- 29 Mart 2012
- 1.784
- 1.839
- 333
- Konu Sahibi Zeytin_yesili
-
Çocukluk çağında tekrarlayıcı travmalar vardı, bir şekilde basacikabiliyordum ama pandemi döneminde hafif düzeyli depresyonla birlikte pik yaptı . Biz EMDR çalıştık 14 seans sürdü . Psikoegitim kısmı olmadığı için ve ben çalışacağım konuları belirlediğim için bir tık hızlı bitti . Seans sürecinde bende de çok oldu . Beceremiyorum diye çok ağladım ana her şey kendi hızında oluyor . Şükür şu anda her şey daha stabil . Bunca yıl tek başına ilerlediniz artık terapi ile birlikte gidiyorsun. Umutsuz olma
Psikoloğun diploması olduğundan emin misiniz? İlk defa bir uzmandan böyle bir üslup duyuyorum ben şok.
maalesef ülkemizde denetimsizlikten dolayı saçma sapan insanlar bi şekilde sertifika alıp aile danışmanıyım diye insanlanların hayatını mahvediyorlar. sizin aracılığınızla şunu söyleyim aile terapistine gidecekseniz muhakkak eğitimimi öğreninMerhaba hanımlar kısaca özet geçeceğim.
37 yaşındayım 6 senelik evliyim biri 4 yaşında biri 3 yaşında iki evladım var...
Çok fazla çocukluk travmalarım var ve bu da beni aşırı takıntılı hale getirdi...
Hiç evlenmeyi istemedim 10 yıl annemle bunun kavgasını yaptık ama fiziksel , psikolojik ve ekonomik şiddete daha fazla dayanamadım görücü usulü evlendim..
Eşimle aile terapisine gittik 2 seansta psikolog eşimin yanında " sorun sende herkesi çok yoruyorsun , tek gel terapiye " dedi...
Üstüne basa basa Dr " ben annem gibi anne olmak istemiyorum çocuklarıma bagirmak çağırmak psikolojilerini bozmak istemiyorum " dedim...
Ama anneme benziyorum gitgide bağırıyorum sinirleniyorum öfke kontrolum yok dedim...
" Ben ne yapabilirim x annen gibi olmak istiyorsan ol buna ben mani olamam sana şöyle yap boyle yap diye yol gosteremem "dedi...
Ama ben şefkat , sevgi , ilgi ve hoşgörü görmedim ki...
İyilik güzellik , tatlı dil bana gösterilmedi öğretilmedi...
Çok yetersiz bı anneyim psikologlara olan inancım kalmadı başka birine gitsem sonuç yine aynı olur mu...
Bilmediğim , öğrenemedigim şeyler için suçlu muyum...
5 sevgi dili ,çocuklarda 5 sevgi dili kitaplarını da okudum...
Evde eşimde yardımcı olmuyor ona kalsa iyi bir anneyim çocuklarımda gözümdeki gibi değilmiş normalmiş halleri...
Ben ne yapabilirim nasıl öğrenebilirim sevgi dilini tatlı dili
Bakkaldan alınmış diplomalarBu terapistin diploması olduğuna emin misiniz? Aille danışmanı vb olabilir mi?
Ben ne yapayım diye bir şey yok, madem insanllara hiçbir iyilleşme yardımı sunmuyorsun kardeşim o zaman paralarını alıp terapi önermemelisin .. bu hayatımda duyduğum en acaip şey ben ne yapayım ne demek bu nasıl bir terapist?
Sen yurtdışında değil misin yurtdisinda bile böyle miMaalesef var boyleleri.
Benim daha once gittigim terapist cok tuhaf davraniyordu. Anlattigim seye mesela bir kere guldu, bu beni cok irrite etmisti.
Hadi belki istemsiz, sinirden oldu diyelim. Benim cok takildigim bir konuyu konustuk ve kapattik, ertesi seans ben nasil boyle boyle oldugundna emin olucam diyince bana bagirip, azarlamisti, birak artik bu konuyu diye?! Artik gitmek istemiyordum bu tavirlardan sonra. Kisa sure sonra da biraktim.
Sonuna kadar haklısınız.Aileden sevgi görmemiş biri misiniz ?
Sevgi yaşanılarak öğretilen bir duygu çünkü
Genelde sevgi görmemiş kişiler sevgi gösteremiyor.
En büyük hatanız sırf baskı ile evlenmiş olmak
Hadi evlendiniz niye 2 çocuk yaptınız ?
Onların suçu neydi ?
Psikolog vs bunlar geçici çözüm
Eşinizi ve çocuklarınızı sevmiyorsanız kopar bu evlilik bir yerde
Hep derim : sevgi olmadan evlilik olmaz.
