- 24 Aralık 2017
- 5.560
- 4.518
- 173
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Hım bu da mantıklı aslında ilgisini başka yöne çekmek daha sonra yaşarsak böyle bir durum ilgisini çekmeyi denerim mutlaka belki daha faydalı olurIlgisini baska yone cekerdim boyle bir durumda.. cunku bebegin altinin degistirilmesi sirasinda orada bulunmamasi gerektigini anlayacak yasda degildir sanirim ufaklar henuz
Kizinizin kac yasinda olduguna donup donup bir daha baktim , 18 aylik bir bebek o yahu , kocaman kizmis gibi bahsediyorsunuz ve davraniyorsunuz
Aciklama kismini yapin , onunla bol bol konusun ama kostugunda birakin dussun , onun bunu da deneyimlemesi gerekiyor
Bebegin pesinden gitmek istiyorsa birakin gitsin , ben sizi fazla korumaci buldum belki de bu davranislarinizi elestiriyordur arkadaslariniz
Uzayli diilsiniz ama 18 aylik bebekten yetiskin gibi dabranmasini bekleyen bir anne gibisiniz
Bende birçok açıklamamı aslında bundan yapıyorum iletişim için çünkü oda bana bir şeyler açıklamaya başlıyor böyle olunca belki anlaşılır değil ama bir şeyler söylemeye çalışıyor tabi. Belki daha net kullanılan ifadeler seçsem daha iyi olacak ama ona da dikkat edeceğim mutlkaYaptığınız şey yani konuşmak ve açıklamak çocukla temel iletişimi destekliyor. Benim kızım 16 aylık olacak birkaç gün sonra ve elimden geldiğince her şeyi açıklayarak yapıyorum. Aşırı korumacı değilim. Aman aman durumlar hariç evde de, dışarıda da serbest. İlk kızımda çok kastığım durumları ikincide kasmıyorum. Büyük kızım dışarıda yere düşse aman Allah'ım derdim hemen ellerini silerdim, ikincide yapmıyorum ve küçüğünün bağışıklığı büyüğüne göre daha dirençli. Dışarıda özgürce oynatıyorum. Mesela öğle uykusundan uyanırken ağlıyor diyelim, yukarı çıkıyorum ve görüş alanına girdiğim an göz kontağı kurup, ağlayacak bir şey yok bebeğim diye tekrar ede ede yanına gidiyorum ve sakinleşmeye başlıyor. Saçını okşayıp buradayım bebeğim, ağlaman gerekmiyor diyorum ve sakinleşince kucağıma alıyorum. Su isterken ağlıyor yine aynı şeyi söylüyorum, su istiyorsan su diyebilirsin diyorum. Her zaman olmasa da zuu demeye başladı. İletişim önemli.
