- Konu Sahibi Itsmelaila
-
Canım eşin benimkine benziyor. Ben 5 seneyi devırdımbu adamla. Asla istediğin gibi biri olmaz bunu kabullen ve ona göre yaşa. Benimki iyidir hoştur sever sayar bir kusuru yok ama aşırı aileci olması beni gerçekten çoğu şeyden soğuttu. Eskiden bunları görmüş olsam evlenmezdim buna da eminim. Çocuklar için bazı şeyleri görmezden gelmeyi öğrendim. Ailesini hayatımdan çıkardım böyle huzura ermeye çalışıyorum.Annesi o kız evime gelemez adini duymak istemiyorum falan diyomus. Ben hala e oğullarının karışıyım karsilikli
annem o kız bizim eve basamaz dedi diyor e sende o benim karim sevmesende benim icin saygı gostermelisin de diyorum. Eğer o şekilde davranirsan bende gelmem de diyorum. Bana onlar benim ailem vazgeçemem diyor. Kafayı yiycem artık
O konuda ne desem yalan olur tecrübeli ablalar yazsın. Ama terapiste gidebilirsiniz.Tek istediğim Yanımda olsun. Yanımda olmadığı icin boyle üste çıkabiliyorlar.. peki Yanımda durması icin ne yapmalıyım
Bz Yugoslavya göçmeniyiz Tekirdağ'a, eşim karslı. Bundan çok daha mı farklı acaba :))Çok çok farklı ailelerimiz. Benim ailem hep oluruna yapmaya düzeltmeye çalışırken eşimin ailesi ne kadar kötü yapabilirse onun sınırlarını zorluyor
Allah yardımcımız olsun.. umarım atlatırım..Canım eşin benimkine benziyor. Ben 5 seneyi devırdımbu adamla. Asla istediğin gibi biri olmaz bunu kabullen ve ona göre yaşa. Benimki iyidir hoştur sever sayar bir kusuru yok ama aşırı aileci olması beni gerçekten çoğu şeyden soğuttu. Eskiden bunları görmüş olsam evlenmezdim buna da eminim. Çocuklar için bazı şeyleri görmezden gelmeyi öğrendim. Ailesini hayatımdan çıkardım böyle huzura ermeye çalışıyorum.
Sana verebileceğim tavsiye çocuk sahibi olmadan önce çok çok iyi düşün .
Egeliyiz onlar iç Anadolu :)Bz Yugoslavya göçmeniyiz Tekirdağ'a, eşim karslı. Bundan çok daha mı farklı acaba :))
TesekkurlerrO konuda ne desem yalan olur tecrübeli ablalar yazsın. Ama terapiste gidebilirsiniz.
Amin canım inşallah. Allah gerçekten yardımcın olsun.Allah yardımcımız olsun.. umarım atlatırım..
İç anadolunun insanı inattır birazda katı görüşlüdür. Kayınvalidelikte çok sert oluyorlar.Egeliyiz onlar iç Anadolu :)
Merhabalar.. 4 yıl süren guzel bir birliktelikten sonra evlenme kararı aldık sevgilimle. 8 ay nişanlı kaldık ve bu süreçte ailesi yüzünden çok fazla gerildik. Kaynanam herseyi Harika yaptığını sanan sürekli övgü bekleyen yaptığı yanlışı asla kabul etmeyen ve yanlışlarını guzel bir dille söylediğimde cirkefe bağlayan bir kadın. Calismadigim icin dugunu hemen istemiyorduk ve eşimin ailesi tüm masrafları kendilerinin karşılayacağını asla maddi olarak sıkıntı çıkarmayacağını belirtti. Ama eşyalar falan hepsi alındıktan sonra dugune bir kaç gün kala ödeyemeyeceklerini ve böyle bir söz vermediklerini söylediler. Daha sonra dugunde altin olarak takacaklarini o şekilde ödememiz gerektiğini söylediler tamam dedik. Bu arada annemler erkek tarafının yapmasi gereken seyleri de sırf sıkıntı cikariyolar diye kendileri üstlendiler. Esim bu olanlari o kadar olağan normal karşılıyor ki hazmedemiyorum. Resmen yalan söylediler bize ama asla siz neden sözünüzde durmuyorsunuz demedi. Dugun gününe geldiğimizde sadece bir tane bilezik taktilar. Ben ne yapacagiz o kadar borçla nasil bunlari yapabiliyorlar dedikçe sustu hic bisey demedi. Sanki suçlu benmisim gibi ailesine karismam gerektiğini söyledi. Dugunden bir gun sonra bana bunca şey yapılmasına ragmen kaynanam annemi arayıp harakeretler savurmuş.(igrenc bir kızınız var, siz söyle kötüsünüz falan diye) annem nedenini sorduğunda hic bisey demeyip kendini ovuyormus. Telefonu kapadiktan sonra esime beni ve ailemi hedef alan kötü söylemlerde bulunca cildirdim artık ve mesaj attım bunca zaman sustum ama artık yeter diye. Nasıl anne baba olunamayacağını sizden gördük teşekkür ederim dedim. Olayları daha çok büyüttüler ve eşim kesinlikle beni savunmuyor sürekli olarak annemler ne derse susacaksın diyip diyip duruyor. Bu arada kaynananız bastan sıkıntılıymış neden birakmadin derseniz eşimi çok seviyordum ve bu Nisan işleri olmadan önce bir kere bile kavga etmisligimiz yoktu. Hep evlenince yine o zamanlarımıza döneriz diye düşündüm..
Ayni bennİyyy okurken bile ürperdim aynı benim eşimin ailesi. Benimki de öyleydi yıllarca ailesi burnumdan getirdi, o hep arada kaldı. En son beni cinnet geçirtip herkesle kötü etti. Şimdi ailesiyle görüşmüyorum kafam rahat ohh miss.
Oğullarının masaya yumruğu vurup “o kız benim karım” demeyeceğini bildiklerindendir o.Çok çok farklı ailelerimiz. Benim ailem hep oluruna yapmaya düzeltmeye çalışırken eşimin ailesi ne kadar kötü yapabilirse onun sınırlarını zorluyor
Çok çok iyi niyetli, beni mutlu etmek icin çabalayan biriydi. Kimse hakkında kötü konuşmayan falan biriydi. Ailesini hic anlatmazdı. Hatta öğrenci evinden yanlarına gelmezdi bile. Mutsuz ve karamsarlar. Ruhum sıkılıyor onlarla derdi.Oğullarının masaya yumruğu vurup “o kız benim karım” demeyeceğini bildiklerindendir o.
Esasen senin asıl sorunun evlendiğin adamcık
4 yılda hiç mi belli olmadı bu
Sana sövseler eyvallah diyecek biri canlandı gözümde valla
Neyseki Uzaktayiz esimlede cok sukur mutluyum biz bize yeterizAllahın cezaları bizi nerden buldular
Ayyy darısı başıma , Amin .Neyseki Uzaktayiz esimlede cok sukur mutluyum biz bize yeteriz
Hee bu evlenince kıymete binen “anamda anam” olan modelden o zaman :)Çok çok iyi niyetli, beni mutlu etmek icin çabalayan biriydi. Kimse hakkında kötü konuşmayan falan biriydi. Ailesini hic anlatmazdı. Hatta öğrenci evinden yanlarına gelmezdi bile. Mutsuz ve karamsarlar. Ruhum sıkılıyor onlarla derdi.
Yaa düşün.. Biz birimiz en batı birimiz en doğu :))Egeliyiz onlar iç Anadolu :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?