- 3 Kasım 2017
- 6.123
- 9.332
- 198
- Konu Sahibi Zeytin_yesili
-
OlabilirKendisini yüzde 80 sevmiyorum
evet yani, yargıç mı psikolog mu belli değil..Eşler arasındaki tartışmalarda suçlu aranmamalı. Mahkemeye çıkmıyoruz. Sorun ne, kaynağı ne, nasıl çözülür bunlar ele alınmalı. Bir psikoloğun doğrudan size sen suçlusun demesi bana pek normal gelmedi
Ben de çok merak ediyordum, kendi teshislerimi koyamyaa başlayınca genel bir şeyler soylediKesinlikle katiliyorum.
Zeytin_yesili
Ben de su an terapi aliyorum, 6 ay oldu yaklasik ve hala bir teshis koymadi terapistim.
Seanslarimiz daha cok benim anlatmam ve onun dinlemesi, ara ara da soru sormasi uzerine kurulu. Bende de cocukluk travmalari var sanirim, Ama o kadar darlamama ragmen sen kesin su bozukluga sahipsin vs demedi.
Terapisti degistirin ve kafaniza takmayin bu dengesiz hareketlerini.
Aslında bende de suç var kabul ediyorum sütten çıkma ak kaşık değilim , yetistigim aile ve ortam yüzünden sağlıklı ruh yapım yok ama ben değişmek istiyorum asla hiç bir şey için geç değil
Ben de çok merak ediyordum, kendi teshislerimi koyamyaa başlayınca genel bir şeyler soyledi
Ben zaten kendimi hakli görüyorum demedim ki gerçekler acıdır ama acıyı tatlı söylemek varken neden dan dan dan söylensin ki...Bence olayı çok net anlatmıyorsunuz, canınızı sıkan tarafına yorum katip paylasiyorsunuz.
Benim arkadaşım da benim psikologuma gitti. Adam sohbetten sonra bazı testler vermiş ve anksiyitesi olduğunu,önce ilaç tedavisi almasını,sonra terapi ile sorunların üzerine degineceklerini söylemiş. Arkadaşım da 'ben deli değilim, iki cümlemden hemen ne anladı da beni yaftaladi' falan dedi,sinirlendi,terapiyi de bıraktı.
Olayı arkadaşımdan dinleyen herkes kıza hak verir , ama olayın aslı öyle değil.
Bazen terapide söylenen şeyler insanın canını sıkıyor ve ister istemez yanlış yorumlanabiliyor.
Bu konu da bence şöyle olmustur; Bundan 28 yil önce annem de ablamı goturmek için psikologa gitmiş. Psikolog annemi defalarca çağırmış , bir gün de 'babasi da gelsin' demiş, babam gidip iki üç cümle sohbet ettikleri zaman 'beyefendinin gelmesine gerek yok, siz devam edin' demiş
Aslında tabii ablamın bir şeyi yoktu ama onun bahanesiyle annem terapiye gitti uzun süre, panik atağı falan filani vardı,çözüme ulaştı.
Muhtemelen anneme de buna benzer bir cümle kurmuştur, "sorun eşinde değil sende" minvalinde.annem de sinirlenip terapiyi bıraksa belki bugün hala panik atağıyla yaşamaya devam edecekti. Ama doktor haklı olarak kocasının devam etmesine gerek duymadı çünkü babam on numara, eşine destek olan, ailesine tatlı dilden başka dil kullanmayan bir adam. Ve tabii ki sorun onda değil annemde:)
Psikoloğa göre de demek sorun esinizde değilmiş . Ülseri olana doktor nasıl 'ülserin var' demeye çekinmiyorsa psikolog da sorunlu gördüğüne sorun sende demeye çekinmez. Bu yani normal bir şey.
Bence bütçeniz varsa online psikolog arayın,pandemiden beri psikolog bu sisteme geçti. Bütçeniz yoksa da devam edin. Terapiler bazen insana duymak istemediği şeyleri söylerler.
Anneniz gibi olmak istemiyorsanız da elinizi çabuk tutun. 3 yas, 4 yaş coook önemli yıllardır çocukların kişilikleri için. Hickimse iyiyken çok iyi ama gözü dönünce canavara dönüşen bri anneyi istemez.
