Orada zengin arap ülkelerinden bahsedildiği çok belli ama neyse tamam kardelen
Amaan :) Neyi kastettiğimi konuyu istediği yere çekmeye çalışmayan herkes anlıyor zaten boşverin. Bu da benden olsun mademOlmaz uzun adam galp galp yapacak ya illa... Hemen konuyu oraya çekecek...
İyi orada yaşıyor nasılsa diye yediğini yemek içtiğini içmek zorunda mı?Suç değil de o kadar eleştirdiğin adamların ekmeğini yiyip suyunu içiyorsan ülkelerine gitmek için can atıyorsan teknolojiden eğitimine kadar kullanıp verdiği yemeği sen kafirsin diye geri çevirmek etik bir hareket midir? Hem de çelişkinin dik alası adamların toprağında yaşayıp onların vatandaşlarının haklarından yararlanacaksın bu kadar saçma bir hareket olamaz herhal...
O ülkenin bakanı başkanı olsaydım, madem kafirim yallah derdim...
İyi orada yaşıyor nasılsa diye yediğini yemek içtiğini içmek zorunda mı?
Lütfen İnsanların inancı doğrultusunda verdikleri kararları bu kadar eleştirmeyelim. Herkesin İnancı kendine.
Türkiye de yaşayıp da çok farklı kutuplara sahip insanlar yok mu? Kimisi içki içmeyi normal görüp içerken kimisi bırakın içmeyi o içki şişesine dokunmaya bile karşı ve o şişeyi yıkadıktan sonra yağdanlık olarak kullanan insanları gördüm ama kimi insanlar ne kadar yıksalar da temizleseler de o şişeyi kullanmaktan kaçınan insanlar var.
Herkesin özgür iradesiyle vermiş olduğu bir karar ve kimse kimseye zorla bir şey yaptıramaz
Ya bir git Allah aşkına, totonda donun yok çocukların açlıktan kırılıyor savaştan kıtlıktan kaçıyorsun adamların memleketlerine sana verilen yardım paketlerinde haç var diye protesto ediyorsun... Nankörlük cahillik diz boyu, iyi o zaman tercihiniz buysa geberin deseler bu sefer de aç bıraktı olurlar...
İşte sizin anlayamadığınız noktada bu!Ya bir git Allah aşkına, totonda donun yok çocukların açlıktan kırılıyor savaştan kıtlıktan kaçıyorsun adamların memleketlerine sana verilen yardım paketlerinde haç var diye protesto ediyorsun... Nankörlük cahillik diz boyu, iyi o zaman tercihiniz buysa geberin deseler bu sefer de aç bıraktı olurlar...
Nasıl yaniİşte sizin anlayamadığınız noktada bu!
Onlar üzerinde haç resmi olduğu için değil, kafir olan birisinin verdiği yemeğin helal ve haramlığını sorgulayıp geri çeviriyor.
Üzerindeki arma ne alaka ya
İnanç meselesi kimsenin inancını sorgulayamayızNasıl yani
Çocukları açlıkla boğuşurken bunu mu sorguluyorlar?
İşte sizin anlayamadığınız noktada bu!
Onlar üzerinde haç resmi olduğu için değil, kafir olan birisinin verdiği yemeğin helal ve haramlığını sorgulayıp geri çeviriyor.
Ne kadar güzel, Allah rahmet eylesin diyelim mi?
ay yemesinler. çokta tın. her koyun kendi bacağından aslır. aç kalmak istiyenlere buyur kal kardeşim denir. net.
sınırda ne yeyip içmeyi bekliyorlar? ne giyinecekler? ne ile barınacaklar? içeri girdiklerinde müslümanlar mı hizmet edecek onlara? o zaman o ülkede işleri ne?
Tamamda bizim onların inancını sorgulamaya hakkımız var mı?sınırda ne yeyip içmeyi bekliyorlar? ne giyinecekler? ne ile barınacaklar? içeri girdiklerinde müslümanlar mı hizmet edecek onlara? o zaman o ülkede işleri ne?
Güzel kardeşim ben mi anlatamıyorum yoksa siz mi anlamıyorsunuz?bak ne yazıyor kardelen :
Yunanistan-Makedonya sınırında bekleyen Ortadoğulu mülteciler, Kızılhaç'ın yardım paketlerini "üzerinde haç işareti olduğu gerekçesiyle" geri çevirdi.
ha diyorsan ki ben ordaydım öyle değil, o başka
Tamamda bizim onların inancını sorgulamaya hakkımız var mı?
Ya onlarla aynı yemeği yemiyor diye orada yaşama hakları yok mu yani? Dünyanın her karışı insanların hizmeti için yaratılmıştır ve hiç bir kimseye kısıtlama getirmeye hakkımız yok.
Bu arada haberi araştıramadım. Ne nedir ne olmuş bilğim tam yok birazdan tamamıyla araştıracagım inş.
Ama 1 gün yemek yemediği için ölecek halleri yok. O İnsanlar çok aç olsa zaten o ikramı geri çevirmezlerdi. Demek ki başka yardımlarla ayakta durabiliyorlar.
Takva ve Fetva diye bir durum var demek ki bu arkadaşlar Takva boyutunu uygulamışlar ve bizlerde onların bu tercihini sorgulama hakkımız yok diye düşünüyorum
Güzel kardeşim ben mi anlatamıyorum yoksa siz mi anlamıyorsunuz?
O olayın O işaretle alakası yok!....
Haç işaretini gördüklerinde otomatikman bu yardımın hristiyanlardan geldiğini görüp geri çevirmiş olmalılar.
Ben orada değilim ama psikolojikmen onların yerine kendimi koyup neden bu hareketi yaptıklarını anlayabiliyorum
valla bu konuda sertim.Keşke en başta diyeydik bunu da Kardelen arkadaşımız mutlu olsaydı... Ne çekti be muhalefet olcam diye, yazık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?