Konu sahibinin kızı da ''gün yapmamış'' zaten.Ve evet delikanlılar yapmıyorsa ve bu toplumda ''ayıp'' karşılanmıyorsa bizim de yapmama hakkımız var.
Bu arada eğer yalnız yaşayan bir kadın olmuş olsaydınız o ilaçları bal gibi de gerekirse gecenin bir saati de olsa çıkıp alacaktınız.Merdiven bulup perdeleri asacaktınız.Poşetlerin hepsini siz taşıyacaktınız.Bunu yapan milyonlarca kadın var bu arada,sizin için ''ütopik'' imiş ama.Merak etmeyin ne kadın ne de erkek kimse birbirine bağımlı değil artık.Birine yardımcı olmakla bunun görev olarak dayatılması arasında fark var.
Ya gerçekten beni hiç anlamadınız siz.
Yorumlarimi daha önce okuduysaniz az çok nasıl biri olduğumu bilirdiniz ve bana karşı bunlari soylemezdiniz. Ama dikkatinizi cekmemis daha önce demek ki.
Hiçbir şey bir insana görev diye dayatilamaz.
Her şey eşittir. Bir kadin evde ne kadar iş yapıyorsa erkekte o kadar yapmalıdır.
Hatta ben şuan çalışmıyorum eşimin sana yardim ederim cumlesine bile gıcık kaparim. Çünkü aynı evdeysek bana yardım etmeyecek evin işini yapmış olacaksin derim.
Gece çalışmam zorunlu olmadığı sürece, gece yarısı tek dışarı çıkmam zorunlu olmadığı sürece dışarı çakal kaynıyor bunlar için eşimden rica ederim.
Ama eşim issiz kalsa 3 vardiya calismasi gerekse gitmelidir çünkü kadinlar daha tehlike altinda bu toplumda. Cocugumuz olunca ilk sorumluluğum çocuğuma bakmaktir işe gitmek değil ama sizde biliyorsunuz ki parasiz olmuyor. O yüzden cocuk olsa dahi esimin ilk sorumluluğu calismaktir çünkü evladina anneden başkası o kadar iyi bakamaz. Baba emziremez mesela. Tıpatıp ayni gorevlerde ve sorumlulukta degiliz anlatabildim mi?
Ama
wşim yemek yapmasını bilmiyorsa eli yatkın değilse evin temizligini yapmalıdır. Ben çamaşır asiyorsam bence o katlamalidir ki bu dusuncem şuan issiz oldugum halde bu şekilde. Annem bana calismiyorsun yorgun geliyor bosver kızım dese de ben ikimizin alani burası anne derim. Size kendimi anlattim çünkü işin içinden cikilmaz yerlere cektiniz yazılarımı.
Bana çok dokunuyor kadının evde kendini telef edip erkegin yan gelip yatması, kadının isten gelip birde yemek yapması.
Çocuğa bak yemek yap , bulaşık yıka çile mi bu evlilik mi derim.
Ama bu durum benim için ayrı anliyor musunuz?
Ben ordaysam anneme is yaptirmam ben yaparım. Annemin evinde de ben yaparim kendi evimde de. Anneannemin evinde de yaparım. Yaşları var onların bu zamana kadar yapmışlar oradayken yardim etsem elime mi yapisacak diyorum iki saattir. Ellerini opsem agzim mi asinacak diyorum.
Ben yaparım burası da yorum sitesi olduğu için kendi fikrimi sunabilirim degil mi?
Linc tayfa gibi biriniz bir yandan digeriniz diger yandan erkek kadın eşitliğinden aldiniz gidiyorsunuz.