• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzun boy meselesi

Keşke enim de boyum uzun olsa. 163 ile aldığım pantolonların paçasını kestiriyorum. Midi boy etek yakışmıyor. Palazzo pantolon altına hep topuklu giymek zorunda kalıyorum yoksa düdük gibi duruyor. O yüzden uzun boy her zaman iyidir. Bakmayın kısa boyu övenlere.

Hepsi uzun, koca elli ayaklı. Hem yeni nesil anneler spor konusunda teşvik ediyor hemde hormonlu gıda çok fazla var, çocuklar ultra büyüyor😄
Eskiden 39-40 numara kadın ayakkabısı istenilince ovvv derdik şimdi 45 numara ayakkabı isteyenler var😵‍💫
Sosyal medyada çok sık denk geliyorum uzun kızlara, benim gibi 1,5 metrelik kadınlarla kıyaslama videoları çekmişler ben bellerine ancak geliyorum :KK70:

Canım genelde kısa boylu kadınlar boy konusunda kompleksli oluyorlar bende 1.68 bana da diyorlar çevremdekiler hep 1.50 ve kıskandıkları o kadar belli ki aslında uzun boylu olmadıkları için kendilerinden kaynaklı sakın takma kafana uzun boylu olmak çok güzel birşey uzun boylular her zaman iyidir ve götü yere yakın olandan korkacaksın😂

Benim kızım benim boyumu geçti küçük yaştan beri spor yaptigi için .Ben de hep daha uzun boylu olmak istemisimdir.

Keşke enim de boyum uzun olsa. 163 ile aldığım pantolonların paçasını kestiriyorum. Midi boy etek yakışmıyor. Palazzo pantolon altına hep topuklu giymek zorunda kalıyorum yoksa düdük gibi duruyor. O yüzden uzun boy her zaman iyidir. Bakmayın kısa boyu övenlere.

Pantolonlari sadece bedenine bakip aliyor olabilir misiniz? Ben sizden biraz kisayim hic hayatimda pantolon pacasi kestirmedim. Pantolon boylari standart degil cunku degişiyor. Pantolon bedeni W, Boyu L seklinde yanyana yazar. Benim beden 26 boy 28 giyiyorum. 🙄
Sizin paca boyunuz kac mesela?

Pantolonlari sadece bedenine bakip aliyor olabilir misiniz? Ben sizden biraz kisayim hic hayatimda pantolon pacasi kestirmedim. Pantolon boylari standart degil cunku degişiyor. Pantolon bedeni W, Boyu L seklinde yanyana yazar. Benim beden 26 boy 28 giyiyorum. 🙄
Dandik kıyafet satan mağazalarda ne arasın paça boyu?o mavi'de berchka'da olur.

Ben de 1.63um. Uzun boylu kadinlarla nadiren arkadaslik yaptım çünkü uzun boylu insanlar beni biraz geriyor, rahat hissedemiyorum yanlarinda. Konusurken yukarıya bakmak gerekiyor vs. Bir de boyu birazcık uzun olan kadınların çok boy takıntıları var. Aynı boyda gorunuyoruz mesela ben hiç fark algılamiyorum kadin diyor ki ben 1.70im. Ya da durduk yerde ben senden uzunum gibi bir imada bulunuyor. Ben daha oncesinde benden uzun ise bile asla farketmiyorum yani o kadar az fark var. Bence turkiyede orta boylu kadinlarin cogu boylarını olduğundan uzun söylüyor. Siz de belki 1.76siniz ama 1.75 diyorsunuz. Kuzenim benden kısa duruyor, alman kimliğine 1.68 yazdırmış boyunu. Turkiyede boy kompleksi var kısacası.

Uzun boy mesele edecek bir konu değildir.
1.80'im ben. Memnunum boyumdan. Elalemin dediklerine kulaklarınızı tıkamaya çalışın.

Kotlar için dediğiniz geçerli , … Işık, ipek… gibi mağazalarda beden 34-36-38 diye geçiyor. Paça boyu aynı

Ben de 1.63um. Uzun boylu kadinlarla nadiren arkadaslik yaptım çünkü uzun boylu insanlar beni biraz geriyor, rahat hissedemiyorum yanlarinda. Konusurken yukarıya bakmak gerekiyor vs. Bir de boyu birazcık uzun olan kadınların çok boy takıntıları var. Aynı boyda gorunuyoruz mesela ben hiç fark algılamiyorum kadin diyor ki ben 1.70im. Ya da durduk yerde ben senden uzunum gibi bir imada bulunuyor. Ben daha oncesinde benden uzun ise bile asla farketmiyorum yani o kadar az fark var. Bence turkiyede orta boylu kadinlarin cogu boylarını olduğundan uzun söylüyor. Siz de belki 1.76siniz ama 1.75 diyorsunuz. Kuzenim benden kısa duruyor, alman kimliğine 1.68 yazdırmış boyunu. Turkiyede boy kompleksi var kısacası.
“Bende boy kompleksi var” itirafı olmuş 🤭

Dandik kıyafet satan mağazalarda ne arasın paça boyu?o mavi'de berchka'da olur.

