Uzman psikolog beni suçlu buldu

evet yani, yargıç mı psikolog mu belli değil..

Ben de çok merak ediyordum, kendi teshislerimi koyamyaa başlayınca genel bir şeyler soyledi

Aslında bende de suç var kabul ediyorum sütten çıkma ak kaşık değilim , yetistigim aile ve ortam yüzünden sağlıklı ruh yapım yok ama ben değişmek istiyorum asla hiç bir şey için geç değil

Kendinizi boyle suclamayin, ben de su an baktigimda hic olmak istemedigim yerdeyim, olmak istemedigim kisiyim. Bu konu maalesef annemize dayaniyor.

Ben mesela iliski kurmaktan kaciyorum, hasbelkader hayatima birini alirsam da ona tam anlamiyla guvenmek istiyorum. Kendi cikarimlarima ve son seans konustuklarimiza gore annem benimle guvenli bir bag kurmadi. Hep tutarsiz bir kadindi. Bazen bagirir, bazen sevgi gosterirdi. Ama ben hep diken ustundeydim.

Sizin anneniz size dogru bir kopru kurmamissa, siz nasil insanlarla “normal” bir iliski kurabilirsiniz ki? Ayrica cok da bilincli bir annesiniz, terapi alip cocuklariniza, kendinize daha iyi bir yasam kurmak istiyorsunuz.

Ben zaten kendimi hakli görüyorum demedim ki gerçekler acıdır ama acıyı tatlı söylemek varken neden dan dan dan söylensin ki...
Eşinizin gelmesine gerek yok senle devam edelim demek başka sen eşini de karşında ki insanlari da yoruyorsun demek başka..
Bazen insana kendisine gelsin çeki düzen versin diye tokat atmak gerekir ama bunu eşin yaninda yapmak ne kadar etik...

Aslında bende de suç var kabul ediyorum sütten çıkma ak kaşık değilim , yetistigim aile ve ortam yüzünden sağlıklı ruh yapım yok ama ben değişmek istiyorum asla hiç bir şey için geç değil
Bakın siz bir müracaatçısınız, ne yaşamış olursanız olun hiçbir psikolog, terapist, aile danışmanı sosyal hizmet uzmanı kim olursa olsun müracaatçısına bu tavırla ve üslupla davranamaz. Elbette haklısınız, adım atmak en önemli şeydir ancak sizi karşınızdaki cesaretlendirmeli.

Bence bu terapiye gelen ve sorunlari olan insani sadece umutsuzluga surukleyip, terapiden iter.

Ben mesela su ara hayatimda arkadaslarimla olan iliskileri anlatiyorum ve kendi hatalarimi goruyorum, ama bir yandan da onlara ofkemi belirtiyorum. Simdi kalksa “eeh yeter be, insanlar sana nasil dayaniyor?” Dese ben icime kapanir, geri cekilirim. Ki terapistin notr durup, asla yargilamamasi lazim, yoksa cocukluga kadar gidip, travmalari nasil anlatsin? Ya da en utanc duydugu dusuncelerini?

Zavalli konu sahibini nasil hirpalamis. Baska gittigim bir psikolgdan hatirliyorum, gitmeyi kesmistim.

Surada ama sana katiliyorum; insan bazen kendi duygularini, dusuncelerini terapiste yansitip kiziyor. Ben mesela “sakin sne kendini yalnizlastiriyorsun demeyin” diyorum, halbuki o hic bir sey demiyor

Benim annem bana üvey anne gibiydi çok dayagini yedim çok babama bana hakaret ettirdi kendi de ederdi

Benim annem bana üvey anne gibiydi çok dayagini yedim çok babama bana hakaret ettirdi kendi de ederdi

Benim annem dovmezdi ama hep bir tehdit, hep bagirma, bazen de tam tersi.

Bir de aklima su geldi; ben terapiye basladim, ilk 4-5 seans sanirim bana sorular sordu, sonrasinda da mmpi diye bir test yaptirdi. Size de yapti mi?

