Üzülerek izliyorum....

ilk olmak çok önemliydi olamadıgım için kızgınlıgım...neden anlamıyorsunuz

biz anlıyoruz senin anlamadığın ilk olmamanın sebebi sensin başkası değil
sen istememişsin işte.. evlenmene karşı çıkan yokmuş bişey yokmuş.. sen ve planların bunun sebebi.. kızgınlığın yersiz..

ilk olmak çok önemliydi olamadıgım için kızgınlıgım...neden anlamıyorsunuz

O zaman kızgınlığın kendine olsun bir başkalarına değil çünki sen seçtin bunu şimdi hiç bir şekilde söz söyleme hakkınız yok bu konuda.

Hayirli bir evliligim olsun demiyorsun da ilk olayim diyorsun. Bilet satilmiyor bu durumlarda ki biletini alasin millette seni beklesin. Yanlis dusunuyorsun mutlu olmayi dusun once. Birak kardesi de mutlu olsun.

hep bir ağızdan yanlış düşündüğünü belirtiyoruz.. sende sevgilinde ailenize darılmayın onlarda haklılar çocuklarının mürüvetini görmek istiyorlar. Ağzının tadı bozulmadan evlenmek nasip olur inşallah. bu kadar ince düşünme yolun başındasın çok yıpranırsın

Cnm seni o kadar iyi anlıyorum ki,aynı durumu ben yaşadım çünkü.
sevgilimin ondan küçük iki kardeşi var o en büyükleri yani
küçük olan kardeşlerinden biri geçtiğimiz haziran evlendi ben de gittim düğüne..
diğeri de şuan nişanlı 2 ay oldu nişanlanalı muhtemelen o da bizden önce evlenecek
biz planlar yaparken atı alan üsküdarı geçti:))
şimdi bu işler nasip kısmet tabi ki,ama insanın zoruna gitmiyo değil..
kardeşinin düğünü yaklaşttıkça ben o kadar üzülüyodum ki geceleri uyuyamıyordum
bunu ilk önce biz yaşamalıydık.tabi ilk olmak değil değerli olmak önemlidir ama içime dert olmuştu,herşeyin ilki farklı olur çünkü..
depresyona gircektim neredeyse ama tabi kendi içimde yaşadım bunları kimseye belli etmedim,içim içimi yedi,çok kıskandım,keske evlenemeseler bile dedim,oysa kardeşini de kızı da çok seviyodum
bencede büyük olan kardeşin önce evlenmesi daha güzel böyle olmalıydı ama nasip..
ikinci kardeşi nişanlandığında da aynı şeyleri yaşadım fakat ilk i kadar şiddetli üzülmedim.

şimdi aramızda ki fark senin evlenmeyi ertelemiş olman canım,ben ailemle ilgili bi takım engeller yüzünden bu kadar üzüldüm,tabi sevgilimde hatalıydı, yoksa hiçbirşey yüzünden ertelemezdim.
sen de üzülme bence sonuçta siz ertelemişsiniz kimsede kimseyi beklemez ki,hayırlısı olsun de.

Canım konunu baştan sona okudum. Bence yalnış düşünüyorsun. Kimse evlenmek için sizi veya bir başkasını beklemek,hayatını ertelemek zorunda değil.Evliliği ister aşk,ister kurtarma çabası olsun bu durumu değiştirmez.

Tut ki evlenemediniz tut ki bir aksilik çıktı. O çocuk boşu boşuna mı bekleyecekti daha 2 yıl ?

Senin bu durumdan haberinin olmaması da,erkek arkadaşının arkadaşlarının onunla dalga geçmesi de çok normal. Çünkü bak,birincisi sen kendin sevgilinin evine girerken bir sıfatla girmiyorsun. Sevgilinin annesi de doğal olarak gelini olarak kabullenemediğinden söylememiştir,ki zaten bunu öğrenmen gerekiyorsa öncelikle sevgiline düşerdi söylemek. İkincisi de erkeklerde de kadınlarda da ergenlikten tut,kocaman birer yetişkin olana kadar sevgilisi olan,evlenen herkes birbiriyle bu şekilde şakalaşır. Hadi sen daha bulamadın mı,bak şu çoluk çocuğa karışmış şeklinde. Sevgiliniz bunu çok rahatlıkla göz ardı edebilir.

