- 25 Ekim 2013
- 1.371
- 1.676
- 133
Ya kiblemeyin lütfen. Kardelen gitmesin. Rengi buranın o..
Bak burada hadis ve ayet paylaşması yasakmış.şimdi benim anlamadığım o mülteciler sınırı geçtikten sonra marketten ne alıp yiyecek? o ülkenin ürünlerini yiyecekler yani o kutuda gelenlerikimse merak etmesin müslüman olduğunu bile bile domuz yedirmeye meraklı değil yabancılar.. millet biz mi çiğ köftenin içine sıkıştırsın domuz etini.. üzerinde yazıyordur her yiyeceğin menşeyi..
Ne kadar doğru, Türkiye mazlum olan suriyeli Müslümanlara sahip çıktı diye bir çok halk Erdoğan suriyelileri içimize doldurdu diye mızmızlanmıştı
Suriyeli Müslümanlar için Erdoğan kılını dahi kıpırdatmadı mesala değil mi?
Ben önce bir habere bakarım sonrada haberi getirenin doğruluğuna bakarım. Neden mi? Çünkü Allah (c.c.) Hucurat Suresi 6 Ayette ''''Ey iman edenler! Size bir fasık bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için o haberin doğruluğunu araştırın.''' Buyurmuştur.
Cihan haber ajansının daha bundan bir kaç ay öncede Filistinli Müslümanları Terörüst diye itham edip haberlerinde bu söylemle dile getirmiş daha sonra gelen tepkilerle geri adım atıp yayınladıgı haberi düzeltip yayınlamıştı. Bunun gibi bir çok fasık yalan yanlış haberlerine şait oldugum bir ajansa inanmıyorum. Kimbilir o haberde de kendince kesip biçtiği bir durum vardır.
Önce iyi bir arajtırmak lazım sonrada eleştirmek lazım
Şahsi fikrim eğer ucunda ölüm yok ise küfrün kafirin verdiğini yememek en güzel harakettirEvet ben sonuna kadar destekliyorum Bravo bu hassasiyeti gösteren kardeşlerime
Onlar bir yemek hazırlarken Müslümanlar gibi haram ve helal konusunda titiz davranmıyorlar kesinlikle. Bir çok yemekte bize göre haram olan içki ve domuz eti kullanmaktalar. O zaman neden oraya göç ettiler diye soranlara '' Bir ülkeye gidip mülteci olmak ayrı bir durumdur ama onların yediğini yemek çok ayrı bir durumdur '''
Almanyaya giden almancı kardeşlerimiz mesala onların yediğini yiyor mu?
Bak burada hadis ve ayet paylaşması yasakmış.
Bu paylaşım Aslında birazda dini içerikli olmamış mı??!!..
Buradaki insanlar Müslüman ve İslamın Emrine göre hareket etmişler o sebepten herkesin inancı kendine ve sorgulamak bizin haddine değil..
Almanyada veya bir başka ülkede olan kardeşlerimizin yaptıgını yapacaklardır. Benim arkadaşlarım Doktora yapmak için İngiltere'ye gittiklerinde helal gıda almak konusunda hassas davranmak adına oturdukları muhitten 2 saat uzaklıktaki Türk marketlerine haftada gidip alışveriş yaptıklarını ve Ekmeklerini de evde aldıkları ekmek makinesiyle yaptıklarını anlatmıştı. Diğer Arkadaşımda doktora için amerikaya gitmişti o da 8 yıl kaldı ve O da aynen dediğim gibi bir çok şeyi evimizde yapıyorduk dışarıdan yemek yememeye dikkat ediyorduk. Özellikle de Türk lokantası değil ise Asla yemiyorduk çünkü onlar kuzu eti sparişi versek bile O kuzuyu domuz pişirdikleri kapları yıkayarak pişirecekler ve o tavayı helale uygun yıkamış olmayabilirler diyerek hassasiyet gösteriyorlarmış.
Lütfen insanların hassasiyetini sorgulamayalım. Herkesin düşüncesine neden ''SAYGI'' Göstermiyorsunuz?!
Madem Müslüman kardeşlerin çok hassaslar ne işleri var kafirin memleketinde niye orada yaşamak istiyorlar?
