- 19 Aralık 2016
- 3.081
- 4.215
- 133
- 40
- Konu Sahibi Zeytin_yesili
-
Ailem evlat ayrımı yaptılar ben yoktum gibi bir şey...ama burada tüm konular tek taraflı anlatımla açılıyor , konuda içeriğe göre ve hayat tecrübemize göre çıkarım yapıyoruz sorunun kaynağı annesinin sebep olduğu çocukluk travmaları ve yardımcı olmayan eş aslında... genelde doktora da çıldırtanlar değil de çıldırtılanlar gitmek zorunda kalıyor nedense hep.
keşke hazır hissetmeden ve bu travmaların üstüne gitmeden anne olmasaydınız.. psikoloğunuzu değiştirin bence.. eşinizin yanında bunu yapamaz aranızda denge sağlamalı ama altüst etmiş daha ilk seferde.Merhaba hanımlar kısaca özet geçeceğim.
37 yaşındayım 6 senelik evliyim biri 4 yaşında biri 3 yaşında iki evladım var...
Çok fazla çocukluk travmalarım var ve bu da beni aşırı takıntılı hale getirdi...
Hiç evlenmeyi istemedim 10 yıl annemle bunun kavgasını yaptık ama fiziksel , psikolojik ve ekonomik şiddete daha fazla dayanamadım görücü usulü evlendim..
Eşimle aile terapisine gittik 2 seansta psikolog eşimin yanında " sorun sende herkesi çok yoruyorsun , tek gel terapiye " dedi...
Üstüne basa basa Dr " ben annem gibi anne olmak istemiyorum çocuklarıma bagirmak çağırmak psikolojilerini bozmak istemiyorum " dedim...
Ama anneme benziyorum gitgide bağırıyorum sinirleniyorum öfke kontrolum yok dedim...
" Ben ne yapabilirim x annen gibi olmak istiyorsan ol buna ben mani olamam sana şöyle yap boyle yap diye yol gosteremem "dedi...
Ama ben şefkat , sevgi , ilgi ve hoşgörü görmedim ki...
İyilik güzellik , tatlı dil bana gösterilmedi öğretilmedi...
Çok yetersiz bı anneyim psikologlara olan inancım kalmadı başka birine gitsem sonuç yine aynı olur mu...
Bilmediğim , öğrenemedigim şeyler için suçlu muyum...
5 sevgi dili ,çocuklarda 5 sevgi dili kitaplarını da okudum...
Evde eşimde yardımcı olmuyor ona kalsa iyi bir anneyim çocuklarımda gözümdeki gibi değilmiş normalmiş halleri...
Ben ne yapabilirim nasıl öğrenebilirim sevgi dilini tatlı dili
Haklısınız sanırım ben her terapide anneme benzemek istemiyorum dedim sanırım bu takintimdan bıktı DrBurada tek taraflı anlatımınızdan hemen uzman psikoloğu suçlu bulacak değilim, terapisti değiştirin, sorunun kaynağı sizsiniz yardım için de çaba göstermelisiniz
bu arada gerçekten psikolog mu yoksa belediyelerin sunduğu aile terapisti, aile danışmanıMerhaba hanımlar kısaca özet geçeceğim.
37 yaşındayım 6 senelik evliyim biri 4 yaşında biri 3 yaşında iki evladım var...
Çok fazla çocukluk travmalarım var ve bu da beni aşırı takıntılı hale getirdi...
Hiç evlenmeyi istemedim 10 yıl annemle bunun kavgasını yaptık ama fiziksel , psikolojik ve ekonomik şiddete daha fazla dayanamadım görücü usulü evlendim..
Eşimle aile terapisine gittik 2 seansta psikolog eşimin yanında " sorun sende herkesi çok yoruyorsun , tek gel terapiye " dedi...
Üstüne basa basa Dr " ben annem gibi anne olmak istemiyorum çocuklarıma bagirmak çağırmak psikolojilerini bozmak istemiyorum " dedim...
Ama anneme benziyorum gitgide bağırıyorum sinirleniyorum öfke kontrolum yok dedim...
" Ben ne yapabilirim x annen gibi olmak istiyorsan ol buna ben mani olamam sana şöyle yap boyle yap diye yol gosteremem "dedi...
Çok yetersiz bı anneyim psikologlara olan inancım kalmadı başka birine gitsem sonuç yine aynı olur mu...
