üzerimize almak için

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kayınvalidem ve kayınpederim böyle istedikten sonra kimene. Ayrıca görümcemin hakkınıda veririz. Biz kul hakkı yemeyiz.
Malı öyle bir sahiplenmişsiniz ki veririz ederiz. O malın asıl sahiplerinden biri görümce zaten.

Görümcemin eşi yapsın ona mal bu nasıl bır anlayış ayrıca bence siz babanızın üzerine aldıktan sonra malları kocayı da yollarsınız babası yapsın ona mal diye pes!!

Selamun aleyküm bayanlar. Formu uzun süredir takib ediyorum üye olmak bu güne kısmetmiş. Hemen konuya geçiyorum soruma hızlı cevap bulabilirim inşaallah hukuki bilgiye ihtiyacım var. Kayınpederimin ilk eşinden olma üç çocuğu var eşim kayınpederimin ikinci eşinden tek erkek çocuk birde kız kardeşi var. İlk eşinden boşandıktan sonra kayınpederimin edindiği mallarda eşimin payı buyuk.Çalışma hayatı boyunca babasına destek olmuş bir ev yaptırmış ve babasının üzerine. Şimdi sorum şuki kayınpederimin eski eşinden olma çocukları yeni edinilen mallarda babaları üzerinden hakk taleb edebilirmi? henüz avukatla görüşmeden buradan sormak istedim.

Kayınpederimin şuan üzerinde dört arsa ve iki ev var, biz bunları satış göstererek babamın üzerine geçirmeyi planlıyoruz. Daha sonra görümcemin hakkını veririz duruma göre, zaten bayan olduğu için çok ihtiyacı olmayacak, bekar şuan evleneceği kocası yapsın malını. Eşimin erkek çocuk olarak ve çalıştığı için hakkı daha fazla zaten. İlk eşten çocukların bir şey almasınıda istemiyorum açıkçası bu konuyu kayımpederim ve babam konuşarak çozer. Kayınvaldem sessiz bir kadındır, oda en çok sizin hakkınız diyor zaten ilk eşten çocukların sonradan kazanılan mallarda hakkı olduğunu düşünmüyor. Biz satışı babam üzerinden göstersek nasıl olur sonradan elimizden alırlarmı.Saglam bir yol önerin lütfen hukukçu arkadaşlar cvp bekliyorum. Tşk.
Şu cümleden sonra - görümceme kocası yapsın malını- inşallah size hiç bişey kalmaz. Mirasın m sini görmeyin emi.

Benim anne tarafımda da maalesef aynı düşünce yapısı vardı

Umarım gerçekten böyledir. Ancak benzeri bir durum kendi aile çevremde dahi var ne yazık ki. Hatta bu durum anne tarafımda baya baya 70lerde bizzat notere götürülerek mal sahibi olan anne üzerinden erkek çocukları kendi üzerine alıyor ve (sanırım o dönemlerde kayıtlar vs bulmak elde etmek şuan gibi olmayıp güç olduğu için) annede bu konuda ikna edilerek yalnız erkek çocuklarım var iki tane onların üzerine geçirmek istiyorum denilerek baya baya bildiğiniz gasp edilerek kalan 3 kız kardeş yok sayılmış. Çok şükür ki şuan dava açıldı 3 kızda hakkını alacak, olay ispatlandı ve şuan mülke değer biçirilerek satışı yapılıp EŞİT şekilde bölünecek.
Maalesef burdaki konu anlattığınız ve benzerleri cok sayıda var
Bi tanidigim anlatmis onlarin ve amcalarının evlerinin üstünde olduğu arazi babaanenin üstüneymiş tapu amca kalkıp babaanneyi tapuları ayrıca diye notere götürüyor babaannede okuma-yazma yok imzasını aliyor amca tanidigim dedigin şahsında arazi tapusunu ustune aliyor.

Yani yeryüzü bi parca toprak ićin birbirini katledenlerle dolu ne yazıkki ama soyle bisey varki bizde haksizlik yapan haksuzim demez biyle uslup kullanmak yerine magduru oynar

Anlattığım konuda tanıdığının amcası da ben bilmiyorduk yanlışlıkla oldu falan demiş

Maalesef ki bu değilse de benzer bi cok gerçek durum vardi ama ülkemizde bu durundaki insanlar çirkef görünmek yerine kendini haklı çıkarmak için mağdur edebiyatı yapmayı tercih ediyorlar
Yazık burda ni kdar mağdur edebiyatı yaparlarsa yapsınlar hak var, adalet var..

Ailem beni iyi kötü doğru yanlış bu zamana kadar getirdi okuttu yedirdi para verdi. İşe başladığım gün bir kuruş dahi beklentim olursa,kardeslerimden parayi kiskanirsam ya da miras meselesine düşersem,ince hesaplar yaparsam bana yazıklar olsun.

Tüm kardeşlerin o malda hakkı var. Doğuştan kazanılan hak. Soya bağlı miras hakkı.
Isterse baba 123456 kere evlenmiş olsun.
Her çocuğu mirastan pay alır.
Ve o malları diğer çocuklar biliyorsa size dava açarlar. Istediğiniz kadar üstünüze alın. Sizden de alınır.

Uyarayım yapacağınız şey ciddi kul hakkı.
O haram mal sizden musibetlerle çıkarılır.