Bir de nikini erdoğankolik falan yaparsan her topikte övmene gerek kalmaz belki...
sana söyleyeyim mi sebebini. dini konular ve yorumların sonucu tartışmaya gidiyor.
Elvada Arkadaşım ben gider. Yolcudur Abbas Bağlasan durmaz demişler.
Giderken arkamdan su dökersin değil mi?
Hayır yazdıklarıma Cevap yazsalar veya yanlış düşünüyorsun deseler bir anlam verebilirim ama o kadar uzun uzadıya yazdıgım cevabın içinde cımbızla ufacık bir bölümü alıp KIBlemişler. Olsun bu sayede Yasak olduğunu ögrenmiş oldum. Ama yasağın sebebini çok merak ediyorum. Yorumlarımızda herhangi bir düşünürden örnek vermek suç değil ama neden ayetle örnek vermek suç acaba? Çok merak ettim
Dini tatışmanın yasaklığını anlıyorum çünkü insanlar bu konuda aşırıya kaçabilir..
Alıştım artık milletin Kıb Kıb yapmasından dolayı burada ömrüm uzun olmuyor nedense bir türlü
göstermiyorum.. hele hele "mış, müş" lere hiç saygı göstermiyorum kusura bakmayın.. allahın emri herhalde yurtdışında master- doktora yapmak.. başkasının ülkesinde yaşayıp, o ülkenin her türlü nimetinden faydalanıp, gitmek için de kendini parçalayıp, HİÇBİR KÖTÜLÜĞĞÜNÜ GÖRMEDİĞİ HALDE o ülkeyi gömmek bana hiç "ahlaki" gelmiyor çünkü..
Bana da hiç ahlaki gelmiyor, hem adamlara muhtaç ol, adamlar açsın diye yemek versinler ama sen kafirsin diye itele adamı, valla ayıp...
Yusuf İslam ne kadar haklıymış...
Yemek verilmese bu sefer "yemek bile vermiyorlar!!1!" diye yaygara koparılırdı.Bana da hiç ahlaki gelmiyor, hem adamlara muhtaç ol, adamlar açsın diye yemek versinler ama sen kafirsin diye itele adamı, valla ayıp...
Yusuf İslam ne kadar haklıymış...
Neden Kafirin eğitimini almak onun teknolojisini kullanmak suç mu? Amerikadaki arkadaşım orada okudu yüksek lisansını doktorasını yaptı şuanda Türkiyede ve doçent olarak görev yapıyor. Aynı şekilde İngiltere giden arkadaşımda şuanda doçent olarak Ankarada görev yapıyor.Madem Müslüman kardeşlerin çok hassaslar ne işleri var kafirin memleketinde niye orada yaşamak istiyorlar?
Bir de nikini erdoğankolik falan yaparsan her topikte övmene gerek kalmaz belki...
Bak burada hadis ve ayet paylaşması yasakmış.
Bu paylaşım Aslında birazda dini içerikli olmamış mı??!!..
Buradaki insanlar Müslüman ve İslamın Emrine göre hareket etmişler o sebepten herkesin inancı kendine ve sorgulamak bizin haddine değil..
Almanyada veya bir başka ülkede olan kardeşlerimizin yaptıgını yapacaklardır. Benim arkadaşlarım Doktora yapmak için İngiltere'ye gittiklerinde helal gıda almak konusunda hassas davranmak adına oturdukları muhitten 2 saat uzaklıktaki Türk marketlerine haftada gidip alışveriş yaptıklarını ve Ekmeklerini de evde aldıkları ekmek makinesiyle yaptıklarını anlatmıştı. Diğer Arkadaşımda doktora için amerikaya gitmişti o da 8 yıl kaldı ve O da aynen dediğim gibi bir çok şeyi evimizde yapıyorduk dışarıdan yemek yememeye dikkat ediyorduk. Özellikle de Türk lokantası değil ise Asla yemiyorduk çünkü onlar kuzu eti sparişi versek bile O kuzuyu domuz pişirdikleri kapları yıkayarak pişirecekler ve o tavayı helale uygun yıkamış olmayabilirler diyerek hassasiyet gösteriyorlarmış.
Lütfen insanların hassasiyetini sorgulamayalım. Herkesin düşüncesine neden ''SAYGI'' Göstermiyorsunuz?!