gittiğiniz mantık doğru ama uygulama biraz ağır bence.bu cümleleri bana bu yaşımda annem kursa evi ayırırım yılıpBir arkadaş grubumda sürekli beni sorgulayan bakışlar sözlerin olması artıl rahatsız etmeye başladı. Mesela onların bu durumu bana ya acaba yanlış mıyım bile dedirtip kendimi kötü hissettiriyor. Mesela 18 aylık bir kızım var ve kızımla ilgili sürekli uyarı alıyorum bu gruptaki bazılarından. Sıkma çocuğu serbest bırak vs gibi. Mesela bu son olay şu: kızım bir arkadaşın bebeğini çok sevdi ve o sırada bebek altını pislemiş ve arkadaşım altını almak için aşka bir odaya geçti. Kızımda bebeğin arkasından gitmeye kalktı bebekte 10 aylık buarada bende kızıma'' annecim gitmemelisin hoş bir durum değil bebek annesi ile birazdan gelecek'' dedim. Arkadaşım bir anda bana dönüp ya sıkma çocuğu bırak gitsin dedi bende sıkmak değil bu neden sıkayım şuan uygun bir zaman değil gitmesi için dedim. Bana ters ve acır gibi baktı kadın. Neyse ben mesela bir olay olduğunda kızıma sebepleri ile anlatıyorum mesela diyelim ki kızımın akşam katalog elinde yırtıktı köşesi ve kızım çekince yırtıldı ve bebeğim kendisini bir kötü hissetti bende ona '' mahçup olman için bir sebep yok daha dikkatli olabilirdin ama bence fark etmedin teyzeye verelim ve ben durumu anlatayım dedim. Ben bunu söylerken herkes bana bakıyor muhabbeti kesmiş ters ters gibi ve bana çocupa uzun açıklamalar yapma kafası almaz yorma zorlama vs diyorlar. Ya ben uzaylı mıyım? Yani garip miyim yani? Kızım bazen ortamlara girmeye çekiniyor alışması zaman alıyır ya diyprum bu kişilerin söylemleriyle acaba benden mi kaynaklı bu. Ki kızım bir kesim insana göre fazla özgür bir çocuk yani sürekli dışarıya çıkan sosyal bir çevresi olan aktif bir çocuk 18 aylık ama bir çevresi varevde bazı şeylerin sınırı var onun dışında hep özgür. Ya da mesela o ortamlarda koşan çocuklar var ben kızımı sürwkli korumaya çalışıyorum çünkü düşebilir çarptıklarında diye resmen için gidiyor durmayıp kızımın korumaya alıyorum bu bile batıyor onlara ben harbi yanlış mı yapıyorum.
Ahhaa yok anam ben konusurum , benim bir de 11 yasinda efendi mi efendi , datlu mu datlu bir oglum varMilana biz hiç konuşmasak mı acaba diye düşündüm bir an. Bizimkiler malum henüz evcilleşme evresini atlatamadılar ahsjsjjs. Benim sıpa bugün "her yerini tırmalıycam tırmık tırmık yapıcam" diyordu. Anasının chucky kılıklısı.
Merhaba hangilerini takip ettiğinizi öğrenebilir miyim Gözde Erdoğan'ı takip ediyorum önerir misiniz çocuk gelişimciymişsiniz siz de o yüzden sormak istedim :)Üç tane işinin ehli pedagog var takip ettiğim, geriye kalan da öz hakiki anneliğim :)
Ahhaa yok anam ben konusurum , benim bir de 11 yasinda efendi mi efendi , datlu mu datlu bir oglum var
Zaten ikisine bakiyorum ve bunlar benden mi xikti acaba bir tanesini hastanede karistirdilar mi diyorum
Az once oglum odasindan bagiriyordu " annneee imdattt mila beni dövüyor" , vur coxugum sende dedim , olmaz vuramam dedi , bu kadar da dusunceli , kizlara ve kendinden kucuklere vuramazmis
Ah ahh birini egittim ama oburune sökmüyor hicbirsey
Ahshjs benim ilki bu model oldu acaba ikinciyi doğursam oğlun gibi olma ihtimali nedir. Daha da önemlisi bu riski göze alabilir miyim?
Valla bazen parkta kız çocukları görüyorum böyle pıtırcık narin. Allahım diyorum bunlar çocuk ise ben tam olarak ne doğurdum.
Merhaba hangilerini takip ettiğinizi öğrenebilir miyim Gözde Erdoğan'ı takip ediyorum önerir misiniz çocuk gelişimciymişsiniz siz de o yüzden sormak istedim :)
Hepsini inceleyeyim teşekkürler duymamıştım hiçbirini :)Merhaba :) Pınar mermer'i çok severim. Ebru sidar da takip edilebilir. Cihan çelik de son zamanlarda dikkatimi çeken bir psikolog ancak ilk yazdıklarıma kıyasla daha düz, daha sıradan bir anlatıma sahip. Belki yazı konusunda yeterli olmadığındandır bilemem. Çok bilinmese de Esra acar da işinin ehli bir pedagog gördüğüm kadarıyla. Onu da severim.