Yapmayın pişman olursunuz.:KK62:

Eşimin ailesinden kalicak olan miras olucak gibi görünüyor. Inanirmisin ailesi kime ne vericek ne kadar vericek umrumda değil. Ailesinin kazandığı mirası konuşmak bana dusmez eşim didindiyse kendi hakkını kendi savunur. Beni bağlamaz . Emeğim olmayan milletin kazancı beni bağlamaz terbiyesiz lik olur.Paşa gönüllerı ne isterse o olur ,mecbur değiller.
Neden babanizin üstüne yapılıyor?
Eşiniz madem hak ediyo uyanık olsaydı yada kendi hakkını istesin . Ama baba hepsinin babası sadece eşinin değil . Hepsi bir anneden olsaydı ne olucaktı? Biri tembel olur biri çalışkan . Anne baba ister eşit ister eşit olmayan şekilde verir sizi bağlamaz.
Eşiniz azıcık akıllı olsa zaten mirasının babanizin üstünde ne işi var?hadi diyelim kabul etti kayinpeder babanız niye kabul ediyo ne kadar ayıp .. böyle şeylerin içinde baban ne arıyor zorlasaniz dahi kabul etmemesi lazım.

Kayınpederimin şuan üzerinde dört arsa ve iki ev var, biz bunları satış göstererek babamın üzerine geçirmeyi planlıyoruz. Daha sonra görümcemin hakkını veririz duruma göre, zaten bayan olduğu için çok ihtiyacı olmayacak, bekar şuan evleneceği kocası yapsın malını. Eşimin erkek çocuk olarak ve çalıştığı için hakkı daha fazla zaten. İlk eşten çocukların bir şey almasınıda istemiyorum açıkçası bu konuyu kayımpederim ve babam konuşarak çozer. Kayınvaldem sessiz bir kadındır, oda en çok sizin hakkınız diyor zaten ilk eşten çocukların sonradan kazanılan mallarda hakkı olduğunu düşünmüyor. Biz satışı babam üzerinden göstersek nasıl olur sonradan elimizden alırlarmı.Saglam bir yol önerin lütfen hukukçu arkadaşlar cvp bekliyorum. Tşk.
Bu tşk taşak anlamında yazdınız herhalde, sadece taşağı olanlar hak sahibidir, onlar mal alabilir, tabii vücut olarak eşinizin alt bölgesinde olmalı, başkasındaysa tişik, pişik, pışııııık alırsın malı şeklinde evrilip eriyor hak.

Selamun aleyküm bayanlar. Formu uzun süredir takib ediyorum üye olmak bu güne kısmetmiş. Hemen konuya geçiyorum soruma hızlı cevap bulabilirim inşaallah hukuki bilgiye ihtiyacım var. Kayınpederimin ilk eşinden olma üç çocuğu var eşim kayınpederimin ikinci eşinden tek erkek çocuk birde kız kardeşi var. İlk eşinden boşandıktan sonra kayınpederimin edindiği mallarda eşimin payı buyuk.Çalışma hayatı boyunca babasına destek olmuş bir ev yaptırmış ve babasının üzerine. Şimdi sorum şuki kayınpederimin eski eşinden olma çocukları yeni edinilen mallarda babaları üzerinden hakk taleb edebilirmi? henüz avukatla görüşmeden buradan sormak istedim.

Yuuhhh ya bu ne aymazlıktır . Mübarek Ramazan ayında nasıl hırsızlık yaparız , bunu da nasıl hukuka uydururuz diye düşünüyorsunuz !!

1. Si o babanın ( kayınpederin ) 5 çocuğu var ve hepsinin de babalarının çalışıp kazandığı malda hakkı var !!
2. Si diğer 3 kardeşi olmamış olsa bile , tüm mallar erkek kadın fark etmez 2 çocuğun malıdır !!
3. Sü kızın öz babasının malını kendi öz kızına çok görüyorsunuz . Ama dış kapının dış mandalı olan sizin hakkınız gibi görüp yetmezmiş gibi bir de babanızın üzerine yaptırma planı kuruyorsunuz !! Siz tek çocuk musunuz ? Değilseniz yarın bir gün sizin diğer kardeşleriniz de hak isteriz derlerse ?? Ve asıl hak sahibi olan görümceniz malını hiç alamazsa ??
4. Sü siz kendi ailenizden kız olarak hiç değer görmemişsiniz bu çok belli . Aynı şekilde görümcenizin de değersiz görülmesini istiyorsunuz ..
5. Si sizin de kocanız yapsın malı . Kocanızın babasının malına göz dikmeyin !! Ya da mal mülk yapmak o kadar kolay , kendiniz yapın ..
6. Sı içinizde Allah korkusu olsun . İnsanların mallarını çalmayın . Hırsızlık Allah katında büyük günah . Bu dünyada da büyük suç !!!!

konuya ağzından din düşmez giriş, ardından mal kaçırmalar bişeyler oh oh maşallah , forumu takib ettiğini sanmıyorum takip ediyo olabilirsin :işsiz: :işsiz: Allah razı olsun bi de görümcesi kadın diye mirasçı saymama kafası falan ne kadar iğrençlik varsa var konuda.Ağzımı bozma kotamı doldurdum arkadaşlar halletsin , Allah akıl fikir versin , haksız geçirilen malı yedirmesin inşallah:dondurma:

Bu kişiyi bulup şikayet edebiliyor muyuz ki yakalansınlar 3 çocuk yaparken sorun yok ama hakları yok öylemi o malları yiyemezsiniz siz zaten elbet çıkar biyerden inş.

İyi de sonradan olma mal ne alaka diğer çocukların hakkını vermemekle, baba onların da babası boşanırken adam karısından boşanmış çocuklarından değil ya. Ayrıca nedir bu eşim tek erkek cocuk falan görümce de tabiki hak iddia edecek. O kendine mal yapsın falan ayıp yani.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X