Evde eşimde yardımcı olmuyor ona kalsa iyi bir anneyim çocuklarımda gözümdeki gibi değilmiş normalmiş halleri...
bıkamaz öyle bir lüksü yok, bıktıysa da çözmeli o takıntıları sizi suçlayarak kesip atamaz.Haklısınız sanırım ben her terapide anneme benzemek istemiyorum dedim sanırım bu takintimdan bıktı Dr
Aslında biz aile terapisine gittik eşimle..keşke hazır hissetmeden ve bu travmaların üstüne gitmeden anne olmasaydınız.. psikoloğunuzu değiştirin bence.. eşinizin yanında bunu yapamaz aranızda denge sağlamalı ama altüst etmiş daha ilk seferde.
Erkek kız ayrımı mı ?Ailem evlat ayrımı yaptılar ben yoktum gibi bir şey...
En önemlisi ve kötüsü toplu taşıma da annemin yanında tacize uğradım dedim ama sadece yüzüme bakmakla yetindi inince söyledim neden demedin dedi yaşın küçüktü genç kızdım sesim çıkmadı
Belki de üçüncü göz olarak haklıydı , olabilir de bazen kendimden , ben bile yoruluyorum...Eşler arasındaki tartışmalarda suçlu aranmamalı. Mahkemeye çıkmıyoruz. Sorun ne, kaynağı ne, nasıl çözülür bunlar ele alınmalı. Bir psikoloğun doğrudan size sen suçlusun demesi bana pek normal gelmedi
Evet maalesefErkek kız ayrımı mı ?
tahmin etmiştim ''aile terapisti'' benzeri bi şey olduğunu. onlar tarafsız olmazlar genelde ve eğitimleri de çok yeterli değildir. üzüldüm bu saatten sonra değiştirme şansınızda yoktur muhtemelenAslında biz aile terapisine gittik eşimle..
Eşimden ne istediğimi sordu sadece ilgi sevgi ve yanımda kal sana ihtiyacım var dediğim de yanımda olsun yanlız bırakmasın dedim
Ah ah o kadar üzülüyorum ki böyle meslek etiğini ihlal eden psikologlara, terapistlere maruz kalan müracaatçılara.Merhaba hanımlar kısaca özet geçeceğim.
Devlet Hastanesi'nde çalışan psikolog psikiyatri ye çıkıp görüşmek için yönlendirmesini istiyorsunuz travma çalışması yaptığını söyledibu arada gerçekten psikolog mu yoksa belediyelerin sunduğu aile terapisti, aile danışmanı
gibi bi şey mi?
Kesinlikle katiliyorum.Bu terapistin diploması olduğuna emin misiniz? Aille danışmanı vb olabilir mi?
Ben ne yapayım diye bir şey yok, madem insanllara hiçbir iyilleşme yardımı sunmuyorsun kardeşim o zaman paralarını alıp terapi önermemelisin .. bu hayatımda duyduğum en acaip şey ben ne yapayım ne demek bu nasıl bir terapist?
Aslında bende de suç var kabul ediyorum sütten çıkma ak kaşık değilim , yetistigim aile ve ortam yüzünden sağlıklı ruh yapım yok ama ben değişmek istiyorum asla hiç bir şey için geç değilAh ah o kadar üzülüyorum ki böyle meslek etiğini ihlal eden psikologlara, terapistlere maruz kalan müracaatçılara.
Bizim hocalarımız kafamıza vura vura "Etik! Etik! Etik! Eğer etiğe uymazsanız doktora bile yapsanız mesleğimizin uzmanı olamazsınız!" diye tembihlerlerdi. Ben psikoloji mezunu değilim, sosyal hizmet mezunuyum ama bizlerin de görevi müracaatçının sorunlarını çözmesine yardımcı olmak, yol göstermek. Elbette iş müracaatçıda bitiyor, adımları onların atması gerekiyor ama önce bizim yol göstermemiz gerekiyor. Mesleğimizin amacı bu çünkü.
Umarım bir daha öyle bir psikologla karşılaşmazsınız. Suç asla sizin değil.
Bu konu da bence şöyle olmustur; Bundan 28 yil önce annem de ablamı goturmek için psikologa gitmiş. Psikolog annemi defalarca çağırmış , bir gün de 'babasi da gelsin' demiş, babam gidip iki üç cümle sohbet ettikleri zaman 'beyefendinin gelmesine gerek yok, siz devam edin' demişEşimle aile terapisine gittik 2 seansta psikolog eşimin yanında " sorun sende herkesi çok yoruyorsun , tek gel terapiye " dedi...
Kendisini yüzde 80 sevmiyorumBarış muslu ya randevi al bi git derim birde kitaplarini al ints takip et derim adam Travma uzmani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?