Uzman psikolog beni suçlu buldu

Ailem evlat ayrımı yaptılar ben yoktum gibi bir şey...
En önemlisi ve kötüsü toplu taşıma da annemin yanında tacize uğradım dedim ama sadece yüzüme bakmakla yetindi inince söyledim neden demedin dedi yaşın küçüktü genç kızdım sesim çıkmadı

Seans odasında değildik ve oradaki ilişkiyi tam olarak bilmiyoruz. Baglamindan koparılmış bir kaç cümle ile yorum yapmamız çok sağlık gelmiyor , bunu da seansta konuşun

keşke hazır hissetmeden ve bu travmaların üstüne gitmeden anne olmasaydınız.. psikoloğunuzu değiştirin bence.. eşinizin yanında bunu yapamaz aranızda denge sağlamalı ama altüst etmiş daha ilk seferde.

Burada tek taraflı anlatımınızdan hemen uzman psikoloğu suçlu bulacak değilim, terapisti değiştirin, sorunun kaynağı sizsiniz yardım için de çaba göstermelisiniz
Haklısınız sanırım ben her terapide anneme benzemek istemiyorum dedim sanırım bu takintimdan bıktı Dr

bu arada gerçekten psikolog mu yoksa belediyelerin sunduğu aile terapisti, aile danışmanı
gibi bi şey mi?

Aslında biz aile terapisine gittik eşimle..
Eşimden ne istediğimi sordu sadece ilgi sevgi ve yanımda kal sana ihtiyacım var dediğim de yanımda olsun yanlız bırakmasın dedim

Belki de üçüncü göz olarak haklıydı , olabilir de bazen kendimden , ben bile yoruluyorum...
Keşke daha iyi , hoşgörülü olsaydım diyorum

Aslında biz aile terapisine gittik eşimle..
Eşimden ne istediğimi sordu sadece ilgi sevgi ve yanımda kal sana ihtiyacım var dediğim de yanımda olsun yanlız bırakmasın dedim
tahmin etmiştim ''aile terapisti'' benzeri bi şey olduğunu. onlar tarafsız olmazlar genelde ve eğitimleri de çok yeterli değildir. üzüldüm bu saatten sonra değiştirme şansınızda yoktur muhtemelen

Ah ah o kadar üzülüyorum ki böyle meslek etiğini ihlal eden psikologlara, terapistlere maruz kalan müracaatçılara.
Bizim hocalarımız kafamıza vura vura "Etik! Etik! Etik! Eğer etiğe uymazsanız doktora bile yapsanız mesleğimizin uzmanı olamazsınız!" diye tembihlerlerdi. Ben psikoloji mezunu değilim, sosyal hizmet mezunuyum ama bizlerin de görevi müracaatçının sorunlarını çözmesine yardımcı olmak, yol göstermek. Elbette iş müracaatçıda bitiyor, adımları onların atması gerekiyor ama önce bizim yol göstermemiz gerekiyor. Mesleğimizin amacı bu çünkü.
Umarım bir daha öyle bir psikologla karşılaşmazsınız. Suç asla sizin değil.

bu arada gerçekten psikolog mu yoksa belediyelerin sunduğu aile terapisti, aile danışmanı
gibi bi şey mi?
Devlet Hastanesi'nde çalışan psikolog psikiyatri ye çıkıp görüşmek için yönlendirmesini istiyorsunuz travma çalışması yaptığını söyledi

Kesinlikle katiliyorum.

Zeytin_yesili

Ben de su an terapi aliyorum, 6 ay oldu yaklasik ve hala bir teshis koymadi terapistim.

Seanslarimiz daha cok benim anlatmam ve onun dinlemesi, ara ara da soru sormasi uzerine kurulu. Bende de cocukluk travmalari var sanirim, Ama o kadar darlamama ragmen sen kesin su bozukluga sahipsin vs demedi.

Terapisti degistirin ve kafaniza takmayin bu dengesiz hareketlerini.

Aslında bende de suç var kabul ediyorum sütten çıkma ak kaşık değilim , yetistigim aile ve ortam yüzünden sağlıklı ruh yapım yok ama ben değişmek istiyorum asla hiç bir şey için geç değil

Bence olayı çok net anlatmıyorsunuz, canınızı sıkan tarafına yorum katip paylasiyorsunuz.
Benim arkadaşım da benim psikologuma gitti. Adam sohbetten sonra bazı testler vermiş ve anksiyitesi olduğunu,önce ilaç tedavisi almasını,sonra terapi ile sorunların üzerine degineceklerini söylemiş. Arkadaşım da 'ben deli değilim, iki cümlemden hemen ne anladı da beni yaftaladi' falan dedi,sinirlendi,terapiyi de bıraktı.
Olayı arkadaşımdan dinleyen herkes kıza hak verir , ama olayın aslı öyle değil.
Bazen terapide söylenen şeyler insanın canını sıkıyor ve ister istemez yanlış yorumlanabiliyor.
Eşimle aile terapisine gittik 2 seansta psikolog eşimin yanında " sorun sende herkesi çok yoruyorsun , tek gel terapiye " dedi...
Bu konu da bence şöyle olmustur; Bundan 28 yil önce annem de ablamı goturmek için psikologa gitmiş. Psikolog annemi defalarca çağırmış , bir gün de 'babasi da gelsin' demiş, babam gidip iki üç cümle sohbet ettikleri zaman 'beyefendinin gelmesine gerek yok, siz devam edin' demiş
Aslında tabii ablamın bir şeyi yoktu ama onun bahanesiyle annem terapiye gitti uzun süre, panik atağı falan filani vardı,çözüme ulaştı.
Muhtemelen anneme de buna benzer bir cümle kurmuştur, "sorun eşinde değil sende" minvalinde.annem de sinirlenip terapiyi bıraksa belki bugün hala panik atağıyla yaşamaya devam edecekti. Ama doktor haklı olarak kocasının devam etmesine gerek duymadı çünkü babam on numara, eşine destek olan, ailesine tatlı dilden başka dil kullanmayan bir adam. Ve tabii ki sorun onda değil annemde:)
Psikoloğa göre de demek sorun esinizde değilmiş . Ülseri olana doktor nasıl 'ülserin var' demeye çekinmiyorsa psikolog da sorunlu gördüğüne sorun sende demeye çekinmez. Bu yani normal bir şey.
Bence bütçeniz varsa online psikolog arayın,pandemiden beri psikolog bu sisteme geçti. Bütçeniz yoksa da devam edin. Terapiler bazen insana duymak istemediği şeyleri söylerler.
Anneniz gibi olmak istemiyorsanız da elinizi çabuk tutun. 3 yas, 4 yaş coook önemli yıllardır çocukların kişilikleri için. Hickimse iyiyken çok iyi ama gözü dönünce canavara dönüşen bri anneyi istemez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…