üzerimize almak için

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kayınvalidem ve kayınpederim böyle istedikten sonra kimene. Ayrıca görümcemin hakkınıda veririz. Biz kul hakkı yemeyiz.
Görümcenizin hakkını siz vermeyeceksiniz zaten. Sizin rızanıza bağlı bişeu değil o. Babasının malı mülkü neyse eşine ve diğer bütün cocuklara önceki eşten olan yeni eşten diye ayırt etmeden kız erkek ayırt etmeden bölüşülür.

Yuh be pişkinliğe bak bir de dolandırma yöntemini yazmış şaka gibi sinirim bozuldu
insallah burayı görürler de size dava açarlar

Kayınvalidem ve kayınpederim böyle istedikten sonra kimene. Ayrıca görümcemin hakkınıda veririz. Biz kul hakkı yemeyiz.

Sizler islamiyeti böyle gösterdiğiniz için yıldık biz. Sizin dininiz malı görüncrye kadar. O görümce ileride malını istesin görürüm sizi nasıl çatır çıtır hakkını yiyorsunuz kadınıb

Mal kaçırmıyoruz kendi hakkımıza girmesinler diye korumaya çalışıyoruz.kocam çalışıp o evleri yaptırırken kimse tek kuruş vermedi.Babasıda oğlumun hakkıdır diyor. neyse sizin anlayacağınız yok buraya soranda kabahat. iyi akşamlar.

Mal kaçırmak için bir avukata drğil, dolandırıcıya sorun bence. Onlar daha iyi bilir

Esim calisti da mal edinildi o mallar esimin hakki olayina asla inanmıyorum.

Sorsak surdaki 3 kadindan biri kocasi icin bunu söylüyor.

Ben de calistim mal edindim.
Esim de calisti mal edindi.
Hic babalarimizin uzerine yapma ihtiyaci hissetmedik. Kim ne aldiysa kendi ustunde. Gercekten kendi hakki olan bir seyse kendi üstüne olurdu.

Gorumceniz icin dusunduklerinize gelince; tek kelimeyle igrencsiniz.

Baskasinin hakki olan mallari ustunuze gecirseniz rahat edebilecek misiniz? Bunlardan size hayir gelecegine inaniyor musunuz?

Allahim dusunuyorum; gelin gelmis babamdan bana kalicak mali kendi babasinin ustune yapma plani yapiyor... daha neler gorucez...

Kayınpederinizin diğer çocuklarının hakkını yemiş olmuyor musunuz ya görünce bin hakkı?
Konu hiç bir yerinden tutulmuyor.Selamla başla mal kaçırmaktan akıl ışte.. .Ey yavrum eyyy

Konuyu açarken öyle dememişsiniz ama kocası yapsın malını demişsiniz.. Şimdi kıvırıyorsunuz.. Daha konunun devamını okumadım bile. 2 mesaj yetti..

Selamun aleyküm bayanlar. Formu uzun süredir takib ediyorum üye olmak bu güne kısmetmiş. Hemen konuya geçiyorum soruma hızlı cevap bulabilirim inşaallah hukuki bilgiye ihtiyacım var. Kayınpederimin ilk eşinden olma üç çocuğu var eşim kayınpederimin ikinci eşinden tek erkek çocuk birde kız kardeşi var. İlk eşinden boşandıktan sonra kayınpederimin edindiği mallarda eşimin payı buyuk.Çalışma hayatı boyunca babasına destek olmuş bir ev yaptırmış ve babasının üzerine. Şimdi sorum şuki kayınpederimin eski eşinden olma çocukları yeni edinilen mallarda babaları üzerinden hakk taleb edebilirmi? henüz avukatla görüşmeden buradan sormak istedim.

Kayınpederimin şuan üzerinde dört arsa ve iki ev var, biz bunları satış göstererek babamın üzerine geçirmeyi planlıyoruz. Daha sonra görümcemin hakkını veririz duruma göre, zaten bayan olduğu için çok ihtiyacı olmayacak, bekar şuan evleneceği kocası yapsın malını. Eşimin erkek çocuk olarak ve çalıştığı için hakkı daha fazla zaten. İlk eşten çocukların bir şey almasınıda istemiyorum açıkçası bu konuyu kayımpederim ve babam konuşarak çozer. Kayınvaldem sessiz bir kadındır, oda en çok sizin hakkınız diyor zaten ilk eşten çocukların sonradan kazanılan mallarda hakkı olduğunu düşünmüyor. Biz satışı babam üzerinden göstersek nasıl olur sonradan elimizden alırlarmı.Saglam bir yol önerin lütfen hukukçu arkadaşlar cvp bekliyorum. Tşk.
9

Baba onay verirse tüm haklar eşit bölünür çocuklarına kalır elbette??? En çok benim eşim haketti ne demek. Diğer çocuklarınında hakkı var kendini boşuna yorma haksız kazanç elde edemezsin. Şimdi etsen de ALLAHHHH YEDİRTMEZ.

Zerre kadar inanmadım konuya.
Sırf polemik çıkarmak için açılmış konu.
Selamün aleyküm diye başla, mal kaçırmayla devam et. Hukukçudan hukuksuzluk talep et.
Araya bir de görümce sıkıştır. Kız ya mirasa ne gerek var.
Millet de burda din, iman , oruç güzellemesi yapsın. Siz de zevkle okuyup okuyup gülün.
Bazıları ya cidden çok işsiz ya da cidden çok kötüler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X