Psikodinamik de çok severim ben :) benim travma kökenli idi ve sinir sistemimin tolerans duzeyi çok düşüktü . Tabi daha çok yol almam gerekiyor biraz yasama ve deneyimlemenl surecindeyim terapistinizi merak ettim sakıncası yoksa özelden yazar misniz ?Anladim. Biz psikodinamik ekol uzerinden gidiyoruz, haftada 2 seans olmak uzere. Dolayisiyla odev vs yok. Haliyle bazen uzuluyordum.
Adiniza cok sevindim!:)
Yazmayım Google dan bakınEşi neymiş ben hiç bilmiyorum
Hemen bakıyorum aşırı merak ettimYazmayım Google dan bakın
Daha önce doktor degistirmediysen bir kez daha doktoru degistir son bir kez dene yok hala kendinden problem ise muhakkak kendinden baslarsin kuruntulari yapiyosan vs onlari at kafadan bi yerden beyninden kodlamak lazim negatif seyleri düsünmek yerine pozitif seyleri düsünmeyi deneyelim yardimci olmak isterdim ama bilemiyorum bu kadar yardimci oluyorum kusura bakmayin bi yandan düsünüyorum belki bu Doktor seni daha kötü yapiyor bilemezsinYoo aksine ben kendim de arıyorum hataları eşime de diyorum hatalarımı söyle ki kendime çeki düzen vereyim...
Eğer kendim de sorun görmeseydim neden terapi almak isteyeyim..
Neden kendime yol gösterilsin isteyeyim.
Benim doğruların benim kararlarım der köşeye cekilirdim.
Dost acı söyler deyimi vardır ama maksat üzüm yemek bagciyi dövmek değilse acı olan gerçeği yumuşatarak söylersiniz insanı suçlu psikolojisine sokarak değil yada ben Hüsnü kuruntu yapıyorum
Gerçekten öyle, öyle uzman mı olur? Diplomayı kontrol etsinlerDimi ya konu sahibini dövecek sanki elinden gelse
Bu ne biçim hadsiz terbiyesiz bı psikologgmus yaa varsay ki sen suçlusun insan gibi konuşsana öküz derler adama. Ya başka psikologa gidin ya da benim gibi Tülay kök videoları izleyin müthiş bir psikolog. Öfke kontrolü ile ilgili de dinleyebilirsiniz. Ama anlamadığım bir konu var çocuklarınıza sevginizi mi gösteremiyorrsunuz? Bu öğrenilebilecek bir şey mi emin olamadım yapısal olarak soğuk olabilir misinizMerhaba hanımlar kısaca özet geçeceğim.
37 yaşındayım 6 senelik evliyim biri 4 yaşında biri 3 yaşında iki evladım var...
Çok fazla çocukluk travmalarım var ve bu da beni aşırı takıntılı hale getirdi...
Hiç evlenmeyi istemedim 10 yıl annemle bunun kavgasını yaptık ama fiziksel , psikolojik ve ekonomik şiddete daha fazla dayanamadım görücü usulü evlendim..
Eşimle aile terapisine gittik 2 seansta psikolog eşimin yanında " sorun sende herkesi çok yoruyorsun , tek gel terapiye " dedi...
Üstüne basa basa Dr " ben annem gibi anne olmak istemiyorum çocuklarıma bagirmak çağırmak psikolojilerini bozmak istemiyorum " dedim...
Ama anneme benziyorum gitgide bağırıyorum sinirleniyorum öfke kontrolum yok dedim...
" Ben ne yapabilirim x annen gibi olmak istiyorsan ol buna ben mani olamam sana şöyle yap boyle yap diye yol gosteremem "dedi...
Ama ben şefkat , sevgi , ilgi ve hoşgörü görmedim ki...
İyilik güzellik , tatlı dil bana gösterilmedi öğretilmedi...
Çok yetersiz bı anneyim psikologlara olan inancım kalmadı başka birine gitsem sonuç yine aynı olur mu...
Bilmediğim , öğrenemedigim şeyler için suçlu muyum...
5 sevgi dili ,çocuklarda 5 sevgi dili kitaplarını da okudum...
Evde eşimde yardımcı olmuyor ona kalsa iyi bir anneyim çocuklarımda gözümdeki gibi değilmiş normalmiş halleri...
Ben ne yapabilirim nasıl öğrenebilirim sevgi dilini tatlı dili
İlk önce çocukluk travmasi yaptık 3 ay kadar ama ben geçmişi değil geleceği istiyorum...
Ailem ile geçmişi konuşup cozemem ben sadece öfke kontrolü ve çocuk yetiştirmek için terapi istemiştim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?