Bence sen kendi kararlarının kurbanı olmuşsun... Belki en azından bir nişan yapsaydınız,fikrini bile söyleyebilirdin bu evlilikle ilgili. Sonuçta el kızı olarak afedersin, bana kırılma ama sana ne?...

Son düzenleme:
hemen hemen bütün yorumlarda da olduğu gibi bencede kıskançlık yapmışsınız. kendinizi ailede fazla önemli biri sanmışsınız, sizin fikrinide almalarını falan beklemişsiniz.

demekki onlar evlenipte sizden önce birde bebek yaparsa iyice kıyamet kopacak, ilk torunu ben vermeliydim diyeceksiniz bu seferde...

Seni bekleyecek halleri yoktu ya.

Olayları askıya alan bekleten sensin.Bu herşey senin karar verme zamanına bağlı olarak yapılacağı anlamına varmıyo.

onlara da deseydin yaa olmasını beklediğim bişey var da benim 1 2 yıl sonra evlenirsiniz diye.

Kıskançlığın lüzumu yok.

Kendin etmişsin şimdi de böyle üzülerek izleyeceksin işte...

Onların evliliğinde sizin paranız altınlarınız mı kullanılacak?
Kusura bakmayın ama artık eskidendi büyükten izin almalar..
Kimse kimsenin keyfini beklemek zorunda değil ki..Bencillik yapıyorsunuz gibime geldi..
İlk gelin olacağım diye insanların kendinizi beklemesini istemek çook bencilce..

Kimse senin keyfini bekleyemez zamanı gelen seven evlenir. Senin planların var evlenmeyi dusunmuyorsun diye karsilikli anlasmis bir engeli olmayan birbirini seven bu iki insan nden evlenmesin ki. Bence suan kiskanclik yapiyorsun . Kin duyman gereken hicbişey yok benim gordugum kadarıyla.

Bir de sanki kaynın sırf yurtdışı için evlenmiş imajı yaratmışsın..
Senden başka insanlar sevip evlenemez mi yurtdışına gidecekse??

beni ilk defa sen anladın canım yaa işte ben de aynen senin gibiyim...umarım ben de atarım bu psikolojiyi üzerimden..

Haklısın ama insanın zoruna gidiyor yine de....

sanırım bu forumda ilk defa birine haksızsın diyeceğim. Tabi ki içinizde bir burukluk olabilir ama kimse sizi beklemek zorunda değil evlenmek için. Abartmışsınız durumu. Umarım bundan vazgeçersiniz.

sevgilisinin ailesi size yaşlarınız uygun olduğu halde "evlenin" diye ısrar etmeseler, siz dururken hali hazırda, 22 yaşındaki oğullarını evlendirmeye çalışsalar anlıcam sizin üzülmenizi...ama zaten onlar sizi evlendirmek istemişler büyük olarak...o kadar da demişler...siz kendiniz zaman istemişsiniz... bence biraz egoistce düşünüyorsunuz ilk olmak benim hakkımdı diye... sanki ikinci olsanız size daha az mı değer verecekler?? yada o geline yaptıklarını size yapmayacaklar mı?? sıranın ne önemi var ki?? sizin durumunuza biraz "ego", biraz da "kıskançlık" diyorum...

yok artık daha neler ya , kinlendinmi birde, dedğin şeylerin farkındamısın ya ilk olmak bizim hakkımızdı ilk gelin olmak benm hakkımdı, kendi kendine iyi dertlenmişsin sen

sizinki aynı şuna benziyor, büyük kardeş okula başlar küçük evde kalır , küçük büyüğü kıskanır ..

beni ilk defa sen anladın canım yaa işte ben de aynen senin gibiyim...umarım ben de atarım bu psikolojiyi üzerimden..

umarım.
benzer durumu yaşadım çünkü canım yaşamadan anlamak zor,ben çok abarttım çok kötü oldum,sinirlerim bozuldu.sen de benim gibi yapma insan kendini yıpratıyo.
üzülme artık hayırlısı böyleymiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…