- 11 Ekim 2016
- 1.234
- 3.022
- 133
- Konu Sahibi legendary1
-
Yok aslında ilgi, şefkat her zaman beklenen, istenen şeyler. Ancak uzun süreli ilişkilerde bunu canlı tutabileni görmedim. Sizi üzmek istemem ama evlenince ilgileri, alakaları daha da azalıyor.Evet belki de beklentilerim yüksek o yüzden mutlu olamıyorum
Niye bu kadar sert yaptınız ki yorumunuzu onu anlamadım, biraz daha güzel bir dille yazın lütfen beni tanımıyorsunuz bile kin tutmuş gibisiniz, öncelikle ailemin izin vermemesi baskı altında olması benim önleyebileceğim bir şey değil, liseli hayatı sürmemiz beni de boğuyor zaten, seks hayatımızın olup olmaması da benim inancıma ve hayat görüşüme bağlı bir şey tercih ederim yada etmem orası da sizi ilgilendirmiyor. Ben süpriz yapmayı seven biriyim. Pandemi dönemi harici kurabiye kek poğaça yapıp çok götürmüşlüğüm var, şaşırtırım onu arada değer verdiğimi gösteririm ufak hediyeler alırım. Ben 7/24 benle ilgilensin de demiyorum peluş ayıcık da alsın demiyorum, onun işinin zorluğunun da çok farkında olan biriyim direkt bana da yansıyor, elimden gelen anlayışı da gösteriyorum çoğu zaman yalnızım zaten. Sadece beklentim telefonda konuşurken yada yüz yüze konuşurken bi farklılık yaratması benim ona yaptığım gibi beni ufak tefek şeyler ile yada sözleriyle şaşırtması çok mu büyük istek sizce? İki çift güzel laf duymak?6 senedir birliktesiniz ama aileniz 1 gün dışarı çıkmanızı bile sorun eden bir aile
yani mesela siz de gidip adamın evine (anahtarı bile yok belki sizde) gidip ona sürpriz bir gece filan hazırlamıyorsunuz...
monotonluksa asıl monoton olan sizsiniz. hep evdesiniz. daha önce de hep okuldaydınız herhalde. bence siz kendinizden sıkılın illa sıkılacaksanız.
bu şekilde ilişki 6 sene sürerse..bu şekilde dediğim liseli gibi takılarak yani. o ilişki tabi ki monoton olur. adamda zaman yok. sizde aile baskısı var. ne haftasonu kaçamağı var ne seks hayatı anladığım...nasıl olacak? mesela adam ne yapsın? 36 saat nöbet tutup sizi görmeye elinde benzinlikte alınmış ayıcıkla mı gelsin? mesela na yapsın gerçekten soruyorum?
arkadaşlar bu adam pediatri asistani. kötü güneri bitmiş. sırada daha kötü günleri var. mecburide urfaya bi atansın görün haftada kaç gece evinde uyayabiliyor. nöbetle çalışmamaış tıp fakültesinde sabahlamamış insanlar bir zahmet çok kolaymış gibi yazmasın ya. 30 yaşında 3 kuruş paraya ayda 400 saat çalışmak kolay mı sanıyorsunuz?
Evet bu yüzden evlenme fobim de varYok aslında ilgi, şefkat her zaman beklenen, istenen şeyler. Ancak uzun süreli ilişkilerde bunu canlı tutabileni görmedim. Sizi üzmek istemem ama evlenince ilgileri, alakaları daha da azalıyor.
