçlerine kaynana kaçmış gibi konuşuyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?