Üzerinde Haç Var Diye Yardımı Kabul Etmediler

İyi orada yaşıyor nasılsa diye yediğini yemek içtiğini içmek zorunda mı?
Lütfen İnsanların inancı doğrultusunda verdikleri kararları bu kadar eleştirmeyelim. Herkesin İnancı kendine.
Türkiye de yaşayıp da çok farklı kutuplara sahip insanlar yok mu? Kimisi içki içmeyi normal görüp içerken kimisi bırakın içmeyi o içki şişesine dokunmaya bile karşı ve o şişeyi yıkadıktan sonra yağdanlık olarak kullanan insanları gördüm ama kimi insanlar ne kadar yıksalar da temizleseler de o şişeyi kullanmaktan kaçınan insanlar var.
Herkesin özgür iradesiyle vermiş olduğu bir karar ve kimse kimseye zorla bir şey yaptıramaz

Ya bir git Allah aşkına, totonda donun yok çocukların açlıktan kırılıyor savaştan kıtlıktan kaçıyorsun adamların memleketlerine sana verilen yardım paketlerinde haç var diye protesto ediyorsun... Nankörlük cahillik diz boyu, iyi o zaman tercihiniz buysa geberin deseler bu sefer de aç bıraktı olurlar...

aaa öyle deme bizim ülkedekiler gibi sokaklarda yaşayabilir, yemek istedi diye ağızları burunları kırılana kadar dayak yiyebilirlerdi.. o yüzden adamlar diyor, parası neyse verelim kalsınlar Türkiyede diye..

İşte sizin anlayamadığınız noktada bu!
Onlar üzerinde haç resmi olduğu için değil, kafir olan birisinin verdiği yemeğin helal ve haramlığını sorgulayıp geri çeviriyor.
Üzerindeki arma ne alaka ya

Nasıl yani
Çocukları açlıkla boğuşurken bunu mu sorguluyorlar?

sınırda ne yeyip içmeyi bekliyorlar? ne giyinecekler? ne ile barınacaklar? içeri girdiklerinde müslümanlar mı hizmet edecek onlara? o zaman o ülkede işleri ne?

bak ne yazıyor kardelen :

Yunanistan-Makedonya sınırında bekleyen Ortadoğulu mülteciler, Kızılhaç'ın yardım paketlerini "üzerinde haç işareti olduğu gerekçesiyle" geri çevirdi.

ha diyorsan ki ben ordaydım öyle değil, o başka

sınırda ne yeyip içmeyi bekliyorlar? ne giyinecekler? ne ile barınacaklar? içeri girdiklerinde müslümanlar mı hizmet edecek onlara? o zaman o ülkede işleri ne?
Tamamda bizim onların inancını sorgulamaya hakkımız var mı?
Ya onlarla aynı yemeği yemiyor diye orada yaşama hakları yok mu yani? Dünyanın her karışı insanların hizmeti için yaratılmıştır ve hiç bir kimseye kısıtlama getirmeye hakkımız yok.
Bu arada haberi araştıramadım. Ne nedir ne olmuş bilğim tam yok birazdan tamamıyla araştıracagım inş.
Ama 1 gün yemek yemediği için ölecek halleri yok. O İnsanlar çok aç olsa zaten o ikramı geri çevirmezlerdi. Demek ki başka yardımlarla ayakta durabiliyorlar.
Takva ve Fetva diye bir durum var demek ki bu arkadaşlar Takva boyutunu uygulamışlar ve bizlerde onların bu tercihini sorgulama hakkımız yok diye düşünüyorum

Güzel kardeşim ben mi anlatamıyorum yoksa siz mi anlamıyorsunuz?
O olayın O işaretle alakası yok!....
Haç işaretini gördüklerinde otomatikman bu yardımın hristiyanlardan geldiğini görüp geri çevirmiş olmalılar.
Ben orada değilim ama psikolojikmen onların yerine kendimi koyup neden bu hareketi yaptıklarını anlayabiliyorum

demagoji yapıyorsun, işin ilginç tarafı onu bile yapamıyorsun.. yaptıkları inanç değil, inat.. yabancı ülke sınırında başka yardım gelmez, gelen yardım civar ülkelerden gelen "YABANCI" yardımlardır.. üzerinde haç olduğu için yardımı çeviren birinin o bayrağın altında işi ne? inanç sistemleri bunu kaldırıyor ama yemeyi mi kaldırmıyor? bu kadar sene imam hatip dersi aldım, böyle bir inanç (!) sistemi görmedim.. aç kalıp ölmeyi göze alacak olan o kadar takvalı adam kaderi bilir, ülkesinde kalır değil mi kardelen?

hayır, fikir yürütüyorsun zira adamlar HRISTIYAN ülkesinden yardım istiyorlar şu an zaten.. herhalde sınıra yeni bir ülke kurmayacaklar değil mi kardelen?

Keşke en başta diyeydik bunu da Kardelen arkadaşımız mutlu olsaydı... Ne çekti be muhalefet olcam diye, yazık...
valla bu konuda sertim.
aç kalıp ölmek istiyorlarsa yemesinler. yapacak birşey yok. çekersin yardımları ahada dersin dünyaya gösterirsin fotoğrafla,video ile, haberle ,
yemiyorlar.
bizden bu kadar.
yemeyip ölmeyi tercih ediyorlarsa,seçimlerine saygılıyız. canları isterse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…