sert yapmadım ablacım, sadece net, doğrudan söylüyorum olanı. fazla pembiş bir insansın.Niye bu kadar sert yaptınız ki yorumunuzu onu anlamadım, biraz daha güzel bir dille yazın lütfen beni tanımıyorsunuz bile kin tutmuş gibisiniz, öncelikle ailemin izin vermemesi baskı altında olması benim önleyebileceğim bir şey değil, liseli hayatı sürmemiz beni de boğuyor zaten, seks hayatımızın olup olmaması da benim inancıma ve hayat görüşüme bağlı bir şey tercih ederim yada etmem orası da sizi ilgilendirmiyor. Ben süpriz yapmayı seven biriyim. Pandemi dönemi harici kurabiye kek poğaça yapıp çok götürmüşlüğüm var, şaşırtırım onu arada değer verdiğimi gösteririm ufak hediyeler alırım. Ben 7/24 benle ilgilensin de demiyorum peluş ayıcık da alsın demiyorum, onun işinin zorluğunun da çok farkında olan biriyim direkt bana da yansıyor, elimden gelen anlayışı da gösteriyorum çoğu zaman yalnızım zaten. Sadece beklentim telefonda konuşurken yada yüz yüze konuşurken bi farklılık yaratması benim ona yaptığım gibi beni ufak tefek şeyler ile yada sözleriyle şaşırtması çok mu büyük istek sizce? İki çift güzel laf duymak?
Kek poğaça el emeği ile yapılan şeylere sevdiğim erkek değer veriyor mutlu oluyor onun yaşı 29 benim 27 bu arada. Neyse size de Allah selamet versin. İyi akşamlar.sert yapmadım ablacım, sadece net, doğrudan söylüyorum olanı. fazla pembiş bir insansın.
kek poğaca..yaş 29. peki. şimdi bir şey diyecem, sert gelecek yine.
Allah selamet versin.
doktorların maaşı 3 kuruş mu?işleri zor ama 3 kuruş falan değil.hatta bugün 5000 er tl de zam aldılar6 senedir birliktesiniz ama aileniz 1 gün dışarı çıkmanızı bile sorun eden bir aile
yani mesela siz de gidip adamın evine (anahtarı bile yok belki sizde) gidip ona sürpriz bir gece filan hazırlamıyorsunuz...
monotonluksa asıl monoton olan sizsiniz. hep evdesiniz. daha önce de hep okuldaydınız herhalde. bence siz kendinizden sıkılın illa sıkılacaksanız.
bu şekilde ilişki 6 sene sürerse..bu şekilde dediğim liseli gibi takılarak yani. o ilişki tabi ki monoton olur. adamda zaman yok. sizde aile baskısı var. ne haftasonu kaçamağı var ne seks hayatı anladığım...nasıl olacak? mesela adam ne yapsın? 36 saat nöbet tutup sizi görmeye elinde benzinlikte alınmış ayıcıkla mı gelsin? mesela na yapsın gerçekten soruyorum?
arkadaşlar bu adam pediatri asistani. kötü güneri bitmiş. sırada daha kötü günleri var. mecburide urfaya bi atansın görün haftada kaç gece evinde uyayabiliyor. nöbetle çalışmamaış tıp fakültesinde sabahlamamış insanlar bir zahmet çok kolaymış gibi yazmasın ya. 30 yaşında 3 kuruş paraya ayda 400 saat çalışmak kolay mı sanıyorsunuz?
Doktor maaşı gerçekten çok düşük bunu canı gönülden söyleyim en yakını olarak biliyorum çünkü. O beş bin zammı uzman doktorlar alacak ki oda nette eline vergiler hariç ne geçecek belli değil ama emin olun çok çok düşük bir öğretmen polis ile bin lira fark bile yok, son zamanlarda çok yüksek oranda doktor istifası var yurt dışına gidiyorlar hepsi bunu bi nebze durdurmak için yapıldı ama faydalı olacak mı göreceğizdoktorların maaşı 3 kuruş mu?işleri zor ama 3 kuruş falan değil.hatta bugün 5000 er tl de zam aldılar
Siz şuan calismadiginiz için ve hayatınızdaki kişi de çok çalıştığı için onu pek anlayamiyorsunuz. O çalışma şartlarında depresyona girmemiş olması bile yeterli yeterli . Vakit ayirabildigi kadar ayırıyor belli ki bence fazla üzerine gitmeyin umarım en kısa sürede işe başlarsınızMerhaba arkadaşlar, erkek arkadaşımla altı senelik bir ilişkim var. Ben yapı olarak monotonluktan, her gün aynı şeylerin yaşanmasından aşırı derecede sıkılan ve mutsuz olan biriyim. Sorunum da tam da bununla alakalı. Bu mevzuyu bir kaç arkadaşıma açtığımda normal olduğundan bahsettiler, her ilişkinin belli bir zaman sonunda monotonluğa bağladığından bahsettiler. Monotonluk olarak nitelendireceğim şeyleri madde madde yazacağım sizlere normal mi bunlar sağlıklı bir ilişki yaşıyorum mu danışmak istedim.