Bakın siz bir müracaatçısınız, ne yaşamış olursanız olun hiçbir psikolog, terapist, aile danışmanı sosyal hizmet uzmanı kim olursa olsun müracaatçısına bu tavırla ve üslupla davranamaz. Elbette haklısınız, adım atmak en önemli şeydir ancak sizi karşınızdaki cesaretlendirmeli.Aslında bende de suç var kabul ediyorum sütten çıkma ak kaşık değilim , yetistigim aile ve ortam yüzünden sağlıklı ruh yapım yok ama ben değişmek istiyorum asla hiç bir şey için geç değil
Bence olayı çok net anlatmıyorsunuz, canınızı sıkan tarafına yorum katip paylasiyorsunuz.
Benim arkadaşım da benim psikologuma gitti. Adam sohbetten sonra bazı testler vermiş ve anksiyitesi olduğunu,önce ilaç tedavisi almasını,sonra terapi ile sorunların üzerine degineceklerini söylemiş. Arkadaşım da 'ben deli değilim, iki cümlemden hemen ne anladı da beni yaftaladi' falan dedi,sinirlendi,terapiyi de bıraktı.
Bazen terapide söylenen şeyler insanın canını sıkıyor ve ister istemez yanlış yorumlanabiliyor.
Bu konu da bence şöyle olmustur; Bundan 28 yil önce annem de ablamı goturmek için psikologa gitmiş. Psikolog annemi defalarca çağırmış , bir gün de 'babasi da gelsin' demiş, babam gidip iki üç cümle sohbet ettikleri zaman 'beyefendinin gelmesine gerek yok, siz devam edin' demiş
Aslında tabii ablamın bir şeyi yoktu ama onun bahanesiyle annem terapiye gitti uzun süre, panik atağı falan filani vardı,çözüme ulaştı.
Muhtemelen anneme de buna benzer bir cümle kurmuştur, "sorun eşinde değil sende" minvalinde.annem de sinirlenip terapiyi bıraksa belki bugün hala panik atağıyla yaşamaya devam edecekti. Ama doktor haklı olarak kocasının devam etmesine gerek duymadı çünkü babam on numara, eşine destek olan, ailesine tatlı dilden başka dil kullanmayan bir adam. Ve tabii ki sorun onda değil annemde:)
Psikoloğa göre de demek sorun esinizde değilmiş . Ülseri olana doktor nasıl 'ülserin var' demeye çekinmiyorsa psikolog da sorunlu gördüğüne sorun sende demeye çekinmez. Bu yani normal bir şey.
Bence bütçeniz varsa online psikolog arayın,pandemiden beri psikolog bu sisteme geçti. Bütçeniz yoksa da devam edin. Terapiler bazen insana duymak istemediği şeyleri söylerler.
Anneniz gibi olmak istemiyorsanız da elinizi çabuk tutun. 3 yas, 4 yaş coook önemli yıllardır çocukların kişilikleri için. Hickimse iyiyken çok iyi ama gözü dönünce canavara dönüşen bri anneyi istemez.
Benim annem bana üvey anne gibiydi çok dayagini yedim çok babama bana hakaret ettirdi kendi de ederdiKendinizi boyle suclamayin, ben de su an baktigimda hic olmak istemedigim yerdeyim, olmak istemedigim kisiyim. Bu konu maalesef annemize dayaniyor.
Ben mesela iliski kurmaktan kaciyorum, hasbelkader hayatima birini alirsam da ona tam anlamiyla guvenmek istiyorum. Kendi cikarimlarima ve son seans konustuklarimiza gore annem benimle guvenli bir bag kurmadi. Hep tutarsiz bir kadindi. Bazen bagirir, bazen sevgi gosterirdi. Ama ben hep diken ustundeydim.
Sizin anneniz size dogru bir kopru kurmamissa, siz nasil insanlarla “normal” bir iliski kurabilirsiniz ki? Ayrica cok da bilincli bir annesiniz, terapi alip cocuklariniza, kendinize daha iyi bir yasam kurmak istiyorsunuz.
Benim annem bana üvey anne gibiydi çok dayagini yedim çok babama bana hakaret ettirdi kendi de ederdi
Ben de kendi kendime acaba ben narsist miyim şizofren miyim çoklu kişilik bozuklugum mu var diyorum bir yandan ben normalin de insanlar mı anormal diyorum etrafımda o kadar filmlik insanlar var kiBenimki kesinlikle kaciniyor ve su an bir sey soyleyemem diyor.
Ilk seans benim neyim var, kurtulacak miyim demistim
Benim suanki suphelerim borderline uzerine ama o susuyor.
