Uzman psikolog beni suçlu buldu

Çok iyi anlıyorum sizi bende öyleydim acaba annem gibi çocuğuma bağırır mıyım falan diye kendimi yiyordum benzeyen huylarım yok mu elbette var ama fark ettiğim an kendimi frenliyorum bu süreçte bu kitap bana çok iyi geldi inşallah size de iyi gelir

Allahu Teala razı olsun canım amin inşaallah kitabı alıp okuyanlara da iyi bir klavuz olur güzel tarafa yönlendirir

Bende emdr tedavısı alıyorum 4. Seanstayım işe yaramıcak diye cok korkuyorum Kesinlikle yarıyor mu?

Psikologa gidin tabi ve bunuda değiştirebilirsiniz. Ama gitmeden de çocuklarınıza bagirmayi bırakabilirsiniz diye düşünüyorum, çocuklara çok üzüldüm..

Bende emdr tedavısı alıyorum 4. Seanstayım işe yaramıcak diye cok korkuyorum Kesinlikle yarıyor mu?
Kesinlikle diyemeyiz ki , herkes kendi hızında ilerliyor ve kormamaya çalış . Terapi sureci çiçekli bir bahçe değil. Bu korkunu terapistinle paylaş . İnsan yetersiz hissediyor çok iyi anlıyorum . Yapamiycam diye aynı korkular bende de vardı , terapistimle paylaştım. Umarım senin içinde süreç güzel ilerler

Çocukların yaşı yakın ve zor yaştalar. Ailesinden sevgi sabır anlayış şefkat görmüşler bile çıldırır kızabilir bazen mesela ben, tek çocuğa zor yetiyorum. kendinizi suçlamayın. umarım istediğiniz gibi bir pskilolog bulmuşsunuzdur. online destek alın

Kendinize yapabileceğiniz en büyük iyilik terapistinizi değiştirmek. Siz suçlu değilsiniz sadece geçmişten getirdiğiniz ve bilinçaltınıza attığınız şeyleri çözüme kavuşturmanız gerekiyor. Emin olun bu durum benim hiçbir sorunum yok diyen herkeste vardır. Size tavsiye edebileceğim bir de kitap var. Ben okudum ve birçok sorumun cevabını orada buldum. Bilinçaltından gelen ebeveyn-Feride Koçak Can

Lütfen bana uzman dedgnz kisinin ismini verin hangi hastanede o kadar merak ettim ki. İsterseniz özelden yazın arastrcgm kimmiş bu densiz lafları eden hadsiz

Çift terapisti bana sorun sizde olabilir mi diye çıkışmıştı. Eşimi haklı bulmuştu. Onun istek ve düşüncelerini bana kabul ettirmeye çalışmıştı. Tedaviyi bıraktım. Böyle terapist olmaz. Terapist böyle sert cümleler kurup, taraf tutmaz. Sizin terapistiniz de normal değil. Kendinizi suçlu hissetmeyin. Terapistinizi değiştirin.

Sizin konunuzşa çok ortak yanım var. Ve bemde bir. Psikolog ile terapi aldım. Çok net söyşeyebilirimki çok ama çok yanlış bir kişi karşınızdaki psikolog.. Çünkü Sorun sizde olsa bile sorun sende demez. O kişi hatta tam bir g.zekalı. Asla o kişiyle devam etmeyin. Doğeu psikologla ne kadar ilerdeiğini görüp şaşarsınız.

Siz gerçek psikologa gittiğinizden emin misiniz? Önüne gelen, nasıl psikolog olunur bilmeden ordan burdan aldıkları sertifikalar ile kendine psikolog diyen çok kişi var. Psikologlar benim ilgi alanım hiçbir psikolog danışanını suçlayıcı bir şekilde konuşmaz. Danışanının hatası varsa ya sende bağlı olmuşsun bu kişiye iyi misin diye değil de atıyorum neden ondan sana zarar verdiğini gördüğün halde ayrılmayı düşünmüyorsun diyerek düzeltmeye çalışır. Ben konunuzda en çok buna takıldım yanlış terapiyle ileriye gitmek isterken yerinizde bile saymazsınız direkt geri geri gidersiniz. Psikolog haklı haksız da peşinde değildir.