Bershka ve mavi de kaliteli degil ki zaten ozellikle bershka baya dandik o magazadan asla pantolon alip giymem, alinmaz bence onunla alakasi yok. 🙄

Bu birazda çevreye bağlı bence ya. Bende 1.70 boyundayım ve çevremin hepsi gerçekten kısa. Özellikle bazı akrabalarım olumlu veya olumsuzdan ziyade boyumda bir anormallik var gibi davrandı yıllarca. Beni sevenler ise manken gibisin derdi. Ergenlik dönemimde böyle zıt yorumlar yüzünden kendimi kötü hissederdim hatta bazen keşke bende onlar gibi kısa olsaydım derdim. Ama 20 li yaşlarımdan sonra bana inanılmaz bir özgüven geldi. Şu an 38 yaşındayım ve biraz kilo almama rağmen hala düzgün bir fiziğim var. Ne bileyim giydiğim kıyafetleri güzel taşıyorum. Havuza veya denize gittiğimde bikini/mayo giyinmekten çekinmiyorum. Bu yüzden isteyen istediğini diyebilir gram takmıyorum kafama. Ben kendimi beğeniyorum başkası beğenmesede olur kafasındayım.
Ergenlik döneminde böyle hissedilebilir. Genel olarak kendinle ilgili kaygıların oluyor zaten. Kızım 10 yaşında. Sınıf arkadaşlarında en uzun o. Bazen ne kadar daha uzarım anne, çok uzun olur muyum, uzun olmak iyi mi kötü mü gibi soruları oluyor. Kendimden örnek verip bir güzel havaya sokuyorum onu. 😃
Kısa boylu ve art niyetli olanlar da kendinden olmayana anormal gözüyle bakabilir tabi ama ben gerçekten hiç denk gelemdim normal hayatımda. Konu sahibi de 28 yaşındaymış. Boyunu dezavantaj bir şey gibi görecek yaşta değil artık.

Evet gercekten hayatimda hiç giymedim. Kumaş pantolonu magazada deneme amacli bile popoma degdirmedim 😄😄😄😄
Ahah cok şaşırdım 😅

Neyse bu vesileyle ben de soyleyeyim, kumaş pantolonda markadan bagimsiz olarak boy icin ayri beden olmaz. Standart 34-36-38 diye gider.

Ahah cok şaşırdım 😅

Neyse bu vesileyle ben de soyleyeyim, kumaş pantolonda markadan bagimsiz olarak boy icin ayri beden olmaz. Standart 34-36-38 diye gider.

Ben de kendi kendime diyorum niye bu kisalar hep paça kestirdiğinden dert yaniyor. Aklima gelmiyor olmayabilecegi. 😄😄
Jean giyilmeyecek durumlarda etek, elbise tercih eden biriyim. Bana çok olgun kadin hissi veriyor kumas pantolon. 😄 tabi ki oyle degil ama agir duruyor gibi.

Ben de kendi kendime diyorum niye bu kisalar hep paça kestirdiğinden dert yaniyor. Aklima gelmiyor olmayabilecegi. 😄😄
Jean giyilmeyecek durumlarda etek, elbise tercih eden biriyim. Bana çok olgun kadin hissi veriyor kumas pantolon. 😄 tabi ki oyle degil ama agir duruyor gibi.
Keten pantolon da mı giyinmedin ömründe. Çok acayip.
Ayrıca bershkanın ve stradinin ketenleri muhteşem. Bütün yaz favori pantolonum oluyorlar.

Ahah cok şaşırdım 😅

Evet 😅 1.59 um sürekli kumaş giyerim ve pantolonumdan crop çıkacak kadar paça kesiliyor özellikle normal bel çok yüksek bel olmayan pantolonlarda

Bol paça eşofman takımlari slopet abiye bol paça jeans hatta eğer poponuz biraz büyükse benim alt bedenim ev giyimde m l aldığım pijamalar biraz daha rahat olsun diye m l alırım paçalı güvercin olur hepsi pijamayi bile.kestirmek çok acı. Paça detayli olan hiç bir şeyi.alamamak çok acı 😅

Back
X