Uzaylı mıyım?

Boyle sacma sapan seyleri takma aslinda., cocuk senin ister sıkarsın ister salarsin.. hayatta aklima gelmez biri cocugunu yan odaya gondermese birak gitsin denek.. bananeki

Bi konu vardi daha sabah burda.. herkes cocuga bagirmamalidin diye akil veriyodu. Ne bilim bagirmakta insani birsey degil mi? Bu insanlar gercekten cocuklarina hic kizmiyor mu? Yoksa burda bize mi hava basiyolar

Bi konu vardi daha sabah burda.. herkes cocuga bagirmamalidin diye akil veriyodu. Ne bilim bagirmakta insani birsey degil mi? Bu insanlar gercekten cocuklarina hic kizmiyor mu? Yoksa burda bize mi hava basiyolar

Valla kendi adıma hep aynı ruh halini muhafaza edemem. Gün geliyor çok kötü bir haber alıyorum ve "bardaktaki suyu halıya dökücem. Evet yapıcam" diyen bir çocuk oluyor karşımda. Tabi hemen göz hizasına inip "bu tür davranışlar uygun değil evladım. Üstelik bardak elinden kayıp yere düştüğünde sana ve çevreye zarar verebilir. Bardağı bana verirsen çok sevinirim" diyorum. Yersen ahsjsjjs. İnsan gibi uyarıyorum ama inatla bacağımdan bir parça koparma gayretinde ise ses tonum yükseliyor. Bacak önemli niye bir parçası kopsun.

kesinlikle katılıyorum bu yoruma.

valla ben komando anne terliğiyle büyüdüm totoma totoma hiç de tramvadan tramvaya sürüklenmedim çok şükür eskiden (bu cümleyi kuracak yaşlara geldiysem ben depresif bi konu açmaya gidiyorum) yoktu böyle tramvalar , saksıda yetişen çocuklar.

Açıklama yapmanız güzel ama bu kadar uzun olmamalı.
Şu mahçup olman gereksiz asdfgddf diye devam eden konuşma tarzınız dışardan uzaylı gibi görünmenize sebep olabilir konu başlığına ithafen. ‘ aa yırtıldı mı, hadi gel teyzeden özür dileyelim ‘ kadar basit cümleler çocuğunuz için yeterli.
Ebeveyn sağırlığını araştırmanızı tavsiye ederim. Çocuklar ne anlatırsanız anlatın bir yerden sonra duymuyorlar. Çenenize yazık.

Sizden surekli onay bekliyor olusu kotu elbette ama 18 aylik cocuk icin de fazla olgunca. Gitmek istiyorsa gider kalmak istiyorsa kalir olmasi lazim. Neden sizden onay bekliyor bunu sorgulamalisiniz.

Bence çok doğru bişey yapiyosun çocuklara açıklama yapmak konusunda çünkü kısa cevaplar veririsen öz güven eksikliği oluşur benim çocuğum yok ama böyle düşünüyorum bana doğru geliyor insani cok takmayın rabbim size bağışlasın evladinizi

Fazla koruyucu bir yapınız varsa bu dikkat çekiyor olabilir.Fazla koruyucu aile tipi aslında farketmeden çocuğa zarar veren aile tipidir.Bırakın çocuğunuz kendini ifade etsin,siz onun yerine başkalarına açıklama yapmayın.Çocuğunuz düştüğünde koşmayın yoksa sürekli başkalarının onu ayağa kaldırmasını bekler,kendi gücünün farkına varamaz.0-6 yaş aralığı çok önemli,kişilik oluşumunda en etkili dönem.Bağımsız ve kendine güvenen bireyler yetiştirmek için biraz daha çocuğa imkan tanınmalı,koruyuculuk güdüleri biraz olsun törpülenmeli.

Koşan çocuklardan korumaya çalışman dışında yastıkların yanlış değil. Ama çok ciddi tehlikeler olmadıkça biraz daha serbest bırakmalısın. Ciddi anlamda özgüven sorunu yaşayabilir.

Böyle düşünürseniz çocuğu sürekli kısıtlamaya başlarsınız,sonra çocuğumun iyiliği için dersiniz ama çocuğun kişilik gelişimine zarar verirsiniz.İlerde korktuğu için hayallerinin peşinden gidemeyen,kendini ifade etmekten çekinen biri olur.Unutmayın tehlikeler her zaman var.

E çocuğun anlamayacak bir çocuk olsa zaten konusmazsin demi.
Dolmaz dolmaz hiç endişe etme, ccookk geniş bir kelime dağarcığına sahip oluyorlar.
İnş bir faydası oluyordur. Çünkü bir taraftan da sözcük öğrenmesi için uzatıyorum bazı cümleleri ve inat bir çocuk olmasın diye net hayır demiyorum. He dediğim oluyor onlarda refleks ile oluyor canım yanınca korkunca falan oluyor. Böyle devam edeyim en iyisi ben sadece biraz olsun dikkat edebilirim çok uzatmamaya belki

Ben bir zararını görmedim, ccookkk konuşan bir çocuk olması dışında
Hayir derken daha kısa konuşuyorum, kısa ve net.
Onun dışında genelde açıklıyorum.

Vallahi ben sizi tebrik ediyorum. Şu devirde sizin gibi çocuk yetiştiren kaldı mı..
Zamane anneleri çocuklarını kuralsız ve özgür prens-prensesler olarak yetiştirdikleri için sizi garipsemeleri çok normal.
Bir 5 6 sene sonra yetiştirdiğiniz çocuklarla bir araya geldiğinizde acıyarak bakan taraf siz olacaksınız, haberleri yok.
Kimse için çizginizi bozmayın. Arkanızdan dedikodu döndürüp size bir extra doldukları çok belli bu arada.
Moraliniz bozulan ortamda da durmayın bence.

Evde genelde çok serbest bir bebek tir her yere çıkar hatta çok fazla düşer ama içimden geliyor bu durum ya mesela ondan büyük çocuklar koşuyor 4 5 yaşında lar iriler ister istemez içim kalkıyor ve engel olamıyorum kendime çarparlarsa nerelere gider nasıl olur diye aklımdan senaryolar geçiyor

Peki kimleri takip ediyorsunuz

Teşekkür ederim yorum için. Kendimi sorguluyorum fakat şu da var o bebeğin altı alınırken görsün istemedim bebeğin annesi belki bu konuda hassastır diye düşündğm çünkğ bende kızımın altını herkesin yanında almıyorum saklanması gerektiği düşüncesine sahip olsun istiyorum bu ondan büyük bir kız gibi davranmasını beklemek değil aslında doğru diye düşünüyorum belki küçük ama aerık her şeyi anlıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…