Bunun çaresini biliyorum ama uygulamazsaniz siz kaybedersiniz... psikiyatristte gidin sizi sakin yapan ilaçlar kullanın ..çocuklarınıza karşı yumuşak huylu olun lütfen bu u iradenizle şu anda yapmıyorsanız ilaç yardımıyla yapın ...kendinizi bu süreçte geliştirin psikolojik olarak ...hazır hissedince yavaş yavaş ilaçları bırakırsınız ..bunu yapın çocuklariniza bunu borçlusunuz ..kim bağırıp çağıran anneyi ileriki yaşlarda arar sorar ? Şimdi severler sizi yaşları küçük ama büyüdükçe sizin annenize hissetiklerinizin aynını onlarda size hisseder

Terapist asla suçlamaz. Annelik ile ilgili konuda bence siz biraz takıntı yapmışsınız. Başka bir terapiste gidin, ama bence bireysel gidin. Eşinizle sorunlarınız varsa ayrıca çift terapisine gidersiniz.

Arkadaşlar hiçbir psikolog danisanini yonlendirmez, yonlendirmemeli. Psikoloji bilimi ve psikolog size ne yapacağınızı veya doğru yolu parmagiyla isaret ederek göstermez.

Sizin kendinizi bulmaniza, icinize dönmenize ve karanlıkta kalmış duygularınızı kendi ifadelerinizle gün yüzüne çıkarmanıza sadece aracı olur.

Başrol danisanin kendisidir. Zaten sen şunu yap böyle yap böyle konuş demek etik değildir. Senin ifade ettiğin duygularını anlamlandirmana yardimci olur psikolog sadece.

Bu sarı dersin ama o sarının neden sarı olduğunu bulmana yardim eder. Travmalarınla yüzleşip özde olanı buldurur. Eğer bugün eve git eşine şöyle şöyle yap gel haftaya diyorsa psikolog değil kk yorumcusudur. (Bizden bi farki olmali)

NOT: Konu sahibi sizin psikologunuz
kesinlikle normal bir davranış sergilememis. Mesleğini herkes hakkıyla yapamıyor maalesef. Değiştirin ve şikayet edin.

Bir psikolog sorun sende diyemez, dememeli. Bunun dili bu değil. Bir süre sizinle yalnız devam etmek istiyorum, sonra eşinizi yeniden dahil edelim vs demeliydi. Eşin yanında sorun sende derse adam da oooh ben dört dörtlüğüm sen sıkıntılısın deyip komple salar. Ülserin var demekle sorun sende demek aynı şey değil. Kişi zaten sorunu olduğu için gitmiş psikoloğa. Psikolojisini etkileyecek bu tarz cümleler kuramaz bu yüzden. Üslup her şeydir.

Ben de zaten "öyle dememiştir" dedim. Belki de "sorunun kaynağı sizde, eşinizin devam etmesine gerek yok,önce bunu çözelim" demiştir, konu sahibi böyle demis gibi hissettiği için olayi böyle anlatıyordur. Ben direkt öyle dediğini düşünmüyorum. Diyorsa da bu kişi psikolog değildir, sertifikalı sosyolog aile danismani falandır.

Günlük olarak davranışlarınızi bir kağıda yazmanızı tavsiye ederim. Çocuklarınızın hareketlerine nasil tepkiler veriyorsunuz. Sonra nasıl tepkiler verseydim bu çocuklarımla aramdaki bağı güçlendirip çocuğumu daha doğruya iterdi konularına girin. Tam olarak davranislarinizi bilemem ama bazi vakalarda çocukluk travmalarindan kaynakli kendisi oyle yapmasa da yapıyorum algısına giren yüzlerce hasta var. Belki de normal bir annesinizdir. Biraz sabırla kendinizi ve ailenizi izleyerek, hareketleri değerlendirerek güzel sonuçlar alabilirsiniz. Öfkeliyken nefes egzersizleri yapın. Derin nefes egzersizlerinde ofkelenmeniz imkansiz. Beyne yeterli oksijen gider. Çocuklarınıza ofkelendiginizde elinize birsey geçmez. Onların yanlış yaptıklarını farklı yollar bularak gösterin onlara. Aile saatleri düzenleyin bu sizin muhabbetinizi arttırır ve aile bireyleri yalnız olmadıklarını ve birbirlerine sevgiyle nasil baglandiklarini ifade eder. Tv tlf cok fazla evinizin içinde olmasın. Aslında insan görmediği şeyleri yaşamaya daha çok hevesli olabilir farkındalık yaşadığı durumlarda. Çocuklarınıza her gün en az 5 kez sarılmayı ve onlara güzel enerjinizi vermeyi ihmal etmeyin. Iyiki benim kızımsin iyiki benim oğlumsun ikinizde çok değerlisiniz bu mucize kelimeleri en az 5 kez çocuklarınızın uzerinde uygulayın. Monotonlugun içine yeni çiçekler ekin yeni davranışlar bulmaya çalışın. Eşiniz de bu değişime ayak uyduracaktir. Güçlü ve sabırlı olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…