Uzman psikolog beni suçlu buldu

İlk önce çocukluk travmasi yaptık 3 ay kadar ama ben geçmişi değil geleceği istiyorum...
Ailem ile geçmişi konuşup cozemem ben sadece öfke kontrolü ve çocuk yetiştirmek için terapi istemiştim
İşte bu yanlış. Öfke kontrolü için belki de tam da geçmişi konuşmanız gerekiyor. Acaba psikoloğun yöntemine çok mu müdahalede bulundunuz bunu değil şunu yapalım diye?

Ben psikologa ilk önce yetersiz anneliğin için gittim durumumu anlattım beni çocuk gelişim uzmanına gönderdi onunla da görüştüm aile terapisi yapın eşinle sadece seninle olmaz dedi...
Eşimle gittik 2 seans sonra tek başladık

Ben de pdrciyim belki o yüzden biraz daha açık oldu ama tam bir teşhis yerine yuvarlak konuştu :) zaten artık teshislerin bir önemi de çok yok, umarım şifa bulursunuz. Benim sürecim şükür bitti :)

Insallah. Sizinki ne kadar sürdü ve ne gibi problemleriniz vardi, cok özel olmazsa?

Ben bazen kendimi umutsuz vaka gibi hissediyorum, bunca yil gecmediyse simdi niye gecsin diye uzuluyorum.

Ben o kitabı asla önermiyorum...Şermin Yaşar okuyun ama Hatice Kübra Tongar'ın yazılarını yine de okumayın..

İşte bu yanlış. Öfke kontrolü için belki de tam da geçmişi konuşmanız gerekiyor. Acaba psikoloğun yöntemine çok mu müdahalede bulundunuz bunu değil şunu yapalım diye?
Öfke kontrolünü hiç konuşmadık..
Sadece çocukluk travmasi konuştuk
Ama kabul ediyorum seans sonu veda ederken hep çocuklarımı sordum ne yapabilirim diye

Bu psikolok sanırım uzaktan eğitimle diploma almış onu yapamam bunu yapamam ? Eeee ne yapacaksın o zaman diye sorarlar adama

Psikoglar olmasi gereken seyler bunlar sana yalandan haklisin falan diyecek halleri yok.. önce kendinde basliyorsun degisimleri zaten ne gördüysen o sekilde yapmaya devam ediyorsun onlarda bu sekilde gördüklerin icin ama sen kendin görmüyorsundur

Ben o kitabı asla önermiyorum...Şermin Yaşar okuyun ama Hatice Kübra Tongar'ın yazılarını yine de okumayın..
Gerçekten de ya Hatice Kübra tongarı okudum ama ne kadar içi boş kitaplardı boşuna zaman kaybettim Herşeyi de dine bağlıyor ayrıca .

Konu sahibi sen başka bir doktor araştır bu doktorla yürümez Ayrıca da annem gibi olmak istemiyorum diyorsun ya meditasyon araştır ve ata bağlarından kurtul

Bazen hocalarda çatlak olabiliyor. 2 sene önce kadar ciddi anlamda psikolojim bozuktu. Pandemi beni iş olarak istemediğim yerlere göndermişti. Sonra çocuğum olmuyor. Resmen diplerde idim. Önce ana bilim dalı hocasına gitmiştim. Adam prof. Anlattım hocam şöyle böyle. Kafaya taktığım içinde hamile kalamıyorum.anlattım işte bişeyler. Sesi de cırtlak idi. Onu kim demiş. Dünyanın neresine gidersen git üreme ile psikolojinin hiç bir bağı olamaz falan diye yükselmişti baya. Öyle odasından çıktım ama çözüm bulamadım diye iyice çöktüm. Sinirimi eşimden çıkarmaya başladım. Sırf onun için bu kez de polikliniğe gideyim dedim. Asistan Dı kadın galiba. Yüzü gibi haraketleri hali tavrı da çok güzeldi. Kadife gibi sesi kedi gibi uysallığı vardı. Anlattım ağladım. Öyle güzel bir konuşma geçtiki aramızda. Numarasını verdi. Daraldığın an randevu ile uğraşma gel dedi. O kadından sonra işe severek gitmeye başladım. Bir kaç ay sonra da tatil e gittim psikolojim de düzelince hamile kaldım.

Yoo aksine ben kendim de arıyorum hataları eşime de diyorum hatalarımı söyle ki kendime çeki düzen vereyim...
Eğer kendim de sorun görmeseydim neden terapi almak isteyeyim..
Neden kendime yol gösterilsin isteyeyim.
Benim doğruların benim kararlarım der köşeye cekilirdim.
Dost acı söyler deyimi vardır ama maksat üzüm yemek bagciyi dövmek değilse acı olan gerçeği yumuşatarak söylersiniz insanı suçlu psikolojisine sokarak değil yada ben Hüsnü kuruntu yapıyorum

O nasıl bi psikologmuş öyle?
Evet ben seni yönlendiremem demesi çok normal çünkü sadece yol göstermek farklı bir bakış açısı sunmak onun görevi.
Ama yaklaşımını çok yanlış buldum. Başka birini araştırıp onunla devam etmelisin benim de çok fazla travmam vardı ve birer birer yavaş yavaş aştık terapistimle biz de ilk başta çift olarak gitmiştik mesela ayrı ayrı seanslara da aldı birlikte de aldı ama hiç seninki gibi yaklaşmadı doğrusu

Psikoloğun diploması olduğundan emin misiniz? İlk defa bir uzmandan böyle bir üslup duyuyorum ben şok.

Gerçekten de ya Hatice Kübra tongarı okudum ama ne kadar içi boş kitaplardı boşuna zaman kaybettim Herşeyi de dine bağlıyor ayrıca .
Panik atak geçirdiği hikayesini dinlemiştim diyordu ki: Dr, psikolog, hacı hoca kime bulduysam gittim dedi ve hayatına bakayım dedim eşinin mevkisini görünce reklam ve para kaynaklı bir eser oluştuğu apaçık ortada olduğunu gördüm..

Aslında karakter olarak ürkek , birine laf derken kalbi çarpan biriyim..
Birini kırdığımı yanlış bir şey dediğimi düşünsem 1 hafta etkisinde kalıyorum bu yüzden hep birilerine danisirim..
Sanırım bu danışma işini psikologa da yaptım nasıl davranayim diye

Insallah. Sizinki ne kadar sürdü ve ne gibi problemleriniz vardi, cok özel olmazsa?

Ben bazen kendimi umutsuz vaka gibi hissediyorum, bunca yil gecmediyse simdi niye gecsin diye uzuluyorum.
Çocukluk çağında tekrarlayıcı travmalar vardı, bir şekilde basacikabiliyordum ama pandemi döneminde hafif düzeyli depresyonla birlikte pik yaptı . Biz EMDR çalıştık 14 seans sürdü . Psikoegitim kısmı olmadığı için ve ben çalışacağım konuları belirlediğim için bir tık hızlı bitti . Seans sürecinde bende de çok oldu . Beceremiyorum diye çok ağladım ana her şey kendi hızında oluyor . Şükür şu anda her şey daha stabil . Bunca yıl tek başına ilerlediniz artık terapi ile birlikte gidiyorsun. Umutsuz olma

Eşi neymiş ben hiç bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…