Uzun soluklu ilişki, monotonluk…

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yok bence beklentiniz hiç yüksek değil hatta fazlaca dusuk. Sizin asıl sorununuz bu rutinlik falan değil. Aralarda yazmışsınız bir derdiniz olsa sevgilinize ulaşıncaya kadar geçmiş oluyor diye. Asla sizi incitmek ve kırmak için yazmıyorum ben sizi yorumlarınızdan tanırım ve severim ama eksik bir şeyler var ki konu açtınız ve dikkat ettim aksi bir yorum geldikçe hep savunmaya gecmişsiniz. Burada tartıştığımız şey bize yararı olacak ya da bizim iyiliğiniz için olan bir şey değil, tamamen sizin mutlu olmanızı istediğimiz için açtığınız konuya yaptığımız yorumlar. Çünkü bu hayat sadece sizin ve tekrarı yok o yüzden sizi mutlu edecek şekilde yaşamanız en doğrusu.

Hani annenizden örnek vermişsiniz ya benim anlattığım şeyle sizin anlattığınız şey apayrı. İşte o anlattığınız heyecan ve annenizin hayatındaki monotonluk ve benim bahsettiğim huzur çok farklı. Siz tabi kendi yaşadığınız ve kendi pencerenizden baktığınız için farklı yorumlamanizı da anlıyorum.

Ozetle sizi eleştirmek değil amacım sadece kendi doğrunuzu bulmanız dileği ile.

Ya savunmaya geçmiyorum, zaten farkettiyseniz konu açarken hiç olumlu bir şeyini yazmadım, bana karşı sıfır ilgi, sıfır sevgi değil zaten o tarz bi durumda bu ilişkiyi tamamen bırakırım ben, savunmak değil de mesela anlatmadığım iyi şeyleri de çok fazla, mesela zaman ayrılmamak dan dem vurmuştu biri, o açıdan hakkını ona teslim etmem lazım çünkü ben bile sanmıyorum onun gibi çalışsam o kadarını da yapamazdım ona, ki 9-5 çalışan insanlar bile h sonu dinlenme hayali kurarken o 36 saat nöbetlerle gene bana zaman ayırmaya çalışıyor, vicdanım sızlıyor zaman ayırmıyor diyemem , yaptığı iyi şeyleri de kötü şeyleri de yazıyorum o yüzden, tabi iyi niyetinizle yazdığınızdan hiç şüphem yok, ben onun da psikolojik olarak aşırı yıprandığını düşünüyorum, kendine zaman ayıramayan biri bana ayırıyor, ben mutlu olayım diye isteklerimi ikiletmiyor ama duygusal açıdan sıkıntı hissediyorum, tam da dediğiniz nokta, bir derdim oluyor tam o an onla paylaşmak rahatlamak isterken ulaşamıyorum ama bu onluk bi durum değil işte, o an kim bilir hangi bebeği kurtarmaya çalışıyor, mesleğine aşırı saygı duyuyorum çok kutsal bir işi var ama bu benim ilgi ihtiyacımdan feragat etmeme neden oluyor mecburen, ilk zamanlar daha sıkıntı ediyordum şu an daha iyiyim ama hala zor. Onun benim için yaptığı şeyler normal bi çalışan kişinin yaptığından çok çok daha değerli, çünkü uyumuyor, tam yatacağı vakit kalkıp yanıma geliyor. Ama sevgi dillerimizde sıkıntı var işte, bir arkadaş kitap önerdi bende biliyorum onu, bazı insanlar sevgisini temas ile değil de başka yolla gösterirmiş hayatına destek olurmuş, işini kolaylaştırırmış, fedakarlık yaparmış benim erkek arkadaşım bu şekilde. Benim sevgi anlayışım daha farklı gidip sarılmak, öpmek, sürekli temas halinde olmak, onu şaşırtmak, güzel sözler söylemek bende de bu şekilde ve ben kendi sevgi anlayışımı onda görmek istiyorum ama onun ki o değil işte çatıştığımız nokta bu, ya ona ve mesleğine saygı duyup beklentileri kısacağım, güzel sözler vs beklemeyeceğim yada mecbur bitecek başka çözüm yolu yok.

Yazdığınız şeyler benim de önem verdiğim şeyler ve empati yapiyorum ben de sorgulardim başında da bunu yazdım size. Tek çözüm birbirinize karşı beklentilerinizi açıkça konuşacaksınız. Bu tip şeylerin 6 yıldan sonra değişeceğine pek ihtimal vermesem de belki de değişir kim bilir. Konuşmaktan zarar gelmez. Sitem ya da suçlayan bir dille değil de sizi nelerin mutlu edip etmediğini açıkça ifade etmelisiniz. Umarım sorununuzu çözersiniz ve çok mutlu olursunuz.

Çok teşekkür ederim inşallah bakalım yüz yüze suçlamadan konuşmayı deneyeceğim

Yani uzun süreli ilişkide bu normal biraz ya. Biz 10 yıldır beraberiz. Havadan sudan, ortak tanıdıklardan, gün içinde olanlardan bazen de gündemden konuşuyoruz sadece o kadar. Planlar desen onlar da sürprizi bile monoton artık. Yıldönümünde çocuğu anneanneye paslar yemek yeriz, en fazla bir gece konaklamalı bir gideriz farklı olarak o kadar. Yani sürekli aşkım balım heyecanı beklemek normal değil bence. Senelerdir her huyunu öğrendiğin her noktasını ezberlediğim adama heyecan duysam tuhaf olurdu bence

6 senelik bir ilişkide hala iltifatlar, jestler bekliyorsanız çok romantiksiniz demektir. Ben de 8 senelik ilişki sonrası evlendim. İlk zamanların çeyreği yok.