Dini tartışmaların yasaklanmasını anlıyorum buna sözüm yok ama ben yazdıgımız yorumların içinde ufacık bir bölümde Ayetten örnek vermenin ne sakıncası var diye merak ettim. Mesala yorum içinden ben tarihden herhangi birinden örnek verebiliyorum ama neden Ayetten ve Hadisten örnek veremiyorum demiştim.sana söyleyeyim mi sebebini. dini konular ve yorumların sonucu tartışmaya gidiyor.
tartışma başlayınca kutsallara saygısızlığa kadar varıyor.
insanlar inanca yada inançsızlığa saygısızca yorumlar yapıyor.
. tartışmaların sonu kısaca hiçmi hiç hoş bir görüntü vermiyor. birde bilip bilmeden dini konularda yanlış bilgilendirmeler veriliyor. buda işin diğer yönü. en güzeli bir sorumuz varsa diyanetin sitesine bakmak bence.
kısaca bu sebeplerden sitede hiç bir bölümde dini mesaj ve konuya izin verilmeme kararı alındı. siyasette vardı ama oda aynı şekilde saygı sınırını aşınca buradada yasaklandı
Ay çok da fifi.
Gidin Müslüman ülkelerden yardım isteyin madem, adamlar kıllarını kıpırdatmıyor sizin için.
Açlıktan sefillikten sürünün sonra.
Nankörlük bu işte.
Bak bakalım güzel kardeşim kim kimi ''ZAN'' altında bırakmış acaba?!Doktoraya, mastera giden, evinde ekmek pişirme lüksüne sahip olanla savaştan elinde bir naylon torba eşyasıyla kaçan bir mi a kardelen? Haberlerin kaynaklarını çok iyi araştırıyorsun madem yalan yanlış doğu Türkistan fotoğraflarını neden araştırmadın? Biz sana verecek cevabımız olmadığı için değil, sen her şeyi dine ve Erdoğan'a çektiğin için cevap vermiyoruz. Karnın tokken tencere tava hijyenini düşünmek kolay tabi.
Burada kimse Türkiye'nin Suriye politikasından bahsetmedi bile dön geri bir oku bakalım. Aksine zengin arap ülkelerinden bahsedildi. Ayrıca verilen yardımı kabul etmeyip, sonra yardım yok diye şikayet edilmesi konunun esası.
Sonra bir de biz seni polemiğe çekiyoruz gibi laflar ediyorsun insaf ya.
rica ederim.Dini tartışmaların yasaklanmasını anlıyorum buna sözüm yok ama ben yazdıgımız yorumların içinde ufacık bir bölümde Ayetten örnek vermenin ne sakıncası var diye merak ettim. Mesala yorum içinden ben tarihden herhangi birinden örnek verebiliyorum ama neden Ayetten ve Hadisten örnek veremiyorum demiştim.
Bu arada Açıklamaların için ŞÜkran cnm
Neden Kafirin eğitimini almak onun teknolojisini kullanmak suç mu? Amerikadaki arkadaşım orada okudu yüksek lisansını doktorasını yaptı şuanda Türkiyede ve doçent olarak görev yapıyor. Aynı şekilde İngiltere giden arkadaşımda şuanda doçent olarak Ankarada görev yapıyor.
Vallahi siz sırf bana muhalefet olmak için yapıyorsunuz değil mi? Kızlar bana muhalefet olucam diye kendinizi bu kadar kasmayın LÜTFEN
Bak aslında yasak olmasa bu sorunuza Dine girmiyecegini bilsem Dinden ve Resulden verecegim o kadar muhteşem örnekler var ki, ama ne yaparsınMune cızbızı bana engel oluyor
Bak bakalım güzel kardeşim kim kimi ''ZAN'' altında bırakmış acaba?!
Ben O arkadaşın yazdıklarına ithafen yazdım o suriye meselesini anladın mı?
Orada zengin arap ülkelerinden bahsedildiği çok belli ama neyse tamam kardelen
Diyen kibarca dedi zaten.O ülkenin bakanı başkanı olsaydım, madem kafirim yallah derdim...
Olmaz uzun adam galp galp yapacak ya illa... Hemen konuyu oraya çekecek...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?