Sakin o riski alma ve yapma ikinciyi
Valla bende pek cok kiz cocuguna bakip hayaller ve gercekler diyorum , yapacak birsey yok , bize de bunlar denk geldi cekiyoruz
İcimde gunlerdir tuhaf bir umit var , 3 ay sonra mila tam 3 yasinda olacak , acaba duzelir mi diye bir umit tasiyorum , hee gece yataga yatinca gun sayiyorum , su kadar gun kaldi sonra degisecek diyorum
İyice kafayi yedim
cocugunuzla konusun herseyi anlar derken bu kadari degildi halbuki :)) bu egitimlerde bitmiyor mahremiyet egitimi uyku egitimi tuvalet egitimi :) akisina gore gitmesi gereken cogu seyi zorlamayla gerceklestirmeye calisiyorlar sanki..bende eski annelerdenim diyorum bazi konularda simdikiler bana bile fazla yorucu geliyor cocuklari dusunemiyorum gunleri bile programli oyun saati aktivite saati yemek saati falan onceden tasarladiklari hayati yasatiyorlar cocuklaraAhshjs bak yine aklıma geldi. Bir akrabam internetten okumuş mahremiyet eğitimini. El kadar bebeye "şimdi sana mahremiyet eğitimini öğreticem" diye cümleye başlamış namusdan çıkmış. Bir de soruyor bana doğru mu yaptım diye. Vajina yapısını da öğretseydin o eksik kalmış dedim. Gerçi insanlara da bir şey diyemiyorum. İnternet adeta bir çöplük. Binlerce bilgi var anne çocuk iletişimi ile ilgili ve birçoğu birbiri ile çelişiyor. Birinin doğru dediğine öteki yanlış diyor. Bağırmayan anneler, oyuncu anneler, sınır çizen anneler, otoriter anneler, instamomlar. Bir ara takip ediyordum sonra hepsini takibi bıraktım. Üç tane işinin ehli pedagog var takip ettiğim, geriye kalan da öz hakiki anneliğim :) doğaçlama anayım ben.
Dorde dogru derken ? Ne kadar dogruAhahah içini ferahlatayım madem. Dörde doğru az biraz sakinleşti benimki. Bir iki aydır bildiğin iletişim kuruyoruz ajsjsjsj. Gerçi inatlaşma noktasında adeta bir tazmanya canavarına dönüşüyor hala ama daha sakin.
öyle bir durumda açıklama olmaz zatenYa bende hep bu görüşte olduğum için bazen zor durumda kalsamda hep açıklıyorum he yapma dediğim olmuyor mu o da oluyır ama daha çok tehlike anında oluyır sonra yine açıklıyorum mesela bu akşam mutfak dolapları çok sert bizim ve kızım zorla açmaya çalıştı ve parmağını araya soktu sıkışacaktı bende bir anda aaaaayyy yapmaaaa diye koştum ve o refleks ile ya yapma ama Kendine zarar verecektin korktum dedim kızımda korktu o an ama parmakları kesilirdi kesin dolap kestik ve sert sonra özür diledim bağırdığım için ama o an olan oldu bu da olmuyor değil ama bu kızımın girişken olmasını ne kadar etkiler bilemiyorum
cocugunuzla konusun herseyi anlar derken bu kadari degildi halbuki :)) bu egitimlerde bitmiyor mahremiyet egitimi uyku egitimi tuvalet egitimi :) akisina gore gitmesi gereken cogu seyi zorlamayla gerceklestirmeye calisiyorlar sanki..bende eski annelerdenim diyorum bazi konularda simdikiler bana bile fazla yorucu geliyor cocuklari dusunemiyorum gunleri bile programli oyun saati aktivite saati yemek saati falan onceden tasarladiklari hayati yasatiyorlar cocuklara
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?