Uzaylı mıyım?

Ilgisini baska yone cekerdim boyle bir durumda.. cunku bebegin altinin degistirilmesi sirasinda orada bulunmamasi gerektigini anlayacak yasda degildir sanirim ufaklar henuz
Hım bu da mantıklı aslında ilgisini başka yöne çekmek daha sonra yaşarsak böyle bir durum ilgisini çekmeyi denerim mutlaka belki daha faydalı olur

Anneyiz biz tabiki çocuğumuzu koruyup kollayacağız benim oğlumda 2 yaşında
Bugün mutfakta yemek yiyordum içerden güm diye ses geldi fırladım ödüm koptu baktım yavrum yere uzanmış ağlıyor belliki sehpanın üstünden düşmüş.... Bu çağlardaki çocuklar çok hareketliler ve tehlikeli şeylerle uğraşmayı çok severler gözümüzü ayırsak Allah korusun neler gelir başlarına. Bende bi yere gittiğimizde gözümü ayırmam ondan. Kimsenin ne düşündüğü umrumda bile değil. Annelik böyle olmayı gerektirir. Daha çok küçükler 1,5 yaş bebek daha tabiki göz kulak olacaksın kimseye kafanı yorma. Evde yeterince düşüp kalkıyolar zaten ona engel olamayız. Benim oğlum 1 yaşındayken bi arkadaşıma gitmiştik onunkide o zaman 28 aylıktı nerdeyse 2,5 yaşına gelmiş ama oğluma birkaç defa tokat atmıştı annesi de çocuğuna hiçbişey demedi bu şekilde yetiştirmek doğru değil. Çocuk yanlış bişey yapınca uyaracaksın gerekirse kızacaksın anlayacak kötü bişey olduğunu. Sonradan kendimi kötü hissettim keşke o gün annesine bişey söyleseydim. Ben tuvalet eğitimine inşallah seneye yaza doğru başlamayı düşünüyorum bugün kaynanam bana onu bunu örnek verdi yok komşu çocuğunu 1,5 yaşında alıştırmışmışda , kendi diğer torununa söylüyolarmış gidip yapıyomuşmuşda... illa kıyaslayacaklar. Her çocuk bir değil benim çocuğum henüz hazır değil dedim . Sanki ben konuşmuyorum bi kendileri bilirler. Boşver bacım boşver herkes kendi anneliğine baksın

Bence cok mudahaleci olabılırsınız. Cocuk sosyal ortamda hep sızın sesinizi duyuyor.hep uyarı.hep koruma.buna alısınca sizsiz bir ortamda cekingen olacaktir gibi.cok dikkatlısınız kitaplar alıp okuyun videolar izleyin nasıl davranmanızla alakalı bilgiler edinin olmaz mı

Milana biz hiç konuşmasak mı acaba diye düşündüm bir an. Bizimkiler malum henüz evcilleşme evresini atlatamadılar ahsjsjjs. Benim sıpa bugün "her yerini tırmalıycam tırmık tırmık yapıcam" diyordu. Anasının chucky kılıklısı.

Bende birçok açıklamamı aslında bundan yapıyorum iletişim için çünkü oda bana bir şeyler açıklamaya başlıyor böyle olunca belki anlaşılır değil ama bir şeyler söylemeye çalışıyor tabi. Belki daha net kullanılan ifadeler seçsem daha iyi olacak ama ona da dikkat edeceğim mutlka

