Uzman psikolog beni suçlu buldu

Anladim. Biz psikodinamik ekol uzerinden gidiyoruz, haftada 2 seans olmak uzere. Dolayisiyla odev vs yok. Haliyle bazen uzuluyordum.

Adiniza cok sevindim!:)

Aileden sevgi görmemiş biri misiniz ?
Sevgi yaşanılarak öğretilen bir duygu çünkü
Genelde sevgi görmemiş kişiler sevgi gösteremiyor.

En büyük hatanız sırf baskı ile evlenmiş olmak
Hadi evlendiniz niye 2 çocuk yaptınız ?
Onların suçu neydi ?

Psikolog vs bunlar geçici çözüm
Eşinizi ve çocuklarınızı sevmiyorsanız kopar bu evlilik bir yerde
Hep derim : sevgi olmadan evlilik olmaz.

Psikoloğun diploması olduğundan emin misiniz? İlk defa bir uzmandan böyle bir üslup duyuyorum ben şok.

Maalesef var boyleleri.

Benim daha once gittigim terapist cok tuhaf davraniyordu. Anlattigim seye mesela bir kere guldu, bu beni cok irrite etmisti.

Hadi belki istemsiz, sinirden oldu diyelim. Benim cok takildigim bir konuyu konustuk ve kapattik, ertesi seans ben nasil boyle boyle oldugundna emin olucam diyince bana bagirip, azarlamisti, birak artik bu konuyu diye?! Artik gitmek istemiyordum bu tavirlardan sonra. Kisa sure sonra da biraktim.

maalesef ülkemizde denetimsizlikten dolayı saçma sapan insanlar bi şekilde sertifika alıp aile danışmanıyım diye insanlanların hayatını mahvediyorlar. sizin aracılığınızla şunu söyleyim aile terapistine gidecekseniz muhakkak eğitimimi öğrenin

Bakkaldan alınmış diplomalar

Sen yurtdışında değil misin yurtdisinda bile böyle mi

Sonuna kadar haklısınız.
Gerçekten yorulmasaydim bikmasaydim evlenmezdim...
Sevgisiz büyüdüm aynı evde annem benim annem değil kardeşimin annesiydi...
Babaannem de benim annemdi

Anladim. Biz psikodinamik ekol uzerinden gidiyoruz, haftada 2 seans olmak uzere. Dolayisiyla odev vs yok. Haliyle bazen uzuluyordum.

Adiniza cok sevindim!:)
Psikodinamik de çok severim ben :) benim travma kökenli idi ve sinir sistemimin tolerans duzeyi çok düşüktü . Tabi daha çok yol almam gerekiyor biraz yasama ve deneyimlemenl surecindeyim terapistinizi merak ettim sakıncası yoksa özelden yazar misniz ?

Yıllar önce böyle bir psikiyatriste seni gelmişti eşim.
Çok komik bir Dr du.
Eşimin yapmak istediği herşey ama herşey için çok zor, nasıl olacak ki tarzı umutsuz konuşurdu.
Mesela eşim kilo vermek istiyordu, nasıl vereceksin ki mide ameliyatı olmadan çok zor veremezsin vs diyordu
Sonra değiştirdik tabi.
Yani arada olabiliyor böyle malesef, siz değiştirip cabaniza devam edin.
En azından farkındalığınız var

Sakin ebeveyn kitabını okumanızı öneririm . Hatta bir alıntıda şöyle diyor ’olayları değiştiremeyiz ama olaylara verdiğimiz tepkileri değiştirebiliriz ‘

Daha önce doktor degistirmediysen bir kez daha doktoru degistir son bir kez dene yok hala kendinden problem ise muhakkak kendinden baslarsin kuruntulari yapiyosan vs onlari at kafadan bi yerden beyninden kodlamak lazim negatif seyleri düsünmek yerine pozitif seyleri düsünmeyi deneyelim yardimci olmak isterdim ama bilemiyorum bu kadar yardimci oluyorum kusura bakmayin bi yandan düsünüyorum belki bu Doktor seni daha kötü yapiyor bilemezsin

O doktor kendini tedavi etsin once. Maddi durumunuz varsa size bir onerim olacak

Bu ne biçim hadsiz terbiyesiz bı psikologgmus yaa varsay ki sen suçlusun insan gibi konuşsana öküz derler adama. Ya başka psikologa gidin ya da benim gibi Tülay kök videoları izleyin müthiş bir psikolog. Öfke kontrolü ile ilgili de dinleyebilirsiniz. Ama anlamadığım bir konu var çocuklarınıza sevginizi mi gösteremiyorrsunuz? Bu öğrenilebilecek bir şey mi emin olamadım yapısal olarak soğuk olabilir misiniz

İlk önce çocukluk travmasi yaptık 3 ay kadar ama ben geçmişi değil geleceği istiyorum...
Ailem ile geçmişi konuşup cozemem ben sadece öfke kontrolü ve çocuk yetiştirmek için terapi istemiştim

terapi işinin kumandası yok ki, öyle öfke kontrolü ve çocuk yetiştirme tuşuna basınca düzelsin. psikolojide en temel tedavi prensiplerden biri geçmişteki kodlamaları tespit edip değiştirmektir. sizin öfkenizin kaynaklarını bulması için eşelemesi gerekiyor geçmişi, geçmişi bırak önümüze bakalım derseniz tedavi biçimini red etmiş olursunuz,

Eşimle aile terapisine gittik 2 seansta psikolog eşimin yanında " sorun sende herkesi çok yoruyorsun , tek gel terapiye " dedi...

tabi tek taraflı dinliyoruz olayın gelişine gidişatına tam hakim değiliz, belki siz yanlış anlamışsınızdır ama, ben de eşinizin yanında o uslupla konuşmaması gerektiğini savunanlardanım, psikoloğa bu durumdan rahatsızlık duyduğunuzdan bahsedin ve yanıtını dinleyin, mantıksız bir yanıt olursa psikoloğu değiştirmenizden yanayım ben de. ama belki de siz herşeyi yanlış anlayan birisinizdir, belki psikologu bırakmamanız gerekiyordur, bilemiyorum ki burdan yorum yapmakta ne kadar doğru olur?

çocuklarınız için çabanızdan dolayı tebrik ederim, toplumda herkes yaralı ama çook az kişi yardım almayı akıl ediyor ihtiyaç duyuyor çabalıyor değişim için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…