Evet haklısınız aslında peki o monotonluk sizi sıkmıyor mu, ben kendi hayatımda sevgilim olmasa bile her gün aynı şeyleri yapmaktan inanılmaz sıkılıyorum ve psikolojik olarak etkileniyorum çok mutsuz oluyorum

İşte bu benim hayatta asla anlayamadığım ilişki türü. Neden bu kadar mutsuz olduğunuz ve daha şimdiden bitmiş bir ilişkiyi sürdürmekte ısrarcısınız? 5 çocuğunuzu geride bırakıp boşanacak değilsiniz daha şimdiden herşey bitmişken evlenseniz nası bi hayat yaşamayı bekliyosunuz? Yani bu kadar mı yaşama sevinciniz yok? 10 senedir evli olduğum kocamla şu ilişkiden daha renkli bi ilişkim var valla.

Ben rutinleri severim. Yani bana sıkıcı değil konfor alanı gibi geliyor. Birine daha çok güvenmek, bağlanmak, yüz ifadesinden duygusunu anlamak, çayı kahveyi nasıl sevdiğini bilmek, en sevdiklerini de, en büyük korkularını da bilmek, çok fazla hatıranın olması cazip benim için. Uzun ilişkiyi seviyorum özetle. Birini tanımak güvenmek, kendini açıklamana gerek duymamak, hatta hediyeleri bile nokta atışı tahmin edip alması bence çok daha özel. Heyecan istemiyorum açıkçası çünkü şu an kendimi ifade etmeme dahi gerek duymadan beni anlayan biri var ve bu konfor bence heyecanlardan çok daha kıymetli.

Burda bir sürü kişi yorum yaptı ama siz gibi bir yorum hiç gelmedi, aksine gayet normal olduğu destek olmam gerektiği söylendi. Yaşama sevincim var çok şükür, ilişkimin bittiğini nerden çıkardınız benim onunla çok güzel zamanlarım da geçiyor, siz eşinizle hiç problem yaşamıyor musunuz. 10 yıllık eşinizle renkli ilişkiden kastınız nedir mesela ? Bizden farklı merak ettim örnek verebilir misiniz. Çünkü ben konumda sadece olumsuz yanları yazdım, olumlu şeyler bunun çok çok daha üstünde.

Sizi anladım uzun ilişki bende seviyorum ilişkilerim de hep uzun sürdü. Fakat ben siz gibi karaktere sahip değilim, mesela erkek arkadaşım da siz gibi bir rahatsızlık duymuyor mutlu, ama ben rutin bozulunca mutlu oluyorum, farklı heyecanlar yaşamak istiyorum. Ama tabi bunu başkalarıyla değil onla yaşamak istiyorum

Beklentileriniz farklıysa bu konuda çok da yapacak bir şey yok bence. Yani bu değiştirilecek bir şey değil bana göre. Konuşarak nereye kadar gidecek ki? Sizin istekleriniz beklentileriniz farklı. Açıkçası eşimin beklentisi daimi bir heyecan olsa ve bunu beklese bir süre sonra bu benim için yorucu olurdu.
Önünüzdeki seçenek belli aslında sizin gibi heyecanı daim tutmak isteyecek biri sizi mutlu edebilir.
Babamın lafıdır sokma akılla yol gidilmez diye, ittirmeyle konuşmayla değiştiremezsiniz.

Teşekkür ederim, ama onda bulduğum şeyleri de bir başkasında bulamayacağından da eminim umarım bi şekilde dengeyi buluruz onunla. Ben sürekli heyecan beklemiyorum arada istiyorum sadece, arada olan bir şey zaten insanı bir süre götürür. Yoksa dediğiniz gibi her gün her gün bi süpriz heyecan beklemek karşı tarafa haksızlık olur ki bunu bende yapmıyorum ona zaten

size tavsiyem evlenmeniz. nisan kina dugun akraba kaynana derken hareketli bi hayatiniz olur

6 senedir birliktesiniz ama aileniz 1 gün dışarı çıkmanızı bile sorun eden bir aile
yani mesela siz de gidip adamın evine (anahtarı bile yok belki sizde) gidip ona sürpriz bir gece filan hazırlamıyorsunuz...
monotonluksa asıl monoton olan sizsiniz. hep evdesiniz. daha önce de hep okuldaydınız herhalde. bence siz kendinizden sıkılın illa sıkılacaksanız.

bu şekilde ilişki 6 sene sürerse..bu şekilde dediğim liseli gibi takılarak yani. o ilişki tabi ki monoton olur. adamda zaman yok. sizde aile baskısı var. ne haftasonu kaçamağı var ne seks hayatı anladığım...nasıl olacak? mesela adam ne yapsın? 36 saat nöbet tutup sizi görmeye elinde benzinlikte alınmış ayıcıkla mı gelsin? mesela na yapsın gerçekten soruyorum?

arkadaşlar bu adam pediatri asistani. kötü güneri bitmiş. sırada daha kötü günleri var. mecburide urfaya bi atansın görün haftada kaç gece evinde uyayabiliyor. nöbetle çalışmamaış tıp fakültesinde sabahlamamış insanlar bir zahmet çok kolaymış gibi yazmasın ya. 30 yaşında 3 kuruş paraya ayda 400 saat çalışmak kolay mı sanıyorsunuz?

Sıcaklık olsa da monotonluk çözülmez. İki gün sonra yine sıkılırsın. Sen işe gir hayatına belki bi renk gelir
N

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…