gittiğiniz mantık doğru ama uygulama biraz ağır bence.bu cümleleri bana bu yaşımda annem kursa evi ayırırım yılıp böyle uzun karmaşık açıklamalar yapmak onun beynine ağır.o şimdi ağır cümleleri algılamak yerine keşfetme çağında, hayatın temel kurallarını öğrenme çağında o kuralların dayandığı prensipleri değil.cam vazoyla mı oynuyor, hayır vazo oyuncak değil, bitti.ya da o kağıt yırtığındaki açıklama ne öyle tamam ver kızım bir şey olmaz, bitti.kapıdan çıkarken bile onay beklemesi üzücü yani istemeden pısırık yapıcaksınız.hayati bir şey yoksa bu kadar müdahale etmeyin.1 musibet 1000 nasihattan iyidir (hayati şeyler hariç tabi), mesela bırak koşsun düşerse düşsün böyle büyüyecek.uzuuun uzuuun şöyle düşme şöyle koşma saatte bu kadar hızla yürü falan yapma.İstemeden bir şeyleri keşfetmesine, tecrübe etmesine izin vermiyosunuz.Korktuğunuz gibi pısırık olur, saksıda çocuk yetiştirmek oluyor biraz.
he bir de şunu ekleyeyim , her şeye açıklama yaparsanız böyle kendi kararlarını verip uygulamaya geçiremeyen, her şeyde başkasından onay bekleyen biri olur çıkar.

Son düzenleme:
mahçup olman için bir sebep yok daha dikkatli olabilirdin ama bence fark etmedin teyzeye verelim ve ben durumu anlatayım

Ayyy :) Bu kadar uzatınca bi müddet sonra konuşmalar karşı tarafta "bık bık bık bık bık bık" olarak duyulmaya başlıyor bilginiz olsun :))

Bi de cok çelişkilerle dolu yani mahcub olmam için sebeb yok, yani bi hatam yok ama daha dikkatli olmalıydım, yani dikkatsiz davrandım , ama farketmedim, ama yırtıldı, ama teyzeye de durumumuzu anlatalım

Valla bnde kizima buyuk yetskin bi insanmis gibi hersyi anlatiyorum tek tek sebeplerini soyluyorum sadece hayir diyip kestirip atmiyorum bnde kisitlamiyorum cok sosyal aktif insanlarla iletisimi gayet iyi cok sukur bnde korumaciyim ama cocuklarla oynarken yada baska bsy yaprken zarar gelck die cok mudahale etmyrm ama gozum uzerinde bakyorum yanls bsy yapiyrsa annecim yapma yaprsn sonucu bu olur die uyariyorum dusuyor eger cok ciddi aman aman bi durum olusmamissa gormezden geliyorum bazende hic bsy olmadi hadi kalk diyorum oda artik cok ciddi cani yanmadysa aglmyr yada dustugunde bni aramyr bnm dogrumda bu cok sukur melek kokulum yanimda cennet kokusu hergun burnumda amannnnnnn kim ne derse desin cokda dert degil

Ahhaa yok anam ben konusurum , benim bir de 11 yasinda efendi mi efendi , datlu mu datlu bir oglum var
Zaten ikisine bakiyorum ve bunlar benden mi xikti acaba bir tanesini hastanede karistirdilar mi diyorum
Az once oglum odasindan bagiriyordu " annneee imdattt mila beni dövüyor" , vur coxugum sende dedim , olmaz vuramam dedi , bu kadar da dusunceli , kizlara ve kendinden kucuklere vuramazmis
Ah ahh birini egittim ama oburune sökmüyor hicbirsey

Doğru bildiğinizi yapın. Başkalarının doğrularına göre çocuk buyutulmez. Benimde mantığım sizin gibi olduğu için çocuklarımı öyle büyüttüm. Bence çocuklar daha bilinçli daha bir farkında oluyor kendisinin. Kızım 14 yaşında ilk seyehatini bizsiz 11 yaşında yapmıştı sınıfıyla 1 haftalığına gittiklerinde. Oğlumda bu yaz yapıcak. Kendini çok iyi ifade eden çocuklar oldular. Belki korumacılık tarafınızı biraz törpüleyebilirsiniz.

Ahshjs benim ilki bu model oldu acaba ikinciyi doğursam oğlun gibi olma ihtimali nedir. Daha da önemlisi bu riski göze alabilir miyim?