Benimki kesinlikle kaciniyor ve su an bir sey soyleyemem diyor.

Ilk seans benim neyim var, kurtulacak miyim demistim

Benim suanki suphelerim borderline uzerine ama o susuyor.
Ben de kendi kendime acaba ben narsist miyim şizofren miyim çoklu kişilik bozuklugum mu var diyorum bir yandan ben normalin de insanlar mı anormal diyorum etrafımda o kadar filmlik insanlar var ki

Benim annem dovmezdi ama hep bir tehdit, hep bagirma, bazen de tam tersi.

Bir de aklima su geldi; ben terapiye basladim, ilk 4-5 seans sanirim bana sorular sordu, sonrasinda da mmpi diye bir test yaptirdi. Size de yapti mi?
Hiç bir test yapılmadı bana zaten terapi seansları çok uzundu ayda bir

Burada tek taraflı anlatımınızdan hemen uzman psikoloğu suçlu bulacak değilim, terapisti değiştirin, sorunun kaynağı sizsiniz yardım için de çaba göstermelisiniz
Kadın gayette öz eleştiri yapabilen biri. Kendini anlatarak yardım istemiş. Niye yalan söylesin

İlk önce çocukluk travmasi yaptık 3 ay kadar ama ben geçmişi değil geleceği istiyorum...
Ailem ile geçmişi konuşup cozemem ben sadece öfke kontrolü ve çocuk yetiştirmek için terapi istemiştim

Gecmise bakmanin temel fikri zaten ailenizle bunlari cözmeniz degil. Ama olanlari ve travmalari cözmek bir geleceginiz olsun diye. Eski travmalar cünkü bugünkü davranislari tetikler. Örnek veriyim: Ben biri ani bir sekilde yüzüme dokunsa agresif oluyorum, cünkü cocukken tokatlar yedim. Cocuklarim bile aniden yüzüme vursa/dokunsa kendimi frenlemem lazim. Aileniz belki asla yapilanlari kabul etmyecek, ama sizin geleceginizi insaa etmek adina buna ihtiyaciniz da yok. Ama siz icinizdeki cocugu iyilestebilirsiniz. Asil amac o. Ebeveynlerin size veremediklerini siz verebilirsiniz. O yüzden gecmisi toparlayarak bugüne gelip, bugünden iyitibaren geleceginizi insaa edebilirsiniz. Eski acilari arkaya bastirmanin fayda etmedigini senelerdir yasiyorsunuz zaten

Farkında olman iyidir kendi kendini tedavi etme yolundasın bu birgün de olacak değil elbet ,ama başaracaksın sen farkındaysan o halde yolun uzun ama başlangıçlar biraz zordur yolunda ki taşları yavaş yavaş kaldıracaksın , sen sana hüküm ettikçe düzelme yoluna girer zaten ,kalbine ve vicdanına kulak ver bunlar sana yol gösterici olsun ,

Sanırım yanlış anlaşıldım ben psikoloğu suçlamak kendimi haklı göstermek istemedim...
Yarım yamalak özet geçtim uzun yazıp sikilmayin okumayı yarım bırakmayın bana klavuz olun diye

Konuyu bölmek istemezdim ama bana da psikologunu yazabilir misin özelden ? Gebelik kayıplarım var ve bence yardım almam lazim. Daha önce hiç terapi almadigim için de kime gideceğimi de bilmiyorum .

Benimki kesinlikle kaciniyor ve su an bir sey soyleyemem diyor.

Ilk seans benim neyim var, kurtulacak miyim demistim

Benim suanki suphelerim borderline uzerine ama o susuyor.
Ben de pdrciyim belki o yüzden biraz daha açık oldu ama tam bir teşhis yerine yuvarlak konuştu :) zaten artık teshislerin bir önemi de çok yok, umarım şifa bulursunuz. Benim sürecim şükür bitti :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…