Hatalı yönleriniz vardır illa ki ama üslup öyle olmamalı. Daha yapıcı, çözüme odaklı olmalıydı.Belki de üçüncü göz olarak haklıydı , olabilir de bazen kendimden , ben bile yoruluyorum...
Keşke daha iyi , hoşgörülü olsaydım diyorum
Hiç bir test yapılmadı bana zaten terapi seansları çok uzundu ayda birBenim annem dovmezdi ama hep bir tehdit, hep bagirma, bazen de tam tersi.
Bir de aklima su geldi; ben terapiye basladim, ilk 4-5 seans sanirim bana sorular sordu, sonrasinda da mmpi diye bir test yaptirdi. Size de yapti mi?
Kadın gayette öz eleştiri yapabilen biri. Kendini anlatarak yardım istemiş. Niye yalan söylesinBurada tek taraflı anlatımınızdan hemen uzman psikoloğu suçlu bulacak değilim, terapisti değiştirin, sorunun kaynağı sizsiniz yardım için de çaba göstermelisiniz
İlk önce çocukluk travmasi yaptık 3 ay kadar ama ben geçmişi değil geleceği istiyorum...
Ailem ile geçmişi konuşup cozemem ben sadece öfke kontrolü ve çocuk yetiştirmek için terapi istemiştim
Farkında olman iyidir kendi kendini tedavi etme yolundasın bu birgün de olacak değil elbet ,ama başaracaksın sen farkındaysan o halde yolun uzun ama başlangıçlar biraz zordur yolunda ki taşları yavaş yavaş kaldıracaksın , sen sana hüküm ettikçe düzelme yoluna girer zaten ,kalbine ve vicdanına kulak ver bunlar sana yol gösterici olsun ,Merhaba hanımlar kısaca özet geçeceğim.
37 yaşındayım 6 senelik evliyim biri 4 yaşında biri 3 yaşında iki evladım var...
Çok fazla çocukluk travmalarım var ve bu da beni aşırı takıntılı hale getirdi...
Hiç evlenmeyi istemedim 10 yıl annemle bunun kavgasını yaptık ama fiziksel , psikolojik ve ekonomik şiddete daha fazla dayanamadım görücü usulü evlendim..
Eşimle aile terapisine gittik 2 seansta psikolog eşimin yanında " sorun sende herkesi çok yoruyorsun , tek gel terapiye " dedi...
Üstüne basa basa Dr " ben annem gibi anne olmak istemiyorum çocuklarıma bagirmak çağırmak psikolojilerini bozmak istemiyorum " dedim...
Ama anneme benziyorum gitgide bağırıyorum sinirleniyorum öfke kontrolum yok dedim...
" Ben ne yapabilirim x annen gibi olmak istiyorsan ol buna ben mani olamam sana şöyle yap boyle yap diye yol gosteremem "dedi...
Ama ben şefkat , sevgi , ilgi ve hoşgörü görmedim ki...
İyilik güzellik , tatlı dil bana gösterilmedi öğretilmedi...
Çok yetersiz bı anneyim psikologlara olan inancım kalmadı başka birine gitsem sonuç yine aynı olur mu...
Bilmediğim , öğrenemedigim şeyler için suçlu muyum...
5 sevgi dili ,çocuklarda 5 sevgi dili kitaplarını da okudum...
Evde eşimde yardımcı olmuyor ona kalsa iyi bir anneyim çocuklarımda gözümdeki gibi değilmiş normalmiş halleri...
Ben ne yapabilirim nasıl öğrenebilirim sevgi dilini tatlı dili
Konuyu bölmek istemezdim ama bana da psikologunu yazabilir misin özelden ? Gebelik kayıplarım var ve bence yardım almam lazim. Daha önce hiç terapi almadigim için de kime gideceğimi de bilmiyorum .Bence olayı çok net anlatmıyorsunuz, canınızı sıkan tarafına yorum katip paylasiyorsunuz.
Ben de pdrciyim belki o yüzden biraz daha açık oldu ama tam bir teşhis yerine yuvarlak konuştu :) zaten artık teshislerin bir önemi de çok yok, umarım şifa bulursunuz. Benim sürecim şükür bitti :)Benimki kesinlikle kaciniyor ve su an bir sey soyleyemem diyor.
Ilk seans benim neyim var, kurtulacak miyim demistim
Benim suanki suphelerim borderline uzerine ama o susuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?