Valla bazen parkta kız çocukları görüyorum böyle pıtırcık narin. Allahım diyorum bunlar çocuk ise ben tam olarak ne doğurdum.

Sakin o riski alma ve yapma ikinciyi
Valla bende pek cok kiz cocuguna bakip hayaller ve gercekler diyorum , yapacak birsey yok , bize de bunlar denk geldi cekiyoruz
İcimde gunlerdir tuhaf bir umit var , 3 ay sonra mila tam 3 yasinda olacak , acaba duzelir mi diye bir umit tasiyorum , hee gece yataga yatinca gun sayiyorum , su kadar gun kaldi sonra degisecek diyorum
İyice kafayi yedim

Merhaba hangilerini takip ettiğinizi öğrenebilir miyim Gözde Erdoğan'ı takip ediyorum önerir misiniz çocuk gelişimciymişsiniz siz de o yüzden sormak istedim :)

Merhaba :) Pınar mermer'i çok severim. Ebru sidar da takip edilebilir. Cihan çelik de son zamanlarda dikkatimi çeken bir psikolog ancak ilk yazdıklarıma kıyasla daha düz, daha sıradan bir anlatıma sahip. Belki yazı konusunda yeterli olmadığındandır bilemem. Çok bilinmese de Esra acar da işinin ehli bir pedagog gördüğüm kadarıyla. Onu da severim.

Hepsini inceleyeyim teşekkürler duymamıştım hiçbirini :)

Ahahah içini ferahlatayım madem. Dörde doğru az biraz sakinleşti benimki. Bir iki aydır bildiğin iletişim kuruyoruz ajsjsjsj. Gerçi inatlaşma noktasında adeta bir tazmanya canavarına dönüşüyor hala ama daha sakin.

cocugunuzla konusun herseyi anlar derken bu kadari degildi halbuki :)) bu egitimlerde bitmiyor mahremiyet egitimi uyku egitimi tuvalet egitimi :) akisina gore gitmesi gereken cogu seyi zorlamayla gerceklestirmeye calisiyorlar sanki..bende eski annelerdenim diyorum bazi konularda simdikiler bana bile fazla yorucu geliyor cocuklari dusunemiyorum gunleri bile programli oyun saati aktivite saati yemek saati falan onceden tasarladiklari hayati yasatiyorlar cocuklara

öyle bir durumda açıklama olmaz zaten geçmiş olsun Allahtan bise olmamış Allah korumuş . Ben yanlış bise göremedim annesi sensin sonuçta en doğrusunu bilirsin

Proje çocuk diyorlar bu çocuklara. Ve gerçekten üzücü bir durum aslında. Şu kaliteli zaman tanımı o kadar abartıldı ki tiksindim ben. Sanki kaliteli zaman için onlarca materyal ve plana ihtiyaç varmış gibi. Doğaçlama da oluyor o iş, gün akışında herhangi bir eylem esnasında da oluyor halbuki.

Mesela çocukla market alışverişi yaparken sepete oturtup köşelere çarpmadan sürme oyunu oynanabilir ve bu kaliteli bir zamandır. Çocuğa özel ona göre tasarlanmış değil, var olan eyleme çocuğu da dahil edip yok saymadan vakit geçirmek aslolan. Al sana kaliteli zaman.

Bağırmayan anneler var bir de. Hiçbir şart altında asla çocuğa bağırmamalı diye dayatan. Elbette hiçbirimiz istemiyoruz çocuğa bağırmayı ve evet doğru da değil. Lakin en nihayetinde insanız ve sinirlerimiz var. Nadir de olsa o ses yükseliyor. Aman çocuğum travma geçirdi, vay efendim vicdan azabından ağlıyorum üç gündür. Noluyoruz yahu. Sesin yükseldi diye travma geçirmez çocuk. Sakinleşince çocuğa "sesimi yükseltmem doğru değildi şimdi tekrar konuşabiliriz" der sarılırsın kapanır mevzu. Aman ne çok dolmuşum bu konuda :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…