Erkek arkadaşımın aşırı yoğun bir işi var bunu başta belirteyim. Sürekli 36 saat nöbetleri oluyor ve nöbet ertesi izni yok. Çalışırken yemek yemediği, kişisel ihtiyaçlarını karşılamadığı zamanlar da çok oluyor öncelikle bunu belirtmek istedim. Ben çalışmıyorum boştayım, yakın zamanda bir işe başlayacağım. Sorun ettiğim sıkıntılar şunlar:
-Erkek arkadaşım beni günde iki kez arıyor. Biri öğle molasında, diğeri iş çıkışı. Saati saatine her gün aynı dakikalarda konuşuyoruz.
-Telefon görüşmelerimizde muhabbetimiz hep aynı: “naber nasılsın ne yaptın bugün” “ne yiceksin”
-Erkek arkadaşım mesajlarda güzel hitap etse de yüz yüze o hitaptan eser yok. Mesajda bitanem canım derken yüz yüze kullanmıyor.
-Bana eskisi gibi güzel sözler iltifatlar da etmiyor, hiç diyemesem de daha az diyim, geçen 4-5 sene önceki konuşmalarımızı okuduğumda daha fazla ilgili sevgi dolu olduğunu gördüm.
-Yüz yüze görüştüğümüzde bütün planı hep bana bırakıyor, ne yapalım diye direkt bana soruyor. Kendisi plan yapıp bu hafta şöyle yapalım böyle yapalım demiyor.
-Gün içinde konuşmalarımız hep aynı. Yüz yüze bir tık daha fazla konuşuyoruz, o zaman susma çok olmuyor. Ama telefonda uzun susmalar olabiliyor. İş yerindeki sorunları yansıtmayı seven biri değil, işten ve arkadaşlarından hiç bahsetmiyor (işten ötürü de sosyalleşemiyor da eve gidince çoğu zaman uyuyakalıyor zaten) farklı konuşacak konu da olmuyor haliyle, çünkü bende çalışmıyorum full evdeyim.
-Ben bu saydığım şeyleri ilgisizlik gibi algılıyorum ama haksızlık mı ediyorum karar veremiyorum. Bir tarafım bi farklılık, daha fazla sıcaklık, bi bir şey arıyor ama çözemiyorum ne olduğunu.
Düşüncelerinizi merak ediyorum.
Çok teşekkür ederim inş bende başlayacağımSiz şuan calismadiginiz için ve hayatınızdaki kişi de çok çalıştığı için onu pek anlayamiyorsunuz. O çalışma şartlarında depresyona girmemiş olması bile yeterli yeterli . Vakit ayirabildigi kadar ayırıyor belli ki bence fazla üzerine gitmeyin umarım en kısa sürede işe başlarsınız
Her zaman aynı saatte arıyor olması bir tuhaf ( doğru kelimeyi bilemedim ) ben isterim ki gün içinde sesini duymak isterim diye zamanlı zamansız arasın ya işi gibi değilde içinden geldiği için arasın.Merhaba arkadaşlar, erkek arkadaşımla altı senelik bir ilişkim var. Ben yapı olarak monotonluktan, her gün aynı şeylerin yaşanmasından aşırı derecede sıkılan ve mutsuz olan biriyim. Sorunum da tam da bununla alakalı. Bu mevzuyu bir kaç arkadaşıma açtığımda normal olduğundan bahsettiler, her ilişkinin belli bir zaman sonunda monotonluğa bağladığından bahsettiler. Monotonluk olarak nitelendireceğim şeyleri madde madde yazacağım sizlere normal mi bunlar sağlıklı bir ilişki yaşıyorum mu danışmak istedim.
Erkek arkadaşımın aşırı yoğun bir işi var bunu başta belirteyim. Sürekli 36 saat nöbetleri oluyor ve nöbet ertesi izni yok. Çalışırken yemek yemediği, kişisel ihtiyaçlarını karşılamadığı zamanlar da çok oluyor öncelikle bunu belirtmek istedim. Ben çalışmıyorum boştayım, yakın zamanda bir işe başlayacağım. Sorun ettiğim sıkıntılar şunlar:
-Erkek arkadaşım beni günde iki kez arıyor. Biri öğle molasında, diğeri iş çıkışı. Saati saatine her gün aynı dakikalarda konuşuyoruz.
-Telefon görüşmelerimizde muhabbetimiz hep aynı: “naber nasılsın ne yaptın bugün” “ne yiceksin”
-Erkek arkadaşım mesajlarda güzel hitap etse de yüz yüze o hitaptan eser yok. Mesajda bitanem canım derken yüz yüze kullanmıyor.
-Bana eskisi gibi güzel sözler iltifatlar da etmiyor, hiç diyemesem de daha az diyim, geçen 4-5 sene önceki konuşmalarımızı okuduğumda daha fazla ilgili sevgi dolu olduğunu gördüm.
-Yüz yüze görüştüğümüzde bütün planı hep bana bırakıyor, ne yapalım diye direkt bana soruyor. Kendisi plan yapıp bu hafta şöyle yapalım böyle yapalım demiyor.
-Gün içinde konuşmalarımız hep aynı. Yüz yüze bir tık daha fazla konuşuyoruz, o zaman susma çok olmuyor. Ama telefonda uzun susmalar olabiliyor. İş yerindeki sorunları yansıtmayı seven biri değil, işten ve arkadaşlarından hiç bahsetmiyor (işten ötürü de sosyalleşemiyor da eve gidince çoğu zaman uyuyakalıyor zaten) farklı konuşacak konu da olmuyor haliyle, çünkü bende çalışmıyorum full evdeyim.
-Ben bu saydığım şeyleri ilgisizlik gibi algılıyorum ama haksızlık mı ediyorum karar veremiyorum. Bir tarafım bi farklılık, daha fazla sıcaklık, bi bir şey arıyor ama çözemiyorum ne olduğunu.
Düşüncelerinizi merak ediyorum.
ben de uzman doktorları kastettim zatennn kuzum.Doktor maaşı gerçekten çok düşük bunu canı gönülden söyleyim en yakını olarak biliyorum çünkü. O beş bin zammı uzman doktorlar alacak ki oda nette eline vergiler hariç ne geçecek belli değil ama emin olun çok çok düşük bir öğretmen polis ile bin lira fark bile yok, son zamanlarda çok yüksek oranda doktor istifası var yurt dışına gidiyorlar hepsi bunu bi nebze durdurmak için yapıldı ama faydalı olacak mı göreceğiz
Sonunda anlayan biri, tam da bu sebeple yazdım onu sanki görevi gibi yapıyor. Arayım da ilgilenmemiş gibi olmasın diye, öyle hissediyorumHer zaman aynı saatte arıyor olması bir tuhaf ( doğru kelimeyi bilemedim ) ben isterim ki gün içinde sesini duymak isterim diye zamanlı zamansız arasın ya işi gibi değilde içinden geldiği için arasın.
tıpçıla disipline alışmış insanlardır.zaten o şekilde çalışmasalar kazanamazlar okuyamazlar.ilişkide de bu beynine kodlanmış sanki.illa aynı saatte arayacak .sizi sevdiğini düşünüyorum ben.aksi olsaydı bu kadar uzun ilişkiden sıkılıp çoktan bir bahaneyle ayrılmıştıSonunda anlayan biri, tam da bu sebeple yazdım onu sanki görevi gibi yapıyor. Arayım da ilgilenmemiş gibi olmasın diye, öyle hissediyorum
3 kuruş çünkü ayda 400 saat çalışırsan ve 8 bin lira gibi bir para alırsan o 3 kuruştur.doktorların maaşı 3 kuruş mu?işleri zor ama 3 kuruş falan değil.hatta bugün 5000 er tl de zam aldılar
doktorlar 3 kuruş kazanıyor diye genelleyen sizsiniz ben değil ki.konu sahibini tanıyorum sevgilisinin asistan olduğunu da biliyorum.ama bu ülkede en yüksek kazanan okuyan kesim doktorlardır.diğer meslekler anca yurtdışına falan giderse iyi kazanabilir.günde 150 hasta da hiç bir doktor bakmıyor anca sağlık ocağında kalabalık günlerde olur o.ben de bu sitede doktor maaşı 3 kuruşş efsanesinden sıkıldım valla.ilk seneler 3 kuruştur her meslekte olduğu gibi.3 kuruş çünkü ayda 400 saat çalışırsan ve 8 bin lira gibi bir para alırsan o 3 kuruştur.
en kötü sadece bin lirası uykusuzluk yüzünden gereken şeylere gider.
mesela 36 saat nöbetten sonra arabayla eve dönemezsin, dönsen o asistan kızcağız gibi tırın altına girersin. sevgilini görüp eve öyle gideceksen mecbur taksiye bineceksin mesela çünkü kız evden çıkamıyor öyle zırt pırt adamın evine filan gidemiyor ailesi izin vermiyor. vs.
sizin tanıdığınız çok iyi hekimler olup 30 40 bin alanlar olduğunu biliyorum. her doktor konusunda yazıyorsunuz. hatta kuzeniniz filan galiba. benim tanıdğım 150 200 kazanan da var. :) evet ayda. türkiye'de.
ama bu çocuk henüz asistan. uzman bile değil. uzman olsa da iyi döner vermeyen bir hastaneye giderse günde 150 (evet 150 tane ağlayan, ne derdi olduğunu bile anlatamayan bebeğe bakıp) ayda 15 bini zor görecek. günde 150 hasta bakıp 15 bin almak da 3 kuruştur. 5 bin alsalar neti 3.5 filan olacak ama olsun hiç yoktan iyidir. yoksa yakında doktor kalmayacak.
bu arada konu sahibi cinsel hayatın beni tabi ki evlendirmez, istersen bakire öl bana ne, kime ne de demek (e bir zahmet) sevgilini ilgilendiriyor bak adam evlenelim demiş 2 sene olmuş ona yok diyorsun. ben liseli gibi takılırsan 6 sene tabi sıkılırsın diyorum buna yok diyorsun. o yok bu yok...kek poğaça çok güzel, çok tatlış da hayat hep o kadar tatlış değil işte...büyümek gerek iş güç uğraşmak gerek...
Okuyan birisi olarak ben de öyle hissettim. Yani insan ne kadar yoğun olursa olsun bazen kendine vakit ayıramaz ama eğer aşıksa ona ayırır. Bu durumda size aşık değil, seviyor mu derseniz muhtemelen evet.Sonunda anlayan biri, tam da bu sebeple yazdım onu sanki görevi gibi yapıyor. Arayım da ilgilenmemiş gibi olmasın diye, öyle hissediyorum
Üstte yazdıklarınıza birebir katılıyorum, çevrenizde bir doktor var sanırım yada siz doktorsunuz çok iyi bildiğiniz aşikar. İş güç zaten kısa sürede başlayacağım ben bu yaşıma kadar azimle başarılarımla geldim zaten o konuda kafanızı yormayın. Büyüyüp büyümeme de bi zahmet siz karar vermeyin yA cidden çok sert bi üslubunuz var bi derdiniz var ise dinlemek isterim gerçekten iyi niyetimle yazdım bunu.3 kuruş çünkü ayda 400 saat çalışırsan ve 8 bin lira gibi bir para alırsan o 3 kuruştur.
en kötü sadece bin lirası uykusuzluk yüzünden gereken şeylere gider.
mesela 36 saat nöbetten sonra arabayla eve dönemezsin, dönsen o asistan kızcağız gibi tırın altına girersin. sevgilini görüp eve öyle gideceksen mecbur taksiye bineceksin mesela çünkü kız evden çıkamıyor öyle zırt pırt adamın evine filan gidemiyor ailesi izin vermiyor. vs.
sizin tanıdığınız çok iyi hekimler olup 30 40 bin alanlar olduğunu biliyorum. her doktor konusunda yazıyorsunuz. hatta kuzeniniz filan galiba. benim tanıdğım 150 200 kazanan da var. :) evet ayda. türkiye'de.
ama bu çocuk henüz asistan. uzman bile değil. uzman olsa da iyi döner vermeyen bir hastaneye giderse günde 150 (evet 150 tane ağlayan, ne derdi olduğunu bile anlatamayan bebeğe bakıp) ayda 15 bini zor görecek. günde 150 hasta bakıp 15 bin almak da 3 kuruştur. 5 bin alsalar neti 3.5 filan olacak ama olsun hiç yoktan iyidir. yoksa yakında doktor kalmayacak.
bu arada konu sahibi cinsel hayatın beni tabi ki evlendirmez, istersen bakire öl bana ne, kime ne de demek (e bir zahmet) sevgilini ilgilendiriyor bak adam evlenelim demiş 2 sene olmuş ona yok diyorsun. ben liseli gibi takılırsan 6 sene tabi sıkılırsın diyorum buna yok diyorsun. o yok bu yok...kek poğaça çok güzel, çok tatlış da hayat hep o kadar tatlış değil işte...büyümek gerek iş güç uğraşmak gerek...
doktorlar 3 kuruş kazanıyor diye bir genellemem olmadı, "adam pediatri asistanı" diye başlıyor cümle ve ayda 400 saate 30 yaş için bu paranın 3 kuruş olduğunu da net bir şekilde yazmışım.doktorlar 3 kuruş kazanıyor diye genelleyen sizsiniz ben değil ki.konu sahibini tanıyorum sevgilisinin asistan olduğunu da biliyorum.ama bu ülkede en yüksek kazanan okuyan kesim doktorlardır.diğer meslekler anca yurtdışına falan giderse iyi kazanabilir.günde 150 hasta da hiç bir doktor bakmıyor anca sağlık ocağında kalabalık günlerde olur o.ben de bu sitede doktor maaşı 3 kuruşş efsanesinden sıkıldım valla.ilk seneler 3 kuruştur her meslekte olduğu gibi.
Hiç de normal falan değil. Aşk, içinin kıpır kıpır olması heyecan gibi duygular insan hayatında zaten çok kısa bir süre ve açıkçası bu kadar monotona dönmüş ilişkilerde evlenip de mutlu olan insan sayısı da az. Sevgi dolu bi ilişkide şu an hala günde konuşacak bin tane şeyinizin olması gerekirdi bence. Bu arada ben mantık evliliğinden bahsetmiyorum, iyi anlaşıyosunuzdur evlenirsiniz o ayrı ve başlı başına bir tercih . Bir arkadaşınızla da çok iyi vakit geçirebilirsiniz, ben kadın ve erkek arasındaki ilişkiyi özel kılan hislerden bahsediyorum. Açıkçası 10 yıllık evlilikte bile çok fazla his bitmiş oluyor 6 sene sevgili olup da evlenince kim ne paylaşabiliyor işte sizin aranızdaki sorun da böyle bence.Burda bir sürü kişi yorum yaptı ama siz gibi bir yorum hiç gelmedi, aksine gayet normal olduğu destek olmam gerektiği söylendi. Yaşama sevincim var çok şükür, ilişkimin bittiğini nerden çıkardınız benim onunla çok güzel zamanlarım da geçiyor, siz eşinizle hiç problem yaşamıyor musunuz. 10 yıllık eşinizle renkli ilişkiden kastınız nedir mesela ? Bizden farklı merak ettim örnek verebilir misiniz. Çünkü ben konumda sadece olumsuz yanları yazdım, olumlu şeyler bunun çok çok daha üstünde.
asistan demek zaten uzmanlığın öğrencisi demek.10 binlerce lira alacak değil ya.tüm tıpçılar bu zorlukları bilerek tercihlerine yazıyorlar tıp ı.gece gündüz regenliklerini bile yaşayamadan çalışıyorlar.ama 30 dan sonra da kaymağını yiyorlar bu ağır çalışmanınn.ama öğretmensen mühendissen aynı maaşa talim ediyorsunndoktorlar 3 kuruş kazanıyor diye bir genellemem olmadı, "adam pediatri asistanı" diye başlıyor cümle ve ayda 400 saate 30 yaş için bu paranın 3 kuruş olduğunu da net bir şekilde yazmışım.
daha ne kadar genellemeden